Violare de domiciliu

Dosar Nr. 73 (17.03.2010)

FOND

Dosar nr. 2118/89/2009 – violare de domiciliu

R O M Â N I A

TRIBUNALUL VASLUI

SECTIA PENALA

SENTINTA PENALA Nr. 73

Sedinta secreta de la 17 Martie 2010

Instanta constituita din:

PRESEDINTE ELENA SIMIONESCU

Grefier DORICA TRANDAFIR

Procuror RADU GALAN

S-a luat în examinare pronuntarea cauzei penale privind pe inculpatii STAN PETRICA, porecla - , , cetatenie româna, cu antecedente penale, studii medii, fara loc de munca, fara ocupatie, domiciliat în comuna Ciocani, judetul Vaslui, în prezent aflat în Penitenciarul de maxima siguranta Iasi si FERARU FLAVIAN FLORIN, porecla -, în municipiul Bucuresti, cetatenie româna, studii 8 clase, fara antecedente penale, fara loc de munca, ocupatie – muncitor sezonier, domiciliat în sat, în prezent aflat în Penitenciarul de maxima siguranta Iasi , ambii cercetati pentru savârsirea infractiunilor de violare de domiciliu, tentativa de tâlharie, viol si omor deosebit de grav prev. de art. 192 alin.2 Cod penal , art. 20 rap.la art. 211 alin.1, alin.2 lit.b, alin.2 ind.1 lit.a si c Cod penal, art. 197 alin.1 Cod penal si art. 174, 176 lit.d Cod penal, cu aplicarea art.33 lit.a Cod penal pentru ambii inculpati si art.37 lit. b Cod penal, pentru inculpatul Stan Petrica.

La apelul nominal facut la pronuntare au lipsit partile .

Dezbaterile în prezenta cauza au avut loc în sedinta secreta din data de 10 martie 2010 , concluziile inculpatilor prin aparatori si reprezentantului parchetului fiind consemnate în încheierea din acea zi ce face parte integranta din prezenta sentinta, cînd din lipsa de timp pentru deliberare s-a amânat pronuntarea cauzei pentru termenul de astazi.

Deliberând s-a dat solutia de fata:

INSTANTA

Asupra actiunii penale de fata :

Prin rechizitoriul nr. 262/P/2009 întocmit de Parchetul de pe lânga Tribunalul Vaslui la data de 29 iunie 2009 si înregistrat la aceasta instanta la data de 30 iunie 2009 sub nr.2118/89/2009 , au fost trimisi în judecata în stare de arest preventive inculpatii Stan Petrica si Feraru Flavian Florin pentru savârsirea infractiunilor de :

- violare de domiciliu prev. de art. 192 alin.2 Cod penal ;

-tentativa de tâlharie prev. de art. 20 rap.la art. 211 alin.1, alin.2 lit.b, alin.2 ind.1 lit.a si c Cod penal;

- viol prev. de art. 197 alin.1 Cod penal

- omor deosebit de grav prev. de art. 174, 176 lit.d Cod penal, cu aplicarea art.33 lit.a Cod penal pentru ambii inculpati si art.37 lit. b Cod penal, pentru inculpatul Stan Petrica..

S-a retinut prin actul de sesizare al instantei ca în seara de 08.03.2009 ,inculpatii Stan Petrica si Feraru Flavian Florin au patruns fara drept în locuinta victimei D A cu scopul de o viola si de a o deposeda de bani , au exercitat violente asupra victimei pentru ca aceasta sa le dea bani, pe care inculpatii nu i-au gasit, apoi au violat-o repetat vaginal si oral,pe rând si chiar concomitent, si au exercitat apoi fiecare violente asupra acesteia ,suprimându-i astfel viata în scopul ascunderii infractiunilor de viol si tâlharie savârsite împotriva acesteia.

În cursul cercetarii judecatoresti au fost audiati inculpatii, care au recunoscut savârsirea infractiunilor de violare de domiciliu si viol urmat de moartea victimei ,dar nu au recunoscut savârsirea infractiunii de tâlharie si de omor deosebit de grav.

De ……, pe parcursul judecarii cauzei, inculpatii au dat mai multe declaratii si au depus la dosar multe memorii.

Inculpatul Stan Petrica a recunoscut ca în dimineata zilei de 9.03.2009 dupa ce si-a mai revenit din starea de ebrietate s-a întors la locul faptei la locuinta victimei ca sa vada daca victima este sau nu în viata.

