Hotarare 1273/2002 - Hotararea 1273 din 13 noiembrie 2002

Hotarare 1273/2002 privind stabilirea conditiilor de salarizare si a altor categorii de cheltuieli pentru incadrarea unui diplomat roman in conducerea Initiativei de Cooperare in Sud-Estul Europei (SECI)

In temeiul art. 107 din Constitutie,

    Guvernul Romaniei adopta prezenta hotarare.

    ART. 1
    Incepand cu data de 16 noiembrie 2002 domnul Mihai Razvan Ungureanu, diplomat in Ministerul Afacerilor Externe al Romaniei, se numeste in biroul de conducere al Initiativei de Cooperare in Sud-Estul Europei (SECI), cu sediul la Viena.
    ART. 2
    Pe perioada misiunii in strainatate salariul in valuta pentru reprezentantul roman pe langa SECI se stabileste prin aplicarea unui coeficient de ierarhizare de 8,00, calculat asupra nivelului salariului in valuta stabilit pentru functia de portar, conform Hotararii Guvernului nr. 837/1995 cu privire la criteriile de salarizare in valuta si celelalte drepturi in valuta si in lei ale personalului trimis in misiune permanenta in strainatate, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare.
    ART. 3
    Pe perioada deplasarilor in strainatate reprezentantul roman pe langa SECI beneficiaza de categoria a II-a de diurna (coeficient 1,60) si de plafonul B de cazare (coeficient 2,00), prevazute in Hotararea Guvernului nr. 518/1995 privind unele drepturi si obligatii ale personalului roman trimis in strainatate pentru indeplinirea unor misiuni cu caracter temporar, cu modificarile si completarile ulterioare.
    ART. 4
    Cu postul aferent reprezentantului roman pe langa SECI se suplimenteaza in mod corespunzator numarul de posturi din serviciul exterior aferent Ministerului Afacerilor Externe, cu incadrarea in numarul total de posturi aprobat potrivit legii.
    ART. 5
    Cheltuielile necesare desfasurarii activitatii se vor asigura din bugetul Ministerului Afacerilor Externe, in conformitate cu prevederile financiare in vigoare aplicabile diplomatilor din Ministerul Afacerilor Externe.

                  PRIM-MINISTRU
                  ADRIAN NASTASE

                         Contrasemneaza:
                         Ministrul afacerilor externe,
                         Mircea Geoana

                         Ministrul finantelor publice,
                         Mihai Nicolae Tanasescu

                         p. Ministrul muncii
                         si solidaritatii sociale,
                         Ion Giurescu,
                         secretar de stat