Dosar 5883/109/2013 din 06.08.2013

pretenţii


Informatii dosar

Numar dosar:
Dosar 5883/109/2013
Data dosar:
06.08.2013
Instanta:
Tribunalul Argeș
Departament:
Secţia Civilă
Obiect:
pretenţii
Categorie:
Litigii cu profesionistii
Stadiu proces:
Fond

Parti proces

Sedinte

  • Sedinta din data de 19.09.2014 la ora 14:00

    Complet: C4-FOND-CIVIL
  • Respinge cererea

    Respinge acţiunea formulată de reclamantă, astfel cum a fost precizată, ca neîntemeiată. Obligă reclamanta la plata către pârâtă a sumei de 2900 lei, cu titlu de cheltuieli de judecată, reprezentând onorariu expert şi onorariu avocaţial. Cu drept de apel în termen de 30 de zile de la comunicare, care se va depune la Tribunalul Argeş. Pronunţată în şedinţă publică azi 19 Septembrie 2014.

    Hotarare 328/2014 din 19.09.2014
  • Sedinta din data de 17.09.2014 la ora 14:00

    Complet: C4-FOND-CIVIL
  • Amână pronunţarea

    Amână pronuntarea la data de 19.09.2014. Pronunţata în şedinţă publică azi 17.09.2014.

    Incheiere amanare ulterioara a pronuntarii din 17.09.2014
  • Sedinta din data de 10.09.2014 la ora 14:00

    Complet: C4-FOND-CIVIL
  • Amână cauza

    Amână pronunţarea în cauză la data de 17.09.2014. Pronunţată în şedinţă publică, azi, 10.09.2014

    Incheiere amanare initiala a pronuntarii din 10.09.2014
  • Sedinta din data de 18.06.2014 la ora 14:00

    Complet: C4-FOND-CIVIL
  • Amână cauza

    Respinge cererea de recuzare a expertului Roşca Constantin, formulată de pârâta S* Z**** A****** S**. Admite cererea de amânare a judecării cauzei pentru a lua la cunoştinţă de continutul raportului de expertiza tehnică judiciară-completare întocmit de expert Rosca Constantin, formulată de părti prin avocati. Pune în vedere părtilor prin avocati, ca în situaţia în care înţeleg să formuleze obiectiuni la raportul de expertiză- completare, acestea să fie depuse în scris la dosar cu cel putin 5 zile înaintea următorului termen de judecată ce se va acorda în cauză. Amână judecarea cauzei la data de 10 Septembrie 2014. Pronunţată în şedinţa publică de la 18 Iunie 2014.

    Incheiere de sedinta din 18.06.2014
  • Sedinta din data de 14.05.2014 la ora 14:00

    Complet: C4-FOND-CIVIL
  • Amână cauza

    Revine cu adresă către expertul desemnat în cauză în vederea efectuării completării la raportul de expertiză şi cu menţiunea să depună la dosarul cauzei completarea la raportul de expertiză în exemplare suficiente cu cel puţin 10 zile înaintea termenului de judecată acordat, însoţit de dovezile de convocare ale părţilor.

    Incheiere de sedinta din 14.05.2014
  • Sedinta din data de 16.04.2014 la ora 14:00

