Dosar 7126/40/2005 din 18.11.2005

* CAF Legea nr. 94/1992 privind organizarea şi funcţionarea Curţii de Conturi


Informatii dosar

Numar dosar:
Dosar 7126/40/2005
Data dosar:
18.11.2005
Instanta:
Tribunalul Botoșani
Departament:
Secţia a II-a civilă, de contencios administrativ şi fiscal
Obiect:
* CAF Legea nr. 94/1992 privind organizarea şi funcţionarea Curţii de Conturi
Categorie:
Litigii cu profesionistii
Stadiu proces:
Fond

Parti proces

Sedinte

  • Sedinta din data de 26.06.2006 la ora 8:30

    Complet: RM
  • Admis fond

    Admis sesizarea conform Încheierii nr. 46/2005 încheiată de Camera de Conturi Botoşani.Obligă pârâtele să plătească unităţii păgubite - comuna George Enescu jud. Botoşani despăgubiri civile în sumă de 8.472 RON şi dobânda BNR în cuantum de pe an , calculată de la data producerii prejudiciului şi până la achitarea integrală a acestuia.Cu recurs în 15 zile de la comunicare.Pronunţată în sedinţa publică din 26 iunie 2006.

  • Sedinta din data de 29.05.2006 la ora 8:30

    Complet: RM
  • Amânat

    Termen pentru a se comunica raportul de expertiză părţilor lipsă.

  • Sedinta din data de 08.05.2006 la ora 8:30

    Complet: RM
  • Încheiere

    Instanţa având în vedere faptul că la acest termen s-a depus de către expertul desemnat în cauză să efectueze expertiza, a depus decontul şi pentru ca pârâtele să achite diferenţa de onorariu , în sumă de 324,90 RON, instanţa va acorda un nou termen de judecată, sens în care, Amână judecarea cauzei la data de 29 mai 2006 pentru când părţile au termen în cunoştinţă. Se citează unitatea păgubită. Se pune în vedere pârâtelor să depună până la termenul următor dovada achitării diferenţei onorariului, în sumă de 324,90 RON, pentru expertiza efectuată în cauză. Se revine cu adresă expertului pentru că până la termenul următor să depună raportul de expertiză dispus a se a efectua în cauză, având în vedere că în contencios administrativ cauzele se judecă cu celeritate, în caz contrar fiind amendat conform art. 108 indice 1 alin. 2 lit. c din Codul de procedură civilă, pentru nedepunerea la termenul fixat de instanţă. Pronunţată în şedinţă publică azi 8 mai 2006.

  • Sedinta din data de 17.04.2006 la ora 8:30

    Complet: RM
  • Încheiere

    Instanţa având în vedere faptul că există contrarietate de interese între comuna George Enescu şi Primarul comunei George Enescu, conform art. 44 Cod procedură civilă, va numi curator special pe secretarul Comunei George Enescu, sens în care, Amână judecarea cauzei la data de 08 mai 2006 pentru când părţile prezente au termen în cunoştinţă. Dispune numirea unui curator special pentru Comuna George Enescu, având în vedere contrarietatea de interese. Se face adresă secretarului Comunei George Enescu, pentru a i se face cunoscut faptul că a fost numit curator special pentru Comuna George Enescu. Se revine cu adresă expertului pentru că până la termenul următor să depună raportul de expertiză dispus a se a efectua în cauză, având în vedere că în contencios administrativ cauzele se judecă cu celeritate, în caz contrar fiind amendat conform art. 108 indice 1 alin. 2 lit. c din Codul de procedură civilă cu suma de 2.000.000 lei ROL, pentru nedepunerea la termenul fixat de instanţă. Pronunţată în şedinţă publică azi 17 aprilie 2006.

  • Sedinta din data de 03.04.2006 la ora 8:30

    Complet: RM
  • Amânat

    În conformitate cu disp. art. 201 alin. 1 din Codul de procedură civilă, apreciind că este necesară părerea unor specialişti pentru lămurirea unor împrejurări de fapt ale cauzei, urmează a desemna expert pe numitul Pădurariu Victor şi dispune a se face adresă către acesta pentru a se prezenta de urgenţă în instanţă şi a efectua expertiza încuviinţată la acest termen, aceasta având ca obiective: 1. Verificaţi dacă Primăria comunei G. Enescu a respectat dispoziţiile legale în vigoare privind achiziţionarea materialului pietros în suprafaţă de 204 mc şi transportul acestora. 2. Precizaţi dacă Primăria comunei G. Enescu s-a conformat dispoziţiilor legale aplicabile domeniului controlat. 3. În cazul nerespectării normelor legale, indicaţi persoanele răspunzătoare şi temeiul juridic în baza căruia este atrasă răspunderea acestora. 4. Stabiliţi care este cuantumul despăgubirilor produse bugetului de stat prin nerespectarea prevederilor legale în domeniul controlat. 5. Alte aspecte utile cauzei. Totodată, la acest termen s-a stabilit în sarcina pârâtelor şi onorariu provizoriu de expert în valoare de 3.000.000 lei (ROL), pentru aceste considerente instanţa va acorda un nou termen de judecată, sens în care Amână judecarea cauzei la data de 17 aprilie 2006, pentru când părţile au termen în cunoştinţă. Desemnează expert în cauză pe numitul Pădurariu Victor. Dispune emiterea unei adrese către acesta pentru a se efectua şi întocmi de urgenţă, raportul de expertiză având obiectivele stabilite mai sus, în atâtea exemplare câte părţi sunt, plus un exemplar pentru instanţă.

