Dosar 14740/301/2008 din 02.12.2008

cerere de amânare a executării pedepsei (art. 453 C.p.p.)


Informatii dosar

Numar dosar:
Dosar 14740/301/2008
Data dosar:
02.12.2008
Instanta:
Judecătoria Sectorul 3 București
Departament:
Judecatoria sect 3
Obiect:
cerere de amânare a executării pedepsei (art. 453 C.p.p.)
Categorie:
Penal
Stadiu proces:
Fond

Parti proces

Sedinte

  • Sedinta din data de 15.07.2009 la ora 08:30

    Complet: Completul nr. 1 Penal V
  • Soluţionare

    În baza art. 454 al. 2 C.p.p. rap. la art. 453 al. 1 lit. a C.p.p., constată că subzistă cauza care a determinat amânarea executării pedepsei aplicate condamnatului T****** P*** D****** prin sentinţa penală nr. 1021/1994 pronunţată de Judecătoria Sectorului 3 Bucureşti. Dispune amânarea în continuare a executării pedepsei de 7 ani închisoare aplicate condamnatului T****** P*** D****** prin sentinţa penală nr. 1021/1994 pronunţată de Judecătoria Sectorului 3 Bucureşti în dosarul nr. 3353/1993, definitivă prin neapelare, în baza căreia a fost emis mandatul de executare a pedepsei închisorii nr. 1427/06.12.1994, până când starea de sănătate a condamnatului va permite executarea pedepsei. În baza art. 4531 C.p.p., pe durata amânării executării pedepsei, condamnatul va respecta următoarele obligaţii: a) să nu depăşească limita teritorială a României; b) să se prezinte la Judecătoria Sectorului 3 Bucureşti ori de câte ori este chemat, precum şi la Poliţia Municipiului Roşiorii de Vede, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliţie sau ori de câte ori este chemat; c) să nu îşi schimbe locuinţa fără încuviinţarea Judecătoriei Sectorului 3 Bucureşti; d) să nu deţină, să nu folosească şi să nu poarte nicio categorie de arme. Desemnează Poliţia Municipiului Roşiorii de Vede ca organ însărcinat cu supravegherea condamnatului pe perioada de amânare a executării pedepsei. Se va face aplicarea dispoziţiilor art. 454 al. 11 şi 12 C.p.p. În baza art. 454 al. 2 C.p.p., fixează termen de control pentru verificarea subzistenţei cauzei care a determinat amânarea executării pedepsei la 1 an de la data pronunţării prezentei. În baza art. 192 al. 3 C.p.p., cheltuielile judiciare, inclusiv onorariul apărătorului din oficiu, dl av. Popescu Ion, în cuantum de 100 lei, rămân în sarcina statului. Executorie. Cu recurs în 10 zile de la comunicare pentru condamnat. Pronunţată în şedinţă publică, astăzi,15.07.2009.

