CONTESTAŢIE LA EXECUTARE
Tip : Hotărâre
Nr. 117 ( 31.01.2007)
Autor : Judecătoria Băileşti , Judeţul Dolj
Domeniu : Procedură civilă
La data de 18.12.2006 , contestatorii E.G. şi E.D au solicitat în contradictoriu cu intimata I.E. anularea procesului verbal încheiat de executorul judecătoresc .
Prin sentinţa civilă nr. 117 din 31.01.2007 a Judecătoriei Băileşti a respinsă contestaţia şi cererea de sechestru asigurător şi s-a reţinut că între E.M. ulterior decedată , soţia şi respectiv mama contestatorilor , pe de o parte şi intimată , pe de altă parte , a existat un litigiu finalizat prin decizia civilă nr. 104/A/2006 pronunţată de Tribunalul Bucureşti prin care defuncta a fost obligată să achite intimatei suma de 40.594, 4 lei , iar în baza acestei hotărâri , intimata a solicitat executarea silită , încheindu-se procesul verbal din 15.12.2006.
Instanţa de fond a reţinut că cei doi contestatori nu au fost vătămaţi prin executarea silită , actele de executare nefiind întocmite pe numele contestatorilor şi că în mod corect executorul judecătoresc a oprit executarea începută motivat de aspectul că debitoarea din titlu executoriu a decedat şi nu s-a procedat la deschiderea succesiunii a acesteia, menţionând în procesul verbal încheiat la 05.12.2006 că executarea se va relua după dezbaterea succesiunii debitoarei.
Prin decizia civilă nr. 707 din 18.04.2007 pronunţată de Tribunalul Dolj –Secţia Civilă , au fost respinse recursurile declarate de recurenţii - reclamanţi E.D. şi E.G. şi recurenta –pârâtă I.E. .
Tribunalul Vrancea
Drept civil – răspundere civilă delictuală. Procedură civilă
Tribunalul Iași
Plata nedatorată. Rolul activ al instanţei
Tribunalul Olt
Caracterul nefondat al cererii de schimbare de încadrare juridică în cazul unei participaţii în măsuri deferite la comiterea infracţiunii de tentativă de omor calificat
Curtea de Apel Suceava
Extinderea procesului penal pentru alte fapte. Condiţii.
Curtea de Apel Alba Iulia
Limitele efectului devolutiv al apelului determinate de ceea ce s-a apelat (art. 478 alin. 2 Noul Cod de procedură civilă) și limitele determinate de ceea ce s-a supus judecății la prima instanță (art. 478 alin. 1 și 3 Noul Cod de procedură civilă). Incid