Dosar 5793/200/2008 din 06.11.2008

furtul (art.208 C.p.)


Informatii dosar

Numar dosar:
Dosar 5793/200/2008
Data dosar:
06.11.2008
Instanta:
Tribunalul Buzău
Departament:
Secţia penală
Obiect:
furtul (art.208 C.p.)
Categorie:
Penal
Stadiu proces:
Apel

Parti proces

Sedinte

  • Sedinta din data de 10.02.2009 la ora 09:00

    Complet: AP2+minori
  • Soluţionare

    Admite apelul declarat de către inculpatul minor Matache Florin Ionuţ. Desfiinţează în parte în latura penală şi civilă sentinţa apelată. În baza art. 81 cod penal rap. la art.110 cod penal dispune suspendarea condiţionată a executării pedepsei de 2 ani închisoare aplicată inculpatului pe termen de încercare de 3 ani. În baza art. 110/1 alin.1 cod pen al, după împlinirea vârstei de 18 ani ( 17.02.2009) obligă pe inculpatul minor să se supună următoarelor măsuri de supraveghere:a) să se prezinte de două ori pe an, la începutul lunilor ianuarie şi iulie, pe durata termenului de încercare la consilierul de probaţiune desemnat cu supravegherea sa din cadrul Serviciului de Probaţiune de pe lângă Tribunalul Buzău; b) să anunţe , în prealabil orice schimbare de domiciliu, reşedinţă sau locuinţă şi orice deplasare care depăşeşte 8 zile, precum şi întoarcerea;c) să comunice şi să justifice schimbarea locului de muncă;d) să comunice informaţii de natură a putea fi controlate mijloacele lui de existenţă;e) să nu conducă nici un vehicul.Atrage atenţia inculpatului în conformitate cu art. 86/4 alin .2 cod penal şi art. 359 cod proc.penală asupra revocării suspendării condiţionate în cazul neîndeplinirii cu rea credinţă a măsurilor de supraveghere ori a comiterii unei noi infracţiuni intenţionate în termenul de încercare.Deduce din pedeapsa de executat arestarea preventivă de la 08.07.2008 la 10 dec.2008. În baza art. 71 alin.5 cod penal, pe durata suspendării condiţionate a executării pedepsei principale, dispune suspendarea pedepselor accesorii prev. de art. 64 alin.1 lit.a teza a II a şi lit.b) c) Cod penal. Înlătură obligarea inculpatului minor, în solidar cu partea responsabilă civilmente Dumitru ( Căcărează) Gabriela la plata sumei de 5000 euro despăgubiri civile către partea civilă S******** I***. Menţine restul dispoziţiilor sentinţei. În baza art. 139 alin.2 rap. la art. 350 cod proc.penală revocă măsura obligării de a nu părăsi localitatea în care locuieşte, comuna Măgura, judeţul Buzău, fără încuviinţarea Tribunalului Buzău, măsură dispusă prin încheierea de şedinţă din 09. dec.2008.Copia prezentei decizii se va comunica secţiei de poliţie de la domiciliu – comuna Măgura, judeţul Buzău, Jandarmeriei, poliţiei Comunitare, Organelor competente să elibereze paşaportul, Organelor de frontieră. Cheltuielile judiciare în apel, inclusiv onorariu apărător din oficiu de 100 lei rămân în sarcina statului. Cu drept de recurs în termen de 10 zile de la pronunţare pentru inculpat şi partea responsabilă civilmente şi de la comunicare pentru partea civilă S******** I***. Pronunţată în şedinţa publică astăzi 10.02.2009.

  • Sedinta din data de 13.01.2009 la ora 09:00

    Complet: AP3+minori
  • Amânat

    pentru lipsa apelantului minor şi a părţii resp. civilmente instanţa acordă cauzei termen.

  • Sedinta din data de 09.12.2008 la ora 09:00

    Complet: AP3+minori
  • Încheiere

    În temeiul art. 139 alin.1 cod proc.penală înlocuieşte măsura arestului preventiv dispusă faţă de inculpatul M****** F****** I**** cu măsura obligării de a nu părăsi localitatea, prev. de art. 145 cod penal, respectiv com.Măgura, judeţul Buzău, fără încuviinţarea Tribunalului Buzău. Pe durata obligării de a nu părăsi localitatea inculpatul este obligat să se supună următoarelor măsuri: a) să se prezinte la instanţa de judecată ori de câte ori este chemat; b) să se prezinte la organul de poliţie de la domiciliu ( com.Măgura) desemnat cu supravegherea sa, conform programului de supraveghere sau ori de câte ori este chemat; c) să nuîşi schimbe locuinţa fără încuviinţarea Tribunalului Buzău; d) să nu deţină, să nu folosească şi să nu poarte nicio categorie de arme; e) să nu conducă niciun vehicul. Atrage atenţia inculpatului asupra dispoziţiilor art. 145 alin.2 /2 şi alin.3 cod proc.penală, respectiv asupra încălcării cu rea credinţă a obligaţiilor impuse ce atrage luarea măsurii arestării preventive. La data rămânerii definitive a prezentei încheieri inculpatul va fi pus de îndată în libertate, de sub puterea mandatului de arestare preventivă nr.17/09.07.2008, emis de către Judecătoria Buzău în dosarul nr.5194/200/2008, dacă nu este arestat în altă cauză. Copia încheierii se comunică : inculpatului, Penitenciarului Focşani, Secţiei de poliţie de la domiciliu - com.Măgura, Jandarmeriei, Poliţiei Comunitare, organelor competente să elibereze paşaportul, organelor de frontieră. Organul de poliţie desemnat cu supravegherea, verifică periodic respectarea măsurii şi a obligaţiilor de către inculpat, în cazul în care constată încălcări ale acestora, sesizează de îndată Tribunalul Buzău. Cu drept de recurs în termen de 24 ore de la pronunţare pentru procuror şi de la comunicare pentru inculpat. Pronuţată în şedinţa publică din 09 decembrie 2008, ora 14:30

  • Sedinta din data de 11.11.2008 la ora 09:00

    Complet: COMPLET AMANARI PENAL
  • Încheiere

    Constată că subzistă temeiurile ce au fost avute în vedere la luarea măsurii preventive, menţine starea de arest preventiv a inculpatului Matache Florin Ionuţ. Se va comunica Penitenciarului Focşani. Cu drept de recurs în termen de 24 ore de la comunicare pentru apelant.

Flux dosar


Actualizare GRPD