Anulare titlu proprietate

Sentinţă civilă 12994 din 23.10.2012


Dosar nr.

R O M Â N I A

Cod operator 2445

JUDECĂTORIA TÂRGU JIU

JUDEŢUL GORJ

SECŢIA CIVILĂ

SENTINŢĂ CIVILĂ Nr. 12994/2012

Şedinţa publică de la 23 Octombrie 2012

Completul compus din:

PREŞEDINTE

Grefier

Pe rol fiind  judecarea cererii formulată de  reclamanta C (fostă C) M, împotriva pârâtei  F L şi în contradictoriu cu intimatele Comisia Locală de Fond Funciar  Godineşti şi Comisia Judeţeană Gorj de Fond Funciar, având ca obiect fond funciar.

La apelul nominal făcut în şedinţă publică au lipsit părţile.

Procedura legal îndeplinită.

S-a făcut referatul oral al cauzei de către grefierul de şedinţă , s-a constatat depusă la dosarul cauzei adresa nr. 5407/2012 din partea Comisiei Locale Godineşti şi, nemaifiind cereri de formulat sau probe de administrat , instanţa a constatat cercetarea judecătorească încheiată şi, având în vedere solicitarea reclamantei privind judecarea cauzei în lipsa părţilor, în condiţiile art. 242 C.pr.civ., a reţinut cauza pentru soluţionare.

INSTANŢA

Deliberând, constată :

Prin cererea înregistrată pe rolul Judecătoriei Tg Jiu sub nr. …..petiţionara C (fostă  C)  M a solicitat instanţei de judecată ca, în contradictoriu cu pârâta  F L şi cu intimatele Comisia Locală de Fond Funciar  Godineşti şi Comisia Judeţeană Gorj de Fond Funciar să se dispună prin sentinţa care se va pronunţa nulitatea absolută a titlului de proprietate nr. 1335197 din 30.04.1999 eliberat pe numele pârâtei F L, în calitate de moştenitoare a lui F F.

În motivarea cererii s-a arătat că terenul cu privire la care s-a reconstituit dreptul de proprietate prin acest titlu provine de la bunicii reclamantei, autorii F F şi F M, iar după adoptarea Legii nr. 18/1991 doar reclamanta este singura moştenitoare care a solicitat reconstituirea dreptului de proprietate asupra terenurilor care le-au aparţinut acestora dar, cu toate acestea, s-a reconstituit dreptul de proprietate prin titlul atacat pe numele pârâtei, cu toate că aceasta nu a formulat cerere.

În drept, au fost invocate dispoziţiile Legii nr. 18/1991 şi cele ale Legii nr. 169/1997.

În dovedirea cererii sale reclamanta a ataşat o copie a titlului de proprietate atacat precum şi copii ale actelor de stare civilă.

Nici pârâta şi nici intimatele  nu au formulat întâmpinare, însă intimata Comisis Locală Godineşti a depus la dosarul cauzei actele care au stat la baza emiterii titlului de proprietate atacat şi au învederat instanţei de judecată că reclamanta nu a formulat cerere pentru reconstituirea dreptului de proprietate ca urmaşă a autorilor F M şi F F.

Din actele aflate la dosar instanţa reţine că prin titlul de proprietate nr. 1335197 din 30.04.1999 s-a reconstituit dreptul de proprietate asupra unei suprafeţe de 0,4554 ha teren pe teritoriul satului Cîlceşti, comuna Godineşti, jud. Gorj, în favoarea pârâtei F L, în calitate de moştenitoare a autorului FF.

La baza emiterii acestui titlu s-a aflat cererea formulată potrivit dispoziţiilor Legii nr. 18/1991 la data de 02.03.1991 de către pârâta F L. De asemenea, cererea este formulată şi de numkitul C P, dar, în privinţa acestuia, cererea nu a fost considerată valabikă deoarece numitul C P nu are calitatea de moştenitor al autorilor F M şi F F.

Dând curs acestei cereri, s-a emis HCJ nr. 16 din 23.09.1991 a Comisiei Judeţene Gorj ( fila 42 ), iar ulterior s-a eliberat şi procesul verbal de punere în posesie din 21.10.1998.

Instanţa constată că la emiterea titlului de proprietate atacat în cauza de faţă Comisia Locală Godineşti şi Comisia Locală Judeţeană Gorj au respectat procedura impusă de Legea nr. 18/1991. la baza emiterii titlului se află cererea pârâtei, iar suprafaţa la care titlul se referă a aparţinut autorului F F.

Cu privire la susţinerea reclamantei, potrivit căreia ar fi fost singura moştenitoare a autorilor FMşi F F care a formulat o cerere de reconstituire a dreptului de proprietate pentru terenurile care le-au aparţinut acestora, instanţa constată că intimata Comisia Locală a învederat în mod clar că nu există o astfel de cerere înregistrată la Comisia Locală Godineşti , şi nici reclamanta nu a dovedit în vreun fel afirmaţia sa, eventual depunând o copie după o astfel de cerere, care să poarte un număr de înregistrare, aşa cum ar fi trebuit.

Deoarece procedura reglementată de Legea nr. 18/1991 prevede că emiterea titlului de proprietate este condiţionată, ca punct de pornire, de formularea unei cereri în acest sens, instanţa constată că reclamanta nu putea obţine un astfel de titlu deoarece nu a formulat o astfel de cerere, iar titlul a cărui anulare o solicită în prezenta cauză a fost legal emis.

Prin urmare, instanţa va respinge cererea de faţă.

PENTRU ACESTE MOTIVE,

ÎN NUMELE LEGII

HOTĂRĂŞTE :

Respinge cererea formulată de reclamanta Cr (fostă C) M, domiciliată în …………..împotriva pârâtei F L domiciliată în ……..şi în contradictoriu cu intimatele Comisia Locală de Fond Funciar  Godineşti şi Comisia Judeţeană Gorj de Fond Funciar.

Cu recurs în 15 zile de la comunicare..

Pronunţată în şedinţă publică azi, 23.10.2012 la Judecătoria Tg Jiu.

Domenii speta