În faţa instanţei de fond petenta nu a făcut nicio probă care să ducă la răsturnarea prezumţiei de autenticitate şi veridicitate a procesului verbal contestat și nici nu se justifică înlocuirea amenzii contravenţionale cu avertisment având în vedere gradul ridicat de pericol social pe care îl prezintă fapta săvârșită.
Instanţa a înlăturat ca nesinceră declaraţia martorului audiat în cauză care nu a putut justifica de ce în faţa organului de control a declarat că lucrează pentru petentă din data de 02.11.2012 (cu circa zece zile anterior efectuării controlului), câte zece ore pe zi, iar în faţa instanţei că doar o ajuta ocazional pe aceasta.
Cu privire la sancţiunea aplicată pentru contravenţia prevăzută de art. 16 alin. 1 din Legea nr. 53/2003, Tribunalul a apreciat că această faptă prezintă un grad ridicat de pericol social întrucât, pe de o parte, privează pe salariat de drepturile cuvenite cu titlul de asigurări sociale şi de sănătate (drept la ajutor de şomaj, la pensie, la asigurare în caz de boală). Pe de altă parte, prin nereţinerea şi nevirarea contribuţiilor la bugetul de stat este prejudiciat şi statul.
Judecătoria Iași
Înlocuirea amenzii penale cu închisoarea. Condiţia dovedirii relei-credinţe a condamnatului pentru admiterea cererii.
Judecătoria Târgu Jiu
Plangere contraventionala.
Judecătoria Târgu Jiu
Pretentii.
Judecătoria Târgu Jiu
Plângere contravenţională
Curtea de Apel Constanța
Consum si detinere de droguri. Amânarea aplicării pedepsei amenzii penale pe durata termenului de supraveghere.