Au fost audiati martorii :

La solicitarea instantei au fost atasate la dosar :

-rechizitoriul nr.3319/P/2005 întocmit de Parchetul de pe lânga Judecatoria Bârlad ;

- rechizitoriul nr.3244/P/2007 întocmit de Parchetul de pe lânga Judecatoria Bârlad ;

-sentinta penala nr.1244/2002 a Judecatoiriei Bârlad ;

-sentinta penala nr. 121/2007 a Judecatoriei Bârlad ;

-sentinta penala nr. 378/2009 a Judecatoriei Bârlad ;

Inculpatul Feraru Flavian Florin a depus prin aparatorul sau o caracterizare întocmita de primarul comunei Ciocani , jud. Vaslui .

Examinând actele si lucrarile dosarului, instanta retine urmatoarea situatie de fapt:

Inculpatul Stan Petrica, în vârsta de 35 de ani, si inculpatul Feraru Flavian-Florin, în vârsta de 20 de ani, sunt locuitori ai satului, si se cunosteau, fiind si rude mai îndepartate.

Victima D A, în vârsta de 69 de ani, era si ea locuitoare a satului , locuind singura, într-o locuinta relativ izolata, formata dintr-o singura încapere, prevazuta cu o usa de acces din scânduri.

In dupa-amiaza zilei de 08.03.2009 inculpatii Stan Petrica si Feraru Flavian - Florin s-au întâlnit si au mers în satul , unde inculpatul Stan Petrica i-a vândut numitei L L un telefon mobil.

Dupa acesta, inculpatii au consumat bauturi alcoolice (vin si bere) la un bar din sat, dupa care s-au deplasat spre satul . Afara se întunecase.

Inculpatii aveau asupra lor un PET de 2,5 litri cu bere si tigari marca „Winchester".

în timpul deplasarii lor, inculpatii Stan Petrica si Feraru Flavian-Florin au discutat si au luat de comun acord hotarârea sa mearga la locuinta victimei D A, despre care stiau ca locuia singura, pentru a o deposeda de banii pe care i-ar fi avut aceasta si pentru a o viola.

Dupa ce au ajuns în drum, în fata portii locuintei victimei D A, inculpatii Stan Petrica si Feraru Flavian-Florin au patruns în curtea victimei, pe poarta neasigurata, si, fiind noapte, nu au urmat cararea din curte care ocolea o portiune de teren pe care se afla nisip, ci au calcat peste acea gramada de nisip, imprimând astfel urmele încaltamintei pe care o aveau, respectiv pantofii tip sport purtati de inculpatul Stan Petrica si pantofii purtati de inculpatul Feraru Flavian-Florin.

Ajungând la usa locuintei victimei D A, în jurul orelor 22.00, cei doi inculpati au constatat ca usa era asigurata prin interior, astfel ca au tras de usa din scânduri prin care se facea accesul în locuinta si au patruns astfel în singura încapere a locuintei, unde, pe pat, se afla victima D A.

În continuare victima D A a fost lovita de inculpati, i s-au cerut banii, dupa care a fost violata repetat de acestia, atât vaginal cât si oral, pe rând si chiar concomitent.

În conditiile violului, victima D A a fost lovita repetat de ambii inculpati, care s-au urcat si pe toracele acesteia, pentru a întretinere relatii sexuale orale, au strâns-o de gât.

Acestea s-au petrecut în patul din încapere, iar pe parcursul celor aratate inculpatului Stan Petrica i-a cazut în pat un carnetel cu mai multe acte si fotografii care îl privesc.

In timpul derularii celor de mai sus, inculpatii Stan Petrica si Feraru Flavian-Florin au avut si momente de intermitenta, când au fumau mai multe tigari în locuinta victimei, chistoacele fiind lasate de inculpati pe jos, respectiv la marginea sobei din încapere.

La un moment dat inculpatul Feraru Flavian-Florin a fost apelat de numita G F, cu care a vorbit, violul si violentele fata de victima continuând si dupa aceasta.

Apoi cei doi inculpati au iesit din locuinta, au mers catre poarta, calcând din nou pe gramada de nisip din curte, dar au hotarât sa se întoarca, pentru a cauta din nou banii victimei si a repeta violul, astfel ca au intrat din nou în locuinta, au cautat banii victimei si au încercat sa o violeze din nou, însa posibil de aceasta data nu au mai avut erectie.

