Sentinţa penală nr. 320/12.07.2016
Cuprins pe materii: Cod procedură penală – reabilitare judecătorească – art.527 CPP
Potrivit art. 2 din Codul de procedura civila dispoziţiile acestui cod constituie procedura de drept comun în materie civilă. De asemenea, dispoziţiile prezentului cod se aplică şi în alte materii, în măsura în care legile care le reglementează nu cuprind dispoziţii contrare iar potrivit art. 406 alin. C.proc.civ, reclamantul poate sa renunțe oricând la judecata, în tot sau în parte, fie verbal în şedinţa de judecată, fie prin cerere scrisă.
Prin decizia XXXIV /2006, Înalta Curte de Casație si Justiție a admis recursul în interesul legii si a stabilit ca, instanța investita cu soluționarea cererilor de amânare ori întrerupere a executării pedepsei închisorii sau detențiunii pe viață, de revizuire si contestație la executare, în cazul retragerii acestora, urmează sa ia act de aceasta manifestare de voință.
Analizând considerentele recursului în interesul legii, instanța apreciază că acestea se pot extinde si la cererea de reabilitare, putând sa se ia act si de manifestarea de voință a petentului în sensul retragerii cererii de reabilitare.
Având în vedere toate aspectele expuse, instanța urmează sa ia act de renunțarea petentului G S la judecarea cererii de reabilitare formulata la data de 12.07.2016.
În baza art. 275 alin. 2 C.p.p. instanța urmează sa-l oblige pe petent la plata cheltuielilor judiciare în cuantum de 50 lei în favoarea statului.
Judecătoria Târgu Jiu
Reabilitare judecatoreasca.
Judecătoria Târgu Bujor
Reabilitarea de drept.
Judecătoria Iași
Reabilitare judecătorească. Condiţii de acordare. Lipsa condiţiilor prev. de art. 137 alin. 1 Cod penal
Judecătoria Bacău
Reabilitare judecătorescă
Judecătoria Iași
Reabilitare judecătorească respinsă pentru autoritate lucru judecat.