Sesizarea cu acordul de recunoastere a vinovatiei (art.483 ncpp)

Hotărâre 40 din 28.02.2019


La data de 06.02.2019 a fost înregistrat pe rolul Tribunalului Olt sub nr X/104/2019 acordul de recunoaştere a vinovăţiei încheiat de Parchetul de pe lângă Tribunalul Olt cu inculpata B G cercetată pentru săvârşirea infracţiunii de cumpărare de influenţă în formă continuată ( două acte materiale) prev. de art.292 alin.1 Cod penal rap. la art.6 din Legea 78/2000 prevenirea şi sancţionarea faptelor de corupţie, cu aplic art.35 alinb.1 Cod penal.

S-a reţinut în esenţă prin actul de sesizare a instanţei că inculpata B G în perioada aprilie-mai 2017, le-a dat inculpaţilor C I, infirmier în cadrul Secţiei Psihiatrie a Spitalului Judeţean de Urgenţă S, J M, consilier în cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului O (D.G.A.S.P.C.),  suma de 3.000 de  lei, în schimbul promisiunii  inculpaţilor că vor interveni şi  vor determina cadrele medicale competente-medici, să elibereze actele medicale necesare întocmirii dosarului medical aparţinând inculpatei B G, ori persoană cu funcţie de conducere-director DGASPC/Casa de Pensii, care poate influenţa  îndeplinirea actului de către funcţionarii competenţi ,facilitând încadrarea acesteia în grad de invaliditate/handicap şi pe cale de consecinţă a obţinerii unei pensii pe caz de boală, apoi la data de 16.05.2017, având aceeaşi rezoluţie infracţională, inculpata  B G  i-a dat, prin intermediul şi cu ajutorul inculpatei V F, suma de 300 lei inculpatului C I, în schimbul promisiunii inculpatului de a determina cadrele medicale competente  să acorde prelungirea concediului medical pentru inculpata B G, inculpata obţinând atât prelungirea concediului medical, cât şi  o pensie pe caz de boală.

S-a reţinut de către organele de urmărire penală că fapta expusă mai sus întruneşte elementele de tipicitate ale infracţiunii de cumpărare de influenţă, în formă continuată(două acte materiale), prev de art. 292 al.1 din Noul Cod Penal, rap la art. 6 din Lg. nr. 78/2000, cu aplic. art. 35 alin. 1 N.C.pen.

Totodată s-a precizat că situaţia de fapt anterior expusă a fost stabilită în urma analizei coroborate a mijloacelor de probă administrate în cursul urmăririi penale, respectiv: denunţ, declaraţii suspecţi/inculpati; declaraţii martori,  proces verbal întocmit de către organele de urmărire penală, privind activităţi de supraveghere operativă şi investigative, proces-verbal de investigaţii întocmit de către ofiţeri de poliţie din cadrul DGA – SJA O, înscrisuri privind dosarul de pensionare al inculpatei B G, fişa postului inculpatului C I, fişa postului inculpatei J M, procesele-verbale de redare a convorbirilor telefonice înregistrate.

Prin acordul de recunoaştere a vinovăţiei, Parchetul de pe lângă Tribunalul Olt a indicat instanţei felul şi cuantumul pedepsei la care a fost condamnată inculpata i respectiv

 pedeapsa de 2 ani închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de cumpărare de influenţă, în formă continuată (două acte material ), prev de art. 292 al.1 din Noul Cod Penal, rap la art. 6 din Lg. nr. 78/2000, cu aplic. art. 35 alin. 1 N.C.pen şi aplicarea pedepsei complementare a interzicerii drepturilor conform art. 67 alin.1 lit. a şi b C.p. rap.  pe o durată de 2 ani de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare prin care s-a dispus suspendarea pedepsei sub supraveghere.

Ca modalitate de executare s-a dispus suspendarea executării pedepsei sub supraveghere pe un termen de supraveghere de 2 ani şi 6 ani.

Totodată a fost înaintat instanţei dosarul de urmărire penală nr X/P/2019.

Analizând acordul de recunoaştere a vinovăţiei înaintat de către Parchetul de pe lângă Tribunalul Olt cu inculpata B G instanţa constată că în cauză sunt îndeplinite condiţiile prevăzute la art. 480 - 482 C. proc. pen.

Astfel, analizând materialul probator administrat în cursul urmăririi penale, instanţa reţine următoarea situaţie de fapt:

La data de 26.01.2017 organele de urmărire penală au fost sesizate printr-un denunţ cu privire la săvârşirea unor fapte de corupţie de către  cadrele medicale  de la  Secţia Psihiatrie a Spitalului Judeţean de Urgenţă S.

În cuprinsul sesizării se relevă faptul că medici şi asistente, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, condiţionează actul medical de sume de bani, iar tarifele sunt stabilite în funcţie de complexitatea respectivului act şi de durata în timp a acestuia.

Din actele de urmărire penală s-a reţinut de către procuror că există probe din care rezultă bănuiala rezonabilă că  în anul 2017  inculpata B G le-a dat numiţilor J M şi  C I, sume de bani, în schimbul traficării influenţei acestora, care au promis că-i vor determina pe funcţionarii publici competenţi-medici, director DGASPC O, Casa de Pensii, să emită acte medicale ori să-şi folosească influenţa în acest sens, necesare întocmirii dosarului de pensionare pe caz de boală ori chiar a acordării gradului de handicap/invaliditate şi a pensiei aferente, în beneficiul inculpatei B G.

Astfel, s-a reţinut de către organele de urmărire penală că inculpata B G,  dorind să fie pensionată medical, a mers la  Secţia de  Psihiatrie a Spitalului Judeţean de Urgenţă S, de pe str. din mun. S, jud. O, loc unde l-a întâlnit pe numitul C I, care ocupa funcţia de infirmier în cadrul acestei unităţi medicale.

Iniţial, inculpata B G  a efectuat demersuri pentru a obţine concediul medical, fiind ajutată, în acest sens, de către numitul C I, care i-a promis că va determina medicii competenţi din cadrul secţiei să-i acorde concediul medical, ceea ce s-a şi întâmplat, inculpata beneficiind de concediu medical în perioada octombrie 2016-iunie 2017, concediu acordat pe întreaga perioadă de către Secţia de Psihiatrie a Spitalului Judeţean de Urgenţă S, diagnosticul fiind de ,,tulburare depresivă majoră,,.

