Dosar 22/248/2009 din 14.01.2009

lovirea sau alte violenţe (art. 180 C.p.)


Informatii dosar

Numar dosar:
Dosar 22/248/2009
Data dosar:
14.01.2009
Instanta:
Judecătoria Întorsura Buzăului
Departament:
-
Obiect:
lovirea sau alte violenţe (art. 180 C.p.)
Categorie:
Penal
Stadiu proces:
Fond

Parti proces

Sedinte

  • Sedinta din data de 03.02.2010 la ora 09:00

    Complet: Complet 3
  • Soluţionare

    În baza art.180 alin.2 Cod penal cu aplicarea art.63 alin.3 Cod penal, condamnă inculpatul C****** I****, fiul lui Gheorghe şi Elena, născut la data de 21.10.1964 în Întorsura Buzăului, judeţul Covasna, domiciliat în Întorsura Buzăului, str.Primăverii, nr.12, judeţul Covasna, reşedinţa în comuna Vama Buzăului, sat Dălghiu, nr.524, judeţul Braşov, cetăţean român, studii 8 clase, agricultor, stagiul militar satisfăcut, necăsătorit, trei copii minori în întreţinere, fără antecedente penale, legitimat cu CI seria KV nr.980552, CNP *********0706, la pedeapsa amenzii de 750 lei pentru săvârşirea infracţiunii de lovire sau alte violenţe faţă de partea vătămată M***** G*******. Atrage atenţia inculpatului asupra prevederilor art.631 Cod penal. În temeiul art.180 alin.2 Cod penal cu aplicarea art.63 alin.3 Cod penal, condamnă inculpatul M****** C*********, fiul lui Constantin şi Elena, născut la data de 07.03.1072 în oraşul Întorsura Buzăului, domiciliat în Întorsura Buzăului, sat Brădet, nr.57, judeţul Covasna, cetăţean român, studii 8 clase, agricultor, stagiul militat satisfăcut, necăsătorit, fără copii minori, posesor al CI seria KV nr.135818, CNP *********0711, la pedeapsa amenzii de 750 lei pentru săvârşirea infracţiunii de lovire sau alte violenţe faţă de partea vătămată M***** G*******. Atrage atenţia inculpatului asupra prevederilor art.631 Cod penal. Admite în parte acţiunea civilă formulată de partea civilă M***** G*******, domiciliat în Întorsura Buzăului, str.Primăverii, nr.16, judeţul Covasna şi obligă inculpaţii în solidar să plătească părţii civile suma de 238 lei cu titlu de daune materiale şi suma de 1000 lei cu titlu de daune morale, respingând restul pretenţiilor. Admite acţiunea civilă formulată de Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Braşov, cu sediul în municipiul Braşov, str.Calea Bucureşti, nr.25-27, judeţul Braşov şi obligă inculpaţii în solidar să achite părţii civile, suma de 249,91 lei cu titlu de despăgubiri. În conformitate cu art.193 C.proc.pen., obligă inculpaţii să plătească fiecare părţii civile suma de câte 175 lei cu titlu de cheltuieli judiciare constând în onorariu de avocat potrivit chitanţei CV WLN 0897376.50/18.12.2007. În conformitate cu art.349 C.proc.pen. raportat la art.191 alin.1 Cod procedură penală, obligă inculpaţii la plata către stat a sumei de câte 255 lei fiecare cu titlu de cheltuieli judiciare, din care suma de câte 125 lei fiecare, reprezintă cheltuieli judiciare efectuate în cursul urmăririi penale. Cu drept de recurs în termen de 10 zile de la pronunţare şi de la comunicare pentru partea civilă Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Braşov şi pentru inculpatul M****** C*********.

  • Sedinta din data de 20.01.2010 la ora 09:00

    Complet: Complet 3
  • Amânat

    În vederea continuării cercetării judecătoreşti şi a respectării dreptului la apărare, admite cererea formulată de partea civilă M***** G******* şi amână judecata cauzei la data de 03 februarie 2010, dată pentru care se citează partea civilă Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Braşov, inculpaţii păstrând termen în cunoştinţă.

