Lg 39/2003 privind combaterea criminalitatii organizate

Sentinţă penală SP77/2008 din 31.03.2009


R O M Â N I A

TRIBUNALUL HUNEDOARA – SECŢIA PENALĂ

SENTINŢA PENALĂ NR.77/2008 DOSAR NR.3907/97/2007

Şedinţa publică din  data de 5 martie 2008

PREŞEDINTE :……………- judecător

……………- grefier

Parchetul de pe lângă Tribunalul Hunedoara a fost reprezentat de dl. procuror ………… .

Pentru astăzi fiind amânată pronunţarea asupra cauzei penale privind pe inculpaţii G.R.C., G.C.I., C.D.V. şi C.D.C. trimişi în judecată pentru infracţiunile prev.de art.7 al.1 din Legea 39/2003, art.282 al.2 rap.la art.284 Cod penal, art.215 al.1 şi 2 Cod penal, art.288 al.1 Cod penal, art.291 Cod penal.

S-a constatat că mersul dezbaterilor şi susţinerile orale ale părţilor au fost consemnate in încheierea de şedinţă din data de 28 februarie 2008, încheiere ce face parte integrantă din prezenta sentinţă penală.

TRIBUNALUL

Prin rechizitoriul nr. 26 D/P/2007 al Ministerului Public-DIICOT Biroul Teritorial Hunedoara, au fost trimişi în judecată inculpaţii:1. G.R.C., zis „C.”, pentru infracţiunile prev. de art. 7 al.1 din legea nr. 39/2003, art. 282 al.2 rap. la art. 284 Cod penal, cu aplicarea art. 41 al.2 Cod penal, art. 26 C.p. rap. la art. 282 al. 1 rap. la art. 284 Cod penal, cu aplicarea art. 282 al.1 rap. la art. 284 Cod penal, cu aplicarea art. 41 al.2 Cod penal, art. 215 al. 1 şi 2 Cod penal, art. 25 C.p. rap. la art. 288 al. 1 C.p., art. 288 al.1 C.p., art. 291 C.p., toate cu aplicarea art. 37 lit.”b” Cod penal şi 33 lit.”a” C.p.; 2. G.C.I. pentru infracţiunile prev. de art. 7 al.1 din legea nr. 39/2003, art. 282 al. 2 rap. la art. 284 C.p., cu aplicarea art. 41 al.2 C.p., art. 215 al.1 şi 2 C.p., cu aplicarea art. 41 al.2 C.p., toate cu aplicarea art. 33 lit.”a” c.p., C.D.V. pentru infracţiunile prev. de art. 7 al.1 din legea nr. 39/2003, art. 282 al. 1 rap. la art. 284 C.p., cu aplicarea art. 41 al.2 C.p., art. 288 al.1 C.p., toate cu aplicarea art. 33 lit.”a” C.p., C.D.C. pentru infracţiunile prev. de art. 7 al.1 din legea nr. 39/2003, art. 282 al. 2  rap. la art. 284 C.p., cu aplicarea art. 41 al.2 C.p. şi art. 33 lit.”a” Cod penal.

S-a reţinut că inculpaţii G.R.C. şi G.C.I., au iniţiat şi constituit un grup infracţional organizat în scopul comiterii de infracţiuni grave, respectiv falsificarea şi punerea în circulaţie de bancnote aparţinând altor state, respectiv euro; că din momentul constituirii grupului infracţional, a fost cooptat şi inculpatul C.D.V. care falsifica moneda de hârtie străină, după care o punea la dispoziţia celorlalţi doi membrii ai grupului care aveau ca atribuţie punerea în circulaţie a acestor bancnote contrafăcute; că cei trei inculpaţi au fost ajutaţi şi sprijiniţi în activitatea infracţională de către inculpatul C.D.C., care îi transporta pe inculpaţii G.R.C. şi G.C.I. cu autoturismul proprietate personală, îi ajuta cu sume de bani necesare pentru a-l plăti pe inculpatul C.D.V. în schimbul falsificării bancnotelor străine, le transmitea credite pe cartelele telefonice pentru a comunica în vederea realizării scopului infracţional, l-a cazat în locuinţa sa pe inculpatul G., iar în schimbul acestor operaţiuni de sprijinire a primit bani.

În expozitivul rechizitoriului se reţine că, la sfârşitul lunii iunie 2007, inculpatul G.R.C. s-a întors din Spania şi s-a întâlnit cu inculpatul C.D.V. pe care îl cunoştea şi care i-a spus că are, de la o altă persoană, 3000 euro în bancnote în cupiura de 50 euro, false, şi pe care i le-a dat în cele din urmă.

