Cuprins pe materii: Drept penal. Partea generală. Partea specială.
Indice alfabetic: Drept penal
Temei de drept: art. 244 alin. 1 Cod penal
Activităţile infracţionale de inducere şi menţinere în eroare a persoanelor vătămate, conştientizând că acestea sunt esenţiale pentru reuşita planului său infracţional, sunt circumscrise ilicitului penal, şi nu unui simplu litigiu de natură civilă, inculpatul urmărind, de la bun început, obţinerea unor foloase injuste, anume sume de bani cu titlul de avans din preţul imobilului, fără să aibă însă intenţia reală de a transmite dreptul său de proprietate asupra imobilului, convingând persoanele vătămate să încheie doar antecontracte de vânzare-cumpărare pentru că numai în această modalitate putea încasa sume de bani fără să transfere în schimb dreptul său de proprietate asupra imobilului.
Faptul că victimele înşelăciunii se puteau prevala de minimele garanţii contractuale prevăzute în conţinutul actelor juridice încheiate, nu exclude consumarea unei activităţi cu conotaţii penale, circumscrisă înşelăciunii.
Judecătoria Bârlad
Inselaciune
Tribunalul Vaslui
înşelăciunea
Judecătoria Sectorul 3 București
ÎNŞELĂCIUNE. ÎNCADRARE JURIDICĂ. MIJLOC FRAUDULOS.
Curtea de Apel Iași
Apel penal. Înşelăciune. Distincţia dintre infracţiune şi litigiu civil
Curtea de Apel Constanța
Neîntrunirea elementelor constitutive ale infractiunii de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor sub aspectul laturii subiective. Schimbarea încadrării juridice din infrac?iunea de abuz în serviciu c intereselor persoanelor în infr. de neglijenta