Pe fondul celor aratate, inculpatii au lovit din nou victima, au strâns-o de gât, cel mai probabil în ideea suprimarii vietii acesteia, pentru a nu putea ulterior sa relateze infractiunile ce s-au comis împotriva sa de inculpati.

Dupa aceea inculpatii Stan Petrica si Feraru Flavian-Florin au parasit locuinta victimei D A si s-au deplasat la locuinta lui S L - frate cu inculpatul Stan Petrica, unde acesta din urma si-a luat o alta geaca, deoarece geaca de culoare alba cu care a fost îmbracat în timpul comiterii infractiunilor aratate se patase cu sânge provenind de la victima.

Apoi inculpatii au plecat la domiciliul parintilor inculpatului Stan Petrica, pe parcursul deplasarii cumparând de la numitul B G o sticla cu vin si tigari.

La domiciliul parintilor sai, inculpatul Stan Petrica a afirmat ca s-a batut în sat, iar ulterior, la un moment ce nu s-a putut stabili, mama sa a ars geaca alba cu care a venit acasa inculpatul, pe care a purtat-o la momentul savârsirii infractiunilor, care purta urme de sânge.

Dupa ce inculpatii au consumat niste vin la domiciliul parintilor inculpatului Stan Petrica, au discutat sa plece din sat, iar inculpatul Feraru Flavian - Florin 1-a apelat pe numitul A I, care este taximetrist, care s-a deplasat din mun. Bîrlad în satul Ciocani, si i-a luat pe inculpati cu autoturismul.

Acestia s-au deplasat cu taxi-ul catre satul Crîngu Nou, în ideea de a o lua cu ei la Bucuresti si pe U A, dar la aceasta era lumina stinsa astfel ca au renuntat, au revenit cu taxi-ul în centrul satului Ciocani, dupa care inculpatul Stan Petrica s-a hotarât sa nu mai plece, dar a platit cursa taxi-ului, cu care inculpatul Feraru Flavian-Florin s-a deplasat în acea noapte în mun. Bîrlad.

A doua zi a fost descoperit cadavrul victimei D A, moartea acesteia era suspecta astfel ca au început cercetarile, iar inculpatul Stan Petrica a fost gasit în timp ce se afla pe un teren viran, la fotbal.

Desi initial a negat verbal implicarea sa în moartea victimei D A, ulterior inculpatul Stan Petrica a cooperat cu organele de urmarire penale, si-a recunoscut implicarea în savârsirea infractiunilor comise împotriva victimei, chiar daca a încercat sa acrediteze ideea ca inculpatul Feraru Flavian-Florin ar fi mult mai vinovat.

în dupa-amiaza zilei de 09.03.2009 inculpatul Feraru Flavian - Florin a revenit din mun. Bîrlad în preajma satului Ciocani, a tinut legatura telefonic cu familia sa, iar când, pe baza interceptarilor efectuate, s-a stabilit ca a ajuns la domiciliul parintilor sai, acesta a fost invitat la Postul de politie Ciocani, unde ulterior a dat declaratie detaliata, prin care si-a recunoscut faptele, încercând însa sa acrediteze ideea ca inculpatul Stan Petrica are o vinovatie mai mare.

Cei doi inculpati au predat totodata, fiecare, încaltamintea pe care au purtat-o la momentul savârsirii faptelor, iar pe calea constatarii tehnico -stiintifice traseologice s-a stabilit ulterior ca urmele plantare identificate cu ocazia cercetarii la fata locului, pe nisipul din curte victimei, au fost produse de acestia .

În urma efectuarii autopsiei cadavrului victimei D A s-a pus în evidenta atât împrejurarea ca au aparut indicii ca aceasta a fost victima unui viol, cât si împrejurarea ca moartea acesteia a fost violenta, ulterior fiind întocmit Raportul de expertiza medico - legala (autopsie) nr. 27/C/2009 al Cabinetului Medico - Legal Bîrlad prin care s-au concluzionat urmatoarele:

Moartea numitei D A a fost violenta. Ea s-a datorat insuficientei cardio - respiratorii acute, consecutive comprimarii regiunii cervicale cu degetele (sugrumare), posibil în conditiile unui viol.

Cadavrul prezenta multiple lovituri la nivelul fetei si scalpului (excoriatii, tumefieri, plaga contuza), care au putut fi produse prin lovire cu mijloace contondente din fata victimei (dar nu se exclude si folosirea unui obiect contondent - plaga din regiunea parietala stânga), în seara zilei de 8 martie 2009, sau în noaptea de 8/9 martie 2009 si care nu au legatura de cauzalitate cu decesul. In conditiile supravietuirii victimei, aceste leziuni ar fi necesitat aprox. 8-9 (opt - noua) zile îngrijiri medicale pentru vindecare.

