Deţinere de droguri de risc, pentru consum propriu, fără drept

Sentinţă penală 42 din 18.10.2019


………………….

R O M Â N I A

TRIBUNALUL COVASNA

SENTINŢA PENALĂ NR. 42

Şedinţa publică din 18 octombrie 2019

PREŞEDINTE :  ………………

 GREFIER  :  ……………………

Cu participarea reprezentantei Ministerului Public, procuror …………… din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Biroul Teritorial Covasna.

Pe rol fiind pronunţarea asupra acţiunii penale pornită împotriva inculpatului V.B., trimis în judecată, în stare de libertate, pentru săvârşirea infracţiunii de „deţinere de droguri de risc, pentru consum propriu, fără drept”, prev. de art. 4 alin. 1 din Legea nr. 143/2000.

Desfăşurarea şedinţei de judecată s-a înregistrat cu mijloace tehnice audio, conform art. 369 alin. 1 C.pr.pen.

La apelul nominal făcut în şedinţa publică de astăzi, se constată lipsa inculpatului.

Procedura de citare este legal îndeplinită.

Se face referatul cauzei de către grefierul de şedinţă, care arată că, dezbaterile asupra cauzei de faţă au avut loc în şedinţa publică din 14 octombrie 2019, susţinerile şi concluziile părţilor fiind consemnate în încheierea de şedinţă din aceeaşi zi, încheiere care face parte integrantă din prezenta sentinţă.

T R I B U N A L U L

Asupra procesului penal de faţă.

În baza actelor şi lucrărilor din dosar, constată următoarele:

Prin rechizitoriul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Biroul Teritorial Covasna cu nr. 24/D/P/2019 din data de 01.08.2019, înregistrat la această instanţă la data de 5 august 2019,  sub nr. 1254/119/2019, a fost trimis în judecată, în stare de libertate, inculpatul V.B., cu datele personale din dispozitivul prezentei sentinţe, pentru săvârşirea infracţiunii de „deţinere de droguri de risc, pentru consum propriu, fără drept”, prev. de art. 4 alin. 1 din Legea nr. 143/2000. 

Prin actul de sesizare al instanţei, s-a reţinut, în esenţă, în sarcina inculpatului V.B. faptul că, la data de 27.03.2019, a deținut pentru consum propriu, fără drept, la domiciliul său din ……………………….., cantitatea de 0,29 grame de Cannabis, faptă ce întruneşte elementele constitutive ale infracţiunii de „deţinere de droguri de risc, pentru consum propriu, fără drept”, prev. de art. 4 alin. 1 din Legea nr. 143/2000. 

Audiat fiind în faza urmăririi penale, atât în calitate de suspect, cât şi în cea de  inculpat,  V.B.  a recunoscut şi regretat săvârşirea infracţiunii pentru care este cercetat (f.71-72, 87-88 d.u.p.). 

După înregistrarea şi repartizarea aleatorie a dosarului, judecătorul de cameră preliminară a procedat potrivit art. 342 – 246 din Codul de procedură penală.

În termen legal, inculpatul V.B. nu au formulat cereri şi excepţii privind legalitatea sesizării instanţei, a administrării probelor şi a efectuării actelor de urmărire penală şi nici din oficiu nu s-a  impus a fi invocate.

În consecinţă, prin încheierea nr. 22/CP din 11 septembrie 2019 a Tribunalului Covasna, pronunţată în dosarul nr. …………….., în baza art. 346 al. 1 C.pr.pen., judecătorul de cameră preliminară a constatat legalitatea sesizării instanţei cu rechizitoriul nr. 24/D/P/2019 din 01 august 2019 al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Biroul Teritorial Covasna, privind pe inculpatul V.B., trimis în judecată, în stare de libertate, pentru săvârşirea infracţiunii de „deţinere de droguri de risc, pentru consum propriu, fără drept”, prev. de art. 4 alin. 1 din Legea nr. 143/200, a administrării probelor şi a efectuării actelor de urmărire penală şi a dispus începerea judecăţii cauzei.

