Spete jurisprudenta

Filtre active

Filtrare spete

Decizie - 12.12.2018

Infractiune de lovire sau alte violente. Vinovătia inculpatului sub forma intentiei indirecte. Reducere cuantum daune morale.

Sentinţă penală - 02.11.2018

Accident de circulatie. Culpa soferului de pe ambulantă. Inexistenta unor elemente de fapt care să conducă la concluzia că asistenta a contribuit la decesul victimei ce se afla în ambulan?ă. Respectarea principiului prezumtiei de nevinovă?ie. Achitare.

Sentinţă penală - 02.10.2018

Cerere de executare a mandatului european de arestare. Încetarea motivului de amânare a predării inculpatului.

Decizie - 21.09.2018

Comiterea infractiunii de viol asupra unei persoane minore. Contradictii în declaratiile persoanei vătămate. Reducerea pedepsei din perspectiva criteriilor generale de individualizare. Majorare daune morale acordate părtii civile.

Sentinţă penală - 16.05.2018

Conducere moped fără deţinerea unui permis de conducere. Recunoaşterea învinuirii de către inculpaţi. Inexistenţa obligaţiei de a impune inculpatului prestarea unei munci neremunerate în folosul comunităţii faţă de circumst. reale personale ale inculpatul

Decizie - 19.12.2017

Nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor. Contopire pedepse în caz de concurs de infracţiuni. Vinovăţia inculpatului sub forma intenţiei indirecte.

Decizie - 19.10.2017

Nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor. Omitere prelungire valabilitate permis de port armă. Predarea armei de către inculpată din proprie initiativă anterior sesizării organelor de urmărire penală. Aplicarea sanctiunii avertismentului.

Decizie - 18.09.2017

2. Abuz de încredere. Reziliere unilaterală a contractului de leasing ca urmare a nerespectării obligatiilor contractuale de către societatea utilizatoare a autoturismului. Comiterea infractiunii exclusiv în modalitatea dispunerii pe nedrept de bun.

Hotărâre - 30.08.2017

Cameră preliminară. Plângere formulată împotriva unui magistrat pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu. Neaudiere efectivă a petentei de către procurorul de caz.

Decizie - 14.03.2017

Abuz în serviciu contra intereselor persoanelor în formă continuată. Vinovătia inculpatului sub forma intentiei directe. Recuperarea prejudiciului cauzat de inculpat. Încetarea procesului penal.

Decizie - 31.01.2017

Conducerea unui vehicul fără permis de conducere si sub influenta alcoolului sau a altor substante. Vinovătia inculpatului sub forma intentiei indirecte. Suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei. Prestarea unei munci in folosul comunitătii.

Decizie - 15.12.2016

Comiterea infracţiunii de viol asupra unei persoane minore. Reţinerea vinovăţiei inculpatului în comiterea infracţiunii. Aplicarea practicii CEDO în materia investigaţiei penale.

Decizie - 15.12.2016

Săvârsirea infractiunii de influentare a declaratiilor. Suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei.

Decizie - 21.09.2016

Cameră preliminară. Contestaţie. Săvârşirea infracţiunilor de constituire/sprijinire grup infracţional organizat, evaziune fiscală şi spălare de bani. Invocare neîntemeiată de redactare deficitară a rechizitoriului. Nerespectarea dreptului la apărare.

Decizie - 13.05.2016

Contrabandă asimilată. Săvârsirea infracţiunii de ultraj prin tentativă la omor calificat cu intentie indirectă. Inciden?a normei speciale si nu a celei generale în cazul in care se înlesne?te vânzarea unor bunuri care trebuie plasate sub regim vamal.

Decizie - 14.03.2016

Săvârsirea infractiunii de mărturie mincinoasă în acelasi dosar în care persoana a dat declaratiile necorespunzătoare în calitate de martor. Raportarea incidentei art. 5 Cod penal la momentul epuizării infractiunii, iar nu al consumării.

Decizie - 07.12.2015

Săvârsirea infractiunilor de complicitate la evaziune fiscală si complicitate la infractiunea prevăzută de art. 6 din Legea nr. 241/2005. Revizuire. Admitere în principiu. Trimiterea cauzei spre rejudecare primei instante.

Decizie - 05.11.2015

Vinovătia inculpatului sub forma intentiei indirecte. Aplicarea legii penale mai favorabile. Neasumarea responsabilitătii faptei de către inculpat. Majorarea pedepsei aplicate.

Decizie - 20.08.2015

Plângere penală formulată împotriva ordonantelor procurorului de netrimitere în judecată pentru săvârsirea infractiunilor de ”abuz în serviciu” si ”favorizarea infractorului”. Respingere.

Decizie - 23.06.2015

Incetarea procesului penal privind săvârşirea infracţiunii de furt ca urmare a împăcării. Achitarea inculpatului sub aspectul săvârşirii infracţiunii de fals în declaraţii întrucât fapta nu era prevăzută de legea penală la momentul săvârsirii.