Traumatismul toraco - abdominal (cu fractura de stern, fracturi multiple costale bilateral pe mai multe planuri si contuzia de pancreas), a putut fi produs prin comprimare toraco-abdominala cu genunchii si având în vedere starea precara de sanatate a victimei si vârsta, puteau conduce la deces chiar si în absenta comprimarii regiunii cervicale.

Cadavrul prezenta echimoze pe fata interna a coapselor care ar putea sugera producerea lor prin comprimare cu degetele, în conditiile unui viol.

În secretia vaginala s-au pus în evidenta spermatozoizi, ceea ce atesta consumarea (unuia sau mai multe) raporturi sexuale vaginale, în ultimele 24 -48 de ore.În momentul decesului, victima nu se afla sub influenta intoxicatiei alcoolice.

Sângele victimei,apartine grupei sanguine AB(IV)."

Concluziile medico - legale completeaza datele de ancheta, coroborându-se cu celelalte probe, inclusiv Raportul de expertiza biocriminalistica întocmit în cauza (f. 64 - 75, vol. I), prin care a fost identificata amprenta genetica a inculpatilor la fata locului (tigarile fumate), ca si fractie spermatica, recoltata din zona genitala si perianala a victimei, provenind de la inculpatul Feraru Flavian-Florin (exista si o fractie spermatica recoltata de la victima care nu a putut fi valorificata, datorita cantitatii insuficiente de ADN matrita).

În drept - Faptele inculpatilor Stan Petrica si Feraru Flavian-Florin, asa cum au fost expuse, întrunesc elementele constitutive ale infractiunilor de violare de domiciliu, tentativa de tâlharie, viol si omor deosebit grav, prev. de art. 192 alin. 2, art. 20 rap. la art. 211 alin. 1, alin. 2 lit. „b", alin. 2/1 lit. „a" si „c", art. 197 alin. 1 si art. 174 , 176 lit. „d" C.pen., cu aplic. art. 33 lit. „a"

C.pen. pentru ambii inculpati si art. 37 lit. „b" C. pen. pentru inculpatul Stan Petrica.

Situatia de fapt si vinovatia inculpatilor rezulta din coroborarea probelor administrate în cauza:declaratiile martorilor, proces - verbal de cercetare la fata locului, cu plansa foto anexa, proces-verbal de cautare a gecii cu care a fost îmbracat inculpatul Stan Petrica,dovezi de ridicare a pantofilor purtati de inculpatii Stan Petrica si Feraru Flavian- Florin, proces-verbal de redare scrisa a convorbirilor telefonice purtate între inculpatii Feraru Flavian Florin si Stan Petrica, raport de constatare tehnico - stiintifica traseologica nr. 29.913/2009, Raport de expertiza biocriminalistica (ADN) nr. 342692/2009, raport de expertiza medico - legala (autopsie) nr. 27/C/2009 al C.M.L. Bîrlad, cu plansa foto anexa, proces - verbal de reconstituire, efectuat cu inculpatul Stan Petrica, cu plansa foto anexa,etc.

Constatând ca faptele exista, ca ele constituie infractiuni si ca au fost savârsite de inculpati, instanta va dispune condamnarea acestora.

La individualizarea judiciara a pedepselor pentru fiecare inculpate vor fi avute în vedere criteriile enumerate de art.72 Cod penal,grad de pericol social al faptelor comise, limitele de pedeapsa fixate în partea speciala a Codului penal, urmarea produsa - respectiv moartea victimei,conduita relativ sincera a inculpatilor.

În plus pentru inculpatul Stan Petrica vor fi avute în vedere starea de recidiva postexecutorie în care se afla,aspectul ca a mai savârsit o fapta de viol pentru care s-a dispus încetarea urmaririi penale ca urmare a retragerii plângerii de catre partea vatamata, persistenta infractionala el suferind mai multe condamnari

De asemenea tot fata de acest inculpate se va avea în vedere faptul ca el a avut initiativa savârsirii faptelor, ca a profitat oarecum de vârsta celuilalt inculpat si ca i-a cerut în timpul procesului penal printr-un biletel trimis celuilalt coinculpat sa ia faptele asupra sa ( fila 45) revenind la locul faptei,ceea ce atesta ca inculpatul Stan Petrica este un inculpat periculos.