Încheierea a rămas definitivă, prin necontestare, astfel completul de judecată a fixat primul termen de judecată pentru data de 14 octombrie 2019, dispunând citarea inculpatului, precum şi celelalte măsuri pentru pregătirea judecăţii, în condiţiile legi.

La termenul de judecată din data de 14 octombrie 2019, s-a prezentat în instanţă inculpatul, care a arătat că nu doreşte să-şi angajeze un apărător ales, şi cauza fiind în stare de judecată, instanţa a dispus ca grefierul să facă o prezentare succintă a actului prin care inculpatul a fost trimis în judecată, după care i-a explicat inculpatului V.B. în ce constă învinuirea şi încadrarea juridică a faptei şi totodată a fost înştiinţat cu privire la drepturile prev. de art. 374 al. 2 C.pr.pen.

De asemenea, preşedintele completului i-a pus în vedere inculpatului V.B. că, potrivit art. 374 al. 4 C.pr.pen., poate solicita ca judecata să aibă loc numai pe baza probelor administrate în cursul urmăririi penale şi a înscrisurilor ce vor fi prezentate de părţi, dacă recunoaşte în totalitate fapta reţinută în sarcina sa, aducându-i la cunoştinţă şi dispoziţiile art. 396 al. 10 C.pr.pen., după care inculpatul a declarat că recunoaşte în totalitate fapta reţinută în sarcina sa şi a solicitat ca judecata să aibă loc potrivit procedurii în cazul recunoaşterii învinuirii, astfel, potrivit art. 375 al. 1 C.pr.pen., instanţa a procedat la ascultarea inculpatului (f.11 d.f.).

În declaraţia sa, inculpatul V.B. a recunoscut comiterea faptei, astfel cum au fost reţinută şi în rechizitoriu şi, după punerea în discuţie, în baza art. 375 al. 1 C.pr.pen., instanţa a admis cererea acestuia privind judecarea cauzei pe procedura în cazul recunoaşterii învinuirii şi având în vedere că inculpatul nu a avut de propus probe cu înscrisuri, potrivit art. 375 al. 2 C.pr.pen., instanţa a constatat cauza în stare de judecată şi a acordat cuvântul în dezbateri.

Din actele şi lucrările dosarului rezultă următoarele:

Cu privire la istoricul cauzei, instanţa constată că, la data de 08.02.2019, s-a constituit dosarul penal nr. 11/D/P/2019 ca urmare a declinării cauzei de către Serviciul de Combatere a Criminalităţii Organizate Covasna în favoarea D.I.I.C.O.T. –Biroul Teritorial Covasna, pentru efectuarea de cercetări penale sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de „trafic de droguri de  mare risc”, prev. de art. 2 alin. 1, 2 din Legea nr. 143/2000 și „deţinere de droguri de mare risc, pentru consum propriu”, prev. de art. 4 alin. 1,  2  din Legea nr.143/2000, reţinându-se rezumativ în sesizarea efectuată de  S.C.C.O. Covasna că numitul L. L.ND – L., fiul lui G. şi P., născut la data de ………… în mun. ………., jud. ……., domiciliat în …………………….., posesor al C.I. seria …… nr. ………., CNP …………., ar procura droguri de mare risc, respectiv amfetamină, cunoscută sub denumirea ”SPEED”, pe care ulterior le-ar comercializa tinerilor din mun. Sf. Gheorghe, dar şi faptul că, susnumitul ar păstra o anumită cantitate din substanțele susmenționate pentru consumul propriu, faptă prevăzută de art. 4 alin. 1 şi 2 din Legea nr. 143/2000 privind combaterea traficului şi consumului ilicit de droguri, astfel cum rezultă din  procesul-verbal din data de 08.02.2019, întocmit de către ofiţerii de poliţie judiciară din cadrul S.C.C.O. Covasna,  în cadrul activităţilor specifice de căutare şi identificare a persoanelor cu preocupări pe linia traficului şi consumului ilicit de droguri (f.21 d.u.p.).

