Dosar 1600/230/2010 din 23.12.2010

ucidere din culpă (art.178 C.p.)


Informatii dosar

Numar dosar:
Dosar 1600/230/2010
Data dosar:
23.12.2010
Instanta:
Judecătoria Filiasi
Departament:
JUDECATORIA FILIASI
Obiect:
ucidere din culpă (art.178 C.p.)
Categorie:
Penal
Stadiu proces:
Fond

Parti proces

Sedinte

  • Sedinta din data de 16.04.2014 la ora 09:00

    Complet: C2
  • Condamnare

    În temeiul art. 192 alin. 2 din Codul penal republicat, cu aplicarea art. 5 din Codul penal republicat, Condamnă pe inculpatul B****** N******, la pedeapsa de 2 (doi) ani închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de uciderea din culpă. În baza art. 81 din Codul penal, cu aplicarea art. 5 din Codul penal republicat, suspendă condiţionat executarea pedepsei închisorii aplicate pe durata termenului de încercare de 4 (patru) ani, calculat potrivit articolului 82 din Codul penal, cu aplicarea art. 5 din Codul penal republicat şi atrage atenţia inculpatului asupra dispoziţiilor art. 83 din Codul penal, cu aplicarea art. 5 din Codul penal republicat, a căror nerespectare atrage revocarea suspendării condiţionate a executării pedepsei închisorii. În temeiul art. 19 din Codul de procedură penală republicat, cu aplicarea art. 13 din Codul de procedură penală republicat, raportat la art. 397 din Codul de procedură penală republicat, cu aplicarea art. 13 din Codul de procedură penală republicat, cu referire la art. 998 – art. 999 din Codul civil de la 1864 şi art. 54 din Legea 136/1995 privind asigurările şi reasigurările în România, Admite în parte acţiunea civilă formulată de partea civilă L***** E**** împotriva inculpatului B****** N****** şi asiguratorului de răspundere civilă S.C. GENERALI ROMÂNIA ASIGURARE REASIGURARE S.A. BUCUREŞTI. Obligă asigurătorul de răspundere civilă S.C. GENERALI ROMÂNIA ASIGURARE REASIGURARE S.A. BUCUREŞTI la plata către partea civilă L***** E**** a sumei de 10.000 lei cu titlu de daune materiale şi la plata sumei de 90.000 lei cu titlu de daune morale. În baza art. 274 alin 1 din Codul de procedură penală republicat, cu aplicarea art. 13 din Codul de procedură penală republicat, Obligă inculpatul B****** N****** la plata sumei de 1.000 lei cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de stat, efectuate în cursul urmăririi penale şi al judecăţii. Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare. Pronunţată în şedinţă publică, astăzi 16 aprilie 2014.

    Hotarare 24/2014 din 16.04.2014
  • Sedinta din data de 02.04.2014 la ora 09:00

    Complet: C2
  • Amână cauza

    În temeiul dispoziţiilor art. 391 alin. 1 din Codul de procedură penală republicat, Stabileşte deliberarea şi pronunţarea hotărârii în cauză pentru data de 16 aprilie 2014. Pronunţată în şedinţă publică, astăzi 02 aprilie 2014.

    Incheiere amanare initiala a pronuntarii din 02.04.2014
  • Sedinta din data de 26.02.2014 la ora 09:00

    Complet: C2
  • Amână cauza

    Dispune schimbarea încadrării juridice dată faptei prin actul de sesizare, reţinută în sarcina inculpatului B****** N******, din infracţiunea de ucidere din culpă, prevăzută de art. 178 alin. 2 din Codul penal în infracţiunea de ucidere din culpă, prevăzută de art. 192 alin. 2 din Codul penal republicat, cu aplicarea art. 5 din Codul penal republicat. Încuviinţează cererea de amânare formulată de asigurătorul S.C. GENERALI ROMÂNIA ASIGURARE REASIGURARE S.A. şi depusă la dosar la termenul de astăzi, în vederea observării raportului de expertiză criminalistică. Dispune emiterea unei adresei către I.P.J. Mehedinţi – Serviciul Cazier Judiciar cu solicitarea de a se înainta fişa de cazier judiciar a inculpatului.