    Complet: C4-FOND-CIVIL
  • Amână cauza

    Pune în vedre reclamantei ca până la următorul termen de judecată să depună la dosarul cauzei diferenţa taxei judiciare de timbru stabilite în sarcina sa în cuantum de 992,4 lei sub sancţiunea anulării cererii de chemare în judecată ca insuficient timbrată. Ia act că reclamanta solicită prin cererea introductivă plata dobânzii legale aferente sumei de 413.500 lei plus TVA de la data introducerii acţiunii, nu şi indicele de inflaţie. Admite în parte obiecţiunile la raportul de expertiză în specialitatea industrie alimentară. Emite adresă către expert cu menţiunea de a analiza pentru fiecare indice calitativ în parte calitatea făinii în raport şi de ceilalţi indici calitativi, respectiv conţinutul de gluten, umiditate şi indice de cădere, nu doar în raport de indicele de deformare, raportat la loturile de făină livrate de reclamantă, însoţite de buletinele de analiză, urmând ca expertul să menţioneze în mod expres înscrisurile ce au fost avute în vedere la stabilirea indicilor calitativi a făinii livrate de reclamantă, inclusiv buletinele de analiză. Dispune refacerea acestei probe de coacere cu utilizarea unei făini de tip 650 sau unei alte făini, de tipul celei furnizate pârâtei. Dispune ca această probă de coacere să fie efectuată cu citarea părţilor şi, în situaţia în care este posibilă, citarea părţilor să se dispună atât la prelevarea probelor de făină cât şi la efectuarea probei de coacere efectivă la Institutul Naţional de Cecetare-Dezvoltare pentru Bioresurse Alimentare (IBA). Emite adresă către expert cu menţiunea de a răspunde obiecţiunii nr.3, cu motivarea concluziei sale potrivit căreia făina livrată de reclamantă altor beneficiari a avut aceiaşi indici de calitate cu cea livrată pârâtei, urmând studia întreg dosarul cauzei şi a avea în vedere că pârâta a depus la dosar buletinele de analiză ale făinii cumpărate de la alţi producători. Revine cu adresă către expertul cauzei, cu copie obiecţiuni şi încheiere de şedinţă, cu menţiunea de a răspunde la obiecţiunile încuviinţate cu cel puţin cinci zile înainte de termenul de judecată ce urmează a fi acordat sub sancţiunea amenzii judiciare.

    Incheiere de sedinta din 16.04.2014
  • Sedinta din data de 05.03.2014 la ora 14:00

    Complet: C4-FOND-CIVIL
  • Amână cauza

    Amână cauza pentru ca părţile să ia cunoştinţă de cuprinsul rapoartelor de expertiză comunicate în şedinţă publică. Pune în vedere părţilor ca în măsura în care înţeleg să formuleze obiecţiuni la raportul de expertiză să le depună la dosarul cauzei cu cel puţin cinci zile înainte de următorul termen de judecată, în exemplare suficiente pentru comunicare.

    Incheiere de sedinta din 05.03.2014
  • Sedinta din data de 29.01.2014 la ora 14:00

    Complet: C4-FOND-CIVIL
  • Amână cauza

    Respinge prima obiecţiune la raportul de expertiză efectuat în cauză, ce vizează nulitatea raportului de expertiză pentru necompetenţa expertului, formulată de pârâtă prin avocat. Încuviinţează celelalte obiecţiuni la raportului de expertiză. Se revine cu adresa catre expert, cu copia obiecţiunilor formulate la raportul de expertiză de catre pârâtă, pentru a răspunde acestor obiectiuni şi cu menţiunea de a studia întreg dosarul aflat la instanţă, proba de coacere să fie efectuată la citarea ambelor părti, iar în situaţia în care apreciază că este necesară o nouă deplasare în teren să convoace ambele părti. Pune în vedere avocatului pârâtei să depună la dosar o copie a obiectiunilor formulate la raportul de expertiză, pentru a fi comunicate expertului. Încuviinţează ambelor părti, experti consilieri. Pune în vedere ambelor părti prin avocati să depună la dosar lista cu numele expertului consilier, sub sancţiunea decăderii. Amână judecarea cauzei la data de 05 Martie 2014. Pronunţată în şedinţa publică de la 29 Ianuarie 2014.

    Incheiere de sedinta din 29.01.2014
  • Sedinta din data de 04.12.2013 la ora 14:00

    Complet: C4-FOND-CIVIL
  • Amână cauza

    Desemnează în baza art. 331 Cod Procedură Civilă, prin tragere la sorţi în lipsa acordului părţilor pe domnul expert în specialitatea industria alimentară Roca Constantin. Emite adresă către expertul desemnat în vederea efectuării raportului de expertiză după citarea părţilor şi să depună la dosarul cauzei raportul de expertiză în 3 exemplare cu cel puţin 10 zile înaintea termenului de judecată acordat, însoţit de dovezile de convocare ale părţilor. Ia act că părţile au achitat onorariile de expertiză stabilite în sarcina lor. Emite adresă către Biroul Local de Expertiză de pe lângă Tribunalul Argeş cu menţiunea desemnării în cauză a noului expert dar şi cu menţiunea ca onorariile alocate expertului Manea Gheorghe să fie transferate pe numele expertului Roca Constantin. Ia act de precizarea reclamantei prin care a solicitat ca pe viitor următoarele acte de procedură să fie comunicate la punctul de lucru situat în Câmpulung, str. Walter Mărăcineanu nr. 1, judeţul Argeş. Respinge cererea reclamantei prin care se solicită înlăturarea sancţiunii decăderii din proba testimonială dispusă la termenul anterior. Respinge cererea reclamantei prin care se solicită completarea probatoriului în cauză cu administrarea probei testimoniale cu doi martori.