În consecinţă, prin ordonanţa din data de 08.02.2019, procurorul de caz a dispus, în temeiul art. 305 al. 1 şi 2 din C.pr.pen., începerea urmăririi penale în cauză cu privire la infracţiunile de  „trafic de droguri de  mare risc”, prev. de art. 2 alin. 1, 2 din Legea nr.143/2000, şi „deţinere de droguri de mare risc, pentru consum propriu”, prev. de art. 4 alin. 1, 2 din Legea nr. 143/2000 (f.22-23 d.u.p.).

Apoi, prin ordonanța din data de 04.04.2019 dată în dosarul penal nr. 11/D/P/2019 (f.1-8 d.u.p.), procurorul de caz a dispus disjungerea cauzei și formarea unui nou dosar penal în care să se efectueze cercetări penale cu privire la suspectul V.B., născut la data de ….. în mun. ………., jud. ………., CNP – ……….., fiul lui B. și A., cu domiciliul în ………………., posesor al C.I. seria …… nr. ………. eliberat de SPCLEP …………, relativ la infracțiunea de „deţinere de droguri de risc, pentru consum propriu, fără drept”, prev. de art. 4 alin. 1 din Legea nr.143/2000, constând în aceea că, la data de 27.03.2019,  acesta a deținut pentru consum propriu, fără drept, la domiciliul său din …………………….., cantitatea de aproximativ 1-2 grame de substanță vegetală solidă de culoare verde oliv cu aspect de Cannabis, înscrisurile relevante cu privire la această infracțiune și care se aflau la dosarul penal nr. 11/D/P/2019 fiind  ataşate la  dosarul nou format, cu nr.  24/D/P/2019.

 Ulterior, prin rechizitoriul din data de 17.04.2019, întocmit în dosarul penal nr. 11/D/P/2019, s-a dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a inculpatului L. L. – L., pentru comiterea  infracţiunii  de „deţinere de droguri de risc, fără drept”, prev. de art. 2 alin. 1 din Legea nr.143/2000,  constând în aceea că,  la data de 27.03.2019, acesta a deținut, fără drept, la domiciliul său din …………………, cantitatea de 112,75  grame de Cannabis.

În fapt, instanţa constată că, din investigațiile efectuate de către lucrătorii de poliție judiciară din cadrul S.C.C.O. Covasna, în dosarul penal nr. 11/D/P/2019, a rezultat că inculpatul L. L. – L. ar avea preocupări în sfera traficului și consumului ilicit de droguri de mare risc, fiind semnalat în plan informativ sub aspectul procurării și distribuirii de amfetamină (”SPEED”), către tinerii din mun. Sf. Gheorghe.

Coroborarea datelor rezultate din cercetările întreprinse de lucrătorii de poliţie judiciară din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Covasna a reliefat un anturaj al inculpatului L. L. – L., compus din persoane precum inculpatul V.B. și numiții O. – N. I. – A., J. B., zis "…….." şi Sz. Sz. – K., cu privire la care s-a conturat posibilitatea de a depozita droguri la domiciliu.

Aşa fiind, procurorul de caz a solicitat Tribunalului Covasna emiterea de mandate de percheziție domiciliară.

Astfel, prin încheierea nr. 3/UP din data de 26.03.2019 a Tribunalului Covasna, pronunţată în dosarul nr. ………….. (f.36-39,42 d.f.), judecătorul de drepturi şi libertăţi a admis cererea parchetului şi a autorizat efectuarea unor percheziţii domiciliare la mai multe imobile din  mun. Sf. Gheorghe şi din localităţile din apropiere, printre care şi la situat în ……………………………….., domiciliul inculpatului V.B., fiul lui B. și A., născut la data de ………. în mun. ………., jud. ………., CNP  ………,  posesor al C.I. seria ….. nr. ………. eliberat de SPCLEP. …………...

