Talharie

Sentinţă penală 105 din 14.04.2015


INSTANTA

La data de 23.01.2015 , cu nr. 333 s-a inregistrat pe rolul instantei rechizitoriul procurorului intocmit in dosarul nr. X/P/2014 al Parchetului de pe langa Judecatoria X prin care s-a dispus trimiterea in judecata, in stare de libertate, a inculpatilor:X X, fiul lui X si X, nascutla 17.02.1974, in mun. X domiciliat in sat X, comuna X, jud. X, CNP X, pentru savarsirea infractiunilor de talharie calificata si furt calificat, prev. de art. 233 al. 1, 234 al. 1 lit. d si f C.p.,cu aplicarea art. 77 lit. a C.p si art. 228 al. 1, 229 al. 1 lit. b, d, al. 2 lit. b C.p. cu aplicarea pentru toate infractiunile a prev. art. 38 al. 1C.p ;X X X, fiul lui X si X X, nascut 21.11.1993 com. X, jud X, domiciliat in sat X, comuna X, jud. X, CNP Xinfractiunea de complicitate la talharie calificata,prev. de art. 48 al. 1, rap laart. 233 al. 1, 234 al. 1 lit. d si f C.p. C.p . cu aplicarea prev. art. 77 lit. a C.p si X X X, fiul lui X si X X, nascut la 12.02.1988, in mun. X, domiciliat in sat X, comuna X, jud. X, CNP X, pentru infractiunile de complicitate la talharie calificata si furt calificat,prev. de art. 48 al. 1, rap laart. 233 al. 1, 234 al. 1 lit. d si f C.p. C.p cu aplicarea art. 77 lit. a C.p si art. 228 al. 1, 229 al. 1 lit. b, d, al. 2 lit. b C.p. cu aplicarea pentru toate infractiunile a prev. art. 38 al. 1C.p.

Se retine in actul de sesizare al instantei ca, in data de 25.10.2014, orele 20,00, inculpatii X X si X X X au patruns prin escaladarea gardului in curtea persoanei vatamate X X, din sat X, Comuna X, jud. X, de unde au sustras dintr-o cada 5l vin.

In aceeasiseara , in jurul orelor 2230 , de aceasta data , totiinculpatiiau patruns fara drept in curtea locuintei persoanei vatamate X X, din Com. X, jud. Xsi dupa ce ausurprins-o si lovit-o,au deposedat-o de suma de 1.233 de lei, bani aflati intr-un portofel prins la gatul acesteia.

Potrivit art.344 X.1 Cod proc. pen. dupa sesizarea instantei prin rechizitoriu, dosarul a fostrepartizataleatoriu judecatorului de Camera preliminara.

Prin incheierea de sedinta data in Camera de Consiliu in data de 17.03.2015 , in baza art. 346 X. 2 Cod proc. pen . s-a constatat legalitatea sesizarii instantei, a administrarii probelor si efectuarii actelor de urmarire penala si s-a dispus inceperea judecatii cauzei privind pe inculpatii sus mentionati.

Din probatoriul administrat in cauza, instanta retine urmatoarele.

In data de 26.10.2014, lucratorii de politie din cadrul Postului de Politie X au fost sesizati de catre persoana vatamata X X, din Com. X, jud. X, ca in seara zilei de 25.10.2014, in jurul orelor 2230 , autori necunoscutiau patruns fara drept in curtea locuintei acesteia si dupa ce au surprins-o , au lovit-o , apoi , prin violentaau deposedat-o de suma de 1.233 de lei, bani aflati intr-un portofel prins la gatul ei.

In urma violentelor exercitate , persoana vatamata a precizat canu a necesitat ingrijiri medicale.

Din cercetarea la fata locului si audierea persoanei vatamate s-a stabilit ca, persoana vatamata a fost atacata de o persoana, pe o alee de acces din curtea acesteia, afostapoi apucata de gat si i s-a sustras portofelul cu bani.

Persoana vatamata adeclarat ca a mai observat doua persoane in curtea ei in momentul atacatului.