  • Sedinta din data de 09.12.2009 la ora 09:00

    Complet: Complet 3
  • Amânat

    În vederea continuării cercetării judecătoreşti şi a audierii martorilor Sporea Vasile Cornel şi Tudoran Ioan, admite cererile formulate de părţi şi amână judecata cauzei la data de 20 ianuarie 2010, dată pentru care se citează partea civilă Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Braşov, inculpaţii păstrând termen în cunoştinţă. Se citează pentru următorul termen de judecată martorii Sporea Vasile Cornel şi Tudoran Ioan, cu mandate de aducere efectivă.

  • Sedinta din data de 11.11.2009 la ora 09:00

    Complet: Complet 3
  • Amânat

    Având în vedere că apărătoarea inculpatului M****** C********* s-a prezentat la toate termenele de judecată şi cauze nu a suferit nicio amânare din cauza acesteia, văzând art.6 din C.E.D.O., ce conferă efectivitate dreptului la apărare, admite cererea formulată de d-na av. Drăgan Mihalea şi amână judecata cauzei la data de 09 decembrie 2009, dată pentru care se citează partea civilă Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Braşov, inculpaţii păstrând termen în cunoştinţă. Se citează pentru următorul termen de judecată martorii Mazăre George Teodor, Sporea Vasile Cornel, Solomon Costică Marian, Găitan Cornelia, Tudoran Ioan, Telean Paul şi Preda Doina.

  • Sedinta din data de 21.10.2009 la ora 09:00

    Complet: Complet 3
  • Amânat

    În vederea continuării cercetării judecătoreşti, dispine citarea în vederea audierii a martorilor Mazăre George Teodor, Sporea Vasile Cornel şi Solomon Costică Marian propuşi prin rechizitoriu; admite cererea în probaţiune cu martorii Tudoran Ioan şi Telean Paul formulată de partea civilă M***** G*******; admite cererea în probaţiune cu martora Găitan Cornelia formulată de inculpatul M****** C********* prin apărătoarea acestuia; admite cererea în probaţiune cu martora Preda Doina formulată de inculpatul C****** I****. Amână judecata cauzei la data de 11 noiembrie 2009, dată pentru care se citează partea civilă Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Braşov, inculpaţii păstrând termen în cunoştinţă. Se citează pentru următorul termen de judecată martorii Mazăre George Teodor, Sporea Vasile Cornel, Solomon Costică Marian şi Găitan Cornelia, urmând a fi citaţi la următorul termen de judecată martorii Tudoran Ioan, Telean Paul şi Preda Doina.

  • Sedinta din data de 23.09.2009 la ora 09:00

    Complet: Complet 3
  • Amânat

    În temeiul art.6 pct.1 din CEDO constată că dreptul la un proces echitabil şi dreptul a de a fi judecat de o instanţă independentă şi imparţială constituie principii fundamentale pe care o instanţă trebuie să le aplice cu prioritate, în orice litigiu, indiferent de modul în care puterea legislativă sau executivă înţelege să organizeze sistemul judiciar sau să aloce resurse pentru funcţionarea puterii judecătoreşti; Văzând că prin proiectul legii unice a salarizării personalului plătit din fonduri publice se stabileşte o remuneraţie a judecătorilor de natură a conduce la ştirbirea independenţei acestora şi orice încercare a judecătorilor de a convinge puterea executivă de acest pericol a eşuat; Consecvent Hotărârii Adunării Generale a judecătorilor din cadrul Curţii de Apel Braşov din 01.09.2009, confirmată prin Hotărârea Adunării Generale a judecătorilor din cadrul Curţii de Apel Braşov din 18.09.2009 şi în solidaritate cu ceilalţi judecători care împărtăşesc aceeaşi opinie, constată că se impune menţinerea formei de protest major, în solidaritate cu întreg corpul judecătoresc, sub forma restrângerii activităţii şi amânării judecării tuturor cauzelor, cu excepţia celor privind măsurile preventive, plasamentul minorilor şi a celor vizând suspendările provizorii. Cum prezenta cauză nu se încadrează în rândul excepţiilor de mai sus, văzând şi protestul personalului auxiliar de specialitate din cadrul instanţelor de judecată din ţară, urmează a se amâna judecata la un nou termen, amână judecata cauzei la data de 21 octombrie 2009, dată pentru care se citează părţile care nu au termen în cunoştinţă.