Cu ocazie efectuării perchezițiilor domiciliare, la data de 27.03.2019, a fost identificată și ridicată de la domiciliul inculpatului V.B., menţionat mai sus, cantitatea de 0,29 grame de Cannabis. În concret, în debaraua imobilului, între grindă și acoperiș, au fost descoperite, ambalate într-un șervețel de hârtie de culoare verde, fragmente de substanțe vegetale de culoare verde olive. Şervețelul a fost ambalat de organele de poliție într-un plic de hârtie de culoare albă, sigilat cu sigiliul tip MAI nr. 19548, astfel cum rezultă din procesul-verbal de percheziţie domiciliară din data de 27.03.2019 şi planşa foto anexă (f.43-47,48-50 d.u.p.).

În consecinţă, prin ordonanţa din data de 27.03.2019, dată în dosarul nr. 11/D/P/2019 (f.52-53 d.u.p.), s-a dispus efectuarea unei constatări tehnico-ştiinţifice de natură fizico-chimică, asupra substanţei identificată şi ridicată de la domiciliul inculpatului V.B., dar şi acelor identificate la domiciliul numitului L. L.-L., de către specialiştii din cadrul  Laboratorului Central de Analiză şi Profil Droguri – I.G.P.R., potrivit prevederilor art. 112-113 C.pr.pen.,  rap. la art. 172 C.pr.pen., cu scopul de a se determina dacă probele descrise conţin substanţe stupefiante sau psihotrope, supuse regimului stabilit de Legea nr. 143/2000, precum şi masa acestora.

Din Raportul de constatare tehnico-științifică nr. 872580/10.04.2019 al Laboratorului Central de Analiză şi Profil Droguri, din cadrul  I.G.P.R. (f.5555-56,5758-61 d.u.p.), rezultă că probele înaintate în cauza privind pe numiţii V.B. şi L. L.-L., sunt constituite din:

- proba nr. 1: 0,29 grame Cannabis;

- proba nr. 2: 112,75grame Cannabis;

- proba nr. 3: o linguriţă pe care s-a pus în evidenţă Cocaină;

- proba nr.4: un cântar pe care s-a pus în evidenţă THC (D9- Tetrahydrocannabinol).

Probele nr. l şi 2 conţin THC (D9-Tetrahydrocannabinol) - substanţă psihotropă biosintetizată de planta Cannabis.

S-a reţinut că proba nr. 1 a fost ridicată, la data de 27.03.2019, cu ocazie efectuării percheziţiei domiciliare la locuinţa numitului V.B. şi a fost sigilată cu sigiliul M.A.I. nr. 19548, găsit intact.

Totodată, din raport rezultă că probele nr. l şi 2 conţin THC (D9-Tetrahydrocannabinol) - substanţă psihotropă biosintetizată de planta Cannabis, precum şi faptul că, Cannabis-ul face parte din Tabelul nr. III anexă la Legea nr.143/2000 privind prevenirea şi combaterea traficului şi consumului ilicit de droguri, cu completările şi modificările ulterioare.

Probele rămase după efectuarea analizelor de laborator, au fost ambalate, sigilate cu sigiliul tip M.I. cu nr. l8428 şi predate organului de cercetare penală, respectiv: contraproba proba nr.2: 5,06 grame Cannabis; proba nr.2: 107,29 grame Cannabis; proba nr.3: o linguriţă pe care s-a pus în evidenţă Cocaină, şi proba nr.4: un cântar pe care s-a pus în evidenţă THC, fiind apoi predate la Camera de Corpuri Delicte a I.G.P.R. – Direcţia Cazier Judiciar, Statistică şi Evidenţă Operativă cu dovada seria/nr. DCJSEO – 1047451, iar proba nr. 1 a fost consumată în procesul analizelor de laborator (f.55-61 d.u.p.).

În consecinţă, prin ordonanţa din data de 27.03.2019, s-a dispus extinderea urmăririi penale, relativ la săvârşirea infracţiunii de „deţinere de droguri de risc, pentru consum propriu, fără drept”, prev. de art. 4 alin. 1 din Legea nr. 142/2000, şi prin aceeaşi ordonanţă s-a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale faţă de suspectul V.B., pentru săvârşirea acestei infracţiuni (f.62-68 d.u.p.).

