Dosar 6193/40/2006 din 22.12.2006

infractiuni la legea privind drepturile de autor şi drepturile conexe (Legea nr.8/1996)


Informatii dosar

Numar dosar:
Dosar 6193/40/2006
Data dosar:
22.12.2006
Instanta:
Tribunalul Botoșani
Departament:
Secţia penală
Obiect:
infractiuni la legea privind drepturile de autor şi drepturile conexe (Legea nr.8/1996)
Categorie:
Penal
Stadiu proces:
Fond

Parti proces

Sedinte

  • Sedinta din data de 15.05.2007 la ora 8:30

    Complet: PF4
  • Soluţionare

    Condamnă pe inculpatul B***** D** la pedepsele de: - 3 luni închisoare, pentru săvîrşirea infracţiunii prev.şi ped. de art.1396 alin.2 şi 3 din Legea nr.8/1996, modificată, cu aplicarea art.74 lit.c şi art.76 lit.c Cod penal; - 3 luni închisoare, pentru săvîrşirea infracţiunii prev. şi ped. de art.1396 alin.4 din Legea nr.8/1996, modificată, cu aplicarea art.74 lit.c şi 76 lit.c Cod penal; - 1 lună închisoare, pentru săvîrşirea infracţiunii prev.şi ped. de art.1396 alin.5 din Legea nr.8/1996, modificată, cu aplicarea art.74 lit.c şi 76 lit.e Cod penal. În temeiul art.33 lit.a, 34 Cod penal, contopeşte pedepsele aplicate, stabilind drept rezultantă pedeapsa cea mai grea, de 3 luni închisoare. În temeiul art.83 Cod penal, revocă suspendarea condiţionată a executării pedepsei de 1 lună închisoare aplicată prin sentinţa penală nr.3145 din 23 noiembrie 2004 a Judecătoriei Botoşani, dispunînd executarea acesteia în regim de detenţie şi o adiţionează la cea aplicată prin prezenta sentinţă, inculpatul urmînd a executa în total pedeapsa de 4 (patru) luni închisoare. Face aplicarea art.71 şi 64 lit.a teza a II-a şi lit.b şi c Cod penal. În temeiul art.14 rap.la art.346 alin.1 Cod procedură penală şi art.998 Cod civil, obligă inculpatul, în solidar cu partea responsabilă civilmente S.C. „Macbell” S.R.L. Botoşani să plătească părţii civile RO-ACT cu sediul în mun. Bucureşti, Calea Moşilor, nr.201, bl.9, sc.A, et.5, ap.17, sector 2, suma de 1.920 USD, despăgubiri civile. Respinge pretenţiile părţii civile privind daunele morale, ca nefondate. În temeiul art.118 lit.b Cod penal rap.la art.139 alin.14 lit.c din Legea nr.8/1996, dispune confiscarea specială a celor 251 DVD-uri pirat, cuprinse în tabelul anexă la procesul-verbal încheiat la data de 29 iunie 2006 (filele 14-23 dosar urmărire), care au fost folosite la săvîrşirea infracţiunii şi distrugerea acestora. Obligă inculpatul să plătească statului, în solidar cu partea responsabilă civilmente S.C. „Macbell” S.R.L. Botoşani suma de 200 lei cheltuieli judiciare. Cu apel. Pronunţată în şedinţa publică din 15 mai 2007.

  • Sedinta din data de 17.04.2007 la ora 8:30

    Complet: PF4
  • Amânat

    Procedura nelegal îndeplinită cu partea civilă, pe a cărei dovadă de îndeplinire a procedurii de citare nu a fost aplicată ştampila societăţii. S-a făcut referatul cauzei de către grefier după care, în temeiul disp.art.327 Cod procedură penală, se audiază martorul propus de inculpat în circumstanţiere, Cazacu Petre. Avocat Bosovici Simona, pentru inculpat, renunţă la audierea celui de-al doilea martor solicitat în circumstanţiere. De asemenea, solicită admiterea probei cu expertiza contabilă ale cărei obiective le-a depus la termenul anterior, întrucât aceasta este utilă cauzei, în vederea stabilirii prejudiciului cauzat de inculpat prin fapta sa. Procurorul, având în vedere obiectivele stabilite pentru expertiză, consideră că sunt lipsite de relevanţă în cauză, nu este o probă concludentă, nu prezintă relevanţă exclusivă activitatea societăţii aşa încât, proba fiind lipsită de utilitate, se impune respingerea ei. Respinge proba cu o expertiză contabilă solicitată de inculpat prin apărător. Se va trimite adresă către partea civilă S* R* A** B******** prin care i se va pune în vedere să depună la dosar acte în dovedirea laturii civile. În temeiul art.329 Cod procedură penală, revine la audirea martorului propus de inculpat în circumstanţiere, Ioniţă Constantin. Se va atrage atenţia factorului poştal să îndeplinească corect procedura de citare cu partea civilă, prin aplicarea ştampilei pe dovada de citare deoarece şi pentru termenele anterioare procedura de citare a fost îndeplinită în acelaşi mod şi poate exista îndoiala că partea civilă nu a avut cunoştinţă de judecată.

  • Sedinta din data de 20.03.2007 la ora 8:30

    Complet: PF4
  • Soluţionare

    Se audiază martorii din lucrări Morcov Monica Maria, Jechil Camelia Mihaela şi Popescu Alina Maria. Avocat Bosovici Simona, pentru inculpat, indică numele celor doi martori în circumstanţiere, încuviinţaţi la termenul trecut şi, arată că a formulat obiectivele pentru expertiza tehnico-economică solicitată de inculpat, pe care le depune la dosar. Reprezentanta parchetului nu se opune audierii martorilor în circumstanţiere propuşi de inculpat la următorul termen de judecată. Totodată, cu privire la expertiza tehnico-economică cerută de inculpat, în temeiul art.120 Cod procedură penală, solicită a se comunica şi părţii civile un exemplar după obiectivele formulate, pentru a face observaţii cu privire la acestea, a solicita modificarea sau completarea lor, dacă consideră că este necesar, urmând ca în raport de punctul de vedere al părţii civile să îşi exprime părerea cu privire la expertiza solicitată. Instanţa se va pronunţa cu privire la expertiza solicitată după ce se cunoaşte şi punctul de vedere al părţii civile

  • Sedinta din data de 20.02.2007 la ora 8:30

    Complet: PF4
  • Soluţionare

    Se audiază inculpatul, susţinerile acestuia fiind consemnate în declaraţia ataşată la dosar. Avocat Bosovici Simona, pentru inculpat, solicită încuviinţarea probei cu doi martori în circumstanţiere, pe care îi va aduce personal, precum şi a unei expertize contabile, ale cărei obiective le va depune la dosar până la următorul termen de judecată. Admite proba cu doi martori în circumstanţiere, solicitată de inculpat, aceştia urmând a fi aduşi personal, fără citaţie. Pune în vedere inculpatului să depună cu 5 zile înainte de termenul de judecată, obiectivele ce urmează a fi avute în vedere la efectuarea experizei contabile, pentru a putea fi analizate, astfel încât instanţa să se pronunţe pe proba solicitată în cunoştinţă de cauză. Pune în vedere inculpatului să depună cu listă la dosar numele celor doi martori solicitaţi în circumstanţiere.

  • Sedinta din data de 23.01.2007 la ora 8:30

    Complet: PF4
  • Amânat

    Întrucât pentru acest termen nu s-a putut constitui un complet specializat, se amână cauza, inculpatul şi martora prezentă primind termen în cunoştinţă, celelalte părţi şi martorii lipsă urmând a fi citaţi

Flux dosar


Actualizare GRPD