A******** D* P********** N** 3* R****** D* R***** D******
ReclamantP*** I***
Pârâtadmite cererea
În baza Hotărârii Colegiului nr.6 din 23 martie 2009 şi a art.99 din Regulamentul de Ordine Interioară ale instanţelor judecătoreşti, va restitui cauza completului de judecată iniţial învestit, C5. În baza Hotărârii Colegiului nr.6 din 23 martie 2009 şi a art.99 din Regulamentul de Ordine Interioară ale instanţelor judecătoreşti, restituie cauza completului de judecată iniţial învestit, C5. Amână cauza la data de 4 mai 2009, termen pentru care se va vor cita părţile.
Faţă de lipsa de procedură cu pârâtul, instanţa dispune revenirea cu procedura de citare, motivat de faptul că prezenţa în instanţă a soţiei pârâtului nu poate echivala cu un mandat dat acesteia, aşa încât, în lipsa unei astfel de dovezi, cf. art. 68 Cod Proc. Civ. se prezumă că pârâtul nu are termen în cunoştinţă. Constată necesar a se comunica către pârât răspunsul la întâmpinare, formulat de reclamant, pentru a lua cunoştinţă de conţinutul acestuia. Având în vedere dispoziţiile art. 99 alin. 11 din Regulamentul de Ordine Interioară al Instanţelor şi Hotărârea nr. 5, pct. 2/10.03.2009 a Colegiului de Conducere al Judecătoriei Botoşani, instanţa procedează la repartizarea ciclică a dosarului , dispunând ca acesta să fie distribuit la completul CSC 3
Instanţa repune cauza pe rol şi, faţă de cele declarate de soţia pârâtului, dispune a se comunica un exemplar al acestei declaraţii către reclamantă, pentru a-şi formula apărările faţă de această situaţie de fapt, sens în care acordă un termen.
Instanţa constată necesar a se emite către pârât o adresă interogator prin care să precizeze dacă recunoaşte pretenţiile reclamantei, şi dacă este de acord să achite debitele restante, sub sancţiunea aplicării dispoziţiilor art. 225Cod de Procedură Civilă care prevede: „Dacă partea, fără motive temeinice, refuză să răspundă la interogatoriu sau nu se înfăţişează, instanţa poate socoti aceste împrejurări ca o mărturisire deplină sau numai ca un început de dovadă scrisă în folosul părţii potrivnice”.