    Incheiere de sedinta din 26.02.2014
  • Sedinta din data de 30.10.2013 la ora 09:00

    Complet: C2
  • Amână cauza

    Dispune repetarea adresei către Institutului Naţional de Expertize Criminalistice Bucureşti, cu solicitarea de a se efectua expertiza criminalistică în specialitatea autovehicule – circulaţie rutieră, de către trei experţi criminalişti din cadrul acestui institut, conform obiectivelor stabilite la termenul de judecată anterior, urmând să acorde un termen de judecată mai lung, având în vedere că, prin adresa nr. 372/29.04.2013 depusă la dosar prin Serviciul Poştal la data de 30.07.2013, s-a comunicat de către I.N.E.C. Bucureşti faptul că expertiza dispusă în cauză va intra în lucru în cursul lunii februarie 2014. Încuviinţează cererile de amânare formulate de apărătorul inculpatului, avocat Valon Marian şi de avocat Popescu Emilian pentru partea civilă L***** E**** şi acordă termen.

    Incheiere de sedinta din 30.10.2013
  • Sedinta din data de 25.09.2013 la ora 09:00

    Complet: C2
  • Amână cauza

    Dispune repetarea adresei către Institutului Naţional de Expertize Criminalistice Bucureşti, cu solicitarea de a se efectua expertiza criminalistică în specialitatea autovehicule – circulaţie rutieră, de către trei experţi criminalişti din cadrul acestui institut, conform obiectivelor stabilite la termenul de judecată anterior. Încuviinţează cererea de amânare formulată de apărătorul inculpatului, avocat Valon Marian.

    Incheiere de sedinta din 25.09.2013
  • Sedinta din data de 19.06.2013 la ora 09:00

    Complet: C2
  • Amână cauza

    Încuviinţează cererea de suplimentare a obiectivelor expertizei criminalistice formulată de inculpat prin apărător, cu următorul obiectiv: - experţii să se pronunţe cu privire la posibilitatea evitării producerii accidentului de către inculpatul B****** N******, având în vedere starea reală de fapt reieşită din declaraţia acestuia precum şi din declaraţiile martorilor oculari, respectiv conducătorii autotractoarelor TIR, numiţii: Boglea Nicolae şi Şchiopulescu Codruţ, cu privire la manevra de depăşire a celor două autotractoare, efectuată de autoturismul marca Audi, înmatriculat în judeţul Timiş, rămas neidentificat, ţinând cont de faptul că, pe acel sector de drum această manevră era interzisă. Dispune înaintarea prezentului dosar, în original, către Institutului Naţional de Expertize Criminalistice Bucureşti, urmând a se fotocopia dosarul şi reţine acesta pe rolul instanţei, cu solicitarea de a se efectua expertiza criminalistică în specialitatea autovehicule – circulaţie rutieră, de către trei experţi criminalişti din cadrul acestui institut, conform următoarelor obiective: - să se stabilească viteza de deplasare a autovehiculelor implicate în accident, premergător acestuia; - având în vedere probele materiale identificate la faţa locului, avariile constatate la cele două autovehicule implicate în accident, să se stabilească locul de impact dintre acestea, precum şi poziţia fiecăruia pe carosabil în momentul impactului; - să se stabilească dinamica producerii accidentului; - să se stabilească ce posibilităţi de evitare a conflictului rutier au existat în mod concret, cine putea să le efectueze şi în ce mod; - să se stabilească dacă s-au încălcat norme rutiere la momentul producerii conflictului rutier, de către cine şi dacă există legătură de cauzalitate între eventualele norme încălcate şi rezultatul accidentului şi - experţii să se pronunţe cu privire la posibilitatea evitării producerii accidentului de către inculpatul B****** N******, având în vedere starea reală de fapt reieşită din declaraţia acestuia precum şi din declaraţiile martorilor oculari, respectiv conducătorii autotractoarelor TIR, numiţii: Boglea Nicolae şi Şchiopulescu Codruţ, cu privire la manevra de depăşire a celor două autotractoare, efectuată de autoturismul marca Audi, înmatriculat în judeţul Timiş, rămas neidentificat, ţinând cont de faptul că, pe acel sector de drum această manevră era interzisă.

