PENAL.infracţiuni de constituire a unui grup infracţional organizat, trafic de persoane, proxenetism si proxenetism calificat

Sentinţă penală 4 din 28.03.2016


Dosar nr. 1888/114/2014

R O M Â N I A

TRIBUNALUL BUZĂU

SECŢIA PENALĂ

SENTINŢĂ PENALĂ Nr. 48/2015

Şedinţa publică de la 09 Iulie 2015

Completul compus din:

PREŞEDINTE

Grefier

Ministerul Public reprezentat prin procuror M.G din cadrul

DIICOT – Biroul Teritorial Buzău

Pe rol fiind judecarea procesului penal pornit prin rechizitoriul Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Buzău nr. 37/D/P/2010 din data de  16.06.2014  prin care s-a dispus trimiterea in judecata a inculpaţilor :

R.I.C,  pentru infracţiunile de constituire a unui grup infracţional organizat, trafic de persoane, proxenetism si proxenetism calificat, fapte prev. si ped. de  art. 367, al. 1, 3, CP, art. 210, alin 1, lit. a, CP, cu aplic. art 35 alin. 1 C.p. si art. 5 C.p, (in relatie cu p. vat. KR.M , SSL)  art. 213 alin 1,  cu aplic. art 35 alin. 1 C.p. si art. 5 C.p., art. 213, alin 2 C.p. cu aplic. art 35 alin. 1 C.p. si art. 5 C.p. (in relatie cu V.I.D. si A.M.)

R.G,  pentru infracţiunile de constituire a unui grup infracţional organizat, trafic de persoane, proxenetism si proxenetism calificat, fapte prev. si ped. de  art. 367, al. 1, 3, CP, art. 210, alin 1, lit. a, CP, cu aplic. art. 35, al. 1, si art. 5, CP (in relatie cu p. vat. K.R.M. , S.S.L. si cu martora I.I.), art. 213 alin 1,  cu aplic. art 35 alin. 1 C.p. si art. 5 C.p. ;

R.I.C, , pentru infracţiunile  de constituire a unui grup infracţional organizat, trafic de persoane, proxenetism, fapte prev. si ped. de  art. 367, al. 1, 3, CP, art. 210, alin 1, lit. a, cu aplic. art. 35 alin. 1 si art. 5 C.p. (in relatie cu p. vat. K.R.M., S.R.N. si cu martora I.I.), art. 213 alin. 1 cu aplic. art. 35 alin. 1 si art. 5 C.p., fapte concurente – art. 38, al. 1, CP.;

S.V.A., pentru infr. de sprijinire a unui grup infractional organizat si complicitate la proxenetism, prev. de art. 367, al. 1, 3, CP si art. 48, CP, rap. la art. 213, al. 1, CP, cu aplic. art. 35, al. 1, CP si art. 5, CP, fapte concurente (art. 38, al. 1, CP),

R.C.A., , pentru infracţiunea  de proxenetism, prev. de art. 213, al. 1, CP, cu aplic. art. 5, CP.

S.G., pentru infracţiunea de spalare de bani, prev. de art. 29, al. 1, lit. a, b, Lg. 656/2002, cu aplic. art. 5, CP

Prezenţa şi dezbaterile au avut loc in şedinţa publică din data de 18.06.2015 , fiind consemnate în încheierea de şedinţă din acea zi care face parte integrantă din prezenta.

INSTANŢA

Asupra prezentului proces penal:

Prin rechizitoriul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Buzău nr. 37/D/P/2010 din 16.06.2014 s-a dispus trimiterea în judecată în stare de arest preventiv a inculpaţilor :

R.I.C., pentru infracţiunile de constituire a unui grup infracţional organizat, trafic de persoane, proxenetism si proxenetism calificat, fapte prev. si ped. de  art. 367, al. 1, 3, CP, art. 210, alin 1, lit. a, CP, cu aplic. art 35 alin. 1 C.p. si art. 5 C.p, art. 213 alin 1,  cu aplic. art 35 alin. 1 C.p. si art. 5 C.p., art. 213, alin 2 C.p. cu aplic. art 35 alin. 1 C.p. si art. 5 C.p.

R.G. - pentru infracţiunile de constituire a unui grup infracţional organizat, trafic de persoane, proxenetism si proxenetism calificat, fapte prev. si ped. de  art. 367, al. 1, 3 CP, art. 210, alin 1, lit. a, CP, cu aplic. art. 35, al. 1, si art. 5, CP, art. 213 alin 1,  cu aplic. art 35 alin. 1 C.p. si art. 5 C.p. şi

Trimiterea în judecată în stare de arest la domiciliu a inculpatului R.I.C, pentru infracţiunile de constituire a unui grup infracţional organizat, trafic de persoane, proxenetism, fapte prev. si ped. de  art. 367, al. 1, 3, CP, art. 210, alin 1, lit. a, cu aplic. art. 35 alin. 1 si art. 5 C.p., art. 213 alin. 1 cu aplic. art. 35 alin. 1 si art. 5 C.p., fapte concurente – art. 38, al. 1, CP.; 

Trimiterea în judecată a inculpaţilor S.V.A., pentru infr. de sprijinire a unui grup infractional organizat si complicitate la proxenetism, prev. de art. 367, al. 1, 3, CP si art. 48, CP, rap. la art. 213, al. 1, CP, cu aplic. art. 35, al. 1, CP si art. 5, CP, fapte concurente (art. 38, al. 1, CP), R.C.A., pentru infracţiunea  de proxenetism, prev. de art. 213, al. 1, CP, cu aplic. art. 5, CP., S.G., pentru infracţiunea de spălare de bani, prev. de art. 29, al. 1, lit. a, b, Lg. 656/2002, cu aplic. art. 5 Cod penal.

S-a reţinut că în perioada 2004-2013 inculpaţii R.I.,C., R.G. şi R.I.C. au constituit un grup infracţional organizat care a fost sprijinit şi de sora lor, inculpata S.V.A., grup care a vizat şi înfăptuit racolarea mai multor fete din judeţele Buzău, Olt, Argeş, Vaslui, Sibiu, Alba, Neamţ, în vederea practicării prostituţiei pe teritoriile Spaniei, Elveţiei şi Germaniei şi tragerea de foloase de pe urma desfăşurării activităţii de prostituţie.

