R*** M* V*****
Recurent PetentC****** L***** D* A******* A L**** 1****** B******* - P*** P*****
Intimat IntimatC****** J******** D* A******* A L**** 1****** B******* - P*** P******
Intimat IntimatR*** C*********
IntimatR*** C*******
IntimatRespinge plângerea
Amână pronunţarea la data de 30.03.2012
Amână pronunţarea la data de 22.03.2012
Introducere în cauză în calitate de pârâţi R*** C********* şi R*** C*******. Comunicare precizări .
îN TEMEIUL ART. 155 IND. 1 CPC SUSPENDĂ JUDECAREA CAUZEI.
Amână pronunţarea la data de 21 aprilie 2010.
Amână pronunţarea la data de 14.04.2010.
Constată necesar a se emite adresă către OCPI Botoşani pentru a comunica instanţei documentaţia care a stat la baza emiterii titlului de proprietate nr. 119345/2002 pe numele Robu C. Mina. Totodată, se va emite adresă către Comisia Judeţeană Botoşani, pentru a comunica copia HCJ nr. 41/16.08.1991 şi documentaţia care a stat la baza emiterii acesteia. Având în vedere că vocaţie succesorală au şi alte persoane, în vederea stabilirea cadrului procesual, se va emite adresă către petent, cu solicitarera de a face precizări cu privire la lipsa coparticipării procesuale obligatorii, prevăzute de art. 47 Cod procedură civilă.
Având în vedere că potrivit prevederilor art. 47 din Codul de procedurã civilã mai multe persoane pot fi impreună reclamante sau parate dacă obiectul pricinii este un drept sau o obligaţiune comuna ori dacă drepturile sau obligatiile lor au aceeasi cauza, se reţine că coparticiparea procesualã reprezintã aplicaţia în plan procesual a pluralitãţii subiectelor raportului juridic civil de drept material. Întrucât cadrul procesual al litigiului este lăsat la dispoziţia reclamantului, el este acela cel care stabileşte atât calea procesuală de urmat, temeiul acţiunii sale, dar şi părţile în contradictoriu cu care se judecă, instanţa de judecată, în virtutea rolului activ, putând cel mult, să-i pună în discuţie necesitatea atragerii în proces şi a altor persoane, însă neputând introduce părţi în proces din oficiu şi nici refuza cercetarea cazului pentru argumentul unui cadru procesual imperfect sau incomplet, căci s-ar face vinovată de denegare de dreptate. Această regulă cunoaşte o singură excepţie consacrată în Codul civil prin dispoziţia art. 797, care impune ca în acţiunile de împărţeală să fie chemaţi toţi copiii în viaţă şi descendenţii fiilor predecedaţi, sub sancţiunea nulităţii. În temeiul disp. art. 156 Cod procedură civilă, încuviinţează cererea petentului, de acordare a unui termen de judecată în vederea angajării unui apărător.
Faţă de înscrisurile depuse la dosar de petent, în vederea stabilirii cadrului procesual, având în vedere dispoziţiile art. 47 Cod procedură civilă se solicită petentului a preciza dacă înţelege să se judece în contradictoriu şi cu ceilalţi moştenitori înscrişi în certificatul de moştenitor nr.107/12.11.2001.
Având în vedere lipsa părţilor, În temeiul art. 116 Cod procedură civilă raportat la art. 86 Cod procedură civilă se va comunica petentului duplicatul întâmpinării formulate de intimata Comisia Locală Băluşeni pentru a lua la cunoştinţă de conţinutul acesteia şi pentru a-şi exprima punctul de vedere, iar intimaţilor copie de pe precizările la acţiune formulate de petent.