    Incheiere de sedinta din 19.06.2013
  • Sedinta din data de 05.06.2013 la ora 09:00

    Complet: C2
  • Amână cauza

    Pentru a da posibilitatea inculpatului să facă dovada achitării costului expertizei ce urmează a fi efectuată în cauză de către trei experţi criminalişti din cadrul Institutului Naţional de Expertize Criminalistice Bucureşti, conform obiectivelor stabilite la termenul de judecată din data de 03.04.2013, instanţa acordă termen.

    Incheiere de sedinta din 05.06.2013
  • Sedinta din data de 08.05.2013 la ora 09:00

    Complet: C2
  • Amână cauza

    Dispune repetarea adresei către Institutul Naţional de Expertize Criminalistice Bucureşti, cu solicitarea de a fixa costul expertizei, în raport de obiectivele stabilite la termenul de judecată din data de 03.04.2013, precum şi de a transmite datele referitoare la contul în care se va achita acest cost, în vederea achitării înaintea trimiterii dosarului.

    Incheiere de sedinta din 08.05.2013
  • Sedinta din data de 03.04.2013 la ora 09:00

    Complet: C2
  • Amână cauza

    În temeiul dispoziţiilor art. 125 din Codul de procedură penală, Încuviinţează cererea de probatoriu formulată de apărătorul ales al inculpatului, avocat Valon Marian, privind efectuarea în cauză a unei noi expertize criminalistice în specialitatea autovehicule – circulaţie rutieră, de către trei experţi criminalişti din cadrul Institutului Naţional de Expertize Criminalistice Bucureşti, conform obiectivelor stabilite la acest termen de judecată, respectiv: - să se stabilească viteza de deplasare a autovehiculelor implicate în accident, premergător acestuia; - având în vedere probele materiale identificate la faţa locului, avariile constatate la cele două autovehicule implicate în accident, să se stabilească locul de impact dintre acestea, precum şi poziţia fiecăruia pe carosabil în momentul impactului; - să se stabilească dinamica producerii accidentului; - să se stabilească ce posibilităţi de evitare a conflictului rutier au existat în mod concret, cine putea să le efectueze şi în ce mod; - dacă s-au încălcat norme rutiere la momentul producerii conflictului rutier, de către cine şi dacă există legătură de cauzalitate între eventualele norme încălcate şi rezultatul accidentului. Dispune emiterea adrese către Institutul Naţional de Expertize Criminalistice Bucureşti, pentru a se comunica obiectivele stabilite şi a se solicita fixarea costului expertizei şi transmiterea datelor referitoare la contul în care se va achita acest cost, în vederea achitării înaintea trimiterii dosarului.

    Incheiere de sedinta din 03.04.2013
  • Sedinta din data de 06.03.2013 la ora 09:00

    Complet: C2
  • Amână cauza

    Încuviinţează cererea formulată de reprezentantul legal al asigurătorului pentru a observa înscrisurile dosarului şi pentru a-şi pregăti apărarea. Prorogă discutarea cererii de majorare a cuantumului pretenţiilor pe latură civilă formulată de partea civilă L***** E****. Dispune comunicarea către inculpat a duplicatului cererii de majorare a cuantumului pretenţiilor pe latură civilă formulată de partea civilă L***** E**** şi citarea acestuia cu menţiunea de a se prezenta la următorul termen de judecată în vederea discutării acestei cereri.