În sarcina inculpatului R.C.A se reţine că în perioada octombrie 2010 - februarie 2012 a plasat pentru prostituţie în diverse  cluburi din Elveţia, Spania şi Germania pe numita M.A., iar inculpatul S.G. ar fi acceptat în vara anului 2012 înmatricularea pe numele său a unui autoturism de teren marca VW Touareg deşi vehiculul fusese cumpărat şi folosit de inculpatul R.I.C., sursa provenienţei banilor fiind activitatea de prostituţie practicată în beneficiul său de mai multe fete, în principal de C.A..

Analizând întreg materialul probator administrat în cauză, respectiv declaraţiile părţii civile S.L:S. şi ale persoanei vătămate K-R.M.  declaraţiile martorilor, procesele verbale de percheziţie informatică, raportul de expertiză contabilă judiciară, referatele de anchetă socială, alte înscrisuri depuse la dosar, precum şi declaraţiile inculpaţilor care au avut o poziţie constată de nerecunoaştere a faptelor reţinute în sarcina lor, instanţa va reţine în fapt următoarele.

În perioada 2004-2013 inculpaţii R.I.C., R.G. şi R.I.C. au constituit un grup infracţional organizat, sprijiniţi şi de sora acestora  S.V.A., grup care a vizat racolarea, îndemnul şi înlesnirea practicării prostituţiei de către mai multe fete, pe teritoriile Spaniei, Elveţiei şi Germaniei şi tragerea unor foloase de pe urma acestei activităţi.

Astfel, inculpatul R.G., în perioada ianuarie – aprilie 2009 a recrutat-o inducând-o în eroare cu privire la natura activităţii pe care urma să o desfăşoare, respectiv promiţându-i că va lucra ca menajeră sau va îngriji persoane în vârstă, pe persoana vătămată K.R.M..

Persoana vătămată a locuit circa o săptămână la domiciliul inculpatei S.A.din comuna Vadu Paşii, satul Scurteşti, jud. Buzău, apoi inculpatul R.G., a transportat-o, i-a asigurat cazarea pe teritoriul Spaniei, în locuinţa inculpatului R.I.C. şi a constrâns-o să practice prostituţia.

În perioada februarie – iunie 2005 inculpatul R.G., a recrutat-o prin inducerea în eroare, pe persoana vătămată S.S.L., iar ulterior i-a asigurat transportul  până în Spania, unde i-a fost asigurată cazarea de către inculpaţii R:I:C:şi R.I.C. care au încercat să o determine să practice prostituţia. Persoana vătămată nu a fost de acord, deşi susţine că a fost chiar agresată de către R.I.C,., astfel că a fost determinată să meargă la cules de portocale şi să facă menajul în locuinţa inculpaţilor, care şi-au însuşit în integralitatea lor banii obţinuţi de către aceasta, respectiv 5.000 Euro, sumă cu care persoana vătămată s-a constituit parte civilă.

Inculpatul R.I.C a recrutat-o pe martora I.I., în vederea practicării prostituţiei pe teritoriul Spaniei, inducând-o în eroare cu privire la natura activităţii pe care urma să o desfăşoare şi i-a asigurat transportul, i-a asigurat cazarea pentru o perioada de 4-5 zile, determinând-o să întreţină relaţii sexuale într-un club.

În cursul anului 2004 inculpatul R-G., a recrutat-o pe martora G.M.F. în vederea practicării prostituţiei pe teritoriul Spaniei, achitându-i cheltuielile de transport şi taxele pentru paşaport, iar ulterior inculpatul R.I.C i-a asigurat cazarea. Martora a relatat că a practicat prostituţia şi  că din proprie iniţiativă îi remitea inculpatului R.I.C diverse sume de bani, fără a preciza, dacă aceste sume reprezentau cotă parte din chirie şi plata utilităţilor. De asemenea, martora a afirmat că în locuinţa lui R.I.C. s-au aflat şi alte fete care practicau prostituţia ( XXX, CCC).

Inculpata S.A. a înlesnit practicarea prostituţiei de către martora D.E. pe care a pus-o în legătură, în luna ianuarie 2007 cu fraţii ei, inculpaţii R.I.C. şi R.I.C. ce i-au asigurat acesteia cazarea în perioada 2007 – 2010.

În luna ianuarie 2007 inculpatul R.I.C. a primit-o pe teritoriul Spaniei pe martora C.A.F. pe care i-a plasat-o inculpatului R.I.C., care i-a asigurat cazarea până în luna iulie a aceluiaşi an, aceasta practicând prostituţia în perioada susmenţionată. Martora a precizat că nu a remis inculpaţilor vreo sumă de bani în afara de plata chiriei şi a utilităţilor.

Inculpatul R.I.C. a avut relaţii cu martorele R.V. (2004 – 2006), V,.I.D. ( 2006-2012) şi C.A.M. (2009 până în prezent). Acestea au locuit împreună cu inculpatul în Spania, din declaraţiile lor rezultând că nu au practicat prostituţia în beneficiul inculpatului şi  au contribuit cu diverse sume de bani la cheltuielile comune ( chirie, utilităţi, mâncare).

Martora C.A. a precizat că a practicat prostituţia circa o lună, pe teritoriul Elveţiei, însă  pe cont propriu.

 Martora V.I.D. a recunoscut că a practicat prostituţia din anul 2004( şi în prezent) în Spania, însă în perioada în care a avut o relaţie cu inculpatul R.I.C., acesta nu a beneficiat de vreo sumă de bani obţinută de ea din activitatea  desfăşurată.

În anul 2004 inculpatul R.G., a transportat-o în Spania pe martora C.R.M., care a locuit împreună cu R.I.C. şi R.I.C. o perioadă de un an, până în anul 2005, timp în care a lucrat împreună cu inculpaţii la cules de portocale. Aceasta contribuia cu sume de bani la cheltuielile comune( chirie, utilităţi, alimente).

Martora A.M. a declarat în faza de urmărire penală că a practicat prostituţia pe teritoriul Spaniei în beneficiul inculpatului R.I.C., împreună cu alte fete ( x.y.x.y.) şi că îi remitea acestuia mare parte din banii obţinuţi. Audiată în instanţă, martora a precizat că inculpata S.A. a ajutat-o să ajungă în Spania ( în anul 2003), împrumutându-i bani pentru transport, bani pe care martora i-a restituit. De asemenea, martora a arătat că a locuit în Spania la inculpatul R.I.C. circa 2 săptămâni, că a practicat prostituţia într-un club( ajutată fiind de inculpatul  care lucra ca bodygoard în acel club) fără a-i remite vreo sumă de bani inculpatului.

