Dosar 3399/289/2015 din 14.12.2015

acţiune în constatare


Informatii dosar

Numar dosar:
Dosar 3399/289/2015
Data dosar:
14.12.2015
Instanta:
Judecătoria Reghin
Departament:
civil-penal-cc
Obiect:
acţiune în constatare
Categorie:
Litigii cu profesionistii
Stadiu proces:
Fond

Parti proces

Sedinte

  • Sedinta din data de 16.06.2016 la ora 08:30

    Complet: C7 - fond
  • Admite in parte cererea

    Admite în parte cererea formulată de reclamanta S***** I****** R******, în contradictoriu cu pârâtele OTP Bank România S.A. , şi OTP Faktoring ZRT Constată în parte caracterul parţial abuziv al clauzei cuprinse la art. 6.2 din Contractul de credit bancar C2204/3200/7579/13.05.2008, doar în privinţa tezei I, care se referă la faptul că dobânda este variabilă în funcţie de politica băncii. Constată caracterul abuziv al clauzei cuprinse la art. 7.1 lit. b din contractul de credit referitoare la comisionul de acordare. Constată caracterul abuziv al clauzei cuprinse la 7.2 din Contractul de credit bancar sus-menţionat, referitoare la posibilitatea băncii de a modifica nivelul comisioanelor fără consimţământul consumatorului. Obligă pârâtele să modifice contractul de mai sus, în sensul eliminării clauzelor constatate ca fiind abuzive. Obligă pârâta OTP Bank România S.A. să achite reclamantei contravaloarea comisionului de acordare achitată de reclamantă, precum şi dobânda aferentă acestei sume începând cu data plăţii efectuate de către reclamantă şi până la restituirea efectivă. Respinge în rest acţiunea. Fără cheltuieli de judecată. Cu drept de apel, ce se depune la Judecătoria Reghin, în termen de 30 de zile de la comunicare. Pronunţarea hotărârii s-a făcut prin punerea la dispoziţia părţilor a soluţiei, prin mijlocirea grefei instanţei, la data de 16.06.2016.

    Hotarare 778/2016 din 16.06.2016
  • Sedinta din data de 15.06.2016 la ora 08:30

    Complet: C7 - fond
  • Amână cauza

    - în temeiul art. 262 al. 3 Cod procedură civilă decade reclamanta din proba cu expertiza contabilă, -Din lipsă de timp pentru deliberare, va amâna pronunţarea la 16.06.2016

    Incheiere amanare initiala a pronuntarii din 15.06.2016
  • Sedinta din data de 25.05.2016 la ora 08:30

    Complet: C7 - fond
  • Amână cauza

    - respinge excepţia lipsei de obiect, invocată de pârâtă prin întâmpinare, - respinge excepţia lipsei de interes, invocată de pârâtă prin întâmpinare, - respinge excepţia lipsei calităţii procesuale pasive a pârâtei OTP BANK ROMÂNIA SA, - uneşte cu fondul cauzei excepţia lipsei inadmisibilităţii cererii, invocată de pârâtă prin întâmpinare, - admite proba cu înscrisuri solicitată de reprezentantul convenţional al reclamantei, - din oficiu ordonă efectuarea unui raport de expertiză contabilă judiciară având următoarele obiective: 1. Să se stabilească marja băncii la data încheierii contractului, în funcţie de indicele de referinţă aplicabil monedei contractuale; 2. Raportat la marja băncii şi la indicele de referinţă aplicabil, să se determine dobânda contractuală şi sumele de bani ce trebuiau achitate de reclamant, cu titlu de dobândă contractuală; 3. Să se compare cuantumul dobânzii efectiv achitată până în prezent de reclamantă cu cuantumul dobânzii ce ar fi trebuit achitată, avându-se în vedere calculul de la punctul 2, iar dacă este cazul să se determine diferenţa dintre cele două dobânzi. - prin tragere la sorţi numeşte în cauză în calitate de expert contabil, pe doamna expert Iosif Susana Irina, aflată la poziţia 16 (renumerotată pentru experţii contabili specializaţi în instituţiile de credit şi instituţiile financiare nebancare) la poziţia 41 de pe lista cu experţii contabili comunicată de Tribunalul Mureş. - emiterea unei adrese către doamna expert Iosif Susana Irina cu solicitarea de a comunica instanţei durata şi costul estimativ până la care poate efectua expertiza şi acordă în acest sens un termen intermediar. - emiterea unei adrese către Biroul Local din cadrul Tribunalului Mureş pentru a comunica numirea doamnei expert Iosif Susana Irina, în cauză. - pune în vedere reprezentantului reclamantei, ca în termen de 5 zile, să facă dovada achitării unui onorariu provizoriu de 500 lei, pentru expertiza ordonată în cauză.

    Incheiere de sedinta din 25.05.2016

Flux dosar


Actualizare GRPD