    Incheiere de sedinta din 06.03.2013
  • Sedinta din data de 13.02.2013 la ora 09:00

    Complet: C2
  • Amână cauza

    Dispune conceptarea şi citarea în cauză în calitate de asigurător, a S.C. GENERALI ROMÂNIA Asigurare Reasigurare S.A. la sediul procesual ales situat în municipiul Craiova.

    Incheiere de sedinta din 13.02.2013
  • Sedinta din data de 23.01.2013 la ora 09:00

    Complet: C2
  • Amână cauza

    Dispune repetarea procedurii de citare a asigurătorului S.C. Generali Asigurări S.A., la sediul înscris în evidenţele Oficiului Registrului Comerţului Bucureşti.

    Incheiere de sedinta din 23.01.2013
  • Sedinta din data de 06.12.2012 la ora 09:00

    Complet: C3
  • Amână cauza

    Repetarea procedurii de citare a asigurătorului SC Generali Asigurări SA. Având în vedere Hotărârea nr.7/03.12.2012 a Colegiului de Conducere al Judecătoriei Filiaşi, prin care s-a hotărât desfiinţarea completelor C3 şi C2B, iar ca urmare a desfiinţării acestor complete, cauzele aflate pe rolul acestor complete în perioada 05.12.2012 – 13.12.2012 vor fi repartizate ciclic după fiecare şedinţă de judecată în parte, de către preşedintele instanţei, urmează ca termenul ce se va acorda în prezentei cauze să fie stabilit prin proces-verbal conform acestei hotărâri, termen pentru care se vor cita părţile. Pronunţată în şedinţa publică de la 06 decembrie 2012 .

  • Sedinta din data de 22.11.2012 la ora 09:00

    Complet: C3
  • Amână cauza

    Introducerea în cauză în calitate de asigurator auto, a societăţii S.C. Generali Asigurări S.A. Bucureşti şi citarea acesteia pentru termenul următor. Acordă termen la data de 06 decembrie 2012, pentru când inculpatul şi partea civilă au termen în cunoştinţă. Pronunţată în şedinţa publică de la 06 decembrie 2012.

  • Sedinta din data de 25.10.2012 la ora 09:00

    Complet: C3
  • Amână cauza

    Acordă termen pentru a se lua cunoştinţă de opinia separată depusă la dosar de expertul Caragea Mihai. Prorogă discuţia asupra introducerea în cauză a asigurătorului.

  • Sedinta din data de 04.10.2012 la ora 09:00

    Complet: C3
  • Amână cauza

    Amână judecarea pentru ca expertul criminalist Caragea Mihai să-şi exprima opinia cu privire la raportul de expertiză criminalistică.

  • Sedinta din data de 13.09.2012 la ora 09:00

    Complet: C3
  • Amână cauza

    Admite cererea de amânare a cauzei formulată de avocat Emilian Popescu.

  • Sedinta din data de 28.06.2012 la ora 09:00

    Complet: C3
  • Amână cauza

    Admite cererea de amânare a cauzei formulată de către avocat Crudiu Sorin pentru inculpat. Pune în vedere acestuia să îşi asigure substituirea la termenul următor, în situaţia în care nu se poate prezenta la instanţă.

  • Sedinta din data de 24.05.2012 la ora 09:00

    Complet: C3
  • Amână cauza

    Admite cererea de amânare a cauzei formulată de către avocat Crudiu Sorin pentru inculpat. Acordă termen faţă de lipsa raportului de expertiză criminalistică. Emite adresă către I.N.E.C. Bucureşti pentru a-i înainta imaginile foto pe suport magnetic(CD) realizate de organele judiciare cu ocazia efectuării cercetării la faţa locului, la data de 03.01.2010, dată la care s-a produs accidentul rutier a cărei victimă a fost numitul Lobodă Gheorghe Lucian şi a-i solicita să urgenteze întocmirea raportului de expertiză având în vedere vechimea dosarului.