Din ansamblul probatoriului cauzei reiese faptul că la data de 16.05.2017, inculpata B G  s-a întâlnit cu  numita V F, care în cunoştinţă de cauză, şi la îndemnul numitului C I, a primit de la inculpata B G  acte medicale-trimitere de la medicul de familie, adeverinţe, copie de pe înscrisul care atestă concediul medical( pentru care se dorea prelungirea), cardul de sănătate şi suma de 300 lei, urmând ca numitul  C I să-şi exercite influenţa asupra cadrelor medicale competente a prelungi concediul medical al  inculpatei B G

Conform actelor medicale aflate la dosarul cauzei, inculpata B G figurează ca fiind internată la Secţia de Psihiatrie a Spitalului Judeţean de Urgenţă S în perioada 16.05-30.05.2017, beneficiind de 18 zile de concediu medical în luna mai 2017, medicul care a acordat concediile medicale fiind M C.

Scopul inculpatei B G era acela de a obţine o decizie de pensionare pe caz de boală astfel încât toate internările, scriptice, ale inculpatei, la  Secţia de Psihiatrie a Spitalului Judeţean de Urgenţă S au  reprezentat doar mijlocul necesar realizării scopului.

Pe întreaga perioadă a strângerii actelor medicale, inculpata B G a efectuat demersuri în vederea obţinerii deciziei de pensionare pe caz de boală,beneficiind de ajutorul numiţilor C I şi J M, aceasta ocupând funcţia de consilier în cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului O (D.G.A.S.P.C.).

Din materialul probator administrat în cauză de către organele de urmărire penală s-a reţinut existenţa suspiciunii rezonabile a faptului că numiţii C I şi J M i-au promis inculpatei B G că  se vor  prevala de influenţa pe care o au asupra medicilor din cadrul Secţiei Psihiatrie a Spitalului Judeţean de Urgenţă S, pentru a întocmi dosarul de pensionare cu actele medicale necesare, precum şi asupra unor medici experţi şi persoane cu funcţii de conducere -directori- în cadrul instituţiilor care erau abilitate să acorde pensia  pe caz de boală- de handicap de la D.G.A.S.P.C. Olt  şi de invaliditate de la Casa Judeţeană de Pensii O, deteminându-i pe aceştia să emită actele necesare pensionării, inculpata B G, în perioada aprilie-mai 2017,  le-a dat suma de 3.000 lei  numiţilor C I şi J M, în schimbul traficării influenţei acestora pe lângă funcţionati competenţi a emite actele medicale necesare realizării scopului-pensionarea medicală a inculpatei B G.

Astfel, în data de 20.06.2017  medicul expert P N, în baza examenului clinic şi a actelor medicale  emite ,,decizia medicală asupra capacităţii de muncă,, nr. 1750, încadrând-o pe inculpata B G  în gr. III de invaliditate, iar la data de 22.06.2017 este înregistrată sub nr. X la Casa Judeţeană de Pensii O, cererea inculpatei privind acordarea pensie de invaliditate,  şi începând cu această dată  inculpata B G primeşte lunar suma de 640 lei.

În cursul urmăririi penale a fost audiată martora B L M, persoană care a declarat că obţinuse decizia de pensionare pentru invaliditate în anul 2015, împrejurare în care l-a cunoscut pe numitul C I, acesta locuind în aceeaşi comună cu martora, respectiv com. D jud. O.

Totodată, martora B L M a declarat în cursul urmăririi penale că a însoţit.-o pe inculpata B G la secţia de Psihiatrie a Spitalului Judeţean de Urgenţă S şi întrucât a întâmpinat dificultăţi în obţinerea unor înscrisuri medicale în vederea pensionării l-a contactat pe numitul C I, acesta la rândul său oferindu-se să o ajute pe inculpată în vederea obţinerii deciziei de pensionare, sens în care a recomandat pe numita J M despre care a afirmat că avea cunoştinţele necesare că printre persoanele de care depindea emiterea deciziei de pensionare a inculpatei.

De asemenea martora B L M a declarat că a fost de faţă în mai multe rânduri când inculpata a dat bani numiţilor J M şi C I pentru ca aceştia să se folosească de influenţa pe care o aveau sau lăsau impresia să se inteleagă că o aveau faţă de persoanele ce aveau atribuţii în ceea ce priveşte emiterea deciziei de pensionare a inculpatei.

Astfel, martora a declarat că numita J M i-a solicitat inculpatei suma de 2500 lei pentru a interveni pe lângă directorul Casei Judeţene de Pensii O în favoarea acesteia, fiind de faţă când inculpata i-a dat numitei J M întru-un plic suma menţionată anterior, întâlnirea având loc în mun. Slatina în apropierea secţiei de Psihiatrie a Spitalului Judeţean de Urgenţă S, loc la care au fost duse la întâlnire de către numitul C I.

Totodată, martora a declarat că a fost de faţă în mai multe rânduri când inculpata i-a dat sume de bani cuprinse între 100 şi 500 lei numitului C I pe3ntru ca acesta să intervină pe lângă personele cu atribuţii în ceea ce priveşte eliberearea documentelor necesare emiterii deciziei de pensionare.

În cursul urmăririi penale martora B L M a efectuat o recunoaştere după fotografii identificând-o astfel pe numita J M ca fiind persoana căreia inculpata i-a dat suma de 2500 lei.

Totodată, aceasta a declarat în cursul urmăririi penale că numiţii C I şi J M după primirea sumelor de bani menţionate anterior de la inculpată au dat asigurări acesteia că vor efectua demersurile necesare pe lângă persoanele ce aveau atribuţii în legătură cu emiterea documentelor necesare pensionării acesteia.

În cursul urmăririi penale a fost audiat şi martorul B V G soţul martorei B L M, acesta confirmând întâlnirile soţiei sale şi ale inculpatei B G cu numitul C I, persoană căreia i-au fost date de către inculpată diverse sume de bani în schimbul promisiunii acestuia că va interveni pe lângă funcţionarii cu atribuţii în ceea ce priveşte emiterea documentelor medicale premergătoare eliberării deciziei de pensionare.