    Incheiere de sedinta din 04.12.2013
  • Sedinta din data de 30.10.2013 la ora 14:00

    Complet: C4-FOND-CIVIL
  • Amână cauza

    Desemnează în baza art. 331 Cod Procedură Civilă, prin tragere la sorţi în lipsa acordului părţilor pe domnul expert în specialitatea industria alimentară Manea Gheorghe. Emite adresă către expertul desemnat în vederea efectuării raportului de expertiză după citarea părţilor şi să depună la dosarul cauzei raportul de expertiză în 3 exemplare cu cel puţin 10 zile înaintea termenului de judecată acordat, însoţit de dovezile de convocare ale părţilor. Pune în vedere părţilor, reclamantei prin notă telefonică şi pârâtei, prin avocat să achite onorariul de expertiză stabilit la termenul anterior în cuantum de 1.400 lei, respectiv 700 lei în sarcina reclamantei şi 700 lei în sarcina pârâtei şi să depună la dosarul cauzei recipisa doveditoare în termen de 5 zile de la numirea expertului sub sancţiunea decăderii din probă conform art. 254 alin. 4 lit. d coroborat cu art. 262 Cod Procedură Civilă.

    Incheiere de sedinta din 30.10.2013
  • Sedinta din data de 16.10.2013 la ora 14:00

    Complet: C4-FOND-CIVIL
  • Amână cauza

    Decăderea reclamantei din proba cu interogatoriul pârâtei şi proba cu martori, solicitate prin cererea de chemare în judecată precum şi decăderea pârâtei din proba cu interogatoriul solicitată de pârâtă prin întâmpinare. Încuviinţează pentru părţi proba cu înscrisuri solicitată. Încuviinţează pentru pârâtă proba testimonială cu martorul Olteanu Maria. Pune în vedere pârâtei ca la următorul termen de judecată să prezinte martorul încuviinţat în vederea audierii sale. Încuviinţează proba solicitată de părţi prin cererea de chemare în judecată şi prin întâmpinare, respectiv expertiza tehnică în industria alimentară următoarele obiective: - să stabilească expertul dacă societatea a livrat făină de aceeaşi calitate cu cea prevăzută în contract şi dacă preţul de livrare oferit de reclamantă era cel practicat pe piaţă sau inferior acestuia; - dacă s-au respectat obligaţiile contractuale de către SC Mibos Project SRL; - în raport de buletinele de analiză depuse de reclamantă dar şi cele care se află în posesia pârâtei, inclusiv cel emis de Laboratorul Sanitar Veterinar şi pentru Siguranţa Alimentelor Piteşti din data de 10.05.2012 care au însoţit fiecare livrare de marfă, să stabilească expertul dacă făina care a fost livrată de către reclamantă pârâtei, îndeplineşte din punct de vedere organoleptic şi fizico-chimic criteriile care au fost stabilite de comun acord de către părţi, prin contractul de colaborare nr. 20/28.03.2012. Emite adresă Biroului Local de Expertiză de pe lângă Tribunalul Argeş pentru a ne comunica până la următorul termen de judecată o listă cu experţii activi în specialitatea industria alimentară. Stabileşte onorariul provizoriu de expertiză în cuantum de 1400 Ron, respectiv 700 lei în sarcina reclamantei şi 700 lei în sarcina pârâtei. Pune în vedere părţilor să achite onorariul de expertiză stabilit şi să depună la dosarul cauzei recipisa doveditoare în termen de 5 zile de la numirea expertului sub sancţiunea decăderii din probă conform art. 254 alin. 4 lit. d coroborat cu art. 262 Cod Procedură Civilă.

    Incheiere de sedinta din 16.10.2013

Flux dosar


Actualizare GRPD