La scurt timp,  inculpatul G.R.C. s-a întâlnit cu inculpatul G.C.I., pe care îl cunoştea din perioada de detenţie, căruia i-a spus şi lui despre bancnotele false, dându-i acestuia în primă fază 4 bancnote false pe care le-a folosit pentru a-şi cumpăra puncte mecanice la ruletă.

La scurt timp, G. şi G. au mers împreună la localul aparţinând SC KML FORTUNA GAME, însoţiţi şi de inculpatul C., ocazie cu care a aflat că cei doi au o sumă mare de bani, în bancnote false în cupiura de 50 euro.

Inculpaţii au fost în mai multe rânduri la localul public menţionat, ultima dată inculpaţii G.R.C. şi G.C.I. cumpărând împreună puncte mecanice în valoare de 8.265 lei pe care le-au achitat cu suma de 2850 euro, în bancnote de 50 euro false, martorei L.V.

Aceasta i-a predat dimineaţa administratorului societăţii comerciale, martora G. M.C., care, la scurt timp, şi-a dat seama că bancnotele primite sunt false şi, speriindu-se, le-a dat foc, nemaianunţând autorităţile din cauza complicaţiilor care a crezut că se vor ivi.

Se mai reţine că, pe perioada existenţei şi desfăşurării activităţii grupului infracţional organizat, inculpaţii  G.R.C., G.C.I. şi C.D.C. s-au deplasat, cu autoturismul celui din urmă inculpat, la Arad, oprind la mai multe localuri publice unde au cumpărat produse alimentare şi au plătit cu monedă străină contrafăcută, motivând că s-au întors din străinătate şi nu au asupra lor decât euro, primind rest lei. Ajunşi în municipiul Arad, inculpaţii s-au cazat la o pensiune şi, prin ziarele de mică publicitate, au contactat telefonic mai multe prostituate pe care, în schimbul serviciilor, le plăteau cu bancnote contrafăcute în cupiura de 50 euro, primind rest câte 100 lei de la fiecare bancnotă falsă.

Acelaşi mod de operare l-au practicat inculpaţii şi în Timişoara.

Asupra inculpatului G.R.C. a fost găsit şi un permis de conducere, cu nr. H 00089393D, fals, stabilindu-se că a fost falsificat de către inculpatul C.

De asemenea, inculpatul G.R.C. a realizat o copie a cărţii provizorii de identitate seria PC nr. 025384, eliberată de Poliţia Brad, pe care inculpatul a modificat-o în sensul că la data expirării a înscris cifrele „10” în locul cifrelor „06”, ce reprezintă anul, prezentându-se cu aceasta, la data de 05.07.2007, la Poliţia municipiului Brad pentru a-şi ridica actul de identitate, ocazie cu care s-a constatat contrafacerea cărţii provizorii de identitate originală.

În cauză s-a formulat constituire de parte civilă de către SC KML FORTUNA GAME SRL, prin administrator G. M. C., cu suma de 8265 RON, reactualizată, (f.30 instanţă) reprezentând prejudiciul cauzat de către inculpaţi prin plata a 82.650 puncte mecanice cu suma de 2850 euro în monedă contrafăcută.

Analizând actele şi lucrările aflate la dosarul cauzei, instanţa reţine următoarele:

În fapt:

Inculpaţii G.C.I. şi G.(fost F.) R.C.  se cunosc de aproximativ 7 ani, ambii fiind deţinuţi la un moment dat în PRMS Bârcea Mare, după liberarea din penitenciar cei doi întâlnindu-se doar ocazional.

La sfârşitul lunii mai 2007 cei doi s-au întâlnit într-un Internet Café, au discutat şi au făcut schimb de numere de telefon şi adrese ID.

După aproximativ trei zile, în timpul discuţiilor pe net, inculpatul G. i-a spus că are suma de 3000 de euro în bancnote false urmand ca acei doi da se intalneasca.

După primirea celor 3000 euro falşi de la inculpatul G., inculpatul G., a mers la sala de jocuri mecanice aparţinând SC KML FORTUNA GAME SRL, unde a jucat suma de 2850 euro, martora L.V. confirmând acest fapt si relatând ca i-a văzut si pe inculpaţii G. si C., o data sau de doua ori la sala de jocuri mecanice, pentru scurt timp, fără ca  aceştia sa joace la ruleta.

Ulterior cei doi inculpaţi s-au întâlnit din nou, ocazie cu care inculpatul Gr. i-a spus inculpatului G. că are un vechi prieten din Brad care se ocupă cu falsificarea banilor si au hotărât să-i mai ceară acestuia o sumă de euro falşi pe care să-i schimbe ( din declaraţia inculpatului G. din faza de u.p. rezultă că era vorba de suma de 2000 uero). Din materialul probator rezulta ca acest prieten era inculpatul C., pe care îl cunoştea de aproximativ 6-7 ani, data de la care si sora sa trăieşte în relaţii de concubinaj cu fratele lui C..

