Legea nr. 78/2014 nu prevede că activitatea de voluntariat trebuie menţionată ca scop distinct în statutul unei asociaţii non profit. Legea 78/2014 cuprinde câteva prevederi care au impact direct asupra modului de funcționare al organizațiilor care lucrează cu voluntari, în sensul în care acestea trebuie să includă în statutul și/sau regulamentele interne anumite prevederi cu privire la implicarea voluntarilor și a modului în care activitatea acestora este administrată.
În acest sens, articolul 9 menționează faptul că organizația gazdă poate refuza motivat colaborarea cu un anumit voluntar ”în condițiile prevăzute în statutul acesteia”. Aceasta menţiune, care are ca unic scop protejarea voluntarului în cazul unui refuz de colaborare, nu condiţionează existenţa asociaţiei de includerea activităţii de voluntariat în statut şi nu afectează sub nicio formă capacitatea asociaţiei de a încheia contracte de voluntariat, ce reprezintă forme de desfăşurare a activităţii şi nu scopuri distincte ale organizaţiei.
Curtea de Apel Oradea
Obiectul acţiunii în contencios administrativ-fiscal, conform art. 281 Cod procedură fiscală
Curtea de Apel Suceava
Sancțiunea juridică a anulării unui act administrativ nelegal poate fi aplicată numai dacă actul respectiv are efecte vătămătoare asupra dreptului subiectiv sau interesului legitim afirmat de reclamant
Tribunalul Argeș
contestaţie act administrativ fiscal - Fond
Curtea de Apel Oradea
RECURS CONTENCIOS ADMINISTRATIV. Anulare decizie de imputare emisa de A.J.O.F.M.
Curtea de Apel Suceava
Declararea neconstituţionalităţii dispoziţiilor tranzitorii prevăzute de art. 66 din O.U.G. nr. 66/2011. Acţiune în anulare formulată în baza art. 9 alin. (4) din Legea nr. 554/2004.