  • Sedinta din data de 14.07.2009 la ora 08:30

    Complet: Completul nr. 1 Penal V
  • Amânat

    amână pronunţarea la data de 15.07.2009

  • Sedinta din data de 01.06.2009 la ora 08:30

    Complet: Completul nr. 1 PENAL (luni) C
  • Amânat

    Revenirea cu adresă către Institutul Naţional de Medicină Legală „Mina Minovici” pentru ca, în temeiul art. 124 alin. 2 C.p.p., să dea lămuriri suplimentare cu privire la raportul de nouă expertiză medico-legală efectuat în prezenta cauză cu privire la starea de sănătate a condamnatului T****** P*** D******, respectiv să precizeze următoarele: 1. ce înseamnă noţiunea de „dificultate” menţionată în concluziile acestuia, cu privire la asistenţa medicală ce ar putea fi asigurată a condamnatului la nivelul reţelei sanitare a Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor; 2. dacă este vorba de o dificultate a condamnatului T****** P*** D****** de a suporta regimul penitenciar sau o dificultate a sistemului sanitar de la nivelul reţelei sanitare a Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor de a asigura supravegherea condamnatului; 3. dacă această dificultate se întemeiază pe actuala stare de sănătate a condamnatului sau pe nivelul tehnic al reţelei sanitare a Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor; 4. dacă, în ipoteza în care s-ar dispune executarea pedepsei, condamnatul T****** P*** D****** ar avea nevoie de asistenţă medicală permanentă sau asistenţa medicală i-ar fi asigurată în regim normal sau într-un spital al Penitenciarului cu regim permanent. Emiterea unei adrese către Administraţia Naţională a Penitenciarelor pentru a comunica în ce condiţii poate fi asigurată asistenţa medicală a condamnatului T****** P*** D******, faţă de afecţiunile menţionate în cuprinsul raportului de expertiză medico-legală întocmit de Institutul Naţional de Medicină Legală „Mina Minovici” Emiterea unei adrese către Inspectoratul Judeţean de Poliţie Teleorman pentru comunicarea unei noi fişe de cazier judiciar a condamnatului Emiterea unor adrese către Poliţia Scrioaştea şi Poliţia Roşiorii de Vede pentru a se comunica dacă de la data condamnării şi până în prezent, condamnatul T****** P*** D****** a fost sancţionat administrativ sau de orice natură, a fost implicat în fapte antisociale sau penale sau a avut legături suspecte cu alte persoane. Emiterea unei adrese către Autoritatea Tutelară a Mun. Roşiorii de Vede, pentru efectuare unei anchete sociale la domiciliul condamnatului, cu precizarea nivelului de trai al familiei şi veniturile membrilor familiei. Emiterea unei adrese către condamnatul T****** P*** D****** pentru a i se comunica o copie a raportului de expertiză medico-legală întocmit de către Institutul Naţional de Medicină Legală „Mina Minovici” cu privire la starea de sănătate a acestuia.

  • Sedinta din data de 04.05.2009 la ora 08:30

    Complet: Completul nr. 1 PENAL (luni) C
  • Amânat

    Revenirea cu adresă către condamnatul T****** P*** D****** pentru a înştiinţa instanţa dacă a efectuat toate consulturile de specialitate ce i-au fost recomandate de Institutul Naţional de Medicină Legală „Mina Minovici” şi dacă a pus la dispoziţia INML rezultatele consulturilor de specialitate în vederea întocmirii raportului de expertiză medico-legală cu privire la starea sa de sănătate. Revenirea cu adresă către Institutul Naţional de Medicină Legală „Mina Minovici” pentru efectuarea expertizei medico-legale privind starea de sănătate a condamnatului, cu obiectivele precizate şi completate la termenul anterior de judecată, respectiv: 1) să se precizeze afecţiunile de care suferă condamnatul; 2) dacă aceste afecţiuni reprezintă o boală gravă în sensul prevăzut de dispoziţiile art. 453 alin. 1 lit. a C.p.p.; 3) dacă aceste afecţiuni fac imposibilă executarea pedepsei; 4) dacă aceste afecţiuni poate fi tratate în reţeaua sanitară a penitenciarelor, urmând ca până la următorul termen de judecată să se întocmească şi să se depună la dosarul cauzei raportul de expertiză medico-legală efectuat în cauză şi să se menţioneze dacă numitul T****** P*** D****** a înaintat INML - ului toate rezultatele consulturilor de specialitate ce i-au fost recomandate, în caz afirmativ urmând a se comunica şi stadiul în care se află raportul de expertiză medico-legală.

  • Sedinta din data de 06.04.2009 la ora 08:30

    Complet: Completul nr. 1 PENAL (luni) C
  • Amânat

    lipsa raportului de expertiză medico-legală Revenirea cu adresă către condamnatul T****** P*** D****** pentru a instanţa dacă s-a prezentat la data de 12.03.2009 să se prezinte la Spitalul „Baltazar Arsenie”, pentru efectuarea ultimelor două consulturi de specialitate recomandate de Institutul Naţional de Medicină Legală „Mina Minovici” şi dacă a înaintat acestei instituţii toate rezultatele consulturilor de specialitate efectuate, în vederea întocmirii raportului de expertiză medico-legală cu privire la starea sa de sănătate. Revenirea cu adresă către Institutul Naţional de Medicină Legală „Mina Minovici” pentru efectuarea expertizei medico-legale privind starea de sănătate a condamnatului, cu obiectivele precizate şi completate la termenul anterior de judecată, respectiv: 1) să se precizeze afecţiunile de care suferă condamnatul; 2) dacă aceste afecţiuni reprezintă o boală gravă în sensul prevăzut de dispoziţiile art. 453 alin. 1 lit. a C.p.p.; 3) dacă aceste afecţiuni fac imposibilă executarea pedepsei; 4) dacă aceste afecţiuni poate fi tratate în reţeaua sanitară a penitenciarelor, urmând ca până la următorul termen de judecată să se întocmească şi să se depună la dosarul cauzei raportul de expertiză medico-legală efectuat în cauză.