Cei doi, însoţiţi şi de inculpatul C.D.C., au plecat înspre Arad, cu maşina celui din urmă, iar pe drumul naţional care leagă municipiul Deva de municipiul Arad au oprit la mai multe localuri unde, contravaloarea consumaţiei, o achitau cu bancnotele false în cupiură de 50 euro, motivând că sunt veniţi din străinătate .

Pe drum au mai oprit în câteva rânduri pentru a beneficia de serviciile unor prostituate pe care le plăteau cu bani în cupiură falsă de 50 euro primind rest în bani româneşti.

Ajunşi în Arad s-au cazat la o pensiune unde au plătit cu bani româneşti, iar cei trei inculpati au apelat la serviciile unor prostituate pe care le-au plătit tot cu bani falşi.

 Din banii obţinuţi, 200 lei i-au dat lui Gr. pentru a-l plăti pe cel care falsifica banii, iar restul l-au împărţit în mod egal între ei trei, revenindu-le fiecăruia câte 150 lei.

Inculpatii C. si G. nu se cunoasteau intre ei si, de asemenea, nici C. si Cr. iar inculpatii Cr. si Gr. s-au cunoscut prin intermediul inculpatului G., in iunie 2007, cu ocazia calatoriei la Arad si Timisoara.

Inculpatul Gr., asa cum declara in faza de urmarire penala, i-a solicitat inculpatului C. să-i facă un permis de conducere fals ceea ce s-a şi întâmplat, dându-i odată cu bancnotele contrafacute şi permisul de conducere.

De asemenea, acesta si-a a falsificat cartea de identitate provizorie modificându-i anul expirării, pe care desi arata ca nu a folosit-o, din adresa SPCLEP Brad rezultă contrariul (f.123 u.p.)

Inculpatul C. nu recunoaste savrsirea faptei insa la domiciliul său au fost gasite, cu ocazia percheziţiei, bancnote în cupiura de 50 euro cu seria S18105948775, aceeasi serie avand si bancontele ridicate cu ocazia flagrantului si care in urma expertizarii (f. 87 u.p.) s-au dovedit a fi contrafăcute. Motivarea inculpatului, cum ca ar fi testat capacitatile tehnice ale imprimantei nu este plauzibilă şi nu poate convinge instanţa de veridicitatea celor afirmate. De altfel, el recunoaşte existenţa unei bancnote cu un nr. de 3 însemne, care imită bancnota originală, de culoare argintie, pe care susţine că le-a făcut cu un marker sau carioca şi nu a reuşit să le termine pentru că markerul nu a mai scris, acest fapt neavând vreo legătură cu calităţile tehnice ale imprimantei.

Inculpatul Cr. recunoaşte că a beneficiat de serviciile unei prostituate pe care a plătit-o cu o bancnotă în cupiură de 50 euro,şi, deşi iniţial declară că avea cel puţin suspiciuni cu privire la caracterul licit al celorlalţi doi inculpaţi, respectiv Gr. şi G. raportat la bancnotele în euro, ulterior revine nejustificat asupra declaraţiilor date şi arată că nu cunoştea faptul că aceste bancnote erau contrafăcute. Declaraţia sa este contrazisă însă chiar de declaraţia inculpatului G. care declară că „era imposibil ca inculpatul să nu-şi dea seama” (f. 92 instanţă), referindu-se la posibilitatea ca inculpatul să fi cunoscut, din discuţiile purtate între ceilalţi doi inculpaţi, despre existenţa bancnotelor contrafăcute.

În drept:

Fapta inculpatului G.R.C. de a pune în circulaţie bancnote în cupiură de 50 euro, falsificate, întruneşte elementele constitutive ale infracţiunii de falsificare de monedă sau alte valori străine, prev. şi ped. de art. 282 al.2 rap. la art. 284 Cod penal, cu aplicarea art. 41 al.2 Cod penal, text în baza căruia inculpatul va fi condamnat la 4 ani închisoare şi interzicerea pe o durată de 2 ani a drepturilor prev. de art. 64 lit.”a,b” Cod penal, în condiţiile art. 65 Cod penal.

Fapta aceluiaşi inculpat de a înlesni săvârşirea de către inculpatul C. a infracţiunii de falsificare de monedă străină prin… întruneşte elementele constitutive ale complicităţii la infracţiunea de falsificare de monedă sau alte valori străine, prev. de art. 26 rap. la art. 282 al.1 rap. la art. 284 Cod penal, cu aplicarea art. 41 al.2 Cod penal, text în baza căruia va fi condamnat la 4 ani închisoare şi interzicerea pe o durată de 2 ani a drepturilor prev. de art. 64 lit.”a,b” Cod penal, în condiţiile art. 65 Cod penal.