Cele doua persoane nu au intervenit in conflict, ci au fugit dupa o magazie.

In portofelul sustras se afla suma de 1.233 lei, iar autorul talharie a fugit pe poarta deschisa,a curtii.

Persoana vatamata a declarat ca a iesit in curte deoarece a auzit zgomot si s-a deplasat la o magazie, unde avea cazi cu vin, crezand ca sunt hoti la furat.

In urma cercetarilor in magazia cu vin s-au descoperit doua sticle PET, fara continut si care nu apartineau persoanei vatamate.

In urma cercetarilor s-au stabilit mai multe persoane suspecte, printre care si inculpatii X X, X X X si X X X.

Inculpatul X X X a recunoscut comiterea faptei detalharie calificata, aratand organelor de politie unde a ascuns cinci bancnote de 100 de lei, bani proveniti din talharie, efectuandu-se totodata o conducere in teren impreuna cu toti inculpatii pentru a stabili intreaga activitate infractionala si modul de operare al acestora. Toti inculpatii au recunoscut faptele pentru care sunt cercetati si au cooperat cu lucratorii de politie.

Fiind audiati inculpatii si coroborand si cu declaratiile persoanei vatamate si a martorilor s-a stabilit urmatoarea situatie de fapt. In data de 25.10.2014, orele 20,00, inculpatii X X si X X X au patruns prin escaladarea gardului in curtea persoanei vatamate X X, din sat X, comuna X, jud. X, de unde au sustras dintr-o cada 5l vin, dupa care au mers la locuinta lui X X X, care locuieste impreuna cu tatal acestuia, martorul X X, unde au consumat cantitatea de vin sustrasa.

In aceeasi seara, in jurul orele 22,30,inculpatii X X, X X X si X X X in baza unei intelegeri infractionale comune, au patruns in curtea locuintei persoanei vatamate X X, pe poarta deschisa, cu intentia de a-i sustrage o alta cantitate de vin, avand asupra lor un bidon de capacitate 20 l.

In timp ce incercau sa scoata vin, inculpatii X X X si X X au hotarat sa sustraga si suma de bani ce o purta de obicei la ea persoana vatamata( aspect cunoscut de numitul X X X de la fiul persoanei vatamate, martorul X X).

La zgomotul produs de acestia, persoana vatamata a iesit in curte astfel ca fiind surprinsi de persoana vatamata inculpatii X X X si X X X au plecat spre poarta iar inculpatul X X a trantit persoana vatamata la sol si i-a smuls, din san, un portmoneu ce continea suma de 1233 lei.

Dupa comiterea talhariei inculpatii au mers la locuinta martorului X X , tatal inculpatilor X.

Suma sustrasa a fost impartita astfel, jumatate din suma inculpatul X X si jumatate din suma a fost luata de inculpatiiX X X si X X X, iar portofelul persoanei vatamate a fost aruncat in soba de inculpatul X X.

Cu ocazia tratarii criminalistice a celor doua sticle PET ridicate din magazia persoanei vatamate au fost relevate urmele papilare ale martorului X X, conform Raportului de Expertiza Criminalistica nr. 66444 din 21.11.2014.

Fiind audiat in calitate de martor, X X a declarat faptul ca inculpatii au venit in seara zilei cu o cantitate de vin, pe care au consumat-o impreuna, dar ca nu cunoaste cum si in ce conditii urmele sale papilare au ajuns pe cele doua sticle PET identificate, cel mai probabil in conditiile in care au fost luate de catre fii sai din locuinta comuna.

Cele cinci bancnote de 100 lei gasite la inculpatul X X X, au fost tratate criminalistic, dar nu au fost relevate urme papilare.

Acesteaau fost predate la data de 20.11.2014 pe baza de dovada de predare primire persoanei vatamate.

