Dosar 5984/40/2006 din 15.12.2006

litigii Curtea de Conturi (Legea Nr.94/1992)


Informatii dosar

Numar dosar:
Dosar 5984/40/2006
Data dosar:
15.12.2006
Instanta:
Tribunalul Botoșani
Departament:
Secţia a II-a civilă, de contencios administrativ şi fiscal
Obiect:
litigii Curtea de Conturi (Legea Nr.94/1992)
Categorie:
Litigii cu profesionistii
Stadiu proces:
Fond

Parti proces

Sedinte

  • Sedinta din data de 13.02.2008 la ora 8:30

    Complet: CAF2
  • Soluţionare

    SENTINŢA 213 - Admite în parte sesizarea formulată conform Încheierii nr. 27/11.12.2006, de către reclamanţii Curtea de Conturi a României – Camera de Conturi Botoşani, jud. Botoşani şi Comuna Avrămeni, jud. Botoşani în contradictoriu cu pârâţi C**** I***, I**** N****** domiciliaţi în comuna Avrămeni, jud. Botoşani şi Mangu Dîrvariu Mihăiţă, domiciliat în comuna Ripiceni, jud. Botoşani. Obligă pe pârâţii C**** I***, I**** N****** şi Mangu Dîrvariu Mihăiţă să plătească Comunei Avrămeni suma de 37.207,36 lei – precizat conform situaţiei centralizatoare prevăzute prin anexa 1 de la fila 212 dosar – precum şi folosul nerealizat aferent acestor sume calculat prin aceeaşi anexă pentru perioada 21.11.2006 – 30.11.2007 în sumă totală de 2.177,32 lei, folos nerealizat care va fi calculat şi în continuarea până la recuperarea integrală a pagubei efective – la nivelul dobânzii de referinţă a B.N.R. Cu recurs în termen de 15 zile de la comunicare.

  • Sedinta din data de 16.01.2008 la ora 8:30

    Complet: CAF2
  • Amânat

    la dosar expertul Barczak Erich a depus răspuns la obiecţiunile formulate, după care, I N S T A N Ţ A : Având în vedere lipsa părţilor şi răspunsul expertului la obiecţiuni, va acorda un nou termen pentru a fi comunicate părţilor, cu menţiunea de a-şi exprima punctul de vedere faţă de acesta.

  • Sedinta din data de 28.11.2007 la ora 8:30

    Complet: CAF2
  • Amânat

    la dosar expertul Barczak Erich a depus o cerere pentru acordarea unui termen în vederea depunerii răspunsului la obiecţiunile făcute de reclamanta Camera de Conturi Botoşani la raportul de expertiză, deoarece are probleme de sănătate, după care, I N S T A N Ţ A : Analizând cererea expertului, va acorda termenul solicitat pentru a depune la dosar răspunsul la obiecţiunile formulate de reclamanta Curtea de Conturi a României – Camera de Conturi Botoşani.

  • Sedinta din data de 14.11.2007 la ora 8:30

    Complet: CAF2
  • Amânat

    la dosar expertul Barczak Erich a depus o cerere pentru acordarea unui termen în vederea depunerii răspunsului la obiecţiunile făcute de reclamanta Camera de Conturi Botoşani la raportul de expertiză, după care, I N S T A N Ţ A : Analizând cererea expertului, va acorda termenul solicitat pentru a depune la dosar răspunsul la obiecţiunile formulate de reclamanta Curtea de Conturi a României – Camera de Conturi Botoşani.

  • Sedinta din data de 15.10.2007 la ora 8:30

    Complet: CAF2
  • Amânat

    reclamanta Curtea de Conturi a României – Camera de Conturi Botoşani a depus obiecţiuni la raportul de expertiză, după care, I N S T A N Ţ A : Având în vedere obiecţiunile depuse de reclamanta Curtea de Conturi a României – Camera de Conturi Botoşani, va acorda un nou termen pentru a fi comunicate expertului şi a i se pune în vedere să răspundă de urgenţă la obiecţiunile formulate.