Fapta inculpatului de a contraface cartea sa provizorie de identitate întruneşte elementele constitutive ale infracţiunii de fals material în înscrisuri oficiale, prev. de art. 288 al. 1 Cod penal, text în baza căruia va fi condamnat la 2 ani închisoare.

Fapta aceluiaşi inculpat de a-l determina pe inculpatul C.D.V. să-i confecţioneze un permis de conducere fals, întruneşte elementele constitutive ale instigării la infracţiunea de fals material în înscrisuri oficiale, prev. de art. 25 Cod penal rap. la art. 288 al. 1 Cod penal, text în baza căruia va fi condamnat la 1 an închisoare.

Fapta aceluiaşi inculpat de a folosi cartea provizorie de identitate contrafăcută la SPCLEP Brad, întruneşte elementele constitutive ale infracţiunii de uz de fals, prev. şi ped. de art. 291 Cod penal, text în baza căruia va fi condamnat la 1 an închisoare.

Faptele inculpatului au fost săvârşite în stare de recidivă postexecutorie, prev. de art. 37 lit.”b” Cod penal, faţă de condamnarea la pedeapsa închisorii de 4 ani aplicată prin sent. pen. nr. 169/2001 a Judecătoriei Brad, condamnatul fiind liberat condiţionat la 23.12.2003 cu un rest de pedeapsă de 475 de zile.

În temeiul art. 33 lit.”a” Cod penal şi 34 lit.”b” Cod penal, se va constata că faptele au fost săvârşite în concurs real, urmând ca pedepsele aplicate să fie contopite iar inculpatul să execute pedeapsa cea mai grea, respectiv 4 ani închisoare şi interzicerea pe o durată de 2 ani a drepturilor prev. de art. 64 lit.”a,b” Cod penal, în condiţiile art. 65 Cod penal.

Îi vor fi interzise inculpatului drepturile prev. de art. 64 lit.”a,b” C:pen. în condiţiile art. 71 Cod penal.

La individualizarea pedepselor au fost avute în vedere, in conditiile art. 72 Cod penal, persoana inculpatului care nu este la prima intalnire cu legea penala, atitudinea oscilanta a acestuia in cursul procesului penal, limitele de pedeapsa prevazute de partea speciala a codului penal, pericolul social al faptelor savarsite.

In ceea ce priveste infracţiunea de înşelăciune, prev. de art. 215 al.1 şi 2 Cod penal, aceasta nu a fost dovedită cu certitudine, în condiţiile în care martora Luca Violeta nu l-a văzut pe inculpat jucând la ruletă, chiar dacă iniţial inculpatul G. declară că au jucat împreună, prezumţia de nevinovăţie nu a fost răsturnată, şi în aplicarea principiului „in dubio pro reo” , inculpatul urmeaza a fi achitat în în baza art. 10 lit.”d” C.p.p rap. la art. 11 pct. 2 lit.”a” C.p.p..

În baza art. 88 Cod penal, se va deduce din pedeapsa aplicată durata reţinerii şi arestării preventive, de la 02.08.2007 şi până la 05.03.2008.

În baza art. 350 al.1 C.p.p., se va menţine starea de arest a inculpatului având în vedere că …

Fapta inculpatului G.C.I., de a pune în circulaţie, bancnote de hârtie aparţinând altor state, falsificate, întruneşte elementele constitutive ale infracţiunii de falsificare de monede sau alte valori străine, prev. şi ped. de art. 282 al.2 rap. la art. 284 Cod penal, cu aplicarea art. 41 al.2 Cod penal, text în baza căruia va fi condamnat la 4 ani închisoare şi interzicerea pe o durată de 2 ani a drepturilor prev. de art. 64 lit.”a,b” Cod penal, în condiţiile art. 65 Cod penal.

Fapta aceluiaşi inculpat de a induce în eroare reprezentanţii părţii civile SC KML Fortuna Game SRL Deva în scopul de a obţine un folos material injust şi pricinuind o pagubă prin prezentarea ca adevărate a mai multor bancnote în cupiura de 50 euro false, în valoare de 2850 euro, constituie infracţiunea de înşelăciune, prev. şi ped. de art. 215 al. 1 şi 2 Cod penal, cu aplicarea art. 41 al.2 C.p., text în baza căruia va fi condamnat la 3 ani închisoare.

