Rectificare titlu proprietate

Sentinţă civilă 597/2018 din 06.08.2018


Pe rol judecarea cauzei civile privind pe reclamanţii T N şi T E A,ambii domiciliaţi în municipiul Huşi, ,jud. Vaslui, şi pe pârâţii TH, domiciliat în municipiul Huşi, judeţul Vaslui,TS, domiciliată în municipiul Huşi, judeţul Vaslui, ML-Sşi MR-E,cu domiciliul necunoscut,  VS,domiciliat în Urziceni, ,  M M, domiciliat în municipiul Huşi, judeţul Vaslui, MI,domiciliat în Bucureşti, VR,domiciliat în municipiul Braşov, ,jud,Braşov , P O,domiciliată în municipiul Huşi, ,judeţul Vaslui şi COMISIA JUDEŢEANĂ PT. STABILIREA DREPTULUI DE PROPRIETATE ASUPRA TERENURILOR VASLUI, având ca obiect

„fond funciar /rectificare titlu proprietate”.

La apelul nominal făcut în şedinţa publică  lipsesc părţile

S-a făcut referatul cauzei de către grefier care învederează:

- dosarul are ca obiect „fond funciar /rectificare titlu proprietate”,

- se află la al 10-lea termen de judecată,

- în cadrul etapei procedurii prealabile, părţile s-au încunoştinţat reciproc în legătură  cu pretenţiile şi apărările lor,

 - dosarul a fost scos în pronunţare la data de  18 decembrie 2018 şi repus pe rol la data de 11 ianuarie 2018 pentru când reclamanţii aveau obligaţia de a depune la dosar un set de înscrisuri.

- părţile au fost legal citate, procedura de citare  este legal îndeplinită (cu pârâţii M L-S şi MR-E) s-a realizat prin publicitate conf.art.167 NCPC) .

 Nemaifiind alte cereri, instanţa constată cauza în stare de judecată şi acordă cuvântul la fond.

Av. TD pentru reclamanţi,având cuvântul la fond, solicită admiterea acţiunii aşa cum a fost formulată,cu precizarea că menţine poziţia exprimată la termenul din 18 decembrie 2017.

Instanţa lasă cauza în pronunţare,după deliberare dându-se sentinţa de faţă.

I N S T A N Ţ A

Deliberând asupra acţiunii civile de faţă;

Prin acţiunea civilă înregistrată la această instanţă, sub nr. 854/244/2017, reclamanţii TN şi TE-A, ambii domiciliaţi în mun. Huşi, s, jud. Vaslui, ambii cu domiciliul procesual ales la Cabinet de avocat TDdin mun. Huşi, , i-au chemat în judecată pe pârâţii:

- TH, - TS,- VS- M, ,- MI, - ML-S, - MR-E- VR- PO, - Comisia judeţeană Vaslui de stabilire a dreptului de proprietate privată asupra terenurilor, cu sediul în municipiul Vaslui, str. Ştefan cel Mare, nr. 79, judeţul Vaslui, solicitând instanţei ca, prin hotărârea pe care o va pronunţa în cauză, să dispună rectificarea titlului de proprietate nr. -----emis la data de 14.02.1994 de Comisia Judeţeană pentru stabilirea dreptului de proprietate asupra terenurilor Vaslui şi a actelor subsecvente (contract vânzare-cumpărare autentificat sub nr. XX/05.05.2004 la BNP CGL din Huşi şi contract de vânzare-cumpărare autentificat sub nr. XX/15.07.2016 la SPN A şi G din Huşi şi a actului de dezmembrare 1191/15.07.2016 în sensul rectificării numărului de parcela din 1335/1 în 1353 sau parcela ce va fi stabilită în urma efectuării expertizei topometrice.

În motivarea acţiunii, reclamanţii au precizat că în fapt, la data de 15.07.2017, prin contractul de vânzare-cumpărare autentificat sub nr. XX/15.06.201 încheiat la SPN A şi G au cumpărat suprafaţa de 1390 mp în intravilanul municipiului Huşi, suprafaţă ce provine de la părinţii, respectiv socrii reclamanţilor, TH şi T S, prin dezmembrarea suprafeţei de teren de 2780,28 mp pe care o deţineau în baza contractului de vânzare-cumpărare autentificat sub nr. 170/05.05.2004 încheiat la BNP C GL din Huşi.

