RESPINGEREA CERERII DE SUSPENDAREA JUDECATII – RECURS INADMISIBIL
Inculpatul S.V. a fost condamnat la pedeapsa rezultanta de 1 an inchisoare prin sentinta penala nr. 275/2005 a Judecatoriei Botosani.
Acesta a declarat apel, iar la termenul din 14 aprilie 2005 a solicitat suspendarea judecatii, pe motiv ca sufera de o boala grava care il impiedica sa participe la proces.
Prin incheierea din aceeasi zi, data in dosarul nr. 1767/2005 Tribunalul Botosani - a respins cererea si a fixat termen de solutionare pentru data de 12 mai 2005.
Impotriva incheierii inculpatul a declarat recurs – cale de atac care nu este insa prevazuta de lege. Potrivit art. 3851 al. 2 Cod procedura penala, incheierile pot fi atacate cu recurs numai o data cu sentinta sau decizia recurata, cu exceptia cazului cand, potrivit legii, pot fi atacate separat cu recurs.
Or, dispozitiile art. 303 al. 3 Cod procedura penala – prevad ca pot fi atacate separat cu recurs numai incheierile date in prima instanta, prin care s-a dispus suspendarea judecatii.
In speta incheierea este data in apel si nu in prima instanta, iar prin incheierea recurata nu s-a dispus suspendarea cauzei, ci, dimpotriva, respingerea cererii de suspendare si continuarea judecatii, astfel ca recursul este inadmisibil, cum just s-a pronuntat Curtea de Apel prin decizia penala nr. 290/09 mai 2005.
Curtea de Apel Suceava
Suspendarea soluţionării contestaţiei administrativ-fiscale – art.214 al.1 lit.a din Codul de procedură fiscală. Condiţii. Relevanţa art. 244 din Codul de procedură civilă
Curtea de Apel Timișoara
Suspendarea judecăţii din vina părţii reclamante. Legalitatea măsurii. Citarea pârâtului prin publicitate. Condiţii
Curtea de Apel Timișoara
Suspendarea judecăţii cauzei. Lipsa acţiunii în contencios administrativ.
Curtea de Apel Suceava
Iesire din indiviziune. Apel suspendat conform art. 155/1 Cod procedura civila. Neprecizarea motivelor ce au determinat suspendarea. Consecinte
Curtea de Apel Suceava
RESPINGEREA CERERII DE SUSPENDAREA JUDECATII – RECURS INADMISIBIL