În temeiul art. 33 lit.”a” Cod penal şi 34 lit.”b” Cod penal, se va constata că faptele au fost săvârşite în concurs real, urmând ca pedepsele aplicate să fie contopite iar inculpatul să execute pedeapsa cea mai grea, respectiv 4 ani închisoare şi interzicerea pe o durată de 2 ani a drepturilor prev. de art. 64 lit.”a,b” Cod penal, în condiţiile art. 65 Cod penal.

La individualizarea pedepselor au fost avute în vedere, in conditiile art. 72 Cod penal, persoana inculpatului care nu este la prima intalnire cu legea penala, atitudinea oscilanta a acestuia in cursul procesului penal, limitele de pedeapsa prevazute de partea speciala a codului penal, pericolul social al faptelor savarsite.

Inculpatul este cunoscut cu antecedente penale care nu atrag însă starea de recidivă, fiind condamnat pentru infracţiuni săvârşite în timpul minorităţii, fiind incidente în cauză disp. art. 38 al. 1 lit.”a” Cod penal.

Îi vor fi interzise inculpatului drepturile prev. de art. 64 lit.”a,b” C:pen. în condiţiile art. 71 Cod penal.

În baza art. 88 Cod penal, se va deduce din pedeapsa aplicată durata reţinerii şi arestării preventive, de la 02.08.2007 şi până la 05.03.2008.

În baza art. 350 al.1 C.p.p., se va menţine starea de arest a inculpatului având în vedere că pedeapsa pentru faptele pentru care a fost condamnat este inchisoarea mai mare de 4 ani, pericolul conCr. pentru ordinea publica subzista fata de natura faptelor comise iar masura se impune pentru restabilirea increderii in ordinea de drept.

Fapta inculpatului C.D.V. de a falsifica monede de hârtie străine, întruneşte elementele constitutive ale infracţiunii de falsificare de monedă sau alte valori străine, prev. şi ped. de art. 282 al.1 rap. la art. 284 Cod penal, cu aplicarea art. 41 al.2 Cod penal, text în baza căruia inculpatul va fi condamnat la 4 ani închisoare şi interzicerea pe o durată de 2 ani a drepturilor prev. de art. 64 lit.”a,b” Cod penal, în condiţiile art. 65 Cod penal.

Fapta aceluiaşi inculpat de a falsifica un permis de conducere pe numele inculpatului G.R.C., întruneşte elementele constitutive ale infracţiunii de fals material în înscrisuri oficiale, prev. de art. 288 al. 1 Cod penal, text în baza căruia va fi condamnat la 1 ani închisoare.

În temeiul art. 33 lit.”a” Cod penal şi 34 lit.”b” Cod penal, se va constata că faptele au fost săvârşite în concurs real, urmând ca pedepsele aplicate să fie contopite iar inculpatul să execute pedeapsa cea mai grea, respectiv 4 ani închisoare şi interzicerea pe o durată de 2 ani a drepturilor prev. de art. 64 lit.”a,b” Cod penal, în condiţiile art. 65 Cod penal.

Îi vor fi interzise inculpatului drepturile prev. de art. 64 lit.”a,b” C:pen. în condiţiile art. 71 Cod penal.

La individualizarea pedepselor au fost avute în vedere persoana inculpatului, atitudinea oscilanta a acestuia in cursul procesului penal, limitele de pedeapsa prevazute de partea speciala a codului penal, pericolul social al faptei savarsite.

În baza art. 88 Cod penal, se va deduce din pedeapsa aplicată durata reţinerii şi arestării preventive, de la 02.08.2007 şi până la 05.03.2008.

În baza art. 350 al.1 C.p.p., se va menţine starea de arest a inculpatului având în vedere că pedeapsa pentru faptele pentru care a fost condamnat este inchisoarea mai mare de 4 ani, pericolul conCr. pentru ordinea publica subzista fata de natura faptelor comise iar masura se impune pentru restabilirea increderii in ordinea de drept.

Fapta inculpatului C.D.C. de a pune în circulaţie o hârtie aparţinând altor state, falsificată, şi de a-i ajuta pe inculpaţii Gr. şi G. să pună în circulaţie astfel de monede, întruneşte elementele constitutive ale infracţiunii de falsificare de monedă sau alte valori străine, prev. şi ped. de art. 282 al.2  rap. la art. 284 Cod penal, cu aplicarea art. 41 al.2 Cod penal, text în baza căruia inculpatul va fi condamnat la 1 an închisoare, cu reţinerea în favoarea inculpatului a disp. art. 74 şi 76 lit.”c” Cod penal.

La individualizarea pedepsei au fost avute în vedere în condiţiile art. 72 Cod penal, persoana inculpatului, atitudinea acestuia in cursul procesului penal, limitele de pedeapsa prevazute de partea speciala a codului penal, pericolul social al faptei savarsite.

