Competenţa teritorială a instanţei, în raport de dispoziţiile art.80 alin.3 din O.U.G.nr.60/2001.
Normele procedurale de drept comun în reglementarea prevăzută de art.158 – 159 C.proc.civ., privitoare la competenţa teritorială a instanţelor sunt alternative.
În acelaşi timp O.U.G.nr.60/2001 modificată prin Legea nr.212/2002 pretinde că acţiunile în justiţie privitoare la achiziţiile publice, să fie soluţionate de secţia de contencios administrativ a tribunalului în a cărui rază de competenţă se află sediul autorităţii contractante, stabilind reglementări speciale, ce primează în raport de normele de drept comun.
Aşa fiind, Curtea, constatând în baza procesului-verbal de deschidere a licitaţiei şi extrasului din hotărârea de desemnare a ofertei câştigătoare, calitatea de autoritate contractantă a recurentei, a admis recursul, casând sentinţa Tribunalului şi trimiţând cauza spre soluţionare aceluiaşi tribunal, în a cărui rază de competenţă se află sediul autorităţii contractante.
Judecătoria Ineu
Fond funciar, rectificare titlu de proprietate, competenta
Judecătoria Videle
Competenţa teritorială a instanţei în cazul cererii având ca obiect revendicare mobiliară şi pretenţii.
Judecătoria Slatina
Conflict negativ de competenta. Criterii de stabilire a competentei teritoriale.c
Tribunalul Galați
Competenţa de soluţionare a unui litigiu privind drepturi patrimoniale rezultate dintr-un contract de prestări servicii încheiat în urma unei proceduri de achiziţii publice, având ca obiect prestări de servicii în domeniul maritim şi fluvial.
Tribunalul Ilfov
Cerere de contopire. Ipoteza în care ultima hotărâre de condamnare pentru o infracţiune concurentă a fost pronunţată de o instanţă străină. Competenţa materială şi teritorială de soluţionare.