În cauză, în cursul urmăririi penale au fost audiaţi şi numiţii C I şi J M care în declaraţiile date în calitate de martori nu au recunoscut că ar fi promis inculpatei că urmează să folosească influenţa faţă de anumiţi funcţionari pentru realizarea scopului urmărit de către acesta, respectiv obţinerea deciziei de pensionare, iar ulterior fiind puşi sub acuzare de către organele de urmărire penală nu au recunoscut săvârşirea faptelor pentru care au fost acuzati.

Inculpata B G, audiată în cursul urmăririi penale a recunoscut săvârşirea infracţiunii de cumpărare de influenţă în formă continuată de care a fost acuzată, menţionând că in scopul obţinerii unei decizii de pensionare împreu7nă cu martora B L s-a deplasat la Spitalul Judeţean de Urgenţă S – Secţia Psihiatrie, unde aceasta din urmă il cunostea pe numitul C I, punând-o pe inculpată in legătură cu acesta, luându-şi angajamentul de a interveni pe lângă persoanele abilitate în vederea obţinerii de inculpată a deciziei de pensionare.

De asemenea, inculpata B G a recunoscut că la indemnul numitului C I a cunoscut-o şi pe numita J M, persoană care dea asemenea i.-a promis că o va sprijini, în sensul că va interveni pe lângă functionari publici cu atribuţii în ceea ce priveşte eliberarea de documente pentru pensionarea medicală, dându-le celor doi sume de bani solicitate, aspecte confirmate şi prin depoziţia martorei B L M.

În cauză au fost dispuse măsuri de supraveghere tehnică iar din valorificarea acestora (procese verbale )a reieşit faptul că inculpata B G, în anul 2017, a dat inculpaţilor J M şi  C I, fie direct, fie prin intermediul  inculpatei  V F, sume de bani, în schimbul traficării influenţei acestora, pe lângă funcţionarii publici competenţi-medici, director DGASPC O, Direcţia Muncii, să emită acte medicale ori să-şi foloseacă influenţa în acest sens, necesare fie acordării, prelungirii concediului medical, fie necesare întocmirii dosarului de pensionare pe caz de boală ori chiar a acordării gradului de handicap/invaliditate şi a pensiei aferente.

La data de 24.04.2017, ora 14:57, inculpatul C I poartă o convorbire telefonică cu numita B L, referitor la cumpărarea  influenţei inculpatei B G, în schimbul obţinerii actelor medicale necesare fie  acordării/prelungirii concediului medical, fie a pensionării pe caz de boală.

B L: Când o fi pe scrisoarea medicală, poţi să-i dai şi lu` tanti G [B G] pastilele alea care i le-a dat de la Bucureşti? Că nu, să nu mai bată şi ea drumul la Bucureşti, că nu se simte bine după ălea [referitor la medicaţia prescrisă de dr.M]. Tot ălea de le are de zeci de ani, nu poţi să i le treci? Că i-am zis dinainte să-ţi zică şi ea nu, că îi e ruşine şi azi căşunai pe ea că nu îi e bine.

C I: Ăăă…

B L: …are Cipralex, cu Anxial şi Zolpidem.

……………………………..

B L: Eu i-am zis de la început ei, mă femeie nu te du la Bucureşti să cheltui şi pe acolo bani, că a dat destul aţi văzut prea bine a fost cumsecade, ce să mai..zic  nu te mai du la Bucureşti, pentru ce? Dacă tot ţi-e bine din ăştea, şi eu zic eu tot la fel nu le iau pe ălea.

C I: Aha. Ai că dacă este vorbesc eu, vorbesc dacă e să, să-i facă scrisoare pe ăstea.

La data de 25.04.2017, ora 12:11, inculpatul C I poartă o convorbire telefonică cu numita B L, referitor la cumpărarea  influenţei inculpatei B G.

C I: Fii atent! Ă, joi dimineaţa pe la 9 jumate,

B L: da,

C I: cel târziu 10 dar între 9 jumate şi 10, să fiţi la mine, că joi tre să ducă…

B L: da…

C I: că-i face ieşirea tre să ducă cu prelungirea. Are copie după aia, după adeverinţă…

La data de 27.04.2017, ora 09:55, inculpatul C I poartă o convorbire telefonică cu numita M C-medic, referitor la cumpărarea  influenţei inculpatei B G.

C I: Doamna doctor mă scuzaţi! Pot să cer şi eu la fete propunerea lui  B şi cu biletul de ieşire, să ducă, până veniţi dumneavoastră?

M C: Da, te rog frumos şi să vină, să le iei până mă întorc, până ajung eu, că ajung pe la 11 jumate.

C I: Deci pot să le iau da?

M C: Da, da, da, sigur, biletul şi… sunt pe birou acolo.

La data de 27.04.2017, ora 13:06, inculpatul C I poartă o convorbire telefonică cu numita B L, referitor la cumpărarea  influenţei inculpatei B G.

B L: Chiar atât de mult ne ţine pe aici?

C I: Cine ştie ce o avea…

B L:…draci pe ea, că nu mai putem, ne e şi foame, ne doare stomacu. Nu merge nici apa la veceu, nici chiuveta aici.

C I: Oricum intru la servici, mai am un pic şi intru la servici.

B L: Păi da, dar nouă ne e frică să nu plece doctoriţa.

C I: Păi nu pleacă, veni târziu, de-aia. Care doctoriţă? La noi? La mine aicea?

B L: Da.

C I: Păi, nu e, mă, că ălea, sunt făcute, ălea decât să vi le dea. Da.

B L: Barem dacă nu i-am da am mai zice, dracu. Da parcă o face nu ştiu în.…

C I: O fi uitat, mai băgaţi capul.

…………………………………………..

B L:  Dar chiar dacă, dar măcar aşa ne striga şi pe noi numaidecât. Doamna aia nu mai zice şi ea nimic?-(referitor la inc. J M care promisese intervenţia în schimbul banilor primiţi de la inc. B G)

C I: Păi aia nue, că nu e acilea că aş suna-o.

B L: Ei, nu e?!

C I: Pă bune, e tocmai la  Caracal e plecată pentru, zi, pentru un copil.

B L: Păi, bun, dar noi când am dat, am dat ca să nu stăm atâta aici la coadă. Îi vine ăsteia rău pe aici. Aia nu te-am mai întrebat şi pe mata deloc cum stă treaba.?

C I: Nu e, ştiu că e plecată pentru un copil, la Caracal.

B L: Dosarul e tot la ea. Nu ne-a mai zis nimic , nu ne-a mai rezolvat.