Având în vedere faptul că doreau să edifice un imobil pe acest teren, în vederea obţinerii certificatului de urbanism s-au deplasat la Primăria Municipiului Huşi în vederea verificării documentelor, şi funcţionarii de la aceasta instituţie le-au adus la cunoştinţă faptul că există o eroare în acte, că raportat la planurile lor parcelare, numărul parcelei înscris în actele de proprietate este greşit, acesta fiind 1353 şi nu 1335/1.

Astfel, verificând toate actele, au constatat că această greşeală provine din actul primar, Titlul de proprietate nr. XX/14427 emis la data de 14.02.1994 de Comisia Judeţeană pentru stabilirea dreptului de proprietate asupra terenurilor Vaslui, greşeală ce a fost preluată în toate actele subsecvente.

Astfel, cum rezultă din actele depuse, la data de 14.02.1994 a fost emis Titlul de proprietate nr. 211/14427 de Comisia Judeţeană pentru stabilirea dreptului de proprietate asupra terenurilor Vaslui, pe numele MG (decedat), MM, VE şi MI. Moştenitor prezumtiv al defunctului M G este fiul acestuia ML.

În titlul mai sus menţionat a fost înscrisă suprafaţa de 2530 mp în Tarlaua 11 parcela 1335 din extravilanul (actualmente intravilan) municipiului Huşi având vecinătăţile menţionate în acest titlu de proprietate.

Aceasta suprafaţa de teren a fost identificată topometric în anul 2004 când a fost înstrăinată, însă, nu a fost sesizată nici o eroare în ceea ce priveşte numărul parcelei.

Acelaşi lucru s-a întâmplat şi în anul 2016 când, din aceasta suprafaţă de teren a fost împărţită în două, fiind înstrăinată suprafaţa de 1390 din totalul de 2530 (real măsurat conform documentaţiei cadastrale 2780,28 mp) către reclamanţi.

Astfel, în condiţiile în care, exista o eroare cu privire la numărul parcelei, terenul având vecinătăţile menţionate în titlul de proprietate şi, dat fiind faptul ca, de la emiterea Titlului de proprietate, terenul în litigiu a intrat în circuitul civil, fiind emise mai multe acte succesive, reclamanţii nu au decât calea unei acţiuni în justiţie pentru rectificarea acestei erori.

În aceste condiţii, pe baza unei expertize topometrice urmează a se stabili cu exactitate unde este situat din punct de vedere topometric imobilul, urmând ca expertul sa precizeze exact tarlaua şi parcela.

Având în vedere aceste aspect au solicitat admiterea acţiunii.

În drept, reclamanţii au invocat dispoziţiile art. 58 din Legea 18/1991. În dovedirea cauzei, a solicitat proba cu acte, expertiză topometrică.

Pârâta Comisia judeţeană Vaslui de stabilire a dreptului de proprietate privată asupra terenurilor a formulat întâmpinare prin care a solicitat respingerea acţiunii.

A arătat că în fapt, prin cererea de chemare în judecată, reclamanţii T N şi T E-A au solicitat instanţei să dispună rectificarea Titlului de Proprietate nr. XX/1427 emis la data de 14.02.1994 de Comisia Judeţeană pentru stabilirea dreptului de proprietate asupra terenurilor Vaslui şi a actelor subsecvente (contract de vânzare - cumpărare autentificat sub nr. XX/5.05.2004 încheiat la BNP CGL din Huşi şi contract de vânzare - cumpărare autentificat sub nr. XXX/15.07.2016, încheiat la SNP A şi G din Huşi) şi a actului de dezmembrare 1191/15.07.2016 în sensul rectificării numărului de parcelă din 1335/1 în 1353 (sau parcela ce va fi stabilită în urma efectuării expertizei topometrice).

Prin cererea formulată de reclamanţii TN şi TE-A se solicită rectificarea Titlului de Proprietate nr. 211/1427 emis la data de 14.02.1994, pe numele MG, MM, VE şi M I, în sensul efectuării unei expertize topometrice, care va stabili cu exactitate unde este situat din punct de vedere topometrie imobilul, expertul precizând exact tarlaua şi parcela.