Inculpatul X X s-a prezentat la lucratorii de politie cu suma de 733 lei si cinci litri de vin, pentru a fi predate persoanei vatamate, in vederea recuperarii prejudiciului, iar la data de 20.11.2014 persoana vatamata fiind reaudiata a mentionat ca a recuperat prejudiciu, nu se constituie parte civila in procesul penal, dar doreste tragerea la raspundere penala a inculpatilor.

Situatia de fapt expusa s-astabilitpe bazaurmatoarelor mijloace de proba:proces verbal de consemnare a plangerii penale ; proces verbal de cercetare la fata locului si plansa foto 26.10.2014 ;declaratia persoaneivatamateX X ;declaratie martor X X ;declaratie martor X Xa ;declaratie martor X; declaratie martor X ;declaratie martor X X ; declaratiile martor X ; declaratiile martor X ; proces verbal de efectuare a reconstituirii din data de 29.10.2014 si planse foto ; raport de expertiza criminalistica nr.66.444 din 21.11.2014; declaratiile inculpatX X; declaratiile inculpatX X-X ; declaratiile inculpatX X-X .

In modalitatea retinuta, fapteleinculpatilorX X si X X X care , in data de 25.10.2014, orele 20,00, au patruns prin escaladarea gardului in curtea persoanei vatamate X X, din sat X, Comuna X, jud. X, de unde au sustras dintr-o cada 5l vin, intrunesc elementele constitutive ale infractiunilor de furt calificat prev. de art. 228 X.1 , art. 229 X.1 lit. b , d , X. 2 lit. b Cod penal

Fapta inculpatului X Xcareimpreuna cu inculpatii: X X-X siX X-X, in aceeasiseara , darin jurul orelor 2230 , a patruns fara drept in curtea locuintei persoanei vatamate X X, din sat X Com. X, jud. Xsi dupa ce a surprins-o si lovit-o,a deposedat-o de suma de 1.233 de lei, bani aflati intr-un portofel prins la gatul acesteia, ceilalti doi inculpati neintervenind in actul material al primului , intruneste elementele constitutive ale infractiunii de tilharie calificata prev.de art. 233 X.1 , art. 234 X.1 lit. d si f Cod penal cu aplic. art. 77 lit. a Cod penal pentru acestasi respectiv decomplicitatela infractiuneade tilharie calificata prev.de art. 48 X. 1 Cod penal rap. la art.233 X.1 , art. 234 X.1 lit. d si f Cod penal cu aplic. art. 77 lit. a Cod penalpentru ceilalti doi inculpati (X X-X siX X-X).

In temeiul textelor de lege sus mentionate , instanta urmeaza sa aplice fiecarui inculpat cate o pedeapsa la individualizarea carora va retine disp. art. 74 Cod penal ( gravitatea infractiunii savarsite si periculozitatea infractorului, care se evalueaza dupa urmatoarele criterii: a) imprejurarile si modul de comitere a infractiunii, precum si mijloacele folosite; b) starea de pericol creata pentru valoarea ocrotita; c) natura si gravitatea rezultatului produs ori a altor consecinte ale infractiunii;d) motivul savarsirii infractiunii si scopul urmarit; e) natura si frecventa infractiunilor care constituie antecedente penale ale infractorului; f) conduita dupa savarsirea infractiunii si in cursul procesului penal; g) nivelul de educatie, varsta, starea de sanatate, situatia familiala si sociala) .

Inculpatul X Xnu este casatorit , are ca studii 4 clase , nu are o ocupatie stabila, nu a efectuat stagiul militar si nu este cunoscutcuantecedente penale.

A recunoscut si regretat savarsirea faptelor solicitand judecare sa pe baza probatoriului administrat la urmarirea penala.

A depus diligente pentru repararea integrala a prejudiciului produs persoanei vatamate.

Fiind la primul contact cu legea penala , instanta se va orienta la stabilirea cuantumului pedepselor spre limita minima rezultata in urma aplicarii disp. art. 396 X. 10 Cod proc. pen.