Aceasta a stat în Spania 3-4 luni, apoi s-a întors în ţară, iar anul următor a revenit ( împreună cu D.E.) în Spania unde a rămas  circa 3-4 luni, având o relaţie cu un cetăţean spaniol.

Martora a precizat că  declaraţia din faza de urmărire penală  a fost luată sub presiune psihică şi că au fost consemnate multe aspecte  pe care nu le-a declarat, astfel că a formulat plângere penală pentru infracţiunile de purtare abuzivă, cercetare abuzivă şi fals intelectual.

Martora Ş.C. a declarat că a lucrat în Spania în anul 2006 şi apoi în 2011 la un fast food, că s-a întâlnit  o singură dată cu inculpatul R.I.C. pe teritoriul Spaniei ( în anul 2011) şi nu a ţinut legătura cu fraţii Xxx în acea perioadă.

Martora O.L.C, a declarat că a locuit în Spania în perioada 2002-2011, în Valencia, că a practicat prostituţia şi că nu-i cunoaşte pe inculpaţi.

Martora Z.R, ce are o relaţie cu inculpatul R.G. din anul 2008 a declarat că a locuit în Spania până în anul 2011, a plecat apoi în Elveţia, unde a practicat prostituţia într-un club două luni şi jumătate, iar în prezent locuieşte în Germania, afirmând că i-a trimis lui R.G., diverse sume de bani care reprezentau restituirea unui împrumut  de 5.500 Euro.

Sumele de bani pe care martora le-a trimis inculpatei S.A. reprezentau contravaloarea unor produse cosmetice Avon, la care aceasta lucra ca distribuitor, situaţie confirmată şi de celelalte martore audiate în cauză.

Inculpatul R.C.A. a avut o relaţie cu martora M.A, circa un an, din luna octombrie 2010 până în februarie 2012. Martora a locuit o perioadă cu inculpatul în Spania, apoi a plecat în Elveţia, unde a practicat prostituţia, inculpatul beneficiind de  o parte din banii obţinuţi de martoră din desfăşurarea acestei activităţi.

Inculpatul R,.I.XC., în anul 2007 a transportat-o în Spania pe martora R.C.M.( şi pe prietenul ei  din acea perioadă B.N.) şi i-a asigurat cazarea circa 3-4 zile, ulterior aceasta locuind la sora ei, în Sevilla.

Cu privire la infracţiunea de spălare de bani reţinută în sarcina inculpatului S.G., din probele administrate în cauză rezultă că acesta, în vara anului 2012 a cumpărat de la martorul S.S. un autoturism VW Touareg cu preţul de 21.000 Euro. Inculpatul împreună cu soţia lui S.A. l-au contactat pe martor, au fost să vadă autoturismul, au plătit preţul şi au  încheiat contractul de vânzare cumpărare.

Inculpatul a declarat  că acest autoturism necesita cheltuieli de întreţinere foarte mari, motiv pentru care a vândut autoturismul după circa 7-8 luni martorului C-N., cu preţul de 18.500 Euro, iar cu banii obţinuţi şi-a cumpărat un autoturism mai ieftin şi mai uşor de întreţinut.

Din declaraţiile martorilor C.N. (consătean cu inculpatul), rezultă că inculpatul a folosit acest autoturism iar la momentul vânzării acesta i-a precizat că îl costă prea mult întreţinerea lui.

Inculpatul a arătat că o perioadă autoturismul a fost la domiciliul cumnaţilor săi pentru că aceştia aveau garaj şi că R:I:C;: în perioada cât inculpatul a avut în proprietate maşina s-a aflat în Spania.

Nu există probe din care să rezulte că sursa provenienţei banilor plătiţi pentru cumpărarea autoturismului ar fi din activitatea de prostituţie desfăşurată în beneficiul inculpatului R.I.C., dimpotrivă, inculpatul S.G. rezultă că realiza venituri din executarea de sobe, soţia acestuia S.A. era distribuitor de produse Avon, tatăl inculpatului lucrând în construcţii, având astfel posibilităţi materiale. Mai mult, din probele administrate rezultă că inculpatul, cu banii obţinuţi în urma vânzării autoturismului VW Touareg, şi-a cumpărat un alt autoturism pe care-l foloseşte, marca DAEWOO ESPERO.

Pentru soluţionarea laturii civile, în cauză s-a dispus efectuarea unei expertize contabile pentru stabilirea sumelor de bani cuprinse în mandatele de transfer aflate la dosar ( reţinute incorect în rechizitoriu), expertiza întocmită de expertul contabil Apostol Ion şi faţă de care nu au fost formulate obiecţiuni.

În raport de persoanele care au expediat sumele de bani ( au fost trimise diverse sume de către persoane ce nu au legătură cu prezenta cauză, unele dintre ele de sex masculin) se va reţine că inculpaţii au primit următoarele sume: inculpatul R.I.C.: 7.200 Euro, 1385 CHF şi 8436 lei de la C.A., 18.100 Euro de la V.D., 1104 Euro de la D.E., 350 Euro de la M.A,, 300 Euro de la Z.R, 2.700 Euro de la M.R. şi 1.000 Euro de la R.V., în total 30.754 euro, 1385 CHF şi 8436 lei.

Inculpatul R.G.: 20.250 euro, 21.042 CHF de la Z.R., 200 euro de la B.M., 150 euro de la R.N., 440 euro de la Şerban Cristina şi 2755 CHF de la R.M, în total 21040 euro şi 23.797 CHF;

Inculpatul R.I.C.: 9080 euro de la M.M., 600 euro de la D.E. şi 3300 euro de la V.D., în total 12980 euro;

Inculpatul R.C.A.: 3000 euro de la C.A. şi 1870 CHF de la M.A.;

Inculpata S.A.: 400 euro şi 589 lei de la Z.R., 600 euro de la S.C., 5095 euro şi 690 CHF de la C.A., 500 euro de la R.V., 1250 euro şi 2089 CHF de la M.A,. 50 euro de la D.E.şi 450 euro de la P.R.,, în total 8345 euro, 2779 CHF şi 589 lei;

Persoana vătămată S.S.L. s-a constituit parte civilă cu suma de 5000 euro reprezentând despăgubiri civile, respectiv valoarea remuneraţiei cuvenite pentru munca prestată timp de 4 luni la cules de portocale.