A precizat că nu există nicio hotărâre a Comisiei Judeţene Vaslui de respingere a rectificării Titlului de Proprietate nr. 211/1427 emis la data de 14.02.1994, pe numele MG, MM, VE şi MI, care să poată fi atacată, conform art. 53, alin. 2 din Legea nr. 18/1991 republicată, cu modificările şi completările ulterioare, potrivit căruia persoanele nemulţumite pot face plângere împotriva hotărârii comisiei judeţene la judecătoria în a cărei rază teritorială este situat terenul, în termen de 30 de zile de la comunicare.

Procedura de îndreptare a erorii materiale este precizată prin art. 591 din Legea nr.18/1991 republicată, cu modificările ulterioare:

(1)îndreptarea erorilor materiale înscrise în titlurile de proprietate care sunt produse din cauza erorilor de scriere se efectuează de oficiul de cadastru şi publicitate imobiliară.

(2)Rectificarea titlurilor de proprietate se poate face de oficiul de cadastru şi publicitate imobiliară, în temeiul hotărârii comisiei judeţene.

(3)Procedura de îndreptare a erorilor materiale şi de rectificare a titlurilor de proprietate va fi aprobată prin ordin cu caracter normativ al directorului general al Agenţiei Naţionale de Cadastru şi Publicitate Imobiliară.

Mai mult decât atât, rectificarea titlurilor de proprietate se face de către OCPI, în temeiul Hotărârii Comisiei Judeţene, conform art. 24, alin. (1) din H.C.J. nr. 44/2017, care se referă la:

- Rectificări ale numărului tarlalei/parcelei;

- Rectificarea numelui autorului dreptului de proprietate, în conformitate cu actele de stare civilă;

- Rectificarea vecinătăţilor fără afectarea amplasamentului;

- Rectificarea suprafeţelor parcelelor fără modificarea suprafeţei totale. Documentele care se înaintează Comisei judeţene de către Comisiile locale de fond funciar în vederea rectificării titlurilor de proprietate, conform celor menţionate mai sus, sunt următoarele:

• Hotărârea comisiei locale de fond funciar de validare/invalidare, conform art.7 din H.G. nr.890/2005 privind atribuirea în proprietate a suprafeţei de teren, după ce aceasta a analizat întreaga documentaţie depusă de cetăţeanul îndreptăţit;

• Adresa de înaintare a Comisiei locale de fond funciar prin care să se precizeze motivul rectificării;

• Fotocopie după cererea proprietarului/moştenitorilor;

• Declaraţia proprietarului/moştenitorilor care să ateste faptul că sunt de acord cu rectificarea propusă şi să ateste că titlul de proprietate nu este intrat în circuitul civil, înregistrată şi dată în fata primarului sau secretarului;

• Declaraţia primarului că prin rectificarea propusă nu se creează litigii cu vecinii, iar titlul de proprietate care urmează a fi modificat nu este intrat în circuitul civil, înregistrată şi semnată;

• Planul parcelar de amplasament şi delimitare a bunului imobil, să fie avizat de către persoana abilitată în conformitate cu prevederile legale (expertul din cadrul primăriei/OCPI) - pentru suprafeţele de teren din extravilan;

• Planul de amplasament şi delimitare a imobilului cu nominalizarea vecinilor pe toate laturile, vizat de primar şi procesul verbal de vecinătate, semnat de actualul deţinător sau moştenitorii acestuia, de vecini şi vizat de primar - pentru suprafeţele de teren din intravilan;

• Certificat de sarcini sau extras de carte funciară de informare care să ateste situaţia juridică a imobilului

• Pretitlul de proprietate semnat şi datat de către proprietar/moştenitor;

• Titlul de proprietate în original.