Fata de inculpatul Feraru Flavian Florin se va retine în plus lipsa antecedentelor penale , vârsta acestuia, starea de ebrietate , influenta negativa a inculpatului Stan Petrica asupra sa.

Daca victima o femeie în vârsta , saraca,bolnava de diabet a fost ajutata de vecini , de autoritatea locala sa-si duca traiul de pe o zi pe alta, s-au gasit inculpatii sa-i fure banii si sa-si satisfaca placerile intime cu aceasta ,ceea ce face ca faptele acestora sa fie abominabile.

Dispozitiile art. 52 Cod penal,prevad ca pedeapsa este o masura de constrângere si nu un mijloc de reeducare ……………………………

Pentru ca pedeapsa sa- si realizeze functiile si scopul,aceasta trebuie sa corespunda sub aspectul duratei si naturii sale, gravitatii faptei comise si numai o pedeapsa justa si proportionala este de natura sa asigure preventia speciala si generala înscrise în disp. art. 52 Cod penal.

Fata de aspectele aratate mai sus , instanta apreciaza ca nu se impune retinerea în favoarea inculpatilor disp. art.74 Cod penal .

Pe durata executarii pedepselor cât si pentru perioada stabilita dupa executarea pedepselor ,li se va interzice inculpatilor exercitarea drepturilor prev. de art. 64 lit.a , teza a II -a si lit.b Cod penal, deoarece gravitatea faptelor comise îi fac nedemni pe inculpati de a fi alesi în autoritatile publice sau functii elective sau de a ocupa o functie implicând exercitiul autoritatii de stat.

Deoarece urmarirea penala si cercetarea judecatoreasca cât si faptul ca inculpatii vor fi condamnati la pedepse privative de libertate,în temeiul disp. art.350 alin.1 Cod pr.penala, se va dispune mentinerea masurii arestarii preventive luate fata de acestia , iar conf. disp. art.88 alin1 Cod penal, se va deduce din pedepsele ce vor fi aplicate inculpatilor , durata retinerii si arestarii preventive , începând cu data de 10 martie 200 , la zi.

Se va dispune conservarea în continuare a urmatoarelor mijloace de proba:

- colet sigilat cu sigiliu 2985,continând probe care au facut obiectul expertizei ADN;

- plic continând CD-ul marca Traxdata cuprinzând înregistrarile privind pe inculpatul Stan Petrica ;

- plic continând CD-ul marca Traxdata cuprinzând înregistrarile telefonice privind pe inculpatul Feraru Falvian –Florin , înregistrate la pozitia 76/2009 în registrul de corpuri delicte al Tribunalului Vaslui .

În baza art.191 alin.2 Cod pr.penala, fiecare inculpat în parte va fi obligat la plata cheltuielilor judiciare catre stat.

PENTRU ACESTE MOTIVE,

ÎN NUMELE LEGII

HOTARASTE

Condamna pe inculpatul STAN PETRICA, , cetatenie româna, recidivist , studii medii, fara loc de munca, fara ocupatie, în prezent aflat în stare de arest preventiv în Penitenciarul Iasi, la urmatoarele pedepse :

- 4(patru) ani închisoare pentru savârsirea infractiunii de violare de domiciliu prev. de art.192 alin.2 Cod penal, cu aplicarea art.37 lit.b Cod penal

- 10 (zece) ani închisoare pentru savârsirea infractiunii de tentativa de tâlharie prev. de art. 20 rap.la art. 211 alin.1, alin.2 lit.b, alin.2 ind.1 lit.a si c Cod penal cu aplicarea art. 37 lit.b Cod penal si 5 ani interzicerea drepturilor prev. de art.64 lit.a teza a II a si lit. b Cod penal;

- 12 (doisprezece ) ani închisoare pentru savârsirea infractiunii de viol prev. de art.197 alin.1 Cod penal, cu aplicarea art.37 lit.b Cod penal si 7 (sapte) ani interzicerea drepturilor prev. de art. 64 lit.lit a teza a II a si lit. b Cod penal

- 25 (douazeci si cinci ) ani închisoare pentru savârsirea infractiunii de omor deosebit de grav prev. de art. 174, 176 lit.”d” Cod penal, cu aplicarea art.37 lit.b Cod penal si 7 (sapte ) ani interzicerea drepturilor prev. de art. 64 lit.a teza a II-a , lit. b Cod penal.