Instanţa constată că din declaraţiile martorilor audiaţi în cauză nu rezultă că inculpaţii au beneficiat de un procent din sumele de bani realizate de către persoanele cărora le înlesneau practicarea activităţilor de prostituţie (în special prin găzduirea acestora, pe diverse intervale de timp), solicitându-le acestora plata cotei părţi din chirie, a utilităţilor şi a celorlalte cheltuieli zilnice.

Inculpaţii R.C. şi R.C. şi, în anumite perioade din an R.G., lucrau la cules de portocale, iar primii doi lucrau şi la sfârşit de săptămână ca bodyguard.

Din anchetele sociale întocmite în cauză nu rezultă că inculpaţii ar avea în proprietate bunuri imobile şi mobile care ar fi necesitat investirea unor sume importante de bani.

Prin ordonanţele nr. 37/D/P/2010 din 20.03.2014, 30.03.2014, 2.04.2014, 21.05.2014 ale DIICOT – Biroul Teritorial Buzău s-a instituit măsura sechestrului asigurător pe mai multe bunuri mobile şi imobile aparţinând inculpaţilor, însă în raport de valoarea mult redusă a beneficiilor obţinute din această activitate infracţională, instanţa va dispune ridicarea măsurii pentru o parte din bunurile sechestrate.

În drept, faptele descrise mai sus întrunesc elementele constitutive ale următoarelor infracţiuni:

- pentru inculpatul R.I.C.: constituire a unui grup infracţional organizat prevăzute în legea veche de art. 7 din Legea 39/2003 şi în legea nouă de art. 367 alin.1,3 Cod penal, trafic de persoane prevăzut în legea veche de art. 12 alin.1 lit.a din Legea 678/2001 cu aplicarea art. 41 alin.2 Cod penal şi în legea nouă de art. 210 alin.1 lit.a cu aplicarea art. 35 alin.1 Cod penal, proxenetism calificat prevăzut în legea veche de art. 329 alin.2 Cod penal cu aplicarea art. 41 alin.2 Cod penal şi în legea nouă de art. 213 alin.2 cu aplicarea art. 35 alin.1 Cod penal. Urmează a se dispune în baza art. 386 Cod procedură penală, schimbarea încadrării juridice din cele două infracţiuni de proxenetism simplu şi proxenetism calificat în infracţiunea de proxenetism calificat.

- pentru inculpatul R.,G.: constituire a unui grup infracţional organizat prevăzută în legea veche de art. 7 din Legea 39/2003 şi în legea nouă de art. 367 alin.1,3 Cod penal, trafic de persoane prevăzut în legea veche de art. 12 alin.1 lit.a din Legea 678/2001 cu aplicarea art. 41 alin.2 Cod penal şi în legea nouă de art. 210 alin.1 lit.a cu aplicarea art. 35 alin.1 Cod penal şi proxenetism prevăzut în legea veche în art. 329 alin.1 cu aplicarea art. 41 alin.2 Cod penal şi în legea nouă de art. 213 alin.1 cu aplicarea art. 35 alin.1 Cod penal;

- pentru inculpatul R.I.C.: constituire a unui grup infracţional organizat prevăzută de legea veche în art. 7 din Legea 39/2003 şi în legea nouă de art. 367 alin.1,3 Cod penal, trafic de persoane prevăzut în legea veche de art. 12 alin.1 lit.a din Legea 678/2001 cu aplicarea art. 41 alin.2 Cod penal şi în legea nouă de art. 210 alin.1 lit.a cu aplicarea art. 35 alin.1 Cod penal şi proxenetism prevăzut de legea veche în art. 329 alin.1 Cod penal cu aplicarea art. 41 alin.2 Cod penal şi în legea nouă de art. 213 alin.1 cu aplicarea art. 35 alin.1 Cod penal;

- pentru inculpata S.V.A.: sprijinire a unui grup infracţional organizat prevăzută în legea veche de art.7 din Legea 39/2003 şi în legea nouă de art. 367 alin.1,3 Cod penal şi complicitate la proxenetism prevăzută de legea veche la art. 26 raportat la art. 329 alin.1 cu aplicarea art. 41 alin.2 Cod penal şi de legea nouă de art. 48 raportat la art. 213 alin.1 Cod penal şi art. 35 alin.1 Cod penal;

- pentru inculpatul R.C.A.: proxenetism prevăzut de legea veche la art. 329 alin.1 Cod penal şi de legea nouă de art. 213 alin.1 Cod penal.

Potrivit art. 5 Cod penal, în cazul în care de la săvârşirea infracţiunii până la judecarea definitivă a cauzei au intervenit una sau mai multe legi penale, se aplică legea mai favorabilă.

Având în vedere dispoziţiile mai favorabile cuprinse în legea veche cu privire la concursul de infracţiuni, la reducerea pedepsei în situaţia reţinerii circumstanţelor atenuante, la suspendarea executării pedepsei, instanţa apreciază că legea veche este mai favorabilă.

La individualizarea pedepselor se vor avea în vedere criteriile generale prevăzute de art. 72 Cod penal, respectiv limitele de pedeapsă prevăzute de lege, precum şi persoana inculpaţilor care se află la prima încălcare a legii penale, astfel că se vor reţine în favoarea acestora circumstanţe atenuante.

De asemenea, apreciind că scopul pedepsei poate fi atins şi fără executarea ei în regim de detenţie, se vor aplica dispoziţiile art. 861 Cod penal pentru inculpatul R.I.C. şi ale art. 81 Cod penal pentru inculpaţii R.C.A. şi S.V.A..

Faţă de inculpatul S.G., faţă de probele administrate în cauză, se va reţine că fapta nu există.

Reţinând vinovăţia celorlalţi inculpaţi, instanţa urmează să-i condamne după cum urmează:

In baza art. 7 din Legea nr. 39/2003 cu aplicarea art.  74 şi 76 lit b Cod penal si art. 5 Noul Cod penal va condamna pe inculpatul R.I.C. la o pedeapsă de 2 ani şi 6 luni  închisoare.