Art. 235 din Ordinul A.N.C.P.I. nr. 700/2014 privind aprobarea Regulamentului de avizare, recepţie şi înscriere în evidenţele de cadastru şi carte funciară clarifică soluţionarea cererilor de îndreptare a erorilor materiale din titlurile de proprietate:

(1) Oficiile teritoriale pot soluţiona cereri de îndreptare a erorilor din titlurile de proprietate dacă, în urma verificărilor se constată că acestea sunt datorate transcrierii eronate pe titlul de proprietate a unora dintre informaţiile de pe procesul-verbal de punere în posesie sau din documentele care au stat la baza punerii în posesie şi se referă la:

a) erori de scriere a numelui şi prenumelui faţă de procesul-verbal şi anexe;

b) erori cu privire la numărul de tarla/parcelă, număr unitate amenajistică (UA)/unitate de producţie (UP);

c) erori cu privire la vecinătăţi;

d) erori ale suprafeţelor parcelelor, fără modificarea suprafeţei total atribuite;

e) alte erori cu privire la identificare cadastrală a parcelei, fără afectarea amplasamentului şi a suprafeţei.

(2) în cazul în care eroarea materială se identifică cu una dintre cele descrise mai sus, cererile de îndreptare a erorilor se pot soluţiona în baza următoarelor documente:

a) cererea solicitantului, care trebuie să indice obligatoriu numărul şi data emiterii titlului de proprietate supus corectării;

b) referatul de îndreptare eroare materială întocmit de inginerul şef şi aprobat de director, care trebuie să conţină numărul şi data hotărârii comisiei judeţene în baza căreia a fost emis titlul de proprietate supus corectării, eroarea materială şi conţinutul corectării;

c) titlul de proprietate în original.

(3) Titlurile de proprietate se pot modifica de oficiul teritorial, în temeiul hotărârii comisiei judeţene, conform art. 59^1 alin. (2) din Legea fondului funciar nr. 18/1991, republicată, cu modificările şi completările ulterioare şi se referă la:

a) modificări ale numărului tarlalei/parcelei;

b) modificarea numelui autorului dreptului de proprietate, în conformitate cu actele de stare civilă;

c) modificarea vecinătăţilor fără afectarea amplasamentului;

d) modificarea suprafeţelor parcelelor fără modificarea suprafeţei totale.

(4)Modificarea suprafeţei totale în plus sau în minus faţă de cea reconstituită nu poate fi soluţionată în condiţiile menţionate la aliniatele anterioare şi se realizează prin hotărâre judecătorească definitivă, potrivit art. 58 din Legea fondului funciar nr. 18/1991, republicată, cu modificările şi completările ulterioare.

(5) Modificarea titlurilor de proprietate rezultate din hotărârile judecătoreşti definitive se efectuează de oficiul teritorial în baza unei hotărâri de punere în executare a hotărârii judecătoreşti emise de comisia judeţeană.

(6) Orice modificare în cuprinsul titlului de proprietate se va face cu tuş roşu, atât pe originalul titlului de proprietate, cât şi pe cotor şi va purta semnătura directorului oficiului teritorial şi ştampila, cu menţiunea numărului şi a datei hotărârii comisiei judeţene.

(7) Anularea unui titlu de proprietate se face în baza hotărârii judecătoreşti definitive, iar după comunicarea acesteia oficiul teritorial va aplica ştampila „Anulat în baza hotărârii judecătoreşti nr. ”  pe cotorul titlului de proprietate şi se va trece numărul din registrul titlurilor de proprietate anulate.

 (8) Oficiile teritoriale şi comisiile locale vor ţine un registru al titlurilor de proprietate modificate şi un registru al titlurilor de proprietate anulate, care vor fi actualizate permanent.

În speţă, Comisia Judeţeană Vaslui pentru stabilirea dreptului de proprietate privată asupra terenurilor nu are culpă în declanşarea prezentului litigiu, nefiind sesizată de către Comisia Locală Huşi cu propunere de rectificare a Titlului de Proprietate nr. 211/14427 din 14.02.1994.

Faţă de aceste aspecte, a solicitat respingerea acţiunii formulate de reclamanţii T N şi TE-A în contradictoriu cu pârâta Comisia Judeţeană Vaslui pentru stabilirea dreptului de proprietate privată asupra terenurilor, ca fiind neîntemeiată.

În temeiul  art. 223, alin. 3 şi art. 411, alin. 2 din Codul de procedură civilă a solicitat judecata în lipsă.

