Dosar 4841/40/2004 din 14.10.2004

Contencios administrativ


Informatii dosar

Numar dosar:
Dosar 4841/40/2004
Data dosar:
14.10.2004
Instanta:
Tribunalul Botoșani
Departament:
Secţia a II-a civilă, de contencios administrativ şi fiscal
Obiect:
Contencios administrativ
Categorie:
Contencios administrativ si fiscal
Stadiu proces:
Fond

Parti proces

Sedinte

  • Sedinta din data de 26.05.2005 la ora 22:00

    Complet: RM
  • Soluţionare

    Admite în parte sesizarea, conform încheierii nr. 53 din 11 octombrie 2004 încheiată de Camera de Conturi Botoşani. 1. Respinge, ca rămas fără obiect, punctul 1 din încheiere privind utilizarea fondului de premiere. Admite sesizarea referitoare la obligarea pârâţilor G******* V***** şi G******** T****** la plata, în solidar, către unitatera păgubită C******** L**** D****** a despăgubirilor civile în sumă de 20.577.604 lei, precum şi la plata dobânzilor practicate de B.N.R. , în procent de 7,96%, calculată de la data producerii prejudiciului şi până la achitarea integrală a despăgubirilor, respingând restul pretenţiilor, în sumă de 39.279.711 lei. 2) a. Obligă C******** L**** D****** la plata sumei de 23.454.621 lei reprezentând accesorii pentru virarea cu întârziere a T.V.A.; b. Obligă pârâta G******** T****** să plătească Consiliului Local Dorohoi suma de 23.454.621 lei, despăgubiri civile, reprezentând stabilirea răspunderii civile delictuale pentru folosul nerealizat aferent. Respinge sesizarea faţă de pârâta U**** E****. Obligă pârâta Gavriluţă Tatina să plătească expertului Sănduc Teofil contravaloarea raportului de expertiză, în sumă de 8.960.000 lei. Cu recurs, în termen de 15 de la comunicare.

  • Sedinta din data de 23.05.2005 la ora 22:00

    Complet: RM
  • Amânat

    Se constată că pârâta U**** E**** a trimis la dosar prin intermediul registraturii, obiecţiuni la raportul de expertiză la care a ataşat o serie de înscrisuri. Consilier juridic Dohotariu Ciprian pentru unitatea păgubită C******** L**** D******, depune la dosar obiecţiuni cu privire la punctul 3 din raportul de expertiză. Procurorul financiar arată că pârâta U**** E**** a aprobat şi întocmit dispoziţia de încasare a sumelor provenite din încasarea imobilului vândut, înainte de întocmirea facturii fiscale, rezultând din aceasta culpa răspunderii civile delictuale a acesteia. Instanţa, în ce priveşte obiecţiunile formulate la raportul de expertiză, având în vedre înscrisurile depuse la dosar, nu consideră necesar a se comunica expertului, motiv pentru care respinge trimiterea obiecţiunilor la expert, acordând cuvântul părţilor pentru dezbateri asupra fondului. Reprezentantul Camerei de Conturi Botoşani, solicită admiterea în parte a sesizării nr. 53/2004, urmând să depună concluzii scrise. Consilier juridic Dohotariu Ciprian pentru unitatea păgubită C******** L**** D******, lasă la aprecierea instanţei soluţionarea cauzei.

  • Sedinta din data de 25.04.2005 la ora 22:00

    Complet: RM
  • Amânat

    Având în vedere, termenul solicitat de părţi, pentru studiul raportului de expertiză şi pentru a se achita decontul lucrării şi fiind necesar a se comunica Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală Bucureşti un exemplar de pe acesta, instanţa, acordă termen în acest sens.

  • Sedinta din data de 04.04.2005 la ora 9:00

    Complet: Com1
  • Amânat

    se constată că domnul expert Sănduc Teofil, a depus la dosar prin intermediul Biroului Local de Expertiză de pe lângă Tribunalul Botoşani, decontul raportului de expertiză precum şi o declaraţie prin care arată că pârâta G******** T******, nu a achitat onorariul provizoriu stabilit de instanţă. Unitatea păgubită a depus la dosar, prin intermediul registraturii cererea nr. 212/01.04.2004, prin care solicită acordarea unui nou termen de judecată, motivat de faptul că la termenul a de astăzi, reprezentantul unităţii păgubite face parte din Biroul Electoral al circumscripţiei nr. 46 Mihăileni. Reprezentantul Curţii de Conturi, este de acord cu acordarea unui nou termen de judecată, având în vederea termenul solicitat de unitatea păgubită şi pentru ca pârâta G******** T****** să achite decontul raportului de expertiză. Se va face adresă pârâtei G******** T******, pentru a plăti raportul de expertiză în sumă de 9.800.000 lei, conform decontului depus la dosar, în caz contrar instanţa, va dispune amendarea acesteia prin încheiere interlocutorie.