Va aplica pedeapsa complementară a interzicerii  drepturilor prevăzute la art. 64 lit. a teza a II-a  şi b Cod penal pe o durată de 2 ani  calculată  după executarea pedepsei principale.

In baza art. 12  alin.1 lit. a din Legea nr. 678/2001  cu aplicarea art. 41 alin.2 Cod penal, art. 74 şi 76 lit. b  Cod penal si art. 5 Noul Cod penal  va condamna pe inculpat la o pedeapsă de 2  ani şi 6 luni închisoare.

In baza art. 329 alin.2 Cod penal cu aplicarea art.  41 alin.2 Cod penal , art. 74 şi 76 lit c  Cod penal si art. 5  Noul Cod penal  va condamna pe inculpat  la o pedeapsă de 1 an si 10 luni inchisoare .

Conform art. 33,34, 35 Cod penal va contopi  pedepsele aplicate , inculpatul urmând să execute  pedeapsa cea mai grea , aceea de 2 ani si 6 luni  inchisoare , alături de pedeapsa complementară  a interzicerii drepturilor  prevăzute de art.  64  lit  a teza a II-a şi lit. b  Cod penal pe o durată  de 2 ani.

Va aplica dispoziţiile art. 71 si 64 lit a  teza a II-a  şi lit. b Cod penal pe durata executării pedepsei .

Conform art. 399 Cod procedură penală va menţine măsura arestului preventiv  şi potrivit art.  88 Cod penal deduce din pedeapsă reţinerea  din 19.03.2014 si arestul preventiv  incepând cu 26.03.2014 la zi.

In baza art. 7 din Legea nr. 39/2003 cu aplicarea at. 74 şi 76 lit. b Cod penal si art. 5 Noul  Cod penal va condamna pe inculpatul  R.G. la o pedeapsă de  2 ani si  4 luni închisoare .

Va aplica pedeapsa complementară a interzicerii  drepturilor prevăzute la art. 64 lit. a teza a II-a  şi b Cod penal pe o durată de 2 ani  calculată  după executarea pedepsei principale.

In baza art. 12  alin.1 lit. a din Legea nr. 678/2001  cu aplicarea art. 41 alin.2 Cod penal, art. 74 şi 76 lit. b  Cod penal si art. 5 Noul Cod penal  va condamna pe inculpat la o pedeapsă de 2  ani şi 4 luni închisoare.

Conform art. 65 Cod penal aplică pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor prevăzute de art. 64  lit. a teza a II-a şi lit. b Cod penal pe o durată de 2 ani calculată după  executarea pedepsei principale

In baza art. 329 alin.1 Cod penal cu aplicarea art.  41 alin.2 Cod penal , art. 74  şi 76 lit d  Cod penal şi art.  5 din Noul Cod penal  va condamna pe inculpat la  o pedeapsă de  1 an si 6 luni inchisoare.

Conform art. 33,34, 35 Cod penal va contopi  pedepsele aplicate , inculpatul urmând să execute  pedeapsa cea mai grea , aceea de 2 ani si 6 luni  inchisoare , alături de pedeapsa complementară  a interzicerii drepturilor  prevăzute de art.  64  lit  a teza a II-a şi lit. b  Cod penal pe o durată  de 2 ani.

Va aplica dispoziţiile art. 71 si 64 lit a  teza a II-a  şi lit. b Cod penal pe durata executării pedepsei .

Conform art. 399 Cod procedură penală va menţine măsura arestului preventiv  şi potrivit art.  88 Cod penal deduce din pedeapsă reţinerea  din 19.03.2014 si arestul preventiv  incepând cu 26.03.2014 la zi.

In baza art. 7 din Legea nr. 39/2003 cu aplicarea at. 74 şi 76 lit. b Cod penal si art. 5 Noul  Cod penal va condamna pe inculpatul  R.I.C. la o pedeapsă de  2 ani si  4 luni închisoare .

Va aplica pedeapsa complementară a interzicerii  drepturilor prevăzute la art. 64 lit. a teza a II-a  şi b Cod penal pe o durată de 2 ani  calculată  după executarea pedepsei principale.

In baza art. 12  alin.1 lit. a din Legea nr. 678/2001  cu aplicarea art. 41 alin.2 Cod penal, art. 74 şi 76 lit. b  Cod penal si art. 5 Noul Cod penal  va condamna pe inculpat la o pedeapsă de 2  ani şi 4 luni închisoare.

Conform art. 65 Cod penal va aplica pedeapsa complementară a  interzicerii drepturilor prevăzute de art. 64  lit. a teza a II-a şi lit. b Cod penal pe o durată de 2 ani calculată după  executarea pedepsei principale

In baza art. 329 alin.1 Cod penal cu aplicarea art.  41 alin.2 Cod penal , art. 74  şi 76 lit d  Cod penal şi art.  5 din Noul Cod penal  va condamna pe inculpat la  o pedeapsă de  1 an si 6 luni inchisoare.

Conform art. 33,34, 35 Cod penal va contopi  pedepsele aplicate , inculpatul urmând să execute  pedeapsa cea mai grea , aceea de 2 ani si 6 luni  inchisoare , alături de pedeapsa complementară  a interzicerii drepturilor  prevăzute de art.  64  lit  a teza a II-a şi lit. b  Cod penal pe o durată  de 2 ani.

Va aplica dispoziţiile art. 71 si 64 lit a  teza a II-a  şi lit. b Cod penal pe durata executării pedepsei .

Conform art. 861  Cod penal va dispune suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei principale  pe o  perioadă de 6 ani  ce va constitui termen de încercare pentru inculpat.

Pe durata termenului de încercare inculpatul se va supune  măsurilor de supraveghere prevăzute de art. 86 2 alin.1 lit a-d Cod penal  astfel :

a)se va prezenta la  datele fixate  la Serviciul de Probaţiune din cadrul Tribunalului Buzău;

b) va anunţa , in prealabil orice schimbare  de domiciliu , reşedinţă sau locuinţă  şi orice deplasare care depăşeşte 8 zile  , precum şi întoarcerea;

c) va  comunica si justifica schimbarea locului de muncă;

d)va comunica informaţii de natura a putea fi  controlate mijloacele de existenţă;

Conform art. 71 alin ultim pe durata  suspendării  executării pedepsei principale, se va suspenda  si executarea pedepselor accesorii.