Potrivit art. 233 Cod penal , instanta va aplica inculpatului si pedeapsa complementara ainterziceriiexercitarii pe o perioada de 3 ani a urmatoarelor drepturi prev. de art. 66 Cod penallit. :a) dreptul de a fi ales in autoritatile publice sau in orice alte functii publice; b) dreptul de a ocupa o functie care implica exercitiul autoritatii de stat;d) dreptul de a alege; f) dreptul de a fi tutore sau curator;h) dreptul de a detine, purta si folosi orice categorie de arme;n) dreptul de a comunica cu victima X X sau cu membri de familie ai acesteia, ori de a se apropia de acestea; o) dreptul de a se apropia de locuinta sau alte locuri unde victima desfasoara activitati sociale.

In baza art. 38 X.1 Cod penal si art. 39 X. 1 lit. b Cod penal , inculpatul va executa pedeapsa cea mai grea de 2 ani la care va adauga un spor de 1/3 din cea de-a doua pedeapsaprecumsi pedeapsa complementara ainterziceriiexercitarii pe o perioada de 3 ani a urmatoarelor drepturilor anterior mentionate siprev. de art. 66 Cod penal .

In baza art. 65 Cod penal aplica inculpatului pedeapsa accesorie a interziceriiexercitarii drepturilor prevazute la art. 66 X. (1) lit. a), b), d), f), h), n), o)a caror exercitare a fost interzisa ca pedeapsa complementara, pedeapsa ce va fi executata din momentul ramanerii definitive a prezentei hotarari de condamnare si pana cand pedeapsa principalaa fost executata sau considerata ca executata.

In baza art. 72 Cod penal se va scade din pedeapsa principala perioada retinerii inculpatului de la 29.10.2015 ora 18.15 pana la data de 30.10.2015 ora 18.15 .

Pedeapsa ce o va executa inculpatul nu va depasi3 ani .

Asa cum s-a retinut anterior , inculpatul nu a mai fost condamnat anterior la pedeapsa inchisorii mai mare de un an si in urma ascultarii acestuia si-a manifestat acordul de a presta o munca neremunerata in folosul comunitatii in cazul in care ar fi condamnat.

In raport de cele mentionate , dar si de persoana inculpatului, de conduita avuta anterior savarsirii infractiunii, de eforturile depuse de acesta pentru inlaturareaconsecintelor infractiunii, precum si de posibilitatile sale de indreptare, instanta apreciaza ca aplicarea pedepsei este suficienta si, chiar fara executarea acesteia, fiind insanecesara supravegherea conduitei sale pentru o perioada determinata.

In consecinta , in baza art. 91 Cod penal va dispunesuspendareaexecutarii pedepsei sub supraveghere.

Se va atrage atentia inculpatuluiasupra conduitei sale viitoare si a consecintelor la care se expune daca va mai comite infractiuni sau nu va respecta masurile de supraveghere ori nu va executa obligatiile ce ii revin pe durata termenului de supraveghere.

In baza art. 92 X.1 Cod penal,va fixatermen de supraveghere pentru condamnat2ani,careseva calcula de la data cand prezentahotarare aramas definitiva.

In baza art. 91 X. 3 Cod penal si art. 93 X.1 si 2 Cod penal pe durata termenului de supraveghere inculpatulva trebui sa respecte urmatoarelemasuri de supraveghere:

a) sa se prezinte la serviciul de probatiune, la datele fixate de acesta;

b) sa primeasca vizitele consilierului de probatiune desemnat cu supravegherea sa;

c) sa anunte, in prealabil, schimbarea locuintei si orice deplasare care depaseste 5 zile;

d) sa comunice schimbarea locului de munca;

e) sa comunice informatii si documente de natura a permite controlul mijloacelor sale de existenta.

In baza art. 93 X.3 Cod penal , pe parcursul termenului de supraveghere, inculpatul va presta o munca neremunerata in folosul comunitatii pe o perioada de 60 de zile potrivit disp. art. 52 X.1 si 2 din Legea nr. 253/2013 (munca neremunerata in folosul comunitatii se executa intr-un interval de cel mult 6 luni de la data inceperii prestarii muncii.Doua ore de activitate prestata efectiv echivaleaza cu o zi de munca),in urmatoarele unitati de pe raza Primariei Com. X: intretinerea drumurilor satului X Com. X si activitati in folosul bisericii din satul X Com. X.