  • Sedinta din data de 08.07.2009 la ora 09:00

    Complet: Complet 3
  • Amânat

    Întrucât instanţa nu poate purcede la identificarea inculpatului C****** I****, care la acest termen de judecată nu are asupra sa actul de identitate, admite cererea formulată de reprezentanta Ministerului Public şi amână judecata cauzei la data de 23 septembrie 2009, dată pentru care se citează partea civilă Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Braşov, inculpaţii păstrând termen în cunoştinţă. Pune în vedere inculpatului C****** I**** să se prezinte în instanţă la următorul termen de judecată având asupra sa actul de identitate.

  • Sedinta din data de 10.06.2009 la ora 09:00

    Complet: Complet 3
  • Amânat

    În vederea asigurării dreptului la un proces echitabil şi efectivităţii dreptului la apărare, precum şi a îndeplinirii procedurii de citare în condiţii de legalitate, amână judecarea cauzei la data de 08 iulie 2009, dată pentru care se citează inculpatul C****** I**** la adresa indicată din com. Vama Buzăului, sat Dălghiu, judeţul Braşov – la familia Preda Traian - cu mandat de aducere şi prin afişare la sediul Consiliului Local Înt.Buzăului, conform art.177 alin.4 C.p.p., inculpaţii urmând a fi audiaţi după îndeplinirea procedurii de citare în condiţii de legalitate şi după citirea actului de sesizare a instanţei; se citează partea civilă Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Braşov. Constatând că nu s-a răspuns solicitării instanţei din partea P.P. Vama Buzăului, se emite adresă către Postul de Poliţie Vama Buzăului – în atenţia Şefului de post, sub sancţiunea amenzii – să ne indice numele persoanei care se face vinovată de neîndeplinirea mandatului de aducere emis pe seama inculpatului C****** I**** pentru termenul de judecată din 13.05.2009, pentru a se lua măsurile procedurale care se impun.

  • Sedinta din data de 13.05.2009 la ora 09:00

    Complet: Complet 3
  • Amânat

    În vederea asigurării dreptului la un proces echitabil şi efectivităţii dreptului la apărare, întrucât mandatul de aducere emis pe seama inculpatului C****** I**** nu a fost îndeplinit, amână judecarea cauzei la data de 10 iunie 2009, dată pentru care se citează inculpatul C****** I**** la adresa indicată din com. Vama Buzăului, sat Dălghiu, judeţul Braşov – la familia Preda Traian - cu mandat de aducere şi prin afişare la sediul Consiliului Local Înt.Buzăului, conform art.177 alin.4 C.p.p., inculpaţii urmând a fi audiaţi după îndeplinirea procedurii de citare în condiţii de legalitate şi după citirea actului de sesizare a instanţei; se citează partea civilă Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Braşov. Se emite adresă către Postul de Poliţie Vama Buzăului – în atenţia Şefului de post – să ne indice numele persoanei care se face vinovată de neîndeplinirea mandatului de aducere emis pe seama inculpatului C****** I****, pentru a se lua măsurile procedurale care se impun. După strigarea cauzei, se depune la dosarul cauzei, prin Serviciul Registratură al instanţei, procesul verbal de afişare la sediul Consiliului Local Întorsura Buzăului încheiat cu ocazia îndeplinirii procedurii de citare a inculpatului C****** I****.