Va aplica dispoziţiile art. 403 alin. ultim  şi art. 404  Cod procedură penală .

Conform art. 241 alin.1 lit. b Cod procedură penală  va constata  încetată de drept măsura arestului la  domiciliu.

Va constata că inculpatul a  fost reţinut la data de  19.03.2014 şi arestat la domiciliu  incepând cu  26.03.2014 la zi.

In baza art. 329 alin.1  Cod penal cu aplicarea art.  74 şi 76  lit. d  Cod penal  şi art. 5 Noul Cod penal  va condamna pe inculpatul R.C.A,. la o pedeapsă de 8 luni închisoare .

Va aplica dispoziţiile art. 71 şi 64  lit. a teza a II-a şi lit b  Cod penal pe durata executării pedepsei .

Conform art. 81 Cod penal va dispune suspendarea condiţionată a executării pedepsei pe durata  termenului de încercare de  2 ani si 8 luni .

Conform art. 71 alin. ultim, pe  durata suspendării condiţionate a executării pedepsei principale  se va suspenda şi  executarea pedepselor accesorii.

Va aplica dispoziţiile art. 403 alin. ultim  şi art. 404  Cod procedură penală .

In baza art. 7 din Legea nr. 39/2003 cu aplicarea art.  74 şi 76 lit. b Cod penal si art. 5 Noul Cod penal  va condamna pe inculpata S.V.A. la o pedeapsă de  1 an si 8 luni închisoare .

In baza art. 26 Cod penal raportat la art.  329 alin.1 Cod penal cu aplicarea art. 41 alin.-2 Cod penal , art. 74 si 76 lit. d Cod penal  si art. 5 Noul Cod penal, va condamna  pe inculpată  la o pedeapsă  de  1  an închisoare .

Conform art. 33, 34  Cod penal va contopi  pedepsele  aplicate , inculpata având de executat  pedeapsa  cea mai grea , aceea de 1 an si 8 luni închisoare.

Va aplica dispoziţiile art. 71 , 64 lit a teza a II-a  şi lit. b Cod  penal  pe durata executării pedepsei.

Conform art. 81 Cod penal va dispune suspendarea  condiţionată a executării pedepsei pe durata  termenului de încercare de 3 ani si 8 luni .

Conform art. 71 alin. ultim pe durata  suspendării condiţionate a executării pedepsei  se va suspenda si executarea pedepselor accesorii .

Va aplica dispoziţiile art. 403 alin. ultim  şi art. 404  Cod procedură penală.

Va constata că inculpata a fost arestată la  domiciliu in perioada 17.04.2014 – 22.04.2014 .

In temeiul art. 16 alin.1 lit. a cu  referire la art. 396 alin.5 Cod procedură penală va dispune achitarea inculpatului  S.G. pentru infracţiunea  prevăzută de  art. 29 alin.1 lit a,b din Legea nr. 656/2002  intrucât fapta nu există.

Va confisca de la inculpaţi sumele dobândite prin săvârşirea infracţiunilor, după cum urmează :

- de la inculpatul R.I.C.  30754 Euro , 1385 CHF şi 8436 lei;

- de la inculpatul R.G. 21040 Euro şi 23797 CHF;

- de la inculpatul R.I.C. 12980 Euro ;

- de la inculpatul R,C.A. 3000 Euro şi 1870 CHF ;

-  de la inculpata S.V.A. 8345 Euro , 2779 CHF şi 589 lei.

Va obliga în solidar pe inculpaţii R.I.C , R.G. şi R,I.C.  la plata către partea civilă S.L.S. a sumei de 5000 Euro cu titlu de despăgubiri civile .

Va menţine măsura de siguranţă a sechestrului asigurator până la concurenţa  sumelor precizate , astfel :

- pentru inculpatul R.C. asupra autoturismului BMW 730 D , a casei de locuit P+1 situată în comuna Poşta Câlnău , sat Zilişteanca , judeţul Buzău şi a sumei de 1220 lei , conform Ordonanţei nr.37/D/P/2010 din 30.03.2014;

- Pentru inculpatul R.,G. asupra autoturismului marca BMW , conform Ordonanţei nr.37/D/P/2010 din 02.04.2014 ;

- pentru inculpatul R.C. asupra autoturismului marca Audi A6 conform ordonanţei nr.37/D/P/2010 din 21.05.2014;

- pentru inculpatul R.C.A. asupra autoturismului BMW conform Ordonanţei nr.37/D/P/2010 din 20.03.2014.

Va dispune ridicarea măsurii de siguranţă a sechestrului asigurator asupra imobilului casă de locuit  P + 1 şi a terenului aferent în suprafaţă de 517 mp situat în comuna poşta Câlnău, sat Zilişteanca, judeţul Buzău, bunul aparţinând inculpatului R.I.C., măsură instituită prin Ordonanţa nr.37/D/P/2010 din 20.03.2014 şi a măsurii de siguranţă instituită prin ordonanţa nr.37/D/P/2010 din 20.03.2014 asupra terenului intravilan în suprafaţă de 1235 mp situat în comuna Poşta Câlnău, sat Zilişteanca, judeţul Buzău, aparţinând inculpatului R.C., a terenului în suprafaţă de 980 mp situat în comuna Săgeata, sat Drâmboca , judeţul Buzău şi a construcţiei P + 1 nefinalizată, situată în comuna Săgeata , sat Drâmboca, judeţul Buzău  proprietatea mamei inculpatului R.C., R.G. .

Va obliga pe inculpaţii R.I.C. , R.G., R.I.C., R.C.A., S.A. la câte 5000 lei cheltuieli judiciare către stat  din care 4.000 lei în faza de urmărire penală.

PENTRU ACESTE MOTIVE,

ÎN NUMELE LEGII

HOTĂRĂŞTE

Respinge cererea de schimbare a încadrării juridice a faptelor din infracţiunile de trafic de persoane si proxenetism într-o singură infracţiune , aceea de proxenetism ,  formulată de apărătorul inculpaţilor R.I.C. ,  si R.G..

Admite cererea de schimbare a încadrării juridice formulată de reprezentantul DIICOT – Biroul Teritorial  Buzău.

