Infracţiuni

Sentinţă penală 450 din 05.11.2018


Prin rechizitoriul (…) nr. (…) din (…) a fost trimis in judecată inculpatul (…), pentru săvarsirea infractiunilor de punere in circulatie sau conducerea unui vehicul neinmatriculat, prev. de art. 334 alin. 1 cod penal; de conducere a unui vehicul fără permis de conducere, prev. de art. 335 alin. 2 cod penal si conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului sau a altor substante, prev. de art. 336 alin. 1 cod penal, toate cu art. 41 alin. 1 cod penal si art. 38 alin. 1 cod penal.

Cauza a fost inregistrată pe rolul instantei sub nr. (…)

S-a retinut prin rechizitoriu că în seara zilei de (…), in jurul orelor (…) inculpatul (…) a condus autoturismul marca (…), pe DC (…) din directia (…) avand permisul de conducere suspendat şi nr.provizorii de la autoturism expirate. Totodată, in urma testatării inculpatului cu aparatul etilotest şi recoltarea probelor biologice, s-a constatat că, inculpatul la data si ora mentionată mai sus a condus autoturismul proprietate personală avand o imbibatie alcoolică în sange peste limita legală.

Prin incheierea din camera de consiliu din  data de (…), judecătorul de cameră preliminară a constatat legalitatea sesizării instantei ci rechizitoriu, a administrării probelor, a efectuării actelor de urmărire penală si a dispus inceperea judecătii.

În cauză s-a administrat proba cu înscrisuri si a fost audiat inculpatul.

Analizând materialul probator administrat în cauză instanța reține faptul că la data de (…), în jurul orelor (…), inculpatul (…) a condus autoturismul marca (…) pe DC (…) pe direcția (…), având permisul de conducere suspendat ni numerele de înmatriculare expirate. Totodată, în urma testării inculpatului s-a constatat că acestea avea în o îmbibație alcoolică  în scădere de la 1,90 g%o la 1,60 g%o.

Din coroborarea probelor administrate în cauză rezultă existența vinovăției inculpatului în săvârșirea infracțiunilor prev.de art.334 al.1 Cod penal, art.335 al.1 Cod penal și art.336 al.1 Cod penal, toate cu aplic.art.41 al.1 Cod penal și art.38 al.1 Cod penal, texte de le enunțate în ședință publică și în baza cărora inculpatul va fi condamnat.

La individualizarea pedepselor instanța va avea în vedere prevederile art.74 Cod penal, ale art.396 C.pr.pen. , precum și starea de recidivă postcondamnatorie, față de mențiunile din fișa de cazier judiciar a inculpatului.

 Pentru fiecare faptă săvârșită instanța va condamna pe inculpat la pedeapsa închisorii.

În temeiul art.96 al.4 Cod penal instanța va dispune revocarea suspendării condiționate a executării pedepsei rezultante de 1 an și 3 luni închisoare, aplicată inculpatului prin sentința penală (…), pronunțată de (…), definitivă prin neapelare la data de (…) . Va repune în individualitatea lor pedepsele componente, pe care, în temeiul art.43 al.2 Cod penal leva contopi iar pedeapsa rezultantă se va executa alăturat de fiecare pedeapsă aplicată prin prezenta hotărâre.

În temeiul art.38 al.1 rap.la art.39 al.1 lit.b Cod penal va aplica inculpatului pedeapsa cea mai grea, la care se va adăuga o treime din totalul celorlalte pedepse aplicate, inculpatul urmând să execute pedeapsa rezultantă.

În temeiul art.67 al.1 Cod penal va interzice inculpatului dreptul prevăzut de art.66 al.1 Cod penal, respectiv dreptul de a conduce toate categoriile de vehicule pe o perioadă de 5 ani.

 În temeiul art.65 al.1 Cod penal va interzice inculpatului dreptul prevăzut de art.66 al.1 lit.i, în condițiile art.63 al.3 Cod penal.

 În temeiul art.274 al.1 Cod penal va obliga inculpatul la plata cheltuielilor judiciare către stat.