Fara titlu

Sentinţă civilă 47 din 10.02.2010


R O M Â N I A

JUDECĂTORIA AGNITA

SENTINŢA CIVILĂ Nr. 47/10 februarie 2010

Domeniu asociat: evacuare

Deliberând asupra acţiunii civile de faţă:

Constată că prin cererea de chemare în judecată formulată în dosarul civil nr…/174/20089 reclamanta ….., în contradictoriu cu pârâtul  …  a solicitat evacuarea acestuia din urmă din imobilul în care locuieşte motivat de faptul că  apartamentul este proprietatea sa, iar pârâtul are viciul beţiei, este violent şi provoacă scandaluri, o înjură, o face proastă şi handicapată.. În nenumărate rânduri a fost nevoită să plece din casa sa, pentru că nu mai suporta certurile cu pârâtul. Comportamentul pârâtului constituie o ameninţare permanentă asupra vieţii sale. Îi este teamă să mai locuiască cu pârâtul şi solicită evacuarea acestuia din imobil.

În drept acţiunea civilă nu s-a motivat.

S-au anexat  cererii contractul de vânzare-cumpărare (fila 5), extrasul de carte funciară nr 2669 II …, nr top. 1056/1/1/1, 1058/1/1/1 (f.18), extrasul de carte funciară nr 2669 …, nr top.1056, 1058 (f.19), grafic de rambursare credit la TBI (f.20-25).

Acţiunea civilă a fost taxată  legal.

Pârâtul, legal citat, a formulat întâmpinare, prin care arată că a făcut investiţii în apartament. Nu a înţeles să formuleze cerere reconvenţională şi să o timbreze corespunzător, deşi instanţa a pus în discuţie acest aspect. În cele din urmă, pârâtul a declarat că este de acord cu acţiunea reclamantei.

În probaţiune reclamanta a solicitat audierea martorilor … …, care au fost audiate, declaraţiile acestora fiind ataşate la dosar la filele 27,28.

 Analizând actele şi lucrările dosarului, instanţa a reţinut următoarea stare de fapt:

Potrivit extrasului de carte funciară nr. 2669 II ….., nr. top. 1056/1/1/1, 1058/1/1/1 (f.18) şi a contractului de vânzare-cumpărare (f.5), reclamanta este proprietara apartamentului situat în Agnita , str.1 Decembrie nr.52, judeţul ... Aceasta are o relaţie de concubinaj cu pârâtul de mai mulţi ani, locuind împreună cu acesta în imobil. Din declaraţiile martorelor reiese faptul că pârâtul obişnuieşte sa consume alcool, face scandaluri. Din cauza comportamentului violent fizic şi verbal al pârâtului, reclamanta a fost nevoită să plece din casa sa şi să stea la cunoştinţe. În lipsa acesteia, pârâtul aducea în casă persoane străine şi organizau petreceri, deranjând şi vecinii. În urmă cu trei luni, în urma unui scandal cu pârâtul,  reclamanta a fost nevoită să plece din nou din casă şi să locuiască la o altă familie din .., unde locuieşte şi în prezent, fiindu-i frică să se întoarcă acasă.

Potrivit art.480 Codul civil, orice persoană este obligată să respecte proprietatea altei persoane, fără să o tulbure în atributele exercitării dreptului de proprietate, dintre care, posesia şi  folosinţa.

Într-o atare situaţie, pârâtul nu are un titlu legal în baza căruia utilizează locuinţa reclamantei, fiind un simplu tolerat, situaţie care îi conferă titularei dreptului de  proprietate, dreptul să solicite instanţei evacuarea acestuia.

Aşa fiind, acţiunea civilă formulată de reclamantă  este temeinică şi legală, urmând a fi admisă,  instanţa va dispune evacuarea pârâtului din imobilul indicat de reclamantă.

În baza art.274 alin. 1 şi 3 Cod procedură civilă, instanţa va obliga pârâtul la plata sumei  70,5 lei constând în taxa de timbru, timbru judiciar şi onorariu avocat parţial, având în vedere valoarea pricinii şi munca îndeplinită de avocat.