In baza art. 386 Cod procedură penală  dispune schimbarea încadrării juridice pentru  inculpatul R.I.C.  din art. 329 alin.1  vechiul  Cod penal si art. 329 alin.2  vechiul Cod penal  in art. 329  alin.2  vechiul Cod penal.

In baza art. 7 din Legea nr. 39/2003 cu aplicarea art.  74 şi 76 lit b Cod penal si art. 5 Noul Cod penal condamnă pe inculpatul R,.I.C. la o pedeapsă de 2 ani şi 6 luni  închisoare.

Aplică pedeapsa complementară a interzicerii  drepturilor prevăzute la art. 64 lit. a teza a II-a  şi b Cod penal pe o durată de 2 ani  calculată  după executarea pedepsei principale.

In baza art. 12  alin.1 lit. a din Legea nr. 678/2001  cu aplicarea art. 41 alin.2 Cod penal, art. 74 şi 76 lit. b  Cod penal si art. 5 Noul Cod penal  condamnă pe inculpat la o pedeapsă de 2  ani şi 6 luni închisoare.

In baza art. 329 alin.2 Cod penal cu aplicarea art.  41 alin.2 Cod penal , art. 74 şi 76 lit c  Cod penal si art. 5  Noul Cod penal  condamnă pe inculpat  la o pedeapsă de 1 an si 10 luni inchisoare .

Conform art. 33,34, 35 Cod penal contopeşte  pedepsele aplicate , inculpatul urmând să execute  pedeapsa cea mai grea , aceea de 2 ani si 6 luni  inchisoare , alături de pedeapsa complementară  a interzicerii drepturilor  prevăzute de art.  64  lit  a teza a II-a şi lit. b  Cod penal pe o durată  de 2 ani.

Aplică dispoziţiile art. 71 si 64 lit a  teza a II-a  şi lit. b Cod penal pe durata executării pedepsei .

Conform art. 399 Cod procedură penală menţine măsura arestului preventiv  şi potrivit art.  88 Cod penal deduce din pedeapsă reţinerea  din 19.03.2014 si arestul preventiv  incepând cu 26.03.2014 la zi.

In baza art. 7 din Legea nr. 39/2003 cu aplicarea at. 74 şi 76 lit. b Cod penal si art. 5 Noul  Cod penal condamnă pe inculpatul  R.G. la o pedeapsă de  2 ani si  4 luni închisoare .

Aplică pedeapsa complementară a interzicerii  drepturilor prevăzute la art. 64 lit. a teza a II-a  şi b Cod penal pe o durată de 2 ani  calculată  după executarea pedepsei principale.

In baza art. 12  alin.1 lit. a din Legea nr. 678/2001  cu aplicarea art. 41 alin.2 Cod penal, art. 74 şi 76 lit. b  Cod penal si art. 5 Noul Cod penal  condamnă pe inculpat la o pedeapsă de 2  ani şi 4 luni închisoare.

Conform art. 65 Cod penal aplică pedeapsa complementară a  interzicerii drepturilor prevăzute de art. 64  lit. a teza a II-a şi lit. b Cod penal pe o durată de 2 ani calculată după  executarea pedepsei principale

In baza art. 329 alin.1 Cod penal cu aplicarea art.  41 alin.2 Cod penal , art. 74  şi 76 lit d  Cod penal şi art.  5 din Noul Cod penal  condamnă pe inculpat la  o pedeapsă de  1 an si 6 luni inchisoare.

Conform art. 33,34, 35 Cod penal contopeşte  pedepsele aplicate , inculpatul urmând să execute  pedeapsa cea mai grea , aceea de 2 ani si 6 luni  inchisoare , alături de pedeapsa complementară  a interzicerii drepturilor  prevăzute de art.  64  lit  a teza a II-a şi lit. b  Cod penal pe o durată  de 2 ani.

Aplică dispoziţiile art. 71 si 64 lit a  teza a II-a  şi lit. b Cod penal pe durata executării pedepsei .

Conform art. 399 Cod procedură penală menţine măsura arestului preventiv  şi potrivit art.  88 Cod penal deduce din pedeapsă reţinerea  din 19.03.2014 si arestul preventiv  incepând cu 26.03.2014 la zi.

In baza art. 7 din Legea nr. 39/2003 cu aplicarea at. 74 şi 76 lit. b Cod penal si art. 5 Noul  Cod penal condamnă pe inculpatul  R.I.C. la o pedeapsă de  2 ani si  4 luni închisoare .

Aplică pedeapsa complementară a interzicerii  drepturilor prevăzute la art. 64 lit. a teza a II-a  şi b Cod penal pe o durată de 2 ani  calculată  după executarea pedepsei principale.

In baza art. 12  alin.1 lit. a din Legea nr. 678/2001  cu aplicarea art. 41 alin.2 Cod penal, art. 74 şi 76 lit. b  Cod penal si art. 5 Noul Cod penal  condamnă pe inculpat la o pedeapsă de 2  ani şi 4 luni închisoare.

Conform art. 65 Cod penal aplică pedeapsa complementară a  interzicerii drepturilor prevăzute de art. 64  lit. a teza a II-a şi lit. b Cod penal pe o durată de 2 ani calculată după  executarea pedepsei principale

In baza art. 329 alin.1 Cod penal cu aplicarea art.  41 alin.2 Cod penal , art. 74  şi 76 lit d  Cod penal şi art.  5 din Noul Cod penal  condamnă pe inculpat la  o pedeapsă de  1 an si 6 luni inchisoare.

Conform art. 33,34, 35 Cod penal contopeşte  pedepsele aplicate , inculpatul urmând să execute  pedeapsa cea mai grea , aceea de 2 ani si 6 luni  inchisoare , alături de pedeapsa complementară  a interzicerii drepturilor  prevăzute de art.  64  lit  a teza a II-a şi lit. b  Cod penal pe o durată  de 2 ani.

Aplică dispoziţiile art. 71 si 64 lit a  teza a II-a  şi lit. b Cod penal pe durata executării pedepsei .

Conform art. 861  Cod penal dispune suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei principale  pe o  perioadă de 6 ani  ce va constitui termen de încercare pentru inculpat.

