Dosar 3310/257/2008 din 16.12.2008

succesiune


Informatii dosar

Numar dosar:
Dosar 3310/257/2008
Data dosar:
16.12.2008
Instanta:
Judecătoria Mediaș
Departament:
Sectia Generala
Obiect:
succesiune
Categorie:
Civil
Stadiu proces:
Fond

Parti proces

Sedinte

  • Sedinta din data de 30.03.2010 la ora 8:00

    Complet: C6 Fond Funciar CC
  • Încheiere

    Admis cererea; încuviintat investirea cu formula executorie; fara cale de atac.

  • Sedinta din data de 05.02.2010 la ora 8:00

    Complet: C6 Fond Funciar CC
  • Admis fond

    Admite act. civ. formulata de reclamanta B**** A** impotriva paratilor Z***** L**** M**** si ZOLTAN IOAN PAUL , astfel cum catimea obiectului cauzei a fost ulterior majorata, si admite si cererea de interventie facuta de DIRECTIA FISCALA LOCALA MEDIAS impotriva celor doi parati si in consecinta: - Constata ca dupa defuncta HAIDU PAULINA ,decedata la data de 30 aprilie 1997 in loc. Alanya din Turcia, au ramas ca mostenitori legali acceptanti paratii, in calitate de fii; - Constata ca drepturile succesorale ale paratilor sunt in cote egale de cate 1/2 pentru fiecare; - Constata ca averea succesorala ramasa dupa defuncta este compusa din imobilul/apartament situat administrativ in loc. Medias-Str. Feleac-Nr. 6-Bl. 14 A- Ap. 18-Jud. Sibiu, inscris in C.F. nr. 11951 Medias, nr. Top. 2355/7/23/XVIII, cu o valoare evaluata de expert la suma de 75.000 lei; - Constata ca la imobilul din litigiu reclamanta a efectuat investitii in valoare de 26.400 lei, ceea ce a dus la un spor de valoare in suma de 21.100 lei potrivit expertizei care face parte integranta din hotarare; - Constata ca reclamanta a achitat partial pretul imobilului, ca a suportat exclusiv cheltuielile necesitate de repatrierea corpului defunctei si respectiv cele legate de serviciul funarar, sume care reactualizate sunt in valoare de 12.668,82 lei potrivit expertizei contabile ca face parte integranta din hotarare; - Obliga pe parati sa plateasca reclamantei contravaloarea investitiilor , a sporului de valoare si a pasivului succesoral si recunoaste reclamantei un drept de retentie pana la recuperarea sumelor ; - Dispune intabularea bunului succesoral pe numele paratilor/mostenitori; - Constata ca intervenienta are un drept de creanta impotriva paratilor constand in sumele de 500 lei si respectiv 1502 lei, reprezentand amenzi contraventionale; - Obliga pe parati sa plateasca reclamantei cheltuieli de judecata - Obliga pa parati sa plateasca Statului cheltuieli de judecata - Respinge alte cereri. Cu recurs în 15 zile de la comunicare.

  • Sedinta din data de 29.01.2010 la ora 08:00

    Complet: C6 Fond Funciar
  • Încheiere

    Instanta având nevoie de timp ptr. a delibera amâna pronuntarea în cauza ptr. data de 5.02.2010.

  • Sedinta din data de 11.12.2009 la ora 08:00

    Complet: C6 Fond Funciar
  • Amână cauza

    Dispune comunicarea partilor lipsa , pârâtilor si intervenientei cererea de marire a câtimii obiectului cererii formulata de reclamamta si totodata pentru a da posibilitatea reclamantei sa verifice legalitatea timbrarii actiunii formulata raport la cererea formulata se amâna judecarea cauzei la data de 29 ianuarie 2010, pentru când reclamanta are termen în cunostinta, urmând a se repeta procedura de citare cu pârâtii cu mentiunea "personal la interogatoriu" si a se cita intervenienta în înteres propriu .