In baza art. 68 X.1 lit. Cod penal, executareapedepsei complementare a interzicerii exercitarii unor drepturi va incepede la ramanerea definitiva a prezentei hotararii de condamnare prin care s-a dispus suspendarea executarii pedepsei sub supraveghere;

In baza art. 7 X.1,2 rap. la art.5 X.5 din Legea nr. 76/2008 , se vadispune prelevarea de la inculpat a probelor biologice in vederea introducerii profilului genetic al acestuia in S.N.D.G.J.

Inculpatul X XX estenecasatorit, are castudii 6 clase , nu are o ocupatie stabila si nu este cunoscut cuantecedente penale.

A recunoscut si regretat savarsirea faptei solicitand judecare sa pe baza probatoriului administrat la urmarirea penala.

Fiind la primul contact cu legea penala , instanta se va orienta la stabilirea cuantumului pedepselor spre limita minima rezultata in urma aplicarii disp. art. 396 X. 10 Cod proc. pen.

Potrivit art. 233 Cod penal , instanta va aplica inculpatului si pedeapsa complementara ainterziceriiexercitarii pe o perioada de 3 ani a urmatoarelor drepturi prev. de art. 66 Cod penallit. :a) dreptul de a fi ales in autoritatile publice sau in orice alte functii publice; b) dreptul de a ocupa o functie care implica exercitiul autoritatii de stat;d) dreptul de a alege; f) dreptul de a fi tutore sau curator;h) dreptul de a detine, purta si folosi orice categorie de arme;n) dreptul de a comunica cu victima X X sau cu membri de familie ai acesteia, ori de a se apropia de acestea; o) dreptul de a se apropia de locuinta sau alte locuri unde victima desfasoara activitati sociale.

In baza art. 65 Cod penal se va aplica inculpatului pedeapsa accesorie a interziceriiexercitarii drepturilor prevazute la art. 66 X. (1) lit. a), b), d), f), h), n), o)a caror exercitare a fost interzisa ca pedeapsa complementara, pedeapsa ce va fi executata din momentul ramanerii definitive a prezentei hotarari de condamnare si pana cand pedeapsa principalaa fost executata sau considerata ca executata.

In baza art. 72 Cod penal se va scade din pedeapsa principala perioada retinerii inculpatului de la 29.10.2015 ora 18.15 pana la data de 30.10.2015 ora 18.15 .

Pedeapsa ce o va executa inculpatul nu va depasi3 ani .

Asa cum s-a retinut anterior , inculpatul nu a mai fost condamnat anterior la pedeapsa inchisorii mai mare de un an si in urma ascultarii acestuia si-a manifestat acordul de a presta o munca neremunerata in folosul comunitatii in cazul in care ar fi condamnat.

In raport de cele mentionate , dar si de persoana inculpatului, de conduita avuta anterior savarsirii infractiunii, de eforturile depuse de acesta pentru inlaturareaconsecintelor infractiunii, precum si de posibilitatile sale de indreptare, instanta apreciaza ca aplicarea pedepsei este suficienta si, chiar fara executarea acesteia, fiind insanecesara supravegherea conduitei sale pentru o perioada determinata.

In consecinta , in baza art. 91 Cod penal va dispunesuspendareaexecutarii pedepsei sub supraveghere.

Se va atrage atentia inculpatuluiasupra conduitei sale viitoare si a consecintelor la care se expune daca va mai comite infractiuni sau nu va respecta masurile de supraveghere ori nu va executa obligatiile ce ii revin pe durata termenului de supraveghere.

In baza art. 92 X.1 Cod penal,va fixatermen de supraveghere pentru condamnat2ani,careseva calcula de la data cand prezentahotarare aramas definitiva.

