Dosar 1213/230/2015 din 16.12.2015

fond funciar


Informatii dosar

Numar dosar:
Dosar 1213/230/2015
Data dosar:
16.12.2015
Instanta:
Judecătoria Filiasi
Departament:
JUDECATORIA FILIASI
Obiect:
fond funciar
Categorie:
Civil
Stadiu proces:
Fond

Parti proces

Sedinte

  • Sedinta din data de 20.12.2016 la ora 09:00

    Complet: C2
  • Admite cererea

    Respinge excepţia lipsei de interes a reclamantei S**** I**** în promovarea cererii de chemare în judecată, excepţie invocată de pârâţii: N******* I**** şi N******* I** prin întâmpinare. Admite cererea de chemare în judecată formulată de reclamanta S**** I****, în contradictoriu cu pârâţii: N******* I****, N******* I**, Comisia Locală de Aplicare a Legilor Fondului Funciar Argetoaia, judeţul Dolj şi Comisia Judeţeană pentru Stabilirea Dreptului de Proprietate asupra Terenurilor Dolj. Constată nulitatea absolută parţială a Titlului de Proprietate nr. 593 – 59331 eliberat la data de 08.08.2002 de Comisia Judeţeană pentru Stabilirea Dreptului de Proprietate asupra Terenurilor Dolj pe numele cetăţeanului Nicolici D. Nicolae, în calitate de moştenitor al defunctei Calotă Elisabeta şi dispune ca la rubrica de la punctul B – Suprafaţa primită în intravilan, la numărul crt. 1 – "arabil", să fie radiate: Tarlaua 4, Parcela 26 şi la numărul crt. 6 – "curţi, construcţii", să fie radiate: Tarlaua 4, Parcela 25, ambele parcele şi aceeaşi tarla cu suprafaţa totală de 903 m.p. Menţine neschimbate celelalte menţiuni din Titlul de Proprietate nr. 593 – 59331 eliberat la data de 08.08.2002 de Comisia Judeţeană pentru Stabilirea Dreptului de Proprietate asupra Terenurilor Dolj pe numele cetăţeanului Nicolici D. Nicolae, în calitate de moştenitor al defunctei Calotă Elisabeta. Obligă pârâtele: Comisia Locală de Aplicare a Legilor Fondului Funciar Argetoaia, judeţul Dolj şi Comisia Judeţeană pentru Stabilirea Dreptului de Proprietate asupra Terenurilor Dolj, conform competenţelor fiecăreia, să efectueze lucrările necesare şi să emită un nou titlu de proprietate pe numele cetăţeanului Nicolici D. Nicolae, în calitate de moştenitor al defunctei Calotă Elisabeta, conform celor mai sus precizate. Obligă pârâtele: Comisia Locală de Aplicare a Legilor Fondului Funciar Argetoaia, judeţul Dolj şi Comisia Judeţeană pentru Stabilirea Dreptului de Proprietate asupra Terenurilor Dolj să efectueze demersurile necesare pentru eliberarea titlului de proprietate pe numele reclamantei S**** I**** pentru suprafaţa de 903 m.p., teren intravilan situat pe raza comunei Argetoaia, sat Salcia, judeţul Dolj, suprafaţă pe care reclamanta S**** I**** a solicitat-o şi la care este îndreptăţită, fiind validată prin Hotărârea nr. 549 din data de 10.02.2006 a Comisiei Judeţene pentru Stabilirea Dreptului de Proprietate asupra Terenurilor Dolj. Ia act de voinţa reclamantei care a arătat că nu solicită ca pârâtele să fie obligate să-i plătească cheltuielile de judecată. Cu drept de apel în termen de 30 de zile de la comunicare. Pronunţată în şedinţă publică, astăzi 20 decembrie 2016.

    Hotarare 699/2016 din 20.12.2016
  • Sedinta din data de 14.12.2016 la ora 09:00

    Complet: C2
  • Amână cauza

    Amână pronunţarea hotărârii în cauză la data de 20 decembrie 2016. Pronunţată în şedinţă publică, astăzi 14 decembrie 2016.

    Incheiere amanare initiala a pronuntarii din 14.12.2016
  • Sedinta din data de 23.11.2016 la ora 09:00

    Complet: C2
  • Amână cauza

    Încuviinţează cererea de amânare formulată de reprezentantul convenţional al reclamantei S**** I****, avocat Popescu Emilian, în vederea observării înscrisurilor înaintate la dosar de comisia locală pârâtă. Prorogă administrarea probei cu expertiza tehnică judiciară în specialitatea topografie, după observarea înscrisurilor.

    Incheiere de sedinta din 23.11.2016
  • Sedinta din data de 12.10.2016 la ora 09:00

    Complet: C2
  • Amână cauza

    În temeiul dispoziţiilor art. 248 alin. 4 din Codul de procedură civilă republicat, uneşte excepţia lipsei de interes a reclamantei, invocată de pârâţii: N******* I**** şi N******* I** prin întâmpinare, cu fondul cauzei, întrucât pentru judecarea acesteia este necesar să se administreze aceleaşi dovezi ca şi pentru soluţionarea fondului. Fiind necesare pentru justa soluţionare a cauzei, dispune: - emiterea unei adrese către Oficiul de Cadastru şi Publicitate Imobiliară Dolj cu solicitarea de a se înainta la dosar: procesul – verbal premergător emiterii titlului de proprietate, proces – verbal întocmit pe numele reclamantei S**** I**** şi procesul – verbal premergător emiterii Titlului de Proprietate nr. 593 – 59331 eliberat la data de 08.08.2002 de Comisia Judeţeană pentru Stabilirea Dreptului de Proprietate asupra Terenurilor Dolj pe numele cetăţeanului Nicolici D. Nicolae, în calitate de moştenitor al defunctei Calotă Elisabeta şi - emiterea unei adrese către pârâta Comisia Locală de Aplicare a Legilor Fondului Funciar Argetoaia, judeţul Dolj, cu solicitarea de a se înainta la dosar, dacă există, cererea de reconstituire a dreptului de proprietate formulată de reclamanta S**** I****. Prorogă administrarea probei cu expertiza tehnică în specialitatea topografie, după ce la dosar se vor înainta înscrisurile solicitate.

