JUDECĂTORIA MOINEŞTI JUDEŢUL BACĂU
Judecător Sentinţa penală nr.125/4.03.2010
Deliberând asupra cauzei penale de faţă, constată următoarele :
Prin rechizitoriul nr.3366/P/04.01.2010 al Parchetului de pe lângă Judecătoria M., inculpata P. N. a fost trimisă în judecată pentru săvârşirea infracţiunii de lovire sau alte violenţe, prevăzută de art.180 alin.2 C.Pen., deoarece, la data de 08.10.2009 ar fi lovit partea vătămată Ş.C., cauzându-i leziuni ce au necesitat un număr de 12-13 zile de îngrijiri medicale, fără spitalizare.
Partea vătămată nu s-a constituit parte civilă în procesul penal.
La termenul din data de 04.03.2010 partea vătămată a declarat personal în faţa instanţei că îşi retrage plângerea prealabilă (fila 12).
Inculpata, deşi a fost legal citată, nu s-a prezentat în faţa instanţei.
Analizând actele şi lucrările dosarului, instanţa reţine următoarele:
Inculpata P. N.a fost trimisă în judecată pentru săvârşirea infracţiunii de lovire sau alte violenţe, prevăzută de art.180 alin.2 C.Pen.
Potrivit art.180 alin.3 teza I C.Pen., în cazul prevăzut de alin.2 al aceluiaşi articol acţiunea penală se pune în mişcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate.
Partea vătămată Ş. C. a formulat plângere prealabilă la data de 15.10.2009 (fila 5 DUP), prin care solicita tragerea la răspundere penală a numitei P. N., care, în data de 08.10.2009, ar fi lovit-o.
Potrivit art.131 alin.2 C.Pen., retragerea plângerii prealabile înlătură răspunderea penală.
La termenul din data de 04.03.2010 partea vătămată a declarat personal în faţa instanţei că îşi retrage plângerea prealabilă (fila 12).
în aceste condiţii, potrivit art.ll pct.2 lit.b raportat la art.10 alin.l lit.h teza I C.Proc.Pen., instanţa va pronunţa încetarea procesului penal ca urmare a retragerii plângerii prealabile.
Instanţa va lua act că partea vătămată nu s-a constituit parte civilă în procesul penal.
In baza art.192 pct.2 lit.c Cod procedură penală va obliga partea vătămată ia plata a 80 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de stat.
Judecătoria Craiova
Vatamare corporala (art.194 NCP).
Curtea de Apel Constanța
Săvârşirea infracţiunii de lovire sau alte violențe. Recunoașterea comiterii faptelor. Comiterea unei pluralități de infracțiuni, una din infracţiuni fiind comisă în timpul minorităţii, iar cealaltă după majorat, înainte de împlin. duratei măsurii educat.
Judecătoria Caracal
Vatamare corporala
Curtea de Apel Galați
Tentativă de omor. Diferenţă faţă de infracţiunea de loviri sau alte violenţe. Importanţa noţiunii de punere în primejdie a vieţii persoanei.
Tribunalul Botoșani
Lovire sau alte violenţe. Cerere de judecare a cauzei în baza procedurii simplificate reglementată de art. 3201 Cod procedură penală. Omisiunea instanţei de a supune dezbaterii cererea inculpatului şi de a se pronunţa asupra acesteia