Constata ca infractiunile pentru care inculpatul este judecat în prezenta cauza sunt concurente cu infractiunea de conducere pe drumurile publice fara a poseda permis de conducere prev. de art.86 alin.1 din O.U.G.195/2002 si pentru care i s-a aplicat pedeapsa de 8 luni închisoare prin Sentinta penala nr. 378/23.06.2009 a Judecatoriei Bârlad,definitiva prin neapelare la data de 20 iulie 2009.

În baza art.36 alin.1 Cod penal, art.33 lit.a, art. 34 lit.b si art. 35 Cod penal,contopeste pedepsele aplicate în prezenta cauza cu pedeapsa de 8 luni închisoare aplicata prin Sentinta penala nr. 378/23.06.2009 a Judecatoriei Bârlad,definitiva prin neapelare la data de 20 iulie 2009 , dispunând ca inculpatul sa execute pedeapsa cea mai grea de 25 (douazeci si cinci ) ani închisoare si 7 (sapte) ani interzicerea drepturilor prev. de art. 64 lit.a teza a II-a, lit. b Cod penal.

2.Condamna pe inculpatul FERARU FLAVIAN FLORIN, fiul lui

cetatenie româna, studii 8 clase, fara antecedente penale, fara loc de munca, ocupatie – muncitor sezonier, domiciliat în, în prezent aflat în stare de arest preventiv la Penitenciarul Iasi,la urmatoarele pedepse:

- 3 (trei) ani închisoare pentru savârsirea infractiunii de violare de domiciliu prev. de art.192 alin.2 Cod penal,

- 7 (sapte) ani închisoare pentru savârsirea infractiunii de tentativa de tâlharie prev. de art. 20 rap.la art. 211 alin.1, alin.2 lit.b, alin.2 ind.1 lit.a si c Cod penal

- 10(zece) ani închisoare pentru savârsirea infractiunii de viol prev. de art.197 alin.1 Cod penal si 5 (cinci) ani interzicerea drepturilor prev. de art. 64 lit. a teza a II a si lit. b Cod penal

-18 (optsprezece) ani închisoare pentru savârsirea infractiunii de omor deosebit de grav prev. de art. 174, 176 lit.”d” Cod penal, si 5(cinci) ani interzicerea drepturilor prev. de art. 64 lit.a teza a II-a , lit. b Cod penal.

În baza art. 33 lit.a si art.34 lit.b Cod penal,contopeste pedepsele aplicate si dispune ca inculpatul Feraru Flavian- Florin sa execute pedeapsa cea mai grea de 18 (optsprezece) ani închisoare si 5 (cinci) ani interzicerea drepturilor prev. de art. 64 lit.a teza a II-a , lit. b Cod penal.

Pe durata executarii pedepselor ,în tem. art. 71 alin2 Cod penal, interzice fiecarui inculpat în parte exercitarea drepturilor prevazute de art. 64 lit.a teza a II-a si lit.b Cod penal

Conf. disp. art.350 alin.1 Cod proc. pen. ,mentine starea de arest preventiv luata fata de inculpati si în temeiul art.88 alin.1 Cod penal, deduce din pedeapsa aplicata fiecarui inculpat în parte, durata retinerii si arestarii preventive ,începând cu data de 10 martie 2009 la zi.

Ia act ca în cauza nu este constituire de parte civila.

Dispune conservarea în continuare a urmatoarelor mijloace de proba:

- colet sigilat cu sigiliu 2985,continând probe care au facut obiectul expertizei ADN;

- plic continând CD-ul marca Traxdata cuprinzând înregistrarile privind pe inculpatul Stan Petrica ;

- plic continând CD-ul marca Traxdata cuprinzând înregistrarile telefonice privind pe inculpatul Feraru Falvian –Florin , înregistrate la pozitia 76/2009 în registrul de corpuri delicte al Tribunalului Vaslui .

În baza art.191 alin.2 Cod pr.penala, obliga fiecare inculpat în parte sa plateasca statului cheltuieli judiciare în suma de câte 3010 lei RON , din care suma de câte 300 lei, reprezentând onorarii pentru aparatori desemnati din oficiu în cursul judecatii( av. Placinta Ioan si Buculeasa Gabriel ), care se vor avansa din fondurile Ministerului Justitiei.

Cu apel în 10 zile de la comunicare .

Pronuntata în sedinta publica, azi 17 martie 2010, ora 12,00.

Presedinte,

ELENA SIMIONESCU