  • Sedinta din data de 07.03.2005 la ora 9:00

    Complet: Com1
  • Amânat

    Având în vedere, termenul solicitat de expert pentru efectuarea şi depunerea raportului de expertiză, şi faptul că unitatea păgubită C******** L**** D******, nu a depus la dosar relaţiile solicitate de instanţă la termenul precedent, instanţa, acordă termen în acest sens. se va reveni cu procedura de citare la Agenţia Naţională de Administrare Fiscală Bucureşti, U**** E**** şi Ghersim Vasile. - Se va face adresă la expert Sănduc Teofil, pentru a efectua şi depune raportul de expertiză cu 5 zile înainte de termenul de judecată, în atâtea exemplare câte părţi sunt în cauză. - Se va reveni cu adresă la Consiliului local Dorohoi, pentru a comunica relaţiile solicitate de instanţă la termenul precedent.

  • Sedinta din data de 07.02.2005 la ora 9:00

    Complet: Com1
  • Amânat

    Având în vedere, obiectivele expertizei ce au fost depuse la termenul de astăzi, şi puse în discuţia părţilor prezente, instanţa, desemnează expert pe domnul Sănduc Teofil, conform art. 202 Cod procedură civilă, fixează avans onorariu expert suma de 3.000.000 lei, ce va fi achitat de pârâta G******** T****** şi stabileşte următoarele obiective: Avându-se în vedere constatările din încheierea nr. 53 din 11 octombrie 2004 întocmită de Camera de Conturi Botoşani, prin care s-au reţinut trei capete de acuzare a părţilor, respectiv: neresepectarea reglementărilor legale referitoare la utilizarea fondului de premiere, cele referitoare la normativele de cheltuieli şi cel privind taxa pe valoare adăugată .Instanţa, constată necesar a se reveni cu adresă la unitatea păgubită C******** L**** D******, pentru a comunica relaţiile solicitate prin adresa de la fila 164 dosar, din 15 decembrie 2004, cu menţiunea că persoana care se face vinovată de necomunicarea relaţiilor solicitate de instanţă, va fi amendată, potrivit dispoziţiilor din Legea nr. 553/2004 a contenciosului administrativ.

  • Sedinta din data de 10.01.2005 la ora 9:00

    Complet: Com1
  • Amânat

    S-a admis proba cu efectuarea unei expertize contabile solictată de pârâta G******** T****** şi s-a dispus citarea numitului G******* V*****, în calitate de pârât.

  • Sedinta din data de 13.12.2004 la ora 9:00

    Complet: Com1
  • Amânat

    Reprezentantul Camerei de Conturi Botoşani – procuror financiar Pălimaru Maria, solicită introducerea în cauză, în calitate de unitate păgubită a Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală Bucureşti, întrucât majorarea dobânzilor pentru nevirarea în termenul legal a T.V.A., revine bugetului general consolidat. Totodată solicită instanţei a se face adresă Consiliului local Dorohoi, pentru a preciza dacă s-au întreprins demersurile legale în vederea recuperării sumelor acordate nelegal cu titlu de premiu, de la cei care le-au încasat, întrucât sesizarea Camerei de Conturi Botoşani vizează nerespectarea reglementărilor legale referitoare la constituirea şi utilizare fondului de premiere. Instanţa dispune se va introduce în cauză şi se va cita în calitate de unitate păgubită Agenţia Naţională de Administrare Fiscală Bucureşti, cu sediul în Bucureşti, str. Apollodor, nr. 17, sector 5 şi se va comunica copia acţiunii; se va face adresă Consiliului local Dorohoi, pentru a comunica relaţiile de mai sus;

  • Sedinta din data de 22.11.2004 la ora 9:00

    Complet: Com1
  • Amânat

    Pârâta U**** E**** de trimis la dosar prin intermediul arhivei, întâmpinare la care a ataşat înscrisuri, instanţa comunică părţii prezente un exemplar de pe acestea. De asemenea reprezentantul Consiliului Local Dorohoi a depus la dosar, delegaţia de reprezentare nr. 212 din 22.11.2004 şi punctul său de vedere faţă de actul de sesizare, solicitând un termen pentru a lua cunoştinţă de conţinutul întâmpinării primite. Instanţa dispune: se va comunica pârâtelor duplicatul precizărilor formulate de reprezentantul unităţii păgubiteşi se vor cita .

Flux dosar


Actualizare GRPD