V******** M*****
InculpatR**** G*******
Parte vătămatăAdmite cererea formulată de inculpat privind judecata cauzei cf. procedurii prev. de art. 320 indice 1 Cod pr.penală. Condamnă pe inculpatul V.M. pentru săvârşirea infracţiunii de tâlhărie prevăzută de art. 211 alin. 1 şi 2 lit. c Cod penal cu aplicarea art. 320 indice 1 alin. 7 Cod procedură penală la o pedeapsă de 3 (trei) ani şi 4 (patru) luni închisoare. În temeiul dispoziţiilor articolului 71 Cod penal aplică inculpatului pedeapsa accesorie a interzicerii drepturilor prevăzute de art. 64 lit. a teza II şi lit. b Cod penal pe durata executării pedepsei. În baza dispoziţiilor articolului 86 indice 1 şi art. 86 indice 2 Cod penal dispune suspendarea executării pedepsei sub supraveghere pe durata unui termen de încercare de 6 (şase) ani. Conform dispoziţiilor articolului 86 indice 3 Cod penal pe durata termenului de încercare inculpatul trebuie să se supună următoarelor măsuri de supraveghere : -să se prezinte, la datele fixate, la Serviciul de protecţie a victimelor şi reintegrare socială a infractorilor; -să anunţe, în prealabil, orice schimbare de domiciliu, reşedinţă sau locuinţă şi orice deplasare care depăşeşte 8 zile, precum şi întoarcerea; -să comunice şi să justifice schimbarea locului de muncă; -să comunice informaţii de natură a putea fi controlate mijloacele lui de existenţă. În baza dispoziţiilor art. 71 aliniatul 5 Cod penal dispune suspendarea executării pedepsei accesorii pe durata suspendării sub supraveghere a executării pedepsei închisorii. Atrage atenţia inculpatului asupra dispoziţiilor art. 86 aliniatul 1 şi 2 Cod penal. Conform dispoziţiilor art. 350 aliniatul 3 lit. b Cod procedură penală dispune punerea de îndată în libertate a inculpatului V. M. dacă nu este arestat în altă cauză. Conform dispoziţiilor art. 88 Cod penal deduce din pedeapsa aplicată inculpatului perioada reţinerii şi arestării preventive începând cu data de 25.07.2012 la zi. În baza dispoziţiilor articolului 14 Cod procedură penală în ref. la articolul 1357 Cod civil obligă pe inculpat să plătească părţii civile R. G. suma de 5000 lei daune morale. În baza dispoziţiilor articolului 189 şi 191 Cod procedură penală obligă pe inculpat la plata cheltuielilor judiciare către stat în sumă de 1300 lei. Onorariul apărător oficiu în sumă de 200 lei va fi avansat din fondurile Ministerului Justiţiei Cu recurs în termen de 10 zile de la pronunţare pentru Parchetul de pe lângă Judecătoria Tg.Bujor şi de la comunicare pentru inculpat şi partea vătămată.
În baza disp. art. 300 indice 2 cod pr.penală constată legală şi temeinică măsura arestării preventive a inculpatului şi o menţine. Cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului. Amână pronunţarea asupra fondului la data de 10.10.2012. Cu recurs.
Pentru lipsa inculpatului care se află în stare de arest şi nu a fost adus din Penitenciar, acordă termen de judecată la data de 03.10.2012.
Pentru lipsa dosarului care se află înaintat la Tribunalul Galaţi în vederea soluţionării recursului declarat de inculpat împotriva încheierii de şedinţă din data de 22.08.2012, Pentru lipsă de procedură cu inculpatul, nefiind adus la instanţă şi pentru lipsă de apărare faţă de acesta, termen 19.09.2012.
Conform disp. art. 300 indice 1 Cod procedură penală, constată legală şi temeinică măsura arestării preventive a inculpatului V******** M***** , şi o menţine. Respinge ca nefondată cererea de înlocuire a măsurii arestării preventive cu măsura obligării de a nu părăsi localitatea. Respinge ca nefondată cererea de înlocuire a măsurii arestării preventive cu măsura obligării de a nu părăsi ţara. Conform disp. art. 192 alin. 3 Cod procedură penală cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului. Onorariul apărător oficiu Av Guriţă Gabriel în sumă de 100 lei va fi avansat din fondurile Ministerului Justiţiei. Cu recurs în termen de 24 ore de la pronunţare. Termenul pentru judecarea în fond a cauzei este la data de 05.09.2012 cu citarea inculpatului şi a părţii vătămate.