  • Sedinta din data de 17.09.2007 la ora 8:30

    Complet: CAF2
  • Amânat

    Având în vedere lipsa de procedură cu pârâtul I**** N******, va acorda un nou termen pentru a se reveni cu procedura de citare.

  • Sedinta din data de 03.09.2007 la ora 8:30

    Complet: CAF2
  • Amânat

    la dosar expertul Barczak Erich a depus decontul şi raportul de expertiză. Instanţa înmânează pârâtului un exemplar de pe raportul de expertiză şi îi pune în vedere să depună eventualele obiecţiuni, până la termenul următor. I N S T A N Ţ A : Având în vedere că raportul de control intermediar a fost întocmit de Curtea de Conturi a României – Camera de Conturi Botoşani, va dispune introducerea acesteia în cauză în calitate de reclamant şi citarea acestora cu un exemplar de pe raportul de expertiză.

  • Sedinta din data de 04.06.2007 la ora 8:30

    Complet: CAF2
  • Amânat

    la dosar expertul Barczak Erich a depus o cerere prin care solicită acordarea unui termen pentru finalizarea expertizei. I N S T A N Ţ A : Având în vedere cererea formulată de expert, va acorda termenul solicitat pentru efectuarea expertizei, şi i se va face adresă pentru a i se pune în vedere să depună raportul de expertiză la dosar cu 5 zile înainte de următorul termen de judecată, sub sancţiunea aplicării amenzii judiciare.

  • Sedinta din data de 07.05.2007 la ora 8:30

    Complet: CAF2
  • Amânat

    la dosar expertul Botez Victor a depus o cerere prin care solicită înlocuirea sa. Pârâtul Cîrnu Ioan depune la dosar o copie de pe chitanţa nr. 711567/1/12.04.2007 prin care a achitat avansul onorar expert în sumă de 500 RON. I N S T A N Ţ A : Având în vedere cererea de înlocuire formulată de expertul Botez Victor, o va admite şi va dispune înlocuirea sa cu expertul Barczak Erich, căruia i se va face adresă pentru a i se aduce la cunoştinţă că a fost desemnat în vederea efectuării expertizei, având ca obiectiv stabilirea actuală a prejudiciului, avându-se în vedere sumele achitate de pârâţi, şi modalităţile de recuperare a sumelor restante. Se va face adresă către Biroul Local de Expertize Botoşani pentru a dispune ca onorarul provizoriu în sumă de 500 RON, achitat în contul expertului Botez Victor să fie transferat în contul expertului Barczak Erich.

  • Sedinta din data de 02.04.2007 la ora 8:30

    Complet: CAF2
  • Amânat

    la dosar s-a depus lista cu experţi, după care, Instanţa desemnează pe expertul Botez Victor în vederea efectuării expertizei contabilă în această cauză, şi pune în vedere pârâtului să achite onorarul provizoriu, stabilit în sumă de 500 RON. I N S T A N Ţ A : În vederea efectuării expertizei contabile, va acorda un nou termen, pentru când se va face adresă expertului Botez Victor şi a i se aduce la cunoştinţă că a fost desemnat în vederea efectuării expertizei, având ca obiect stabilirea actuală a prejudiciului, avându-se în vedere sumele achitate de pârâţi, şi modalităţile de recuperare a sumelor restante.

  • Sedinta din data de 05.03.2007 la ora 8:30

    Complet: CAF2
  • Amânat

    la dosar reclamanta a depus situaţia sumelor stabilite ca debite prin actul de control al Camerei de Conturi Botoşani, înregistrate în fişe analitice de debitori şi xerocopii de pe chitanţele emise pentru încasarea sumelor. Pârâtul C**** I*** declară că nu a fost recuperată toată suma, aceasta urmând a fi achitată treptat, însă cea mai mare parte este datorată de fostul primar. Pentru a fi stabilit prejudiciul actual, solicită încuviinţarea probei cu expertiză contabilă. I N S T A N Ţ A : Având în vedere situaţia depusă astăzi de reclamantă, şi analizând cererea reclamantului, va încuviinţa proba cu expertiză contabilă şi va acorda un nou termen pentru a se face adresă către Biroul Local de Expertize Botoşani în vederea comunării listei cu experţi.

