Dosar 968/103/2019*/a1 din 03.06.2019

reexaminare taxe de timbru


Informatii dosar

Numar dosar:
Dosar 968/103/2019*/a1
Data dosar:
03.06.2019
Instanta:
Tribunalul Neamț
Departament:
Sectia I Civilă si de Contencios Administrativ
Obiect:
reexaminare taxe de timbru
Categorie:
Civil
Stadiu proces:
Fond

Parti proces

Sedinte

  • Sedinta din data de 07.08.2019 la ora 12:00

    Complet: civil-camera de consiliu
  • Admite in parte cererea

    Admite în parte cererea de acordare ajutor public judiciar în privinţa taxei judiciare de timbru, formulată de reclamanta N***** T******. Dispune reducerea în proporţie de 50% a taxei judiciare de timbru, în sumă de 5.572,64 lei, datorată de reclamantă, astfel încât acordă reclamantei scutire de la plata cuantumului de 2.786,32 lei taxă judiciară de timbru. Reclamanta va achita cu titlu de taxă de timbru suma de 2.786,32 lei. Pune în vedere reclamantei că, potrivit dispoziţiilor art. 502 din O.U.G nr. 51/2008 privind ajutorul public judiciar în materie civilă, „în situaţia în care, prin hotărâre judecătorească definitivă şi irevocabilă, beneficiarul ajutorului public dobândeşte bunuri sau drepturi de creanţă a căror valoare, respectiv cuantum, depăşeşte de 10 ori cuantumul ajutorului public acordat, acesta este obligat să restituie ajutorul public.” Respinge ca neîntemeiate celelalte solicitări ale cererii de acordare ajutor public judiciar. Cu drept de reexaminare în termen de 5 zile de la comunicare. Cererea de reexaminare se depune la Tribunalul Neamţ – Secţia I civilă şi de contencios administrativ. Dată în camera de consiliu şi pronunţată azi, 7.08.2019, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţii prin grefa instanţei.

    Incheiere de sedinta din 07.08.2019
  • Sedinta din data de 24.06.2019 la ora 12:00

    Complet: civil-camera de consiliu
  • Amână cauza

    Dispune retrimiterea dosarului la completul de judecată C2, competent în vederea soluţionării cererii de acordare a ajutorului public judiciar formulată de reclamanta N***** T******. Fără cale de atac. Dată în Camera de consiliu şi pronunţată în şedinţa publică din 24.06.2019 prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor de către grefa instanţei.

    Incheiere finala dezinvestire din 24.06.2019
  • Sedinta din data de 07.06.2019 la ora 09:00

    Complet: civil-camera de consiliu
  • Amână cauza

    Respinge ca nefondată cererea formulată de reclamanta N***** T****** de reexaminare a taxei judiciare de timbru. Stabileşte termen pentru soluţionarea cererii reclamantei de acordare a ajutorului public judiciar la data de 24.06.2019. Se va emite o adresă către reclamantă prin care i se va pune în vedere ca în termen de 10 zile de la primirea adresei să depună la dosar actele doveditoare necesare soluţionării cererii, sub sancţiunea anulării acesteia, respectiv înscrisuri prin care să facă dovada: - veniturilor salariale ori din pensie, obţinute în ultimele două luni anterioare depunerii cererii (cupoane de pensie ori adeverinţă de salarii, după caz); - veniturile impozabile obţinute din chirii, activităţi comerciale, arenzi şi alte venituri agricole precum şi veniturile obţinute din alte activităţi lucrative independente (cu o adeverinţă eliberată de serviciul fiscal al primăriei din localitatea de domiciliu); - bunurilor impozitabile pe care le deţine (cu un certificat eliberat de serviciul fiscal al primăriei din localitatea de domiciliu); - obligaţiilor legale de întreţinere pe care le are faţă de alte persoane precum şi a altor obligaţii de plată, dacă este cazul (cu certificate de naştere, certificate de încadrare în grad de handicap, hotărâri judecătoreşti de stabilire a contribuţiei de întreţinere etc.); - o declaraţie pe proprie răspundere din care să reiasă că nu deţine depozite în lei sau în valută la bănci sau la alte instituţii similare; - o declaraţie pe proprie răspundere din care să reiasă dacă a mai beneficiat în ultimele 12 luni de ajutor public judiciar în vreuna din formele reglementate de OUG nr. 51/2008, iar în caz afirmativ, să precizeze cuantumul acestuia şi numărul dosarului în care a fost acordat. Toate aceste dovezi le va depune şi pentru persoanele majore cu care locuieşte şi se gospodăreşte. Totodată, i se va aduce la cunoştinţă faptul că în cazul pierderii procesului, cheltuielile de judecată ale părţii adverse vor fi puse în sarcina ei şi că, dacă se va constata că a formulat cererea de ajutor public judiciar cu rea-credinţă, prin ascunderea adevărului, va fi obligată să restituie sumele pe care le-a primit cu titlu de ajutor public judiciar şi va fi sancţionată cu amendă în cuantum de până la 5 ori mai mare decât suma de plata căreia a fost scutită ca urmare a admiterii cererii. Definitivă. Dată în Camera de consiliu la data de 07.06.2019.

    Incheiere de sedinta din 07.06.2019

Flux dosar


Actualizare GRPD