  • Sedinta din data de 20.11.2009 la ora 08:00

    Complet: C6 Fond Funciar
  • Amână cauza

    Constatându-se depus la dosarul cauzei raportul de expertiza întocmit de expert Liana Vâlceanu se acorda partilor un termen pentru a lua cunostinta de continut. În acest sens dispune comunicarea a câte unui exemplar si pârâtilor Zoltan precum si intervenientei lipsa de la judecata. Fixeaza termen la data de 11.12.2009 data pâna la care orice obiectiune la lucrare se va formula în scris.

  • Sedinta din data de 30.10.2009 la ora 08:00

    Complet: C6 Fond Funciar
  • Amână cauza

    Constatând faptul ca experta Simtion Daniela a depus la dosar raportul de expertiza ordonat în cauza , iar reclamanta prin reprezentanti legali face dovada achitarii diferentei ce-i revine în ceea ce priveste expertiza efectuata de expert Vâlceanu se amâna judecarea cauzei si se acorda partilor termen pentru a lua cunostinta de continut si se va reveni cu adresa expertei Vâlceanu pentru depunerea lucrarii tehnice. Dispune comunicarea unei copii de pe lucrarea efectuata de expert Simtion pârâtilor lipsa Zoltan iar intervenienta Directia Fiscala se va cita cu mentiunea ca poate lua cunostinta de continutul lucrarii prin studiul de la dosar în lipsa exemplarelor suficiente din expertiza. Se va înstiinta Biroul Local de Expertize Judiciare Sibiu de obligatia achitarii diferentei onorariu expert în ceea ce priveste cele doua lucrari efectuate ( respectiv plata sumei de 350 lei pentru experta Simtion si plata sumei de 225 lei pentru experta Vâlceanu ).În acest sens se fixeaza termen la data de 20 noiembrie 2009.

  • Sedinta din data de 09.10.2009 la ora 08:00

    Complet: C6 Fond Funciar
  • Amână cauza

    Constatând ca reclamanta face dovada achitarii diferentei onorar expert contabil în cota de 50 % astfel cum s-a dispus urmarea admiterii cererii privind acordarea ajutorului public judiciar iar experta Vâlceanu Liana Victoria depune decontul privind justificarea cheltuielilor ocazionate cu întocmirea lucrarii tehnice, stabileste decontul final al expertei Vâlceanu Liana la suma de 800 lei si pune în vedere reclamantei ca pâna la termenul stabilit la data de 30 octombrie 2009 sa faca dovada achitarii diferentei în cota de 50 % urmare a admiterii cererii mentionate. În acelasi timp se revine cu adresa expertei Simtion sa depuna la dosar raportul de expertiza cu precizarea ca plata diferentei de onorar se va face din conturile Ministerului Justitiei . De asemenea se comunica Tribunalului Sibiu - Serviciului Contabilitate copia încheierii prin care a fost admisa cererea reclamantei privind acordarea ajutorului public judiciar sub forma platii onorariului de expert precum si copii ale încheierilor privind stabilirea decontul final al expertilor desemnati cu precizarea ca plata diferentei acestor onorarii se va suporta din fondurile alocate în acest sens de Ministerul Justitiei .

  • Sedinta din data de 11.09.2009 la ora 08:00

    Complet: C6 Fond Funciar
  • Amână cauza

    Urmare a continuarii protestului national al magistratilor pe nivel de instante în temeiul prevederilor Hotarârârii nr.1/1 septembrie 2009 a Adunarii Generale a acestei instante, prin care judecatorii s-au raliat protestului se amâna judecarea cauzei la data de 9 octombrie 2009, termen pe care reclamanta Boros Ana îl cunoaste , urmând a se repeta procedura de citare cu pârâtii cu mentiunea"personal la interogatoriu"si cu intervenienta în interes propriu Directia Fiscala Local Medias

  • Sedinta din data de 26.06.2009 la ora 08:00

    Complet: C6 Fond Funciar
  • Amână cauza

    TERMEN la data de 11.09.2009, pentru a se face toate formele necesare în vederea achitarii diferentei de onorar.