    Incheiere de sedinta din 12.10.2016
  • Sedinta din data de 14.09.2016 la ora 09:00

    Complet: C2
  • Amână cauza

    Încuviinţează cererea de amânare formulată de domnul avocat Popescu Emilian pentru reclamantă, pentru a da posibilitatea să se observe înscrisurile depuse la dosar de comisia locală pârâtă şi să se formuleze eventuale opinii cu privire la acestea. Prorogă administrarea probei cu expertiza tehnică în specialitatea topografie, după ce se va observa răspunsul comisiei locale pârâte.

    Incheiere de sedinta din 14.09.2016
  • Sedinta din data de 06.07.2016 la ora 09:00

    Complet: C2
  • Amână cauza

    În temeiul dispoziţiilor art. 254 alin. 4 lit. a) din Codul de procedură civilă republicat, Dispune decăderea pârâţilor: N******* I** şi N******* I**** din dreptul de a administra proba testimonială, probă ce a fost încuviinţată, având în vedere faptul că, aceştia nu au depus la dosar lista cu numele şi adresele martorilor propuşi în vederea audierii. Dispune repetarea adresei către Comisia Locală de Aplicare a Legilor Fondului Funciar Argetoaia, judeţul Dolj, cu solicitarea de a se înainta la dosar toate actele care au stat la baza emiterii Titlului de Proprietate nr. 593 – 59331 eliberat la data de 08.08.2002 de Comisia Judeţeană pentru Stabilirea Dreptului de Proprietate asupra Terenurilor Dolj pe numele cetăţeanului Nicolici D. Nicolae, în calitate de moştenitor al defunctei Calotă Elisabeta, respectiv: cererile de reconstituire a dreptului de proprietate formulate în baza legilor fondului funciar, copii din registrele agricole anterioare colectivizării, procesul – verbal de punere în posesie premergător emiterii titlului de proprietate, Hotărâri ale Comisiei Locale şi Hotărârea Comisiei Judeţene, etc., precum şi punctul de vedere al reprezentanţilor comisiei pârâte cu privire la cererea reclamantei, să se precizeze regimul juridic al terenului litigios în suprafaţă de 903 m.p., dacă pe acest teren se află edificată casa reclamantei şi de când există această construcţie, dacă reclamanta a fost validată şi care este hotărârea de validare a comisiei locale Prorogă administrarea probei cu expertiza tehnică în specialitatea topografie, după ce la dosar se va depune răspunsul comisiei locale pârâte.

    Incheiere de sedinta din 06.07.2016
  • Sedinta din data de 01.06.2016 la ora 09:00

    Complet: C2
  • Amână cauza

    În temeiul dispoziţiilor art. 248 alin. 4 din Codul de procedură civilă republicat, uneşte excepţia lipsei de interes a reclamantei, excepţie invocată de pârâţi prin întâmpinare, cu fondul cauzei, întrucât pentru judecarea acesteia este necesar să se administreze aceleaşi dovezi ca şi pentru soluţionarea fondului. Instanţa, în temeiul dispoziţiilor: art. 237 alin. 2 pct. 7) şi art. 258, ambele din Codul de procedură civilă republicat, coroborate cu prevederile art. 255 din Codul de procedură civilă republicat, încuviinţează pentru reclamantă: proba cu înscrisuri şi proba cu expertiza tehnică judiciară de specialitate, iar pentru pârâţi proba cu înscrisuri şi proba testimonială, apreciind că probele solicitate sunt admisibile potrivit legii, concludente şi apte să ducă la soluţionarea procesului. În cadrul probei cu înscrisuri instanţa dispune emiterea unei adrese către pârâta Comisia Locală de Aplicare a Legilor Fondului Funciar Argetoaia, judeţul Dolj, cu solicitarea de a se înainta la dosar toate actele care au stat la baza emiterii Titlului de Proprietate nr. 593 – 59331 eliberat la data de 08.08.2002 de Comisia Judeţeană pentru Stabilirea Dreptului de Proprietate asupra Terenurilor Dolj pe numele cetăţeanului Nicolici D. Nicolae, în calitate de moştenitor al defunctei Calotă Elisabeta, respectiv: cererile de reconstituire a dreptului de proprietate formulate în baza legilor fondului funciar, copii din registrele agricole anterioare colectivizării, procesul – verbal de punere în posesie premergător emiterii titlului de proprietate, Hotărâri ale Comisiei Locale şi Hotărârea Comisiei Judeţene, etc., precum şi punctul de vedere al reprezentanţilor comisiei pârâte cu privire la cererea reclamantei, să se precizeze regimul juridic al terenului litigios în suprafaţă de 903 m.p., dacă pe acest teren se află edificată casa reclamantei şi de când există această construcţie, dacă reclamanta a fost validată şi care este hotărârea de validare a comisiei locale. Prorogă administrarea probei cu expertiza tehnică în specialitatea topografie, după ce la dosar se va depune răspunsul comisiei locale pârâte. Pune în vedere pârâtului N******* I**, ca, în termen de 5 zile din acest moment, să depună la dosar lista martorilor, pentru a fi citaţi în vederea audierii.

    Incheiere de sedinta din 01.06.2016

Flux dosar


Actualizare GRPD