C I: Nu e la ea. Nu e la ea.

B L: Dar unde e?

C I: E la ăla.

La data de 27.04.2017, ora 19:19, inculpatul C I, după convorbirea telefonică cu B L, poartă o convorbire telefonică cu inculpata J M, referitor la traficarea influenţei în favoarea inculpatei B G.

C I: Să-l sun pe ăla să luăm dosarul(dosarul cu acte medicale în vederea pensionării pe care-l înmânase inc. B G inculpatei J M, odată cu suma de bani).

J M: Aaa! Şi astăzi chiar mi-l arătă.

C I: Deci, nu mai să îl luăm că zise că…îmi zise că acu când s-o duce, gata!

J M: Bravo! Şi eu azi chiar mi-l arătă special. Când văzui că mi-l arată că e aci…uite e aci

C I: Să nu mai insiste, să nu mai insiste că zise că…

J M: Dar îi şi zisei să nu insiste. eu îi specificai. Să nu-i mai zici.

C I: Nu, nu, nu mai…Şi zise: "Domnul, I, lasă să nu mai asta, să nu mai insiste" Că îmi zise acum când mă duc, gata, fac peste ,fac peste o sută, ăla, cincizeci şi gata…

J M: Deci dacă îţi spun că mi-l arătă, jur mi-l arătă. Zice:"Uite-l ăsta e".

C I: dacă e să-l luăm, dacă e să îl luăm că acum când o veni, dacă e i-l şi dau că dup-aia când se duce îl şi bagă că zise înţelesăi că zise asta ”Dup-aia îl băgăm şi vă spun exact când să vină.”  Păi probabil când termină concediul.

J M: Îhî!Păi şi ea când vine după el să mă duc să îl iau, că n-o să mă duc mâine. aa! Ba da mâine mă duc că tre să mă duc să fac un dosar de alocaţii.

C I: După 1, după 1 mai că ea oricum când o să vină o să vină pe la jumatea lunii.

J M: Da, chiar mi-l arătă.

(N.L. Discuţia continuă cu elemente care nu przintă aspecte de interes operativ)

J M: Dacă îmi spuneai mai devreme i-l luam când fusăi eu la el, pe la 3 jumate, aşa, patru.

La data de 16.05.2017, ora 07:41, inculpatul C I poartă o convorbire telefonică cu inculpata V F, referitor la traficarea influenţei în favoarea inculpatei B G.

C I: Am uitat să îţi zic, să stai pe acoloşa pe acasă că s-ar putea să vină ălea de la  D. O şti pe aia de la D.

V F: Eee! O ştiu…

C I:  Pe aia, pe fetiţa aia subţirică vine cu una grasă. [referire la B L şi B G]

C I: Şi îţi dă, îţi dă nişte ălea şi dacă e tu fugi repede sus la doamna…Aşa oricum când te duci cu ălea o întrebi pe doamna doctor dacă joi e acilea. Că dacă e joi te duci joi de dimineaţă.

V F: Păi, oricum, nu trebuie să mă duc cu ce mi-ai dat tu?

C I: Te duci şi o întrebi dacă joi este acilea.

V F: Aoleo! Deci mă bagi în sperieţi cu ăstea ale tăle.

………………………………………………..

V F: D-aia i-a dat 6 milioane. I-am spus eu lu M, fată, nu-ţi dădea asta.. Ce ţi-a dat? Ţi-a dat spor de, de, zii, de stres?! [râde] Deci, la doamna doctoreasă, internare, referat, scrisoare medicală şi schemă de tratamente?

C I: A nu schema nu i-o cere acuma. Aia nu. Internare, referat şi scrisoare. S-o întrebi când să te duci după ele.

V F: Să întreb când mă duc?

C I: Îhî! Să iei buletinul înapoi.

V F: Îhî!

C I: Bine.

V F: La  A?

C I: A îi dai p-aia…

V F: Aşa şi refe? Alo!

C I: Fără SM…fără scrisoare medicală.

V F: Pfff!

C I: Şi stai pe acolo până vine italianul şi vin ălea de la  D.

La data de 16.05.2017, ora 08:31, inculpatul C I poartă o convorbire telefonică cu numita B L, referitor la cumpărarea  influenţei inculpatei B G, indicându-i că urmează să se întâlnească cu inc. V F, pentru a-i da actele medicale şi banii.

C I: Eu sunt internat în spital şi vă întâlniţi cu, vă spun eu cu cine vă întâlniţi, dacă este, şi îi lăsaţi actele că dacă este să le şi ducă astăzi.

B L: Îhî!Păi, d-aia ne gândeam…

C I: Să aibă adeverinţa aia tip bună.

……………………………………………….

B L: Păi pentru ce îi mai trebuie trimiterea acum.

C I: Nu îi trebuie, mă, pentru internare?

B L: Păi îi faceţi iar?

C I: Păi, da trebuie iar că trebuie să îi dea medical în continuare.

La data de 16.05.2017, ora 08:33, inculpatul C I, după convorbirea telefonică cu B L, poartă o convorbire telefonică cu inculpata J M, referitor la traficarea influenţei în favoarea inculpatei B G.

C I: Ce ai făcut cu ăla?

J M: Uite acuma mă duc, uite acuma am plecat la DIRECŢIA  MUNCII.

C I: Bine. Şi mă suni dup-aia dacă e.

La data de 16.05.2017, ora 09:40, inculpatul C I poartă o convorbire telefonică cu numita M C, referitor la traficarea influenţei în favoarea inculpatei B G.

M C: Da I, ce faci?

C I: Sărumâna doamna doctor. E şi nevastă-mea la uşă intră pân la dumneavoastră cu ceva(referire la inc.V F).

M C: Aha! Hai, să intre.

La data de 16.05.2017, ora 10:04, inculpatul C I poartă o convorbire telefonică cu numita B L, referitor la cumpărarea  influenţei inculpatei B G.

B L: Suntem aici în faţă, făcurăm copie după buletin şi după adeverinţă şi suntem acia la poartă. [n.o. la poarta de acces în clădirea Secţiei Psihiatrie – S,]

C I: Sunteţi în faţă, la poartă. Bun, hai că sun eu acuma, sun pe nevastă-mea(inc. V F), dacă e să vină ea să vă ia, vine ea.