În temeiul art. 81, 82 Cod penal, se va dispune suspendarea condiţionată a executării pedepsei pe durata unui termen de încercare de 3 ani, considerând că raportat la persoana inculpatului care este la prima întâlnire cu legea penală, a avut o atitudine de regret faţă de faptele săvârşite, scopul pedepsei prev. de art. 52 Cod penal, poate fi atins şi fără executare.

Îi vor fi interzise inculpatului drepturile prev. de art. 64 lit.”a,b” Cod penal în condiţiile art. 71 Cod penal, iar în temeiul art. 71 al.5 Cod penal, se va dispune suspendarea acestora pe durata suspendării pedepsei principale.

În baza art. 88 Cod penal, se va deduce din pedeapsa aplicată durata reţinerii şi arestării preventive, de la 02.08.2007 şi până la 05.03.2008.

Se va dispune punerea de îndată în libertate a inculpatului de sub puterea mandatului de arestare preventivă nr. 21/03.08.2007 emis de Tribunalul Hunedoara în baza încheierii penale nr. 40/03.08.2007, dacă nu este reţinut sau arestat în altă cauză.

Îi vor fi puse în vedere inculpatului disp. art. 83 Cod penal, privind condiţiile revocării beneficiului suspendării condiţionate a executării pedepsei.

În ceea ce priveşte infracţiunea de asociere în vederea săvârşirii de infracţiuni, prev. de art. 7 al. 1 din Legea nr. 39/2003,  retinuta in sarcina celor patru inculpaţi, se constată că s-a făcut o eronată apreciere a activităţii infracţionale întreprinsă de cei patru inculpaţi, in conditiile in care din examinarea probatoriului se evidenţiază în mod cert ca doar doi dintre inculpaţi, respectiv C. si Gr., au ajuns la un moment dat, pe perioada infracţională să aibă legături aparent coordonate pentru realizarea infractiunii de fals de moneda.

Chiar daca infractiunea de fals de moneda sau alte valori a fost savarsita de patru inculpati, nu ne aflăm în prezenţa unui grup de cel puţin 3 persoane constituit cu reguli şi o structură bine determinată, iar acţiunile infracţionale nu s-au realizat după un plan prestabilit, cum se stipulează expres de către art. 2 lit.”a” din legea nr. 39/2003, pentru a fi astfel realizată latura obiectivă a infracţiunii prev. de art. 7 al. din Legea nr. 39/2003.

In aceste conditii, in temeiul art. 11 pct.2 lit.”a” C.p.p. rap. la art. 10 lit.”d” C.p.p., cei patru inculpati urmeaza a fi achitati pentru infractiunea prev. de art. 7 al.1 din Legea 39/2003.

În baza art. 118 lit.”e”Cod penal, se va dispune confiscarea sumei de 500 lei şi va fi obligat inculpatul G.R.C. la plata sumei de 200 lei iar inculpaţii G.C.I. şi C.D.C. la câte 150 lei, fiecare.

În baza art. 118 lit.”d” Cod penal se va dispune confiscarea sumei de 200 euro, sumă indisponibilizată prin ordonanţa procurorului din data de 03.09.2007 la Sucursala Hunedoara-Deva a BCR, în contul 2511.A01.0.2708322.0160.EUR.9.

În baza art. 118 al.1 lit.”a” Cod penal, se va dispune confiscarea a 212 bancnote false în cupiură de 50 euro, înregistrate in Registrul de corpuri delicte al Tribunalului Hunedoara la poziţia 28/2008.

În baza art. 348 Cod proc. penală, se va dispune anularea permisului de conducere falsificat, nr. H00089393D (f.72 dosar urmărire penală), pe numele inculpatului G.R.C. şi a cărţii provizorii de identitate seria P.C. nr. 025384 (f.127 dosar urmărire penală) pe numele aceluiaşi inculpat.

În baza art. 14 şi 346 C.p.p., în soluţionarea acţiunii civile formulate de SC KML Fortuna Game SRL, se va constata că aceasta este fondată pe cauză ilicită, raportat la activitatea reprezentanţilor părţii civile, respectiv primirea monedei straine in locul monedei nationale si inregistrarea in monetar a sumei echivalente in moneda nationala, arderea bancnotelor contrafacute, şi care, chiar în prezenţa unui prejudiciu, nu poate constitui temei al reparării pagubei, motiv pentru care se vor respinge pretenţiile acesteia.