  • Sedinta din data de 05.06.2009 la ora 08:00

    Complet: C6 Fond Funciar
  • Amână cauza

    Stabileste decontul final al expertei Simtion Daniela la suma de 950 lei . Constata în acest sens ca reclamanta Boros Ana a achitat cu titlu de avans suma de 250 lei iar pentru a da posibilitatea acesteia sa achite diferenta de onorariu amâna judecarea cauzei pentru termenul stabilit la data de 26 iunie 2009. Pentru termenul fixat se revine cu adresa expertei Vîlceanu Liana Victoria sa treaca la efectuarea lucrarii cu precizarea ca avansul onorariu a fost achitat de reclamanta de mai multe termene de judecata.

  • Sedinta din data de 15.05.2009 la ora 08:00

    Complet: C6 Fond Funciar
  • Amână cauza

    Constatând ca lipsesc lucrarile tehnice ordonate în cauza amâna judecarea cauzei pentru data de 5 iunie 2009 pentru când se va reveni cu adresa în acest sens expertilor Vîlceanu Liana Victoria si Simtion Daniela.

  • Sedinta din data de 24.04.2009 la ora 08:00

    Complet: C6 Fond Funciar
  • Amână cauza

    Constatând ca reclamanta prin reprezentant a facut dovada achitarii avansului onorar expert pentru cele doua expertize încuviintate urmeaza a fi efectuata adresa expertilor pentru a efectua si depune la dosar lucrarile tehnice ordonate. Fixeaza termen în acest sens pentru data de 15 mai 2009.

  • Sedinta din data de 20.03.2009 la ora 08:00

    Complet: C6 Fond Funciar
  • Amână cauza

    Pentru a da posibilitatea reclamantei sa achite avansul onorar expert stabilit în contul expertilor desemnati cât si pentru citarea martorul ce i-a fost încuviintat reclamantei în suplimentarea cererii în probatiune amâna judecarea cauzei la cererea reprezentantilor acesteia pentru data de 24 aprilie 2009.

  • Sedinta din data de 19.03.2009 la ora 8:00

    Complet: C6 Fond Funciar CC
  • Încheiere

    Admite cererea formulata de reclamanta B**** A** având ca obiect acordare de ajutor public judiciar , sub forma " platii onorariului de expert " si " reducere de taxa judiciare " si în consecinta reclamanta va achita doar 50% din taxa judiciara legal datorata , astfel cum va fi aceasta stabilita dupa evaluarea bunurilor prin expertizele ce se vor efectua în cauza si 50 % din onorariul de experti . Stabileste onorariul provizoriu datorat la sumele de 250 lei pentru expertul constructor si 250 lei pentru expertul contabil. Fara cale de atac.

  • Sedinta din data de 27.02.2009 la ora 08:00

    Complet: C6 Fond Funciar
  • Amână cauza

    Încuviinteaza reclamantei B**** A** cererea în probatine formulata , urmând ca pentru termenul de judecata fixat la data de 20 martie sa fie citati martorii Borcea Ana si Recorean Tudor , sa se solicite Tribunalului Sibiu - Biroului Local de Expertize Judiciare Tehnice si Contabile Sibiu recomandare de experti în specialitatea constructii si contabilitate , se cite citati pârâtii Zoltan ambii cu mentiunea " personal la interogatoriu". Pune în vedere reclamantei prin reprezentanti sa depuna la dosarul cauzei taxa de timbru datorata urmare a reducerii acesteia la 50 %.

  • Sedinta din data de 06.02.2009 la ora 08:00

    Complet: C6 Fond Funciar
  • Amână cauza

    Pentru a se pronunta cu privire la cererea de acordarea ajutorului public judiciar formulata de reclamanta , va amâna judecarea cauzei , prorogam astfel si termenul de pronuntare asupra cererii în probatiune formulata la termenul fixat la data de 27.02.2009.

  • Sedinta din data de 16.01.2009 la ora 08:00

    Complet: C6 Fond Funciar
  • Amână cauza

    Termen la data de 6 februarie 2009 pentru a da posibilitatea reclamantei prin reprezentant sa depuna la dosar dovezi cu privire la valoarea de impozitare a imobilului si sa timbreze legal fiecare petit al cererii potrivit legii .

Flux dosar


Actualizare GRPD