In baza art. 91 X. 3 Cod penal si art. 93 X.1 si 2 Cod penal pe durata termenului de supraveghere inculpatulva trebui sa respecte urmatoarelemasuri de supraveghere:

a) sa se prezinte la serviciul de probatiune, la datele fixate de acesta;

b) sa primeasca vizitele consilierului de probatiune desemnat cu supravegherea sa;

c) sa anunte, in prealabil, schimbarea locuintei si orice deplasare care depaseste 5 zile;

d) sa comunice schimbarea locului de munca;

e) sa comunice informatii si documente de natura a permite controlul mijloacelor sale de existenta.

In baza art. 93 X.3 Cod penal , pe parcursul termenului de supraveghere, inculpatul va presta o munca neremunerata in folosul comunitatii pe o perioada de 60 de zile potrivit disp. art. 52 X.1 si 2 din Legea nr. 253/2013 (munca neremunerata in folosul comunitatii se executa intr-un interval de cel mult 6 luni de la data inceperii prestarii muncii.Doua ore de activitate prestata efectiv echivaleaza cu o zi de munca),in urmatoarele unitati de pe raza Primariei Com. X: intretinerea drumurilor satului X Com. X si activitati in folosul bisericii din satul X Com. X.

In baza art. 68 X.1 lit. Cod penal, executareapedepsei complementare a interzicerii exercitarii unor drepturi va incepede la ramanerea definitiva a prezentei hotararii de condamnare prin care s-a dispus suspendarea executarii pedepsei sub supraveghere;

In baza art. 7 X.1,2 rap. la art.5 X.5 din Legea nr. 76/2008 , se vadispune prelevarea de la inculpat a probelor biologice in vederea introducerii profilului genetic al acestuia in S.N.D.G.J.

Inculpatul X X X are castudii 6 clase , este necasatorit , recrut , fara ocupatie ,fara antecedente penale.

A recunoscut si regretat savarsirea fapteisolicitand judecarea sa pe baza probatoriului administrat la urmarirea penala.

Fiind la primul contact cu legea penala , instanta se va orienta la stabilirea cuantumului pedepselor spre limita minima rezultata in urma aplicarii disp. art. 396 X. 10 Cod proc. pen.

Potrivit art. 233 Cod penal , instanta va aplica inculpatului si pedeapsa complementara ainterziceriiexercitarii pe o perioada de 3 ani a urmatoarelor drepturi prev. de art. 66 Cod penallit. :a) dreptul de a fi ales in autoritatile publice sau in orice alte functii publice; b) dreptul de a ocupa o functie care implica exercitiul autoritatii de stat;d) dreptul de a alege; f) dreptul de a fi tutore sau curator;h) dreptul de a detine, purta si folosi orice categorie de arme;n) dreptul de a comunica cu victima X X sau cu membri de familie ai acesteia, ori de a se apropia de acestea; o) dreptul de a se apropia de locuinta sau alte locuri unde victima desfasoara activitati sociale.

In baza art. 38 X.1 Cod penal si art. 39 X. 1 lit. b Cod penal , inculpatul va executa pedeapsa cea mai grea de 2 ani la care va adauga un spor de 1/3 din cea de-a doua pedeapsaprecumsi pedeapsa complementara ainterziceriiexercitarii pe o perioada de 3 ani a urmatoarelor drepturilor anterior mentionate siprev. de art. 66 Cod penal .

In baza art. 65 Cod penal aplica inculpatului pedeapsa accesorie a interziceriiexercitarii drepturilor prevazute la art. 66 X. (1) lit. a), b), d), f), h), n), o)a caror exercitare a fost interzisa ca pedeapsa complementara, pedeapsa ce va fi executata din momentul ramanerii definitive a prezentei hotarari de condamnare si pana cand pedeapsa principalaa fost executata sau considerata ca executata.

In baza art. 72 Cod penal se va scade din pedeapsa principala perioada retinerii inculpatului de la 29.10.2015 ora 18.15 pana la data de 30.10.2015 ora 18.15 .