Pe durata termenului de încercare inculpatul se va supune  măsurilor de supraveghere prevăzute de art. 86 2 alin.1 lit a-d Cod penal  astfel :

e)se va prezenta la  datele fixate  la Serviciul de Probaţiune din cadrul Tribunalului Buzău;

f) va anunţa , in prealabil orice schimbare  de domiciliu , reşedinţă sau locuinţă  şi orice deplasare care depăşeşte 8 zile  , precum şi întoarcerea;

g) va  comunica si justifica schimbarea locului de muncă;

h)va comunica informaţii de natura a putea fi  controlate mijloacele de existenţă;

Conform art. 71 alin ultim pe durata  suspendării  executării pedepsei principale, se suspendă  si executarea pedepselor accesorii.

Aplică dispoziţiile art. 403 alin. ultim  şi art. 404  Cod procedură penală .

Conform art. 241 alin.1 lit. b Cod procedură penală  constată  încetată de drept măsura arestului la  domiciliu.

Constată că inculpatul a  fost reţinut la data de  19.03.2014 şi arestat la domiciliu  incepând cu  26.03.2014 la zi.

In baza art. 329 alin.1  Cod penal cu aplicarea art.  74 şi 76  lit. d  Cod penal  şi art. 5 Noul Cod penal  condamnă pe inculpatul R.C.A. la o pedeapsă de 8 luni închisoare .

Aplică dispoziţiile art. 71 şi 64  lit. a teza a II-a şi lit b  Cod penal pe durata executării pedepsei .

Conform art. 81 Cod penal dispune suspendarea condiţionată a executării pedepsei pe durata  termenului de încercare de  2 ani si 8 luni .

Conform art. 71 alin.ultim  , pe  durata suspendării condiţionate a executării pedepsei principale  se suspendă şi  executarea pedepselor accesorii.

Aplică dispoziţiile art. 403 alin. ultim  şi art. 404  Cod procedură penală .

In baza art. 7 din Legea nr. 39/2003 cu aplicarea art.  74 şi 76 lit. b Cod penal si art. 5 Noul Cod penal  condamnă pe inculpata S.V.A. la o pedeapsă de  1 an si 8 luni închisoare .

In baza art. 26 Cod penal raportat la art.  329 alin.1 Cod penal cu aplicarea art. 41 alin.-2 Cod penal , art. 74 si 76 lit. d Cod penal  si art. 5 Noul Cod penal, condamnă  pe inculpată  la o pedeapsă  la o pedeapsă de  1  an închisoare .

Conform art. 33, 34  Cod penal contopeşte  pedepsele  aplicate , inculpata având de executat  pedeapsa  cea mai grea , aceea de 1 an si 8 luni închisoare.

Aplică dispoziţiile art. 71 , 64 lit a teza a II-a  şi lit. b Cod  penal  pe durata executării pedepsei.

Conform art. 81 Cod penal dispune suspendarea  condiţionată a executării pedepsei pe durata  termenului de încercare de 3 ani si 8 luni .

Conform art. 71 alin. ultim pe durata  suspendării condiţionate a executării pedepsei  se suspendă si executarea pedepselor accesorii .

Aplică dispoziţiile art. 403 alin. ultim  şi art. 404  Cod procedură penală.

Constată că inculpata a fost arestată la  domiciliu in perioada 17.04.2014 – 22.04.2014 .

In temeiul art. 16 alin.1 lit. a cu  referire la art. 396 alin.5 Cod procedură penală  dispune achitarea inculpatului  S-.G. pentru infracţiunea  prevăzută de  art. 29 alin.1 lit a,b din Legea nr. 656/2002  intrucât fapta nu există.

Confiscă de la inculpaţi sumele dobândite prin săvârşirea infracţiunilor, după cum urmează :

- de la inculpatul R.I-.C.  30754 Euro , 1385 CHF şi 8436 lei;

- de la inculpatul R.G. 21040 Euro şi 23797 CHF;

- de la inculpatul R.I.C. 12980 Euro ;

- de la inculpatul R.C.A. 3000 Euro şi 1870 CHF ;

-  de la inculpata S.V.A.-8345 Euro , 2779 CHF şi 589 lei.

Obligă în solidar pe inculpaţii R.I.C. , R.G. şi R.I.C.  la plata către partea civilă S.L.S. a sumei de 5000 Euro cu titlu de despăgubiri civile .

Menţine măsura de siguranţă a sechestrului asigurator până la concurenţa  sumelor precizate , astfel :

- pentru inculpatul R.C. asupra autoturismului BMW 730 D , a casei de locuit P+1 situată în comuna Poşta Câlnău , sat Zilişteanca , judeţul Buzău şi a sumei de 1220 lei , conform Ordonanţei nr.37/D/P/2010 din 30.03.2014;

- Pentru inculpatul R.G. asupra autoturismului marca BMW , conform Ordonanţei nr.37/D/P/2010 din 02.04.2014 ;

- pentru inculpatul R.C. asupra autoturismului marca Audi A6 conform ordonanţei nr.37/D/P/2010 din 21.05.2014;

- pentru inculpatul R.C.A. asupra autoturismului BMW conform Ordonanţei nr.37/D/P/2010 din 20.03.2014.

Dispune ridicarea măsurii de siguranţă a sechestrului asigurator asupra imobilului casă de locuit  P + 1 şi a terenului aferent în suprafaţă de 517 mp situat în comuna poşta Câlnău, sat Zilişteanca, judeţul Buzău, bunul aparţinând inculpatului R.I.C., măsură instituită prin Ordonanţa nr.37/D/P/2010 din 20.03.2014 şi a măsurii de siguranţă instituită prin ordonanţa nr.37/D/P/2010 din 20.03.2014 asupra terenului intravilan în suprafaţă de 1235 mp situat în comuna Poşta Câlnău, sat Zilişteanca, judeţul Buzău, aparţinând inculpatului R.C., a terenului în suprafaţă de 980 mp situat în comuna Săgeata, sat Drâmboca , judeţul Buzău şi a construcţiei P + 1 nefinalizată, situată în comuna Săgeata , sat Drâmboca , judeţul Buzău  proprietatea mamei inculpatului R.C., R.G. .

Obligă pe inculpaţii R.I.C. , R.G., R.I:C., R,.C.A., S.A. la câte 5000 lei cheltuieli judiciare către stat  din care 4.000 lei în faza de urmărire penală.

Cu drept de apel in termen de 10 zile comunicare.

Pronunţată in şedinţă publică, astăzi, 09.07.2015.

Presedinte,

Grefier