În drept, pârâta a invocat disp. art. 205-208 din Codul de procedură civilă.

Pârâtul VS, a formulat întâmpinare prin care a arătat că este de acord cu acţiunea reclamanţilor.

Pârâţii TH, TS, MM, MI, ML-S, M R-E, VR şi PO, deşi legal citaţi nu s-au prezentat în instanţă şi nici nu au formulat apărări scrise.

Din analizaşi coroborarea probelor administrate în cauză, instanţa reţine următoarea situaţie de fapt:

La data de 14.02.1994, Comisia Judeţeană pentru stabilirea dreptului de proprietate asupra terenurilor Vaslui a eliberat titlul de proprietate nr. 2XX/14427 pe numele M I. G, MM, VE şi MI, pentru suprafaţa de 1 ha şi 49890 mp teren situat în extravilanul mun. Huşi.

La data de 05.05.2004 MG a vândut suprafaţa de 2530 mp conform act, real măsurat 2780,28 mp, identificată în sola 11, cu număr cadastral 1511/1, soţilor TH şi TS, conform contractului de vânzare-cumpărare autentificat sub nr. 170/05.05.2004 încheiat la BNP CGL din Huşi, care, la rândul lor au dezmembrat şi înstrăinat către reclamanţi suprafaţa de 1390 mp din totalul de 2530 mp conform act, real măsurat 2780,28 mp, conform contractul de vânzare-cumpărare autentificat sub nr. 1192/15.06.2017 de SPN A şi G.

Având în vedere faptul că doreau să edifice un imobil pe acest teren, în vederea obţinerii certificatului de urbanism, reclamanţii s-au deplasat la Primăria Municipiului Huşi pentru verificarea documentelor, unde li s-a adus la cunoştinţă faptul că există o eroare în acte, că raportat la planurile lor parcelare, numărul parcelei înscris în actele de proprietate este greşit, acesta fiind 1353 şi nu 1335/1.

Dispoziţii legale aplicabile în speţă:

Potrivit disp.art.8 alin.1 din Legea nr.18/1991 republicată, stabilirea dreptului de proprietate asupra terenurilor se face prin reconstituirea sau constituirea acestui drept, în condiţiile legii speciale. (3) Stabilirea dreptului de proprietate se face, la cerere, prin eliberarea unui titlu de proprietate în limita unei suprafeţe minime de 0,5 ha pentru fiecare persoană îndreptăţită, potrivit prezentei legi, şi de maximum 10 ha de familie, în echivalent arabil. (4) Prin familie se înţelege soţii şi copiii necăsătoriţi, dacă gospodăresc împreună cu părinţii lor.

Potrivit dispoziţiilor art.13 alin.1 din Legea nr.18/1991, calitatea de moştenitor se stabileşte pe baza certificatului de moştenitor sau a hotărârii judecătoreşti definitive, sau, în lipsa acestora, prin orice probe din care rezultă acceptarea moştenirii.

Potrivit dispoziţiilor art. 59 indice 1 din Legea nr. 18/1991:

,,(1) Îndreptarea erorilor materiale înscrise în titlurile de proprietate care sunt produse din cauza erorilor de scriere se efectuează de oficiul de cadastru şi publicitate imobiliară.

(2)Rectificarea titlurilor de proprietate se poate face de oficiul de cadastru şi publicitate imobiliara, în temeiul hotărârii comisiei județene.”

Potrivit dispoziţiilor art. 235 din Ordinul directorului general al Agenţiei Naţionale de Cadastru şi Publicitate nr. 700 din 9 iulie 2014, privind aprobarea Regulamentului de avizare, recepţie şi înscriere în evidenţele de cadastru şi carte funciară, oficiile teritoriale pot soluţiona cereri de îndreptare a erorilor din titlurile de proprietate dacă, în urma verificărilor se constată că acestea sunt datorate transcrierii eronate pe titlul de proprietate a unora dintre informaţiile de pe procesul-verbal de punere în posesie sau din documentele care au stat la baza punerii în posesie şi se referă la:

 a) erori de scriere a numelui şi prenumelui faţă de procesul-verbal şi anexe;

 b) erori cu privire la numărul de tarla/parcelă, număr unitate amenajistică (UA)/unitate de producţie (UP);

 c) erori cu privire la vecinătăţi;

 d) erori ale suprafeţelor parcelelor, fără modificarea suprafeţei total atribuite;

 e) alte erori cu privire la identificare cadastrală a parcelei, fără afectarea amplasamentului şi a suprafeţei.