Pedeapsa ce o va executa inculpatul nu va depasi3 ani .

Asa cum s-a retinut anterior , inculpatul nu a mai fost condamnat anterior la pedeapsa inchisorii mai mare de un an si in urma ascultarii acestuia si-a manifestat acordul de a presta o munca neremunerata in folosul comunitatii in cazul in care ar fi condamnat.

In raport de cele mentionate , dar si de persoana inculpatului, de conduita avuta anterior savarsirii infractiunii, de eforturile depuse de acesta pentru inlaturareaconsecintelor infractiunii, precum si de posibilitatile sale de indreptare, instanta apreciaza ca aplicarea pedepsei este suficienta si, chiar fara executarea acesteia, fiind insanecesara supravegherea conduitei sale pentru o perioada determinata.

In consecinta , in baza art. 91 Cod penal va dispunesuspendareaexecutarii pedepsei sub supraveghere.

Se va atrage atentia inculpatuluiasupra conduitei sale viitoare si a consecintelor la care se expune daca va mai comite infractiuni sau nu va respecta masurile de supraveghere ori nu va executa obligatiile ce ii revin pe durata termenului de supraveghere.

In baza art. 92 X.1 Cod penal,va fixatermen de supraveghere pentru condamnat2ani,careseva calcula de la data cand prezentahotarare aramas definitiva.

In baza art. 91 X. 3 Cod penal si art. 93 X.1 si 2 Cod penal pe durata termenului de supraveghere inculpatulva trebui sa respecte urmatoarelemasuri de supraveghere:

a) sa se prezinte la serviciul de probatiune, la datele fixate de acesta;

b) sa primeasca vizitele consilierului de probatiune desemnat cu supravegherea sa;

c) sa anunte, in prealabil, schimbarea locuintei si orice deplasare care depaseste 5 zile;

d) sa comunice schimbarea locului de munca;

e) sa comunice informatii si documente de natura a permite controlul mijloacelor sale de existenta.

In baza art. 93 X.3 Cod penal , pe parcursul termenului de supraveghere, inculpatul va presta o munca neremunerata in folosul comunitatii pe o perioada de 60 de zile potrivit disp. art. 52 X.1 si 2 din Legea nr. 253/2013 (munca neremunerata in folosul comunitatii se executa intr-un interval de cel mult 6 luni de la data inceperii prestarii muncii.Doua ore de activitate prestata efectiv echivaleaza cu o zi de munca),in urmatoarele unitati de pe raza Primariei Com. X: intretinerea drumurilor satului X Com. X si activitati in folosul bisericii din satul X Com. X.

In baza art. 68 X.1 lit. Cod penal, executareapedepsei complementare a interzicerii exercitarii unor drepturi va incepede la ramanerea definitiva a prezentei hotararii de condamnare prin care s-a dispus suspendarea executarii pedepsei sub supraveghere;

In baza art. 7 X.1,2 rap. la art.5 X.5 din Legea nr. 76/2008 , se vadispune prelevarea de la inculpat a probelor biologice in vederea introducerii profilului genetic al acestuia in S.N.D.G.J.

Inculpatul X XX s-a folosit pentru savarsirea faptei de furt a celor 5 litri de vin dedoua pet-uri din plastic, de 2 litri fiecare.

Potrivitart. 112 X. 1 lit. b Cod penal se va dispuneconfiscareade la acest inculpat a celordoua pet-uri din plastic, de 2 litri fiecare.

In baza art. 274 Cod proc. pen. , instanta va obliga pe inculpati sa plateasca fiecare statuluicheltuielilejudiciare avansate in cauza potrivit contributiei fiecaruia .

Sumele de cate 300 lei fiecare, onorariu asistenta juridica din oficiu la urmarirea penala si cate 300lei fiecare,onorariu asistenta juridica din oficiu la cercetarea judecatoreasca vor ramane in sarcina statului, urmand a fi virate din fondul Ministerului Public , respectiv Ministerul Justitiei, catre Baroul de Avocati X.

1