S******* M******
ContestatorS********* C********** D* C*****
IntimatRespinge ca nefondată excepţia nulităţii absolute cu privire la decizia de concediere nr. 17/2007. Admite în parte contestaţia formulată de contestatorul Siminiuc Maricel împăotriva deciziei de concediere nr. 17 din 20 februarie 2007, decizie emisă de intimata Societatea Cooperativa de Consum Mihălăşeni. Modifică articolul 1 din decizia contestată, în sensul constatării încetării contractului individual de muncă al salariatului S******* M****** începând cu data de 20 martie 2007 în loc de 20 februarie 2007., Menţine celelalte dispoziţii ale decizei contestate. Obligă intimata să-i plătească contestatorului indemnizaţia de concediu de odihnă aferentă perioadei 1 ianuarie 2004 - 28 februarie 2005. Definitivă şi executorie de drept. Cu drept de recurs în termen de 10 zile de la comunicare.
Consilier juridic Jacotă Toader depune la dosar copia procesului verbal al Consiliului de Administraţie din 29.09.2006, xerocopie – extras din Registrul General de Evidenţă a Salariaţilor, stat de plată pentru preaviz. Duplicatul acestora se înmânează părţii adverse care solicită un termen pentru studiu. Contestatorul depune la dosar, într-un singur exemplar, în copie adresa nr. 2046/20.03.2007 emisă de ITM Botoşani, angajându-se să înmâneze reprezentantului intimatei duplicatul acesteia. Consilier juridic Jacotă Toader arată că petentul se poate prezenta la societate pentru a ridica suma înscrisă în stat de plată. Se confruntă copia procesului verbal din 29 septembrie 2006 cu originalul acestuia, constatându-se că acesta corespunde şi se restituie originalul. Instanţa, din oficiu, pune în discuţia părţilor nulitatea absolută a deciziei de desfacere a contractului de muncă în raport cu dispoziţiile art. 73, 74 Codul Muncii. Având în vedere că este necesar a se amâna cauza pentru ca petentul să studieze înscrisurile ce i-au fost înmânate astăzi în instanţă şi pentru ca părţile să răspundă excepţiei nulităţii absolute a deciziei de desfacere a contractului de muncă, instanţa fixează un nou termen de judecată.
În temeiul art. 283 alin. 1 lit. c Codul muncii, admite excepţia prescrierii dreptului la acţiune privind plata indemnizaţiei de concediu odihnă pentru perioada 2001 – 2003 (inclusiv). Având în vedere întâmpinarea înmânată astăzi contestatorului şi pentru a da posibilitatea ca reprezentantul intimatei să depună la dosar o serie de înscrisuri, necesare soluţionării cauzei.