  • Sedinta din data de 19.04.2012 la ora 09:00

    Complet: C3
  • Amână cauza

    Admite cererea de amânare a cauzei formulată de către avocat Crudiu Sorin pentru inculpat. Acordă termen faţă de lipsa raportului de expertiză criminalistică. Emite adresă către Poliţia oraşului Filiaşi , în vederea înaintării imaginilor foto pe suport magnetic(CD) realizate de organele judiciare cu ocazia efectuării cercetării la faţa locului, la data de 03.01.2010, dată la care s-a produs accidentul rutier a cărei victimă a fost numitul Lobodă Gheorghe Lucian .

  • Sedinta din data de 23.02.2012 la ora 09:00

    Complet: C3
  • Amână cauza

    Acordă termen faţă de lipsa raportului de expertiză criminalistică.

  • Sedinta din data de 01.02.2012 la ora 09:00

    Complet: C4vechi
  • Amână cauza

    Faţă de disp. Hot. 1/10.01.2012 a Colegiului de Conducere al Judecătoriei Filiaşi, respectiv ca urmare a desfiinţării completului C4 şi a repartizării ciclice, acordă termen la data de 23.02.2012 pe rolul completului C3.

  • Sedinta din data de 14.12.2011 la ora 09:00

    Complet: C4vechi
  • Amână cauza

    Acordă termen faţă de lipsa raportului de expertiză.

  • Sedinta din data de 09.11.2011 la ora 09:00

    Complet: C4vechi
  • Amână cauza

    Acordă termen faţă de lipsa raportului de expertiză.

  • Sedinta din data de 05.10.2011 la ora 09:00

    Complet: C4vechi
  • Amână cauza

    Acordă termen faţă de lipsa raportului de expertiza criminalistică.

  • Sedinta din data de 07.09.2011 la ora 09:00

    Complet: C4vechi
  • Amână cauza

    Acordă termen faţă de lipsa raportului de expertiză criminalistică. Revine cu adresă către INEC.

  • Sedinta din data de 22.06.2011 la ora 09:00

    Complet: C4vechi
  • Amână cauza

    Dispune inaintarea dosarului la INEC Bucureşti, in vederea efectuării expertizei.

  • Sedinta din data de 01.06.2011 la ora 09:00

    Complet: C4vechi
  • Amână cauza

    Respinge cererea de amânare depusă la dosar de apărătorul inculpatului. Pune în vedere inculpatului să achite taxa privind efectuarea expertizei în cuantum de 900 lei şi să depună chitanţa în acest sens.

  • Sedinta din data de 04.05.2011 la ora 09:00

    Complet: C4vechi
  • Amână cauza

    Acordă termen faţă de lipsa răspunsului la adresa emisă către INEC Bucureşti.

  • Sedinta din data de 06.04.2011 la ora 09:00

    Complet: C4vechi
  • Amână cauza

    Dispune citarea martorului lipsă cu mandat de aducere şi martorul pe latură civilă. Dispune emiterea unei adrese către INEC Bucureşti.

  • Sedinta din data de 16.03.2011 la ora 09:00

    Complet: C4vechi
  • Amână cauza

    Acordă termen in vederea administrării probatoriilor, respectiv inscrisuri şi martorii indicati in rechizitoriu. Prorogă discuţia cu privire la expertiza solicitată de apărătorul inculpatului.

  • Sedinta din data de 28.02.2011 la ora 09:00

    Complet: C4vechi
  • Amână cauza

    Acordă termen faţă de lipsa de apărare a inculpatului.

  • Sedinta din data de 31.01.2011 la ora 09:00

    Complet: C4vechi
  • Amână cauza
  • Sedinta din data de 10.01.2011 la ora 09:00

    Complet: C4vechi
  • Amână cauza

Flux dosar


Actualizare GRPD