Nulitate partiala a titlului de proprietate

Sentinţă civilă 3685 din 24.11.2008


Prin Sentinta civila nr. 3685/2008 Judecatoria Câmpina a respins actiunea formulata  de reclamantii: N.M.,Z.P. si O.C.A .

Pentru a pronunta aceasta hotarâre , instanta a avut în vedere urmatoarele:

Reclamantii au solicitat nulitatea absoluta partiala a titlului de proprietate , în sensul de a figura si ei în titlu având în vedere calitatea lor de mostenitori.

în urma probatoriilor administrate , s-a retinut ca , dupa aparitia legii fondului funciar , o parte din mostenitorii defunctilor S.A. si S.M. au formulat cerere de reconstituire a dreptului de proprietate asupra terenurilor mostenite de la autorul comun, eliberându-se Titlul de proprietate.

Din analiza cererilor depuse la dosar , formulate în baza legii fondului funciar rezulta ca, numai S.L , S.P. si S.D., mostenitori ai defunctilor S.A si S.M. au formulat cerere nu si reclamantii ? lucru recunoscut de ei însisi în cuprinsul actiunii.

Conform art. 13 alin. 2 din Legea nr. 18/1991 9 mostenitorii sunt repusi în termenul de acceptare cu privire la cota ce li se cuvine din terenurile ce au apartinut autorilor lor , fiind considerati ca au acceptat mostenirea prin cererea pe care o fac comisiei.

Rezulta ca reclamantii nu au calitatea de mostenitori în acceptiunea legii fondului funciar, neputând fi mentionati în titlul de proprietate atâta timp cât nu au formulat cerere de reconstituire a dreptului  de  proprietate.

 

Domenii speta