 (2) În cazul în care eroarea materială se identifică cu una dintre cele descrise mai sus, cererile de îndreptare a erorilor se pot soluţiona în baza următoarelor documente:

 a) cererea solicitantului, care trebuie să indice obligatoriu numărul şi data emiterii titlului de proprietate supus corectării;

 b) referatul de îndreptare eroare materială întocmit de inginerul şef şi aprobat de director, care trebuie să conţină numărul şi data hotărârii comisiei judeţene în baza căreia a fost emis titlul de proprietate supus corectării, eroarea materială şi conţinutul corectării;

 c) titlul de proprietate în original.

 (3) Titlurile de proprietate se pot modifica de oficiul teritorial, în temeiul hotărârii comisiei judeţene, conform art. 59^1 alin. (2) din Legea fondului funciar nr. 18/1991, republicată, cu modificările şi completările ulterioare şi se referă la:

 a) modificări ale numărului tarlalei/parcelei;

 b) modificarea numelui autorului dreptului de proprietate, în conformitate cu actele de stare civilă;

 c) modificarea vecinătăţilor fără afectarea amplasamentului;

 d) modificarea suprafeţelor parcelelor fără modificarea suprafeţei totale.

Potrivit dispoziţiilor art. 58 teza a doua din Legea nr. 18/1991 republicată, care dispune: ,,Pe baza hotărârii judecătoreşti definitive, comisia judeţeană, care a emis titlul de proprietate, îl va modifica, îl va înlocui sau îl va desfiinţa.”

În speţă, fiind vorba nu numai de modificarea Titlului de proprietate nr. XX/14427 emis la data de 14.02.1994 de Comisia Judeţeană pentru stabilirea dreptului de proprietate asupra terenurilor Vaslui, dar şi a actelor subsecvente acestuia, respectiv contract vânzare-cumpărare autentificat sub nr. 1XX /05.05.2004 încheiat la BNP C G L din Huși, contract de vânzare-cumpărare autentificat sub nr. XX/15.07.2016 încheiat la SPN A si G din Huși si  actul de dezmembrare 1191/15.07.2016, competentă este instanţa de judecată.

Potrivit expertizei tehnice topometrice efectuată în cauză de expert P A, suprafaţa de teren de 2530 m.p., care a făcut obiectul contractului de vânzare cumpărare nr. 170 din 05.05. 2004, cu documentaţia cadastrala cu numărul 75788 (vechi 1511) si inregistrata in Cartea Funciara nr. 75788 (vechi 445) din 28.05.2004 dintre vânzătorii M G si cumpărătorii T H si T S, a fost măsurata pe conturul 1-2-3-4-5-6-7-8-9-10-11-1, rezultând suprafaţa de 2780 m.p. Aceasta suprafaţa de teren 2530 m.p. din act si 2780 real măsurat, este invecinata cu:

-la nord cu parcela 1345

-la est cu D. F. 1236

-la sud cu Bejan Anton

-la vest cu şoseaua Husi Iasi.

Suprafaţa de teren de 2530 m.p., care a făcut obiectul contractului de vânzare cumpărare 170/05.05.2004, a fost dobândita de vânzător, prin sentinţa nr. 37 din 20.01.2004, având ca obiect ieşirea din indiviziune, prin care acesta ia in posesie suprafaţa respectiva, prevăzuta in titlul de proprietate nr. 2XX/14427 din 14.02,1994, in tarla 11, parcela 1335/1, având vecinătăţile: la nord parcela 1334, la est drumul de fier 1236, la sud BA si la vest şoseaua Huşi-Iaşi.