………………………………………

C I: Bine hai că sun acuşi să vină, şi, ia sta aşa, cum facem cu dosarul, vă duceţi voi şi-l luaţi de la doamna aia? [inc. J M]

B L: Când tre să-l luăm.

C I: Păi dacă e, când, săptămâna viitoare când veniţi, dacă nu, vă duceţi şi astăzi, dacă vreţi.

……………………………………….

B L: Aoleu eu mă gândii că nu e dosarul la doamna noastră doctoră e la…

C I: Nu mă, nu, nu. E colo-şa. Ăla, ăla zisă că, auzi, în ziua când vă duceţi, în ziua când vă duceţi, să-mi spuneţi ca să-l sune asta, să-l sune doamna, să-l sune p-ăla, ca să sune ăla iar. Că aşa zisă.

[referitor la acte de pensionare ale  inc.B G, care se află la  inc.J M. Documentele trebuie să ajungă în posesia titularei, pentru a fi prezentate la comisia medicală în vederea pensionării. Este instruită ca la acel moment să-l anunţe pe inc. C I, care la rându-i o anunţă pe  inc.J M pentru a încunoştinţa directorul asupra căruia a pretins că are influenţă în vederea pensionării numitei inc.B G.]

B L: Păi şi ea acum, dacă ar fi să-l luăm unde e?

C I: Păi e la doamna(inc. J M).

B L: E acilea…

C I: da, da…

B L: e la cercul militar aci? [referitor la Centrul Militar Judeţean O aflat în apropierea Secţiei Psihiatrie, domiciliului şi locului de muncă al  inc. J M, D.G.A.S.P.C. O  ]

C I: da, da, da, da, da, da. Vă duceţi de acolo şi-l luaţi dacă e?

B L: Ne ducem, ne ducem, mai bine aşa e. Eu mă gândeam că e la doctoră la N, la P [medicul P N a emis decizia de pensionare a inc. B G], gata, gata. Aşa facem.

B L: [adresându-se către B G] Până când ai medical?

B G aflată lângă B L: Până pe 18 inclusiv.

B L: Până pe 18 inclusiv. Până joi inclusiv.

La data de 16.05.2017, ora 10:58, inculpatul C I poartă o convorbire telefonică cu numita B L, acesta transmiţându-i că inc. B G i-a dat inc. V F suma de bani pentru a trafica influenţa în legătură cu obţinerea prelungirii concediului medical.

C I: Gata?

B L: Rezolvarăm, da

C I: da,

B L: îi dădurăm şi bănuţii

C I: aşa,

B L: în plic frumos, şi acuma ne îndreptăm către cercul militar(unde urmau să se întâlnească cu inc. J M, pentru a lua dosarul de pensionare).

La data de 16.05.2017, ora 10:59, inculpatul C I, după convorbirea telefonică cu B L, poartă o convorbire telefonică cu inculpata J M, referitor la remiterea dosarului de pensionare, aflat în posesia inculpatei.

C I: Ai ăla la tine [dosarul de pensionare al numitei B G]

J M: Da.

C I: Hai că uite vin ălea să le ia.

J M: Aha, şi eu unde cobor.

C I: În faţă acolo-şa

J M: În faţă. Acuma?

C I: Acuma, că zisă că vin într-acolo, vin într-acolo. Aşa în 3-4 minute.

J M: Bine, hai că cobor eu.

C I: Să te uiţi de ele că cine ştie ălea sunt aiurite, cine ştie pe unde…

J M: Hai că le cunosc eu. Îhm.

C I: Bine, eu le spusei oricum, le spusei marţi când vă duceţi, dacă e să aşa, să, să mă sunaţi ca să sun pe doamna să sune pă, aşa.

La data de 16.05.2017, ora 11:05, inculpatul C I poartă o convorbire telefonică cu inc. V F, referitor la traficarea influenţei în favoarea inculpatei B G.

C I: Toate ăstea, du-te sus că vorbii

V F: La..

C I: Şi, la doamna doctor, şi spune-i aşa doamna doctor, cu data de vineri ea are concediu medical până vineri, până joi. Dar ştie ea cum să facă. O ştie cine e. [referitor la dr.M C şi pacienta B G]

V F: Şi îi dau tot ce e aici sau ce? [referitor la  suma de bani şi la actele medicale primite de ea la întâlnirea avută cu B L-M şi B G, în aceeaşi zi, orele 10:55]

C I: Da, trimiterea, cardul, cardul ţi-l lăsă?

V F: Da.

C I: Adeverinţa,

V F: Deci îmi dete aşa: trimitere, copie după buletin, adeverinţă şi concediu.

C I: Concediu medical, copie?

V F: Îhm.

C I: Da, şi du-te şi spune-i doamna doctor uitaţi ăstea, asta are până pe 18 [neinteligibil], aşa, dar dumneavoastră ştiţi cum să-i faceţi şi să-i daţi după 19 continuare, şi adeverinţa aia de salariat. Câte zile are?

C I: 134! Da. Du-te şi aşa îi spui lu’ doamna doctor, îi dai toate ălea.

V F: Deci tot.

C I: Du-te că vorbii eu cu ea, şi plicu ăla cu, aşa şi îi spui.

V F: şi inclusiv cu cardul de sănătate, da?

[se aude un foşnet asemănător celui produs de desfacerea unui plic]

C I: Tot, tot i le laşi acolo-şa, şi îi spui: doamna doctor o să vină să le ia. O să vin să le iau, o să vin tot eu.

V F: Şi are trei albăstrici [referitor la trei bancnote de 100lei]

C I: Da, da, da, da, da, i le dai p-ălea.

V F: Pe toate, da?

C I: Da, da, da, da, da.

V F: Îhm.

V F: Da. Hai că mă duc. La doamna doctor da?

C I: Da, da, da, da, da.

V F: Hai bine, paa!

C I: Şi să întrebi, şi să-i spui că concediul trebuie să i-l dea cu data de 19.

La data de 16.05.2017, ora 11:09, inculpatul C I, după convorbirea telefonică cu V F, poartă o convorbire telefonică cu inculpata J M, referitor la remiterea dosarului de pensionare al inc. B G, aflat în posesia inculpatei.

C I: Gata? Le-ai dat? [referitor la actele de pensionare ale numitei B G]

J M: Păi dar nu ştiu unde sunt, mă tot uit de ele, le spusei că în faţă aci, înseamnă că aşteaptă la tine la spital?