  • Sedinta din data de 29.04.2009 la ora 09:00

    Complet: Complet 3
  • Amânat

    În vederea asigurării dreptului la un proces echitabil şi efectivitatea dreptului la apărare, întrucât din procesul verbal încheiat de Postul de Poliţie Vama Buzăului reiese că inculpatul C****** I**** locuieşte în fapt la adresa din Vama Buzăului, însă în momentul emiterii şi îndeplinirii mandatului de aducere acesta nu se afla în fapt la locuinţa sa, văzând şi dispoziţiile art.322 C.proc.pen., amână judecarea cauzei la data de 13 mai 2009, dată pentru care se citează inculpatul C****** I**** la adresa indicată din com. Vama Buzăului, sat Dălghiu, judeţul Braşov – la familia Preda Traian - cu mandat de aducere şi prin afişare la sediul Consiliului Local Înt.Buzăului, conform art.177 alin.4 C.p.p., inculpaţii urmând a fi audiaţi după îndeplinirea procedurii de citare în condiţii de legalitate şi după citirea actului de sesizare a instanţei. Introduce în cauză, în calitate de parte civilă Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Braşov, care se citează pentru termenul de judecată viitor.

  • Sedinta din data de 25.03.2009 la ora 09:00

    Complet: Complet 3
  • Amânat

    În vederea continuării cercetării judecătoreşti, admite cererea formulată de apărătoarea inculpatului M****** C********* şi amână judecarea cauzei la data de 29 aprilie 2009, dată pentru care se citează inculpatul C****** I**** la adresa indicată de inculpatul M****** C********* şi partea civilă M***** G*******, respectiv în com. vama Buzăului, sat Dălghiu, judeţul Braşov – la familia Preda Traian - cu mandat de aducere. Se citează Spitalul Clinic de Urgenţă Braşov cu menţiunea să ne comunice dacă se constituie parte civilă în cauză şi care este cuantumul pretenţiilor, având în vedere că partea civilă M***** G******* a fost internat în secţia de neurochirurgie a acestei instituţii în perioada 02.01.2007-04.01.2007. Dispune rectificarea citativului în ceea ce priveşte calitatea părţii civile M***** G*******, care a fost trecut eronat parte vătămată, după constituirea de parte civilă a acestuia.

  • Sedinta din data de 25.02.2009 la ora 09:00

    Complet: Complet 3
  • Amânat

    În vederea îndeplinirii procedurii de citare în condiţii de legalitate şi având în vedere cele inserate în procesele verbale din care rezultă imposibilitatea îndeplinirii mandatelor de aducere privind pe inculpaţii C****** I**** şi M****** C*********, admite cererea formulată de reprezentanta Ministerului Public şi amână judecarea cauzei la data de 25 martie 2009, dată pentru care se citează inculpaţii C****** I**** şi M****** C********* conform art.177 alin.4 C.proc.pen., prin afişare la sediul Consiliului Local Întorsura Buzăului; inculpatul M****** C********* se citează şi la adresa de domiciliu. Se emite adresă către Serviciul Public Comunitar Local de Evidenţa Persoanelor Întorsura Buzăului pentru a ne comunica dacă au intervenit modificări în ceea ce priveşte domiciliul inculpatului C****** I****.

  • Sedinta din data de 04.02.2009 la ora 09:00

    Complet: Complet 3
  • Amânat

    Având în vedere cererile formulate de partea vătămată M***** G******* şi reprezentanta Ministerului Public; văzând şi dispoziţiile art.6 C.proc.pen., admite cererile formulate de partea vătămată M***** G******* şi reprezentanta Ministerului Public şi amână judecarea cauzei la data de 25 februarie 2009, dată pentru care se citează inculpaţii C****** I**** şi M****** C********* cu mandate de aducere, partea vătămată M***** G******* păstrând termen în cunoştinţă.

Flux dosar


Actualizare GRPD