C***** M* D******
ReclamantR****** T* C*******
PârâtR****** M*****
PârâtB******** V******
PârâtConstată perimată acţiunea
În temeiul disp. art 244 alin 1 CPC.
Acordă termen de jduecată reclamantului şi pârâţilor pentru a lua la cunoştinţă despre conţinutul rapoartelor de expertiză efectuate în cauză
admite cererea de ajutor public judiciar.
revenire expert Tache.
Pune în vedere av. Lazarec Elena să achite diferenţa onorar expert Agapie Denisa, în cuantum de 450 lei, la dosar fiind depusă doar dovada achitării sumei de 50 lei (f. 115 ds.). Faţă de lipsa rapoartelor de expertiză, instanţa dispune a se reveni cu adresă către experţii Agapie Denisa şi Tache Constantin, pentru a li se aduce la cunoştinţă noul termen de judecată acordat pentru depunerea lucrării.
Revenim la expert.
administrare probe.
administrare probe.
Se va reveni cu adresă către expert. Se pune în vedere să se formuleze eventuale obiective pentru efectuarea expertizei agricole.
Se va emite adresă către expert.
Se vor cita părţile care nu au Tc.
SE VOR CITA PĂRŢILE CARE NU AU TC.
se constată că s-a depus la dosar lista cu experţi specialitatea cadastru. INSTANŢA, Pune în vedere av. Lazarec Elena să asigure prezenţa reclamantului în instanţă, la următorul termen de judecată, pentru a semna cererea de chemare în judecată. Desemnează expert în cauză pe Cimpoeşu Mihai, căruia i se va efectua adresă pentru a proceda la efectuarea unei expertize având ca obiective: 1. Identificarea şi evaluarea lucrărilor de construcţii existente pe terenul în litigiu. 2. Să se arate dacă pe terenul în litigiu există o fosă, dacă aceasta poate fi mutată pe terenul reclamantului, cu ce costuri, cu indicarea datei la care a fost construită. Stabileşte onorariul provizoriu expert cadastru în cuantum de 400 lei, în sarcina reclamantului. Dispune a se comunica la BLE numirea expertului. Având în vedere necesitatea efectuării unei expertize agricole, instanţa dispune efectuarea unei adrese către BLE pentru a se solicita o listă cu experţi specialitatea agricultură. Dispune a se reveni la procedura de citare a părţilor care nu au termen în cunoştinţă.
lipsa lista experti.
solicitat lista experti cadastru. audiere martor.
Faţă de lipsa martorilor Gireadă Teodor şi Ciornei Verginel, propuşi de reclamant, instanţa constată necesar a se emite mandate de aducere pe numele lor, în vederea audierii. Dispune a se cita martorii propuşi de pârâţi, Văculişteanu Ion şi Muscalu Aristotel, la adresa corectă, respectiv sat Cătămărăşti Vale, com. M. Eminescu, jud. Botoşani. Faţă de cele arătate de apărătoarea aleasă a pârâţilor, instanţa constată necesar a se solicita de la BLE să comunice pentru ce domenii anume era autorizat d-l expert Glazberg, în perioada în care acesta şi-a desfăşurat activitatea, sens în care acordă un termen.
Instanţa constată că a fost învestită cu o cauză ce are ca obiect fond funciar, potrivit art. 25 alin. 2 din Legea nr. 18/1991. Faţă de admisibilitatea probei cu expertiza extrajudiciară, instanţa, în temeiul art. 4, alin. 5 Titlul XIII din Legea 247/2005, va admite această probă. Încuviinţează probatoriul solicitat de pârâtă, considerându-l pertinent , concludent şi util cauzei şi dispune citarea martorilor indicaţi de părţi, în vederea audierii.
Respinge excepţia lipsei calităţii procesuale pasive integrale şi a prematurităţii acţiunii, ambele invocate de către pârât. repune cauza pe rol pentru a se face probe referitoare la investiţia pretinsă de reclamant.
Faţă de aceste împrejurări, instanţa dispune citarea noilor pârâţi, la adresele indicate în precizările reclamantului, împreună cu duplicatul cererii iniţiale de chemare în judecată şi precizările ulterioare, cu menţiunea de a formula întâmpinare.
Instanţa apreciază că nu se poate uni excepţia cu fondul, şi că acestea ar trebui judecate cu precădere, motiv pentru care pune în vedere reprezentantei reclamantului să răspundă în scris la fiecare dintre cele două excepţii
Faţă de cele arătate de reprezentanta reclamantului, instanţa , având în vedere că la primul termen de judecată reclamantul s-a prezentat fără avocat, având în vedere şi dispoziţiile art. 138 Cod de Procedură Civilă, consideră că se poate acorda un termen pentru ca reclamantul să - şi completeze cererea. Pune în vedere reprezentantei reclamantului să depună în scris precizările ce urmează a fi făcute
Faţă de cele solicitata de părţi, instanţa constată necesar a acorda un termen pentru a da posibilitatea părţilor să-şi pregătească apărările