  • Sedinta din data de 20.03.2006 la ora 8:30

    Complet: RM
  • Amânat

    Considerând proba solicitată ca fiind utilă cauzei, instanţa va acorda un nou termen , sens în care Admite proba cu expertiza contabilă solicitată la acest termen de pârâte. Pune în vedere pârâtelor ca până la termenul următor să depună la dosarul cauzei obiectivele expertizei în două exemplare. Se emite adresă Biroului Local de Expertiză de pe lângă Tribunalului Botoşani pentru a comunica lista cu experţii contabili disponibili. Pronunţată în şedinţă publică azi 20 martie 2006.

  • Sedinta din data de 06.03.2006 la ora 8:30

    Complet: RM
  • Amânat

    Având în vedere că la acest termen s-a depus întâmpinare de către unitatea păgubită şi pentru ca pârâtele să ia cunoştinţă de conţinutul acestei iar reprezentantul Ministerului Public să prezinte punctul de vedere al Curţii de Conturi Botoşani, instanţa urmează a acorda un nou termen de judecată, sens în care, Amână judecarea cauzei la data de 20 martie 2006 pentru când părţile prezente au termen în cunoştinţă. Pune în vedere reprezentantului Ministerului Public ca până la termenul următor să prezinte punctul de vedere al Curţii de Conturi Botoşani. Pronunţată în şedinţă publică azi 6 martie 2006.

  • Sedinta din data de 20.02.2006 la ora 8:30

    Complet: RM
  • Amânat

    Analizând cererea formulată de reprezentantul Consiliului Local George Enescu, va acorda termenul solitat pentru a-şi formula întâmpinarea, sens în care amână judecarea cauzei.

  • Sedinta din data de 06.02.2006 la ora 8:30

    Complet: RM
  • Amânat

    la dosar nu s-au primit relaţiile solicitate de la unitatea păgubită, după care: Reprezentantul unităţii păgubite, Bararu Gică, depune la dosar Hotărârea nr. 8/26.01.2006 a Consiliului Local al comunei George Enescu prin care a fost numit în calitate de reprezentant. Pârâtele depun la dosar întâmpinare în trei exemplare şi o serie de înscrisuri în vederea susţinerii punctului lor de vedere. Instanţa înmâmnează reprezentantului unităţii păgubite şi reprezentantului Ministerului Public câte un exemplar de pe întâmpinarea pârâtelor. Reprezentantul unităţii păgubite declară că nu a fost recuperat prejudiciul şi solicită acordarea unui termen pentru a studia întâmpinarea şi pentru a depune în scris punctul de vedere al Consiliului Local al comunei George Enescu referitor la sesizarea Camerei de Conturi Botoşani şi situaţia actuală a prejudiciului. Reprezentantul Ministerului Public nu se opune termenului solicitat. J U D E C A T A , Analizând cererea reprezentantului unităţii păgubite va acorda termenul solicitat pentru a a studia întâmpinarea şi pentru a depune în scris punctul de vedere al Consiliului Local al comunei George Enescu referitor la sesizarea Camerei de Conturi Botoşani şi situaţia actuală a prejudiciului.

  • Sedinta din data de 09.01.2006 la ora 8:30

    Complet: RM
  • Amânat

    Instanţa constată necesar a se face adresă unităţii păgubite să depună la dosar un punct de vedere scris referitor la sesizarea Camerei de Conturi Botoşani, precum şi situaţia actuală a prejudiciului. După strigarea cauzei s-au prezentat pârâtele Toma Grădinaru Angela şi Abuhaie Anca care au depus la dosar din partea unităţii păgubite cererea nr. 1636/06.01.2006 prin care solicită acordarea unui termen pentru a-şi trimite reprezentant în instanţă. Reprezentantul Ministerului Public nu se opune termenului solicitat

  • Sedinta din data de 19.12.2005 la ora 8:30

    Complet: RM
  • Amânat

    Instanţa din oficiu pune în discuţia părţilor lipsa calităţii juridice şi implicit lipsa calităţii procesuale a Primăriei comunei George Enescu, propunând introducerea în cauză, în calitatea de unitate păgubită Consiliul local George Enescu. Reprezentantul Ministerului Public şi pârâtele sunt de acord cu introducerea în cauză în calitate de unitate păgubită a Consiliului local George Enescu. Instanţa admite excepţia invocată şi va dispune introducerea în cauză în calitate de unitate păgubită a Consiliului local George Enescu, urmând a fi citat cu duplicat de pe acţiune şi i se va pune în vedere să depună la dosar un punct de vedere scris faţă de încheierea Camerei de Conturi. Pârâtele solicită acordarea unui termen pentru a depune la dosar întâmpinare. Reprezentantul Ministerului Public nu se opune termenului solicitat.

  • Sedinta din data de 18.11.2005 la ora 22:00

    Complet: RM

Flux dosar


Actualizare GRPD