  • Sedinta din data de 09.03.2009 la ora 08:30

    Complet: Completul nr. 1 PENAL (luni) C
  • Amânat

    pentru lipsa raportului de expertiză medico-legală, emiterea unor adrese către Serviciul de Ambulanţă Alexandria, Serviciul de Ambulanţă Roşiorii de Vede şi către petent, ca şi pentru acest termen de judecată.

  • Sedinta din data de 09.02.2009 la ora 08:30

    Complet: Completul nr. 1 PENAL (luni) C
  • Amânat

    Revenirea cu adresă către Institutul Naţional de Medicină Legală „Mina Minovici” pentru efectuarea expertizei medico-legale privind starea de sănătate a condamnatului, cu obiectivele precizate şi completate la acest termen de judecată, respectiv: 1) să se precizeze afecţiunile de care suferă condamnatul; 2) dacă aceste afecţiuni reprezintă o boală gravă în sensul prevăzut de dispoziţiile art. 453 alin. 1 lit. a C.p.p.; 3) dacă aceste afecţiuni fac imposibilă executarea pedepsei; 4) dacă aceste afecţiuni poate fi tratate în reţeaua sanitară a penitenciarelor, urmând a i se pune în vedere ca până la următorul termen de judecată să întocmească şi să depună la dosarul cauzei raportul de expertiză medico-legală efectuat în cauză. Revenirea cu adresă către condamnatul T****** P*** D****** pentru a i se aduce la cunoştinţă dispoziţiile instanţei şi obligaţia sa de a se prezenta la comisiile de specialitate precizate de Institutul Naţional de Medicină Legală „Mina Minovici”, în vederea efectuării consulturilor de specialitate, având asupra sa toate actele medicale pe care le deţine. Emiterea unor adrese către Serviciul de Ambulanţă Alexandria şi Serviciul de Ambulanţă Roşiorii de Vede pentru a asigura prezenţa condamnatului la comisiile de specialitate indicate de către Institutul Naţional de Medicină Legală „Mina Minovici”.

  • Sedinta din data de 12.01.2009 la ora 08:30

    Complet: Completul nr. 1 PENAL (luni) C
  • Amânat

    pentru lipsa raportului de expertiză medico-legală. Revenirea cu adresă către Institutul Naţional de Medicină Legală „Mina Minovici” pentru efectuarea expertizei medico-legale privind starea de sănătate a condamnatului, prin care să se stabilească dacă afecţiunile de care condamnatul suferă îl pun în imposibilitatea executării pedepsei şi dacă acestea pot fi tratate în reţeaua sanitară a penitenciarelor. Revenirea cu adresă către condamnatul T****** P*** D****** pentru a i se aduce la cunoştinţă faptul că în cauză s-a dispus efectuarea unei expertize medico-legale şi obligaţia sa de a se prezenta la Institutul Naţional de Medicină Legală „Mina Minovici”, în ziua şi intervalul orar comunicate de către această instituţie,cu toate actele medicale pe care le deţine, în vederea expertizării.

  • Sedinta din data de 15.12.2008 la ora 08:30

    Complet: Completul nr. 1 PENAL (luni) C
  • Amânat

    Efectuarea unei noi expertize medico-legale privind starea de sănătate a condamnatului, prin care să se stabilească dacă afecţiunile de care condamnatul suferă îl pun în imposibilitatea executării pedepsei şi dacă acestea pot fi tratate în reţeaua sanitară a penitenciarelor. Emiterea unei adrese către Institutul Naţional de Medicină Legală „Mina Minovici” pentru efectuarea expertizei medico-legale în sensul anterior menţionat. Emiterea unei adrese către condamnatul T****** P*** D****** pentru a i se aduce la cunoştinţă faptul că în cauză s-a dispus efectuarea unei noi expertize medico-legale şi obligaţia sa de a se prezenta la Institutul Naţional de Medicină Legală „Mina Minovici” cu toate actele medicale pe care le deţine, în vederea expertizării.

Flux dosar


Actualizare GRPD