S********** I***** S**** L* S***** A** O***** F********
ContestatorB**** E******* J*********** "******* E*****
IntimatS*** L****** S* C***** D***** I** S*** C*** N*****
IntimatS*** L****** S* C***** I** S***
CreditorS*** O****** I***** S*****
ContestatorRespinge cererea formulată de petentul-contestator, ca lipsită de interes. Fără cheltuieli de judecată. Cu drept de recurs în termen de 15 zile de la comunicare.
Având nevoie de timp pentru a delibera amână pronunţarea la 22.02.2010. Admite excepţia lipsei calităţii procesuale pasive a intimatului Biroul Executorului Judecătoresc Barboni Eugen. Respinge contestaţia. Admite cererea de suspendare a executării silite.
Având nevoie de timp pentru a delibera, în temeiul art. 260 (1) C.proc.civ., amână pronunţarea cauzei la data de 18.01.2010. Pronunţată în şedinţa publică din data de 13.01.2010. Constatând, cu ocazia deliberării, că este necesar a fi pusă în discuţie cererea inmtimatului SC Leasing şi Credit Direct IFN SA formulată prin întâmpinarea depusă.
Faţă de cererea de amânare formulată de intimata S.C. Leasing şi Credit Direct IFN S.A., pe care o apreciază ca fiind întemeiată, şi pentru ca reprezentantul contestatoarei să consemneze cauţiune în sumă de 8.532 lei şi să arate ce înţelege prin lămurirea înţelesului, întinderii şi aplicării titlului executoriu.
Faţă de lipsa de procedură cu intimatul Biroul Executorului Judecătoresc Barboni Eugen
Pentru ca reprezentantul contestatoarei să achite 10 lei taxă judiciară de timbru şi 0,3 lei timbru judiciar pentru capătul de cerere având ca obiect suspendarea executării silite şi să completeze timbru judiciar cu 4,7 lei pentru capătul principal al cererii, precum şi să precizeze valoarea plăţilor efectuate; De asemenea, pentru a se comunica intimatului SC Leasing şi Credit Direct IFN SA un exemplar al înscrisurilor depuse la termenul anterior, iar intimatul BEJ Barboni Eugen să arate modul de calcul al sumei de 77.199,78 lei, respectiv modul de calcul al ratelor şi penalităţilor cu arătarea perioadei pentru care se solicită.
In temeiul art. 6 pct. 1 din Convenţia Europeană a Drepturilor Omului constată că dreptul la un proces echitabil şi dreptul de a fi judecat de o instanţă independentă şi imparţială constituie principii fundamentale pe care instanţa trebuie să le aplice cu prioritate, în orice litigiu, indiferent de modul în care puterea legislativă sau executivă înţelege să organizeze sistemul judiciar sau să aloce resurse pentru funcţionarea puterii judecătoreşti. Una din garanţiile care asigură premisele unei instanţe independente este stabilirea unui nivel corespunzător al remuneraţiei pentru judecător, iar judecata în mod echitabil a unei cauze este afectată în cazul în care judecătorul trebuie să soluţioneze un număr considerabil de dosare în aceeaşi zi sau într-un termen determinat. Văzând că prin proiectul legii unice a salarizării personalului plătit din fonduri publice se stabileşte o remuneraţie a judecătorilor de natură a conduce la ştirbirea independenţei acestora şi orice încercare a judecătorilor de a convinge puterea executivă de acest pericol a eşuat Apreciind că se impune stabilirea unui număr rezonabil de dosare ce poate fi soluţionat de un judecător în cursul unei zile sau al unei perioade determinate, pentru a satisface cerinţa dreptului la un proces echitabil În solidaritate cu ceilalţi judecători care împărtăşesc aceeaşi opinie, precum şi cu cele hotărâte în adunarea generală a judecătorilor din Judecătoria Deva la data de 02.09.2009 Constată că se impune adoptarea unei forme de protest major, în solidaritate cu întreg corpul judecătoresc, sub forma restrângerii activităţii şi amânării judecării tuturor cauzelor, cu excepţia celor având ca obiect ordonanţă preşedinţială în materia dreptului familiei şi cerere de suspendare provizorie a executării silite. Cum prezenta cauză nu se încadrează în rândul excepţiilor de mai sus, urmează a se amâna judecata la un nou termen.