Văzând şi disp. art. 189 rap. la art. 191 C.p.p.:

PENTRU ACESTE MOTIVE

ÎN NUMELE LEGII

HOTĂRĂŞTE:

Condamnă pe inculpatul G.R.C., zis „C.”, fiul lui ……. arestat preventiv în cauză şi deţinut în Penitenciarul cu Regim de Maximă Siguranţă Bârcea Mare, la:

-4 ani închisoare  pentru infracţiunea prev. şi ped. de art. 282 al. 2 rap. la art. 284 Cod penal, cu aplicarea art. 41 al. 2 Cod penal şi 37 lit. b Cod penal şi interzicerea pe o durată de 2 ani a drepturilor prev. de art. 64 lit. a,b Cod penal în condiţiile art. 65 Cod penal.

-4 ani închisoare pentru infracţiunea prev. şi ped. de art. 26 rap. la art. 282 al. 1 rap. la art. 284 Cod penal, cu aplicarea art. 41 al. 2 Cod penal şi 37 lit. b Cod penal şi interzicerea pe o durată de 2 ani a drepturilor prev. de art. 64 lit. a,b Cod penal în condiţiile art. 65 Cod penal;

-2 ani închisoare pentru infracţiunea prev. de art. 288 al. 1 Cod penal, cu aplicarea art. 37 lit. b Cod penal;

-1 an închisoare pentru infracţiunea prev. şi ped. de art. 25 Cod penal rap. la art. 288 al. 1 Cod penal, cu aplicarea art. 37 lit. b Cod penal;

-1 an închisoare pentru infracţiunea prev. de art. 291 Cod penal, cu aplicarea art. 37 lit. b Cod penal.

În temeiul art. 33 lit. a rap. la art. 34 lit. b Cod penal, contopeşte pedepsele aplicate urmând ca inculpatul să execute pedeapsa cea mai grea, respectiv de 4 ani închisoare şi interzicerea pe o durată de 2 ani a drepturilor prev. de art. 64 lit. a,b Cod penal în condiţiile art. 65 Cod penal..

Interzice inculpatului drepturile prev. de art. 64 lit. a,b Cod penal în condiţiile art. 71 Cod penal.

În temeiul art. 11 pct.2 lit.”a” Cod proc. penală rap. la art. 10 lit.”d” Cod proc. penală, achită pe inculpatul G.R.C. pentru infracţiunea prev. de art. 215 al.1 şi 2 Cod penal.

În temeiul art. 11 pct.2 lit.”a” Cod proc. penală rap. la art. 10 lit.”d” Cod proc. penală, achită pe inculpatul G.R.C. pentru infracţiunea prev. de art. 7 din Legea nr. 39/2003.

Deduce din pedeapsa aplicată durata reţinerii şi arestării preventive de la 02.08.2007 şi până la data de 05.03.2008.

În temeiul art. 350 al.1 Cod proc. penală  , menţine starea de arest preventiv a inculpatului.

Condamnă pe inculpatul G. CONSTANTIN-IOAN, fiul lui …………, arestat preventiv în cauză şi deţinut în PRMS Bârcea Mare, la:

- 4 ani închisoare pentru infracţiunea prev. şi ped. de art. 282 al.2 rap. la art. 284 Cod penal, cu aplicarea art. 41 al.2 Cod penal şi interzicerea pe o durată de 2 ani a drepturilor prev. de art. 64 lit.”a,b” Cod penal în condiţiile art. 65 Cod penal,

- 3 ani închisoare pentru infracţiunea de înşelăciune, prev. şi ped. de art. 215 al.1 şi 2 Cod penal, cu aplicarea art. 41 al.2 Cod penal.

În temeiul art. 33 lit.”a” rap. la art. 34 lit.”b” Cod penal, contopeşte pedepsele aplicate urmând ca inculpatul să execute pedeapsa cea mai grea, respectiv 4 ani închisoare şi interzicerea pe o durată de 2 ani a drepturilor prev. de art. 64 lit.”a,b” Cod penal în condiţiile art. 65 Cod penal.

Interzice inculpatului drepturile prev. de art. 64 lit. a,b Cod penal în condiţiile art. 71 Cod penal.

În temeiul art. 11 pct.2 lit.”a” Cod proc. penală rap. la art. 10 lit.”d” Cod proc. penală, achită pe inculpatul G.C.I. pentru infracţiunea prev. de art. 7 din Legea nr. 39/2003.

Deduce din pedeapsa aplicată durata reţinerii şi arestării preventive de la 02.08.2007 şi până la data de 05.03.2008.

În temeiul art. 350 al.1 Cod proc. penală  , menţine starea de arest preventiv a inculpatului.

Condamnă pe inculpatul C. DORIN -VASILE, fiul lui ……….. fără antecedente penale, arestat preventiv în cauză şi deţinut în PRMS Bârcea Mare, la:

- 4 ani închisoare pentru infracţiunea prev. şi ped. de art. 282 al.1 rap. la art. 284 Cod penal, cu aplicarea art. 41 al.2 Cod penal şi interzicerea pe o durată de 2 ani a drepturilor prev. de art. 64 lit.”a,b” Cod penal în condiţiile art. 65 Cod penal,

- 1 an închisoare pentru infracţiunea prev. şi ped. de art. 288 al.1 Cod penal.