 Amplasamentul corect al suprafeţei de teren de 2530 m.p., este in tarlaua II, parcela 1418/1 si se invecineaza corect cu: la nord cu parcela de pădure nr.1345, la est cu drumul de fier 1236, la sud cu B A si la vest cu soseau Huşi-Iaşi.

Stabilirea corecta a amplasamentului a fost făcuta prin suprapunerea măsurătorilor cu planul 1/10000 care a stat la baza întocmirii titlurilor de proprietate si prezentata in planul de încadrare in zona. Având in vedere ca suprafaţa de teren de 2530 m.p., având parcela 1335/1, din titlul de proprietate nr. XX/14427 din 14.02.1994, este greşita si aceasta se poate regăsi in alt titlu de proprietate a altui proprietar, este necesar modificarea acesteia cu parcela corecta 1418/1, precum si a vecinătăţii din partea de nord unde corect este parcela de pădure 1345.

Totodată este necesar si modificarea actelor subsecvente, respectiv contractul de vânzare cumpărare 170 din 05.05.2004 si a contractului de vânzare cumpărare XXX din 15.06.2016.

În concluzie, față de această situaţie, instanţa constată că acţiunea este întemeiată şi dovedită, urmând să o admită şi să dispună rectificarea Titlului de proprietate nr. 211/14427 emis la data de 14.02.1994 de Comisia Judeţeană pentru stabilirea dreptului de proprietate asupra terenurilor Vaslui si a actelor subsecvente (contract vânzare-cumpărare autentificat sub nr. 170 /05.05.2004 încheiat la BNP CGL din Huși, contract de vânzare-cumpărare autentificat sub nr. XX/15.07.2016 încheiat la SPN A si G din Huși si  actul de dezmembrare 1191/15.07.2016), în sensul că:

- suprafaţa de teren de 2530 mp trecută în titlul de proprietate nr. 211/14427 din 14.02.1994 şi în actele subsecvente ca fiind situată în parcela 1335/1, se va trece în mod corect ca fiind situată în parcela 1418/1,

- vecinătatea din partea de nord se va trece în mod corect ca fiind parcela de pădure 1345.

În baza art. 453 Cod pr. civilă instanţa va lua act că reclamanţii nu au solicitat cheltuieli de judecată.

PENTRU ACESTE MOTIVE

ÎN NUMELE LEGII

HOTĂRĂŞTE:

Admite acţiunea civilă formulată de reclamanţii TROFIN NECULAI, CNP - 1700722043548 si TE-A, , ambii domiciliaţi in mun. Huși, jud. Vaslui, ambii cu domiciliul procesual ales la Cabinet de avocat T D din mun. Huși, , jud. Vaslui, în contradictoriu cu pârâţii:

1.T H ,2.TS,3.VS, 4.MM, 5.MI, 6.M L-S, 7.M R-E,8. R, 9.PO, 10.Comisia judeţeană Vaslui de stabilire a dreptului de proprietate privată asupra terenurilor, cu sediul in municipiul Vaslui, str. Ştefan cel Mare, nr. 79, judeţul Vaslui.

Dispune rectificarea Titlului de proprietate nr. 211/14427 emis la data de 14.02.1994 de Comisia Judeţeană pentru stabilirea dreptului de proprietate asupra terenurilor Vaslui si a actelor subsecvente (contract vânzare-cumpărare autentificat sub nr. XX /05.05.2004 încheiat la BNP C G L din Huși, contract de vânzare-cumpărare autentificat sub nr. XX/15.07.2016 încheiat la SPN A si G din Huși si  actul de dezmembrare XX/15.07.2016), în sensul că:

- suprafaţa de teren de 2530 mp trecută în titlul de proprietate nr. XX/14427 din 14.02.1994 şi în actele subsecvente ca fiind situată în parcela 1335/1, se va trece în mod corect ca fiind situată în parcela 1418/1,

- vecinătatea din partea de nord se va trece în mod corect ca fiind parcela de pădure 1345.

În baza art. 453 Cod pr. Civilă, instanţa ia act că reclamanţii nu au solicitat cheltuieli de judecată.

Cu apel în termen de 30 zile de la comunicare. În cazul declarării apelului, cererea se va depune la Judecătoria Huşi.

Pronunţată în şedinţă publică azi, 06.08.2018.