J M: Stai aşa, că mă duc eu, tot am ieşit, las că mă uit de la colţ, nu mai..[Intersecţia străzilor T, unde este sediul DGASPC O, locul de muncă al numitei J M şi str.D sediul Secţiei Psihiatrie locul de muncă al lui C I, aprox.100m, unde s-au aflat B L-M şi B G. La intersecţie se află Centrul Militar Judeţean O]

C I: Or fi colo la colţ, la comisariat, ăstea.

J M: Am înţeles, hai că sunt la jumatea drumului, bine zici, uite-le. Aia e cu părul roşu(în acea perioadă inc. B G avea părul vopsit roşcat).

C I: Aha.

J M: Sunt la jumate, să traversez eu, sunt la, aci, la biseri..

La data de 16.05.2017, ora 11:27, inculpatul C I poartă o convorbire telefonică cu inc. V F, referitor la traficarea influenţei în favoarea inculpatei B G, asigurându-se că actele medicale şi suma de 300 lei au ajuns la medicul M C.

V F: Zi, acum pot să vin la tine?

C I: Dar rezolvaşi?

V F: Da.

C I: Bravo! Păi atunci iei încărcătorul şi actele lu nebunu ăla, lu P la tine, că mă gândesc că dacă sună, nu mai te întorci înapoi. Şi vi aşa, uşor, te duci pe la doamna V,

La data de 22.05.2017, ora 09:41, inculpatul C I poartă o convorbire telefonică cu numita M I M-asistent medical, referitor la acordarea concediului medical inc. B G

M I M: Ia, încet, zi numele?

C I : B

M I M: Cum?

C I : B, B cu R.

M I M: Pe 30. Şi are concediu medical.

C I : Şi când…când i-a făcut aia?

M I M: Păi deci pe 30 îi face ieşirea.

C I: Internat…

M I M: Pe 16 i-a făcut-o

C I : Aha! Bun, că concediul tre să i-l dea cu data de 19.

M I M: Cu 19 e scris aci.

Potrivit procesului verbal întocmit de către organele de urmărire penală, privind activităţi de supraveghere operativă şi investigative, realizate conform încheierilor şi mandatelor emise de către Tribunalul Olt, s-a evidenţiat faptul că, în vederea pensionării şi încadrării în grad de invaliditate, inculpata B G s-a deplasat din com. D în mun.S, pe str., în mai multe rânduri, însoţită de fiecare dată de către martora  B L-M. Astfel, inculpata B G l-a cunoscut pe numitul C I şi prin intermediul acestuia pe numita J M

 Întâlnirile dintre inculpata B G, numiţii C I, J M şi martora B L-M au avut loc în mun. S, str. , în apropierea Secţiei Psihiatrie a Spitalului Judeţean de Urgenţă S şi în incinta unităţii spitaliceşti.

 În cuprinsul procesului verbal de desfăşurare a activităţilor de supraveghere operativă şi investigativă precum şi în cuprinsul proceselor verbale de redare a convorbirilor telefonice interceptate se menţionează aspecte referitoare la întâlnirea celor patru persoane din data de 30.05.2017.

Astfe, în data de 27.05.2017 într-o zi de sâmbăta, C I a luat legătura cu B L căreia i-a spus să vină împreună cu B G pe data de 30.05.2017 şi a asigurat-o de seriozitatea sa în legătură cu intervenţia pe lângă cadre medicale ale Secţiei Psihiatrie pentru acordarea concediului medical. Mai spune că mai are alte persoane în aceeaşi situaţie ca B, pe care le ”rezolvă”.

B L: Noi credeam că, noi aşteptam telefon de joi, cam aşa, că ziceam că venim vineri la oraş.

C I: Nu, nu, nu. Ştiu eu când. Cred că pe 30 o să veniţi.

B L: Păi de ce? Durează mai mult asta de o săptămână?

C I: Da, da, da, da, da..

B L: Aoleu şi noi ce griji ne făceam.

C I: Nu mă, lasă că vă anunţ eu. Staţi liniştite că eu ţin legătura oricum.

B L: Ştiu, mă întrebă, sunt acuma la ei [la fam.B], veni până la ei şi mă întrebă şi zisăi uite că –l sun…

C I: Nu, nu. Spunei lu doamna să nu, stea, că odată ce e pe mâinile mele, deci nu, eu nu am încurcat pe nimeni

C I: Chiar dacă nu sunt eu acolo, pe 30 eu iau legătura cine este, vă spun unde vă duceţi diret, tot, tot, tot…

B L: Asta însemnaă când? Marţi?

C I: Asta înseamnă marţi, da. Mâine rămâne de sun eu mâine, aşa arămas stabilit, mâine sun eu şi îmi spune exact dacă e pe 30 sau 31.

B L: Gata nenea I am înţeles.

C I: Şi eu vă spun exact la cine vă duceţi şi ce faceţi.

B L: Şi ce facem?

C I: Staţi liniştiţi că nu vă încurc, nu o încurc pe doamna [B G]

C I: Mai am, mai am unii, tot aşa care i-am rezolvat decât telefonic, eu le-am spus Bă, staţi liniştiţi că totul se rezolvă..

B L: Aşa nea I aşa..

……………………………………………..

C I: Aşaa, câte zile are ea acuma? 134 cumva? [referitor la numărul zilelor de concediu medical, vezi şi proces verbal cu convorbirea din data de 16.05.2017]

B L: Cred că atât.

C I: E, 134 şi mai are acuma, după data de 19, că pe 16 i-a făcut

B L: [adresându-se numitei B G] Tanti G câte zile ai? 134 cumva?

B G: Da. Mi-a zis doamna de acolo că...

B L: Nu, mă întrebă zilele. Îhm!

C I: Aşa..

B L: Îhm.

C I: Deci 134, îi mai dă după 19 până pe 30, odată,

Conform fişei de spitalizare a inculpatei B G aflată la dosarul cauzei, internare în perioada 16-30.05.2017, este specificat ,,cm(concediu medical) din 19 , ceea ce confirmă informaţiile obţinute din înregistrarea convorbirilor telefonice

A doua zi, 28.05.2017 ora 16:44,  numitul C I a luat legătura cu asistenta M I M, pe lângă care a intervenit în favoarea  inculpatei B G, pentru a urgenta obţinerea concediului medical pe data de 30.05.2017, care se acorda de dr.M C, ca medic curant al acesteia.