  • Sedinta din data de 19.02.2007 la ora 8:30

    Complet: CAF2
  • Amânat

    la dosar reclamanta a depus situaţia sumelor încasate conform Încheierii nr. 27/11 decembrie 2006 a Camerei de Conturi Botoşani (fila 87). Pârâtul C**** I*** declară că a mai rămas de achitat suma de 27.322 RON, însă o parte din aceasta consideră ca nu este legal stabilită de către Camera de Conturi Botoşani deoarece unele drepturi salariale acordate de către pârâţi şi imputate de către Camera de Conturi Botoşani, au fost stabilite în condiţiile legii. I N S T A N Ţ A : Având în vedere situaţia depusă astăzi de reclamantă, va acorda un nou termen pentru a se face adresă acesteia pentru a comunica ce măsuri au fost luate şi ce acte au fost întocmite pentru recuperarea sumelor împutate de către Camera de Conturi Botoşani prin Încheierea nr. 27/11 decembrie 2006.

  • Sedinta din data de 22.01.2007 la ora 8:30

    Complet: CAF2
  • Amânat

    la dosar reclamanta a depus răspuns la întâmpinare şi relaţiile solicitate (filele 11-81). Instanţa înmânează pârâtului C**** I*** un exemplar de pe răspunsul la întâmpinare. Pârâtul C**** I*** declară că a mai rămas de achitat suma de aproximativ 20.000 RON. Solicită acordarea unui termen pentru a fi achitată. Instanţa pune în vedere pârâtului să facă dovada plăţilor efectuate şi să depună la dosar situaţia plăţilor la zi. I N S T A N Ţ A : Analizând cererea formulată de pârâtul C**** I***, va acorda termenul solicitat pentru a achita diferenţele rămase şi a depune la dosar situaţia plăţilor la zi.

  • Sedinta din data de 08.01.2007 la ora 8:30

    Complet: CAF2
  • Amânat

    la dosar pârâţii C**** I*** şi I**** N****** au depus întâmpinare, după care, Instanţa pune în discuţia părţilor lipsa calităţii procesuale a Consiliului Local Avrămeni, deoarece acesta este un organ deliberativ, personalitate juridică având comuna Avrămeni prin reprezentant legal – primar, conform prevederilor Legii nr. 215/2001. Părţile prezente lasă la aprecierea instanţei soluţionarea excepţiei invocate. Precizează că secretarul comunei Avrămeni este numita Poh Elena. Pârâţii prezenţi declară că au fost recuperate o parte din sume, solicitând acordarea unui termen pentru a face dovada plăţilor efectuate. I N S T A N Ţ A : Având în vedere conflictul de interese între reprezentat – Primăria comunei Avărmeni şi reprezentant – primarul comunei Avrămeni, în baza prevederilor art. 44 aliniatul 1 din Codul de procedură civilă va numi un curator special pentru a reprezenta interesele comunei Avrămeni, în persoana secretarului comunei – Poh Elena, căreia i se va face adresă prin care i se va aduce la cunoştinţă că are calitate de reprezentant al comunei Avrămeni, ca unitate păgubită şi să depună punctul de vedere faţă de raportul de control intermediar nr. 50/1850/15.11.2006 întocmit de Camera de Conturi Botoşani şi faţă de întâmpinările formulate de pârâţii C**** I*** şi I**** N******, ce vor fi ataşate la adresă. Va acorda termenul solicitat de către pârâţi pentru a face dovada sumelor recuperate.

Flux dosar


Actualizare GRPD