Fiind audiat de către procuror, la data de 27.03.2019, în calitate de suspect, V.B. a recunoscut săvârşirea faptei (f.71-72 d.u.p.).

Apoi, prin ordonanța din data de 04.04.2019 dată în dosarul penal nr. 11/D/P/2019 (f.1-8 d.u.p.), procurorul de caz a dispus disjungerea cauzei și formarea unui nou dosar penal în care să se efectueze cercetări penale cu privire la suspectul V.B., relativ la infracțiunea de „deţinere de droguri de risc, pentru consum propriu, fără drept”, prev. de art. 4 alin. 1 din Legea nr.143/2000, constând în aceea că, la data de 27.03.2019,  acesta a deținut pentru consum propriu, fără drept, la domiciliul său din …………………., cantitatea de aproximativ 1-2 grame de substanță vegetală solidă de culoare verde oliv cu aspect de Cannabis, înscrisurile relevante cu privire la această infracțiune și care se aflau la dosarul penal nr. 11/D/P/2019 fiind  ataşate la  dosarul nou format, cu nr.  24/D/P/2019.

Ulterior, prin ordonanţa din data de 30.07.2019, dată în dosarul nr. 24/D/P/2019,  procurorul a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale împotriva inculpatului V.B., pentru infracţiunea de „deţinere de droguri de risc, pentru consum propriu, fără drept”, prev. de art. 4 alin. 1 din Legea nr. 142/2000 (f.76-84 d.u.p.) şi, fiind audiat şi în calitate de inculpat, acesta a recunoscut şi a regretat comiterea infracţiunii (f.87-88 d.u.p.).

Starea de fapt mai sus descrisă a fost reţinută pe baza probelor administrate în cursul urmăririi penale, respectiv: procesul-verbal de sesizare din oficiu, întocmit de către lucrătorii de poliţie judiciară din cadrul S.C.C.O. Covasna, la data de 08.02.2019 (f.21 d.u.p.), procesul-verbal de identificare locaţii, întocmit de către lucrătorii de poliţie judiciară din cadrul S.C.C.O. Covasna, la data de 25.03.2019 (f.26-29 d.u.p.), procesul-verbal de percheziţie domiciliară, din data de 27.03.2019 de la domiciliul inculpatului V.B. (f.42,43-50 d.u.p.), Raportul de constatare tehnico-ştiinţifică nr. 872580/10.04.2019 al Laboratorului Central de Analiză şi Profil Droguri – I.G.P.R. (f.55-61), declaraţiile suspectului/inculpatului V.B., în care aceasta recunoaşte şi regretă comiterea faptei imputate (f.71-72, 87-88 d.u.p.) şi copia de pe cazierul judiciar al inculpatului (f.74 d.u.p.), coroborate şi cu declaraţia inculpatului dată în faţa instanţei cu ocazia audierii sale, potrivit art. 375 alin. 1 C.pr.pen., prin care recunoaşte în totalitate fapta reţinută în sarcina sa şi pentru care a fost trimis în judecată (f.11 d.f.)

Faţă de starea de fapt reţinută mai sus, în baza probatoriului administrat, instanţa constată că, în drept, fapta inculpatului V.B., care, la data de 27.03.2019, a deținut pentru consum propriu, fără drept, la domiciliul său din ………………………… cantitatea de 0,29 grame de Cannabis, întruneşte elementele constitutive ale infracţiunii de „deţinere de droguri de risc, pentru consum propriu, fără drept”, prev. de art. 4 alin. 1 din Legea nr. 143/2000. 

Pentru fapta sa, inculpatul V.B. va răspunde penal, iar la dozarea şi individualizarea pedepsei, potrivit art. 74 C.pen., instanţa va avea în vedere, natura şi gravitatea infracţiunii săvârşite, pericolul social al faptei comise, care rezultă din încălcarea acelor relaţii sociale care combat deţinerea şi consumul ilicit de droguri şi din starea de pericol creată asupra organismul consumatorilor - persoane tinere, raportat şi amploarea acestui fenomen infracţional, atât la nivel naţional, cât şi internaţional, iar în ultimii ani şi la nivelul