Prin plângerea contravenţionala înregistrata pe rolul JT petentul F E a solicitat în contradictoriu cu organul constatator PLT anularea procesului verbal de contravenţie, prin care a fost sancţionat cu amenda contravenţionala în sumă de 300 lei pentru comiterea contravenţiei prevăzute de art.74 din HCL nr.184/2011 constând în aceea că a expus spre vânzare în loc public un autoturism, încălcând prevederile legale ce stabilesc locurile şi spaţiile special amenajate în acest sens.
În motivarea plângerii, petentul a arătat că situaţia de fapt reţinută în procesul verbal nu corespunde realităţii, că el nu mai este proprietarul autovehiculului pe care l-a vândut încă din 2004 unei alte persoane şi că l-a radiat de la administraţia financiară.
În dovedirea plângerii a solicitat administrarea probei cu acte, depunând la dosarul cauzei fotocopia procesului verbal şi adresa FN şi nedatată eliberată de Primăria G.
Instanţa de fond a respins, ca nefondată, plângerea contravenţională formulată de petentul F E, arătând, în esenţă, că susţinerile petentului potrivit cărora el nu mai este proprietarul autoturismului nu sunt dovedite cu nici un mijloc de probă, adresa emisă de Primăria G (fără număr şi nedatată neputând fi luată în considerare).
Împotriva acestei sentinţe a formulat recurs, în termen legal, petentul F E, care a depus în copie, mai multe înscrisuri.
Recursul este fondat.
Instanţa de recurs a reţinut, pe baza probelor administrate, că petentul a vândut autoturismul expus la vânzare în loc nepermis, încă din anul 2004 şi că tot din acel an acesta a solicitat scoaterea din evidenţă a mijlocului de transport, cererea sa fiind operată la aceeaşi dată.
Petentul a făcut dovada că s-a adresat instanţei în anul 2013 pentru a se constata că între el (în calitate de vânzător) şi noul proprietar s-a efectuat vânzarea autoturismului în anul 2004.De asemenea a depus la dosar şi copia sentinţei civile prin care a fost admisă acţiunea sa în contradictoriu cu pârâta IP - SPRÎV având ca obiect obligaţie de a face – radiere autovehicul.
Întrucât a fost dovedită o altă situaţie de fapt decât cea reţinută prin procesul verbal de contravenţie, instanţa de fond ignorând înscrisurile depuse de petent, recursul acestuia a fost admis. Ca atare, a fost modificată sentinţa recurată şi în rejudecare a fost admisă plângerea formulată de petent şi a fost anulat procesul-verbal de contravenţie.
Judecătoria Sinaia
Conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sub influenţa băuturilor alcoolice sau a altor substanţe
Tribunalul Teleorman
Soluţionarea cererii de înlocuire a pedepsei amenzii cu închisoarea în absenţa condamnatului arestat în altă cauză
Judecătoria Slobozia
Plângere contravenţională. Lipsa autorizaţiei de securitate pentru incendiu
Judecătoria Târgu Jiu
înlocuire amendă cu muncă în folosul comunităţii
Judecătoria Moinești
Amenzi