În temeiul art. 33 lit.”a” rap. la art. 34 lit.”b” Cod penal, contopeşte pedepsele aplicate urmând ca inculpatul să execute pedeapsa cea mai grea, respectiv de 4 ani închisoare şi interzicerea pe o durată de 2 ani a drepturilor prev. de art. 64 lit.”a,b” Cod penal în condiţiile art. 65 Cod penal.

Interzice inculpatului drepturile prev. de art. 64 lit. „a, b” Cod penal în condiţiile art. 71 Cod penal.

Deduce din pedeapsa aplicată durata reţinerii şi arestării preventive de la 02.08.2007 şi până la data de 05.03.2008.

În temeiul art. 350 al.1 Cod proc. penală, menţine starea de arest preventiv a inculpatului.

În temeiul art. 11 pct.2 lit.”a” Cod proc. penală rap. la art. 10 lit.”d” Cod proc. penală, achită pe inculpatul C.D.V. pentru infracţiunea prev. de art. 7 din Legea nr. 39/2003.

Condamnă pe inculpatul CR. D.C., fiul lui ……….. fără antecedente penale, arestat preventiv în cauză şi deţinut în PRMS Bârcea Mare, la:

  -1 an închisoare pentru infracţiunea prev. de art. 282 al. 2 comb. cu art. 284 Cod penal cu aplicarea art. 41 al.2 Cod penal şi art. 74 şi 76 lit.”c” Cod penal.

În temeiul art. 81, 82 Cod penal, dispune suspendarea condiţionată a executării pedepsei pe durata unui termen de încercare compus din durata pedepsei aplicate la care se adaugă un interval de timp de 2 ani.

Interzice inculpatului drepturile prev. de art. 64 lit.”a,b” Cod penal în condiţiile art. 71 Cod penal, iar în temeiul art. 71 al.5 Cod penal, dispune suspendarea executării pe durata suspendării pedepsei principale.

Deduce din pedeapsa aplicată durata reţinerii şi arestării preventive de la 02.08.2007 şi până la data de 05.03.2008.

Dispune punerea de îndată în libertate a inculpatului, dacă nu este arestat în altă cauză.

Măsura dispusă se va comunica administraţiei locului de deţinere.

Pune în vedere inculpatului disp. art. 83 Cod penal.

În temeiul art. 11 pct.2 lit.”a” Cod proc. penală rap. la art. 10 lit. „d” C.proCod penal achită pe inculpatul C.D.C. pentru infracţiunea prev. de art. 7 din Legea nr. 39/2003.

În baza art. 118 lit.”e”Cod penal, dispune confiscarea sumei de 500 lei şi obligă pe inculpatul G.R.C. la plata sumei de 200 lei iar pe inculpaţii G.C.I. şi C.D.C. la câte 150 lei, fiecare.

În baza art. 118 lit.”d” Cod penal dispune confiscarea sumei de 200 euro, sumă indisponibilizată prin ordonanţa procurorului din data de 03.09.2007 la Sucursala Hunedoara-Deva a BCR, în contul 2511.A01.0.2708322.0160.EUR.9.

În baza art. 118 al.1 lit.”a” Cod penal, dispune confiscarea a 212 bancnote false în cupiură de 50 euro, înregistrate in Registrul de corpuri delicte al Tribunalului Hunedoara la poziţia 28/2008.

În baza art. 348 Cod proc. penală, dispune anularea permisului de conducere falsificat, nr. H00089393D (f.72 dosar urmărire penală), pe numele inculpatului G.R.C. şi a cărţii provizorii de identitate seria P.C. nr. 025384 (f.127 dosar urmărire penală) pe numele aceluiaşi inculpat.

Respinge acţiunea civilă formulată de partea civilă S.C KML Fortuna Game Deva, cu sediul în Deva, str. 1 Decembrie, bl. 11, ap. 61.

  Obligă pe inculpaţii G.R.C., C.D.V. şi C.D.C. la câte 200 lei, fiecare cheltuieli judiciare către stat.

Obligă pe inculpatul G.C.I. la 300 lei cheltuieli judiciare către stat.

Onorariul pentru asistenţă juridică din oficiu în sumă de 150 lei va fi avansat din fondurile M.J.

Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare. Pronunţată în şedinţă publică, azi, 05 martie 2008.

PREŞEDINTE,

GREFIER,

BC/CC/3 ex.

25.03.2008

Domenii speta