C I: Are şi propunerea aia, tre să ducă cu ea acolo şi dup-aia să vină să-i dea medicalu.

M I M: Aha, aha.

C I: Dar să-i faci şi ei repede..

M I M: Păi şi..

C I: să-i dai dimineaţă la prima oră şi cardu să-i dea, să se ducă cu biletul, aşa şi dup-aia vine cu medicalu, vine să ia medicalu.

M I M: Nu, numai ştii cum să-i fac!? Să-i pun prima aia şi să vină şi ea de dimineaţă, să o apuce prima pe M, ştii? Ca să poată să, şi-i pun foaia, i-o pun prima. Mai zi-mi numele o dată.

C I: B G, oricum..

……………………………………………..

C I: Dacă nu, marţi de dimineaţă te duci şi-i zici ca să nu o mai sun eu pe doamna doctor, îi spui doamna doctor m-a sunat I dacă e şi asta, şi să..

M I M: Da mă, da.

C I: şi să i-o facă repede, când vine femeia, dacă e, decât să ducă

M I M: Îhm, îhm.

 Pe data de 30.05.2017 la ora 10:08  inculpatul C I a indicat martorei B L să urce la etajul II al sediului Secţiei Psihiatrie şi să o caute pe M M căreia să-i spună că vine din partea lui.

 C I: Deci fii atent! Urci la etajul doi,

B L: Daa..

C I: şi întrebi de doamna asistentă M.

B L: Daa..

C I: Şi-I spui decât atâta, vin din partea lui I.

La ora 10:12 inculpatul C I o contactează pe asistenta M M căreia îi indică faptul că cele două paciente au fost trimise la ea şi o să fie contactată de acestea.

 În jurul orei 10:20 B L-M şi B G sosesc în zonă cu autoturismul BMW, gri, cu nr. de înmatriculare, condus de un bărbat, cele două intră în sediul Secţiei Psihiatrie şi merg la asistenta M M.

 La ora 10:51 inculpatul C I o contactează pe asistenta M M, iar acesta îi confirmă faptul că a introdus-o pe inculpata B G la medicul M C.

M I M: Păi veniră şi o băgai la doamna doctor [M C]

C I: Aşa.

M I M: Şi probabil îi dădu actele şi probabil că plecă deja cu ele

C I: Ăhă, ăhă, ăhă.

M I M: Da.

C I: Bun.

M I M: Că o băgai la doamna doctor, de.

C I: Îhm, îhm.

M I M: Că vroia să plece să facă o scrisoare şi o băgai dracu îi spusei că e a ta şi gata. De!

………………………..

C I: Tre să vină înapoi să-i dai, să-i dai concediul.

M I M: Probabil, probabil da. Că trebui să vină cu propunerea ca să-i facă concediu medical mai lung decât e nevoie

C I: Aha, hai ca să vină, dacă este, ca să le grăbeşti şi pe ele ca să le facă repede, să, să plece.

M I M: Ăhm, ăhm.

C I: Să le dai cardul la fetele ălea să dea cu el.

 În jurul orei 11:25 inculpatul C I împreună cu  inculpata J M au intrat în incinta sediului Secţiei Psihiatrie.

La orei 12:12inculpaţii C I şi J M au ieşit şi s-au întâlnit cu inculpata  B G  şi cu numita B L-M în faţa Secţiei Psihiatrie.

La ora 12:43 dr. M C îl contactează pe  inculpatul C I căruia îi spune că a uitat să completeze în totalitate documentele referitoare la concediul  inculpatei B G şi că trebuie să revină pentru remediere.

 M C: Auzi, ştii ce făcui eu azi? Nu-i scrisăi lu madam B numărul de pe concedii, de aviz.

C I: Păi şi să se întoarcă înapoi.

M C: Păi da! Vezi tu cum o anunţi.

 La ora 12:44 inculpatul C I o anunţă pe numita B L, care se afla împreună cu inculpata  B G în mun. Slatina şi îi indică să revină.

Din coroborarea probelor administrate pe parcursul urmăririi penale instanţa apreciază că rezultă dincolo de îndoială rezonabilă că fapta de cumărare de influenţă în formă continuată există, constituie infracţiune şi a fost săvârşită de către inculpată în legătură cu obţinerea unor acte medicale necesare fie acordării concediului medical, fie pensionării pe caz de boală.

Săvârşirea infracţiunii reţinută în sarcina inculpatei rezultă din coroborarea următoarelor mijloace de probă: denunţ, declaraţii suspecţi/inculpati, declaraţii martori, proces verbal întocmit de către organele de urmărire penală, privind activităţi de supraveghere operativă şi investigative,proces-verbal de investigaţii întocmit de către ofiţeri de poliţie din cadrul DGA – SJA O, înscrisuri privind dosarul de pensionare al inculpatei B G; fişa postului inculpatului C I, fişa postului inculpatei J M, procesele-verbale de redare a convorbirilor telefonice înregistrate.

În drept, fapta inculpatei B G, care în perioada aprilie-mai 2017, le-a dat numiţilor C I, infirmier în cadrul Secţiei Psihiatrie a Spitalului Judeţean de Urgenţă S, J M, consilier în cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului O (D.G.A.S.P.C.),  suma de 3.000 de  lei, în schimbul promisiunii  numiţilor că vor interveni şi  vor determina cadrele medicale competente-medici, să elibereze actele medicale necesare întocmirii dosarului medical aparţinând inculpatei B G, ori persoană cu funcţie de conducere-director DGASPC/Casa de Pensii, care poate influenţa  îndeplinirea actului de către funcţionarii competenţi ,facilitând încadrarea acesteia în grad de invaliditate/handicap şi pe cale de consecinţă a obţinerii unei pensii pe caz de boală, apoi la data de 16.05.2017, având aceeaşi rezoluţie infracţională, inculpata  B G  i-a dat, prin intermediul şi cu ajutorul numitei V F, suma de 300 lei numitului C I, în schimbul promisiunii acestuia de a determina cadrele medicale competente  să acorde prelungirea concediului medical pentru inculpata B G, inculpata, aceasta obţinând atât prelungirea concediului medical, cât şi  o pensie pe caz de boală, întruneşte elementele de tipicitate ale infracţiunii de cumpărare de influenţă, în formă continuată(două acte materiale), prev de art. 292 al.1 din Noul Cod Penal, rap la art. 6 din Lg. nr. 78/2000, cu aplic. art. 35 alin. 1 N.C.pen

Analizând latura obiectiva a infracţiunii de cumpărare de influenţă în formă continuată prev. de art. 292 alin.1 Cod penal rap. la art. 6 din Legea 78/2000 cu aplic. Art. 35 alin.1 Cod penal, instanţa reţine că aceasta constă în oferirea si darea de bani numiţilor C I şi J M, persoane care au lăsat să se creadă că au influenţă asupra unor functionari publici pentru a-i determina pe acestia să emită înscrisuri premergătoare şi ulterior a deciziei de pensionare pentru inculpata B G.

Sub aspectul laturii subiective inculpata a acţionat cu vinovăţie in modalitatea intenţiei directe conform dispoz. art 16 alin 3 lit c Cod penal întrucât a prevăzut rezultatul faptei sale si a urmărit producerea lui prin săvârşirea faptei.

În consecinţă se constată faptul că din probele administrate în cursul urmăririi penale rezultă suficiente date cu privire la existenţa faptei pentru care s-a pus în mişcare acţiunea penală şi cu privire la vinovăţia inculpatei, maximul special prevăzut de lege pentru infracţiunea reţinută în sarcina inculpatei în cuprinsul actului de inculpare este mai mic de 15 ani închisoare, acordul de recunoaştere a vinovăţiei a fost încheiat în formă scrisă, conţine menţiunile prev. de art. 482 C. proc. pen. iar cu ocazia încheierii acestuia inculpata a fost asistat de avocat.

Fată de aceste considerente, si apreciind cuantumul pedepsei dispuse cu privire la care s-a ajuns la un acord între procuror şi inculpată, ca fiind suficient pentru atingerea scopului şi îndeplinirea funcţiilor de constrângere, de reeducare şi de exemplaritate ale pedepsei în baza art. 485 alin. 1 şi alin.4 lit. a rap. la art. 396 alin. 2  C. proc. Pen va admite acordul de recunoaştere a vinovăţiei încheiat de Parchetul de pe lângă Tribunalul Olt cu inculpata B G cercetată pentru săvârşirea infracţiunii de cumpărare de influenţă în formă continuată ( două acte materiale) prev. de art.292 alin.1 Cod penal rap. la art.6 din Legea 78/2000 prevenirea şi sancţionarea faptelor de corupţie, cu aplic art.35 alinb.1 Cod penal.

În baza art.292 alin.1 Cod penal rap. la art.6 din Legea 78/2000 pentru prevenirea şi sancţionarea faptelor de corupţie, cu aplic art.35 alinb.1 Cod penal.şi  art. 480 alin. 4 C. p. p. ca condamna pe inculpata B G la pedeapsa de 2 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii cumpărare de influenţă în formă continuată.

În baza art. 67 alin.1 C.p. aplică pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor prev. de art. 66 alin.1 lit. a şi b C.p. pe o durată de 2 ani.

În baza art.65 alin.1 şi 3 C.p. aplică pedeapsa accesorie a interzicerii drepturilor prev. de art.66 alin.1 lit. a şi b C.p. .

În baza art. 91 C.p. rap. la 92 C.p. şi art. 68  alin.1 lit. b C.p. dispune suspendarea executării pedepsei de 2 ani închisoare sub supraveghere, pe un termen de supraveghere de 2 ani şi 6 luni.

Constată că pedeapsa accesorie se va executa numai în măsura în care  se va revoca sau anula  suspendarea executării  pedepsei sub supraveghere, conform art.65 alin.3 Cod penal.

În baza art. 93 alin.1 C.p. instituie în sarcina inculpatei următoarele măsuri de supraveghere şi obligaţii, care vor fi comunicate Serviciului de Probaţiune Olt conform art. 94 C.p.:

-să se prezinte la Serviciul de Probaţiune Olt, la datele fixate de acesta;

-să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa;

-să anunţe în prealabil, schimbarea locuinţei, şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile;

-să comunice schimbarea locului de muncă;

-să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenta;

În baza art.93 alin.2 lit. d  Cod penal impune inculpatei obligaţia de a nu părăsi teritoriul României fără acordul instanţei.

În baza art. 93 alin. 3 C.p. obligă inculpata la prestarea unei munci neremunerate în folosul comunităţii pe o perioadă de 60 de zile lucrătoare, în cadrul Primăriei com. D Jud. O sau Scoala Gimnazială din Com. D jud. O.

În baza art. 96 C.p. atrage atenţia inculpatei B G că în cazul în care pe parcursul termenului de supraveghere nu respectă măsurile de supraveghere sau nu execută obligaţiile impuse sau stabilite de lege, instanţa va revoca suspendarea executării pedepsei sub supraveghere şi va dispune executarea pedepsei.

În ceea ce priveşte măsura preventivă a controlului judiciar dispusă faţă de inculpată prin ordonanţa nr.X/P/2019 din data de 17.01.2019 a Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, instanţa apreciază că în acest stadiu procesual în care s-a dispus admiterea acordului de recunoaştere al vinovăţiei încheiat de către inculpată cu Parchetul de pe lângă Tribunalul Olt nu se mai impune menţinerea măsurii întrucât conform art. 202 alin.3 cod procedură penală orice măsură preventivă trebuie să fie proporţională cu gravitatea acuzaţiei persoanei faţă de care este luată şi necesară pentru realizarea scopului urmărit prin dispunerea acesteia.

Aşadar, în raport de situaţia de fapt expusă anterior, de circumstanţele ce caracterizează persoana inculpatei şi de faza procesuală în care se află dosarul penal, instanţa constată că nu mai sunt îndeplinite condiţiile menţinerii măsurii preventive a controlului judiciar nici sub aspectul proporţionalităţii acesteia cu gravitatea acuzaţiei, nici sub aspectul necesităţii menţinerii măsurii în vederea realizării scopului urmărit prin dispunerea acesteia.

În consecinţă, în baza art.399 alin.1 Cod procedura penală va revoca măsura preventivă a controlului judiciar dispusă faţă de inculpată prin ordonanta nr.X/P/2019 din 17.01.2019 a Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt.

În baza art. 274 alin.1 C. p. p., obligă inculpata la plata sumei de 1000 lei reprezentând cheltuieli judiciare avansate de stat.

Data publicarii pe portal: 16.04.2019