B**** I**
InculpatO***** S***** C*******
Parte vătămatăP******* C****** C******
Parte vătămatăÎn baza art. 107 alin. 1 lit. c) din Legea nr. 46/2008, în vigoare la data comiterii faptei (respectiv 02.09.2020), cu aplicarea art. 5 C. pen., cu aplic. art. 396 alin. 10 cod proc. penală; Stabileşte inculpatului B**** I**, pedeapsa de 8 luni închisoare pentru tăiere ilegală de arbori. În baza art. 83 alin. (1), art. 84 Cod penal, amână aplicarea pedepsei pe un termen de supraveghere de 2 ani, calculat de la data rămânerii definitive a hotărârii prin care s-a dispus amânarea aplicării pedepsei. În baza art. 85 alin. 1 Cod penal, impune inculpatului respectarea următoarelor măsuri pe durata termenului de supraveghere, prevăzute la art. 85 alin. 1 lit. a) - e) Cod penal, şi anume: a) să se prezinte la serviciu de probaţiune, la datele fixate de acesta; b)să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa; c) să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile, precum şi întoarcerea; d) să comunice schimbarea locului de muncă; e) să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă. Pe durata termenului de supraveghere, datele prevăzute la art. 85 alin. 1 lit. c) - e) Cod penal se comunică Serviciului de Probaţiune Vâlcea. În baza art. 88 Cod penal, atrage atenţia inculpatului asupra consecinţelor prevăzute de lege privind revocarea amânării aplicării pedepsei, în cazul nerespectării măsurilor de supraveghere ori în cazul săvârşirii cu intenţie sau intenţie depăşită a unei noi infracţiuni, după amânarea aplicării pedepsei. Potrivit art. 90 alin. (1) C. pen., persoanei faţă de care s-a dispus amânarea aplicării pedepsei nu i se mai aplică pedeapsa şi nu este supusă niciunei decăderi, interdicţii sau incapacităţi ce ar putea decurge din infracţiunea săvârşită, dacă nu a săvârşit din nou o infracţiune până la expirarea termenului de supraveghere, nu s-a dispus revocarea amânării şi nu s-a descoperit o cauză de anulare. În baza art. 112 alin. 1, lit. a) C. pen., dispune confiscarea specială de la inculpatul B**** I** a materialului lemnos rezultat în urma tăierii ilegale a celor 3 arbori, specia gorun, aflat, în prezent, în custodia martorului Stoica Octavian (conform menţiunilor din procesul – verbal încheiat la data de 02.09.2020 – fila 42 verso dosar UP). Onorariul avocatului Mihăescu Ramona, desemnat din oficiu inculpatului în faza de judecată (camera preliminară şi fond), în sumă de 1.495 lei, va rămâne în sarcina statului, urmând a se achita din fondurile Ministerului Justiţiei. În temeiul art. 274 alin. (1) Cod procedură penală, va obliga inculpatul la plata cheltuielilor avansate de către stat în cuantum de 200 lei. Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare. Pronunţată astăzi, 21 decembrie 2021, la sediul Judecătoriei Drăgăşani, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor şi procurorului prin mijlocirea grefei instanţei.
Hotarare 221/2021 din 21.12.2021Stabileşte un nou termen pentru pronun?area şi redactarea hotărârii la data de 21 decembrie 2021.
Incheiere amanare ulterioara a pronuntarii din 26.11.2021Stabileşte termen pentru pronunţare la data de 26 noiembrie 2021, pentru când soluţia va fi pusă la dispoziţia părţilor şi a procurorului, prin mijlocirea grefei instanţei, conform dispozi?iilor art. 405 alin.1 Cod proc.pen.
Incheiere amanare initiala a pronuntarii din 29.10.2021în vederea depunerii de înscrisuri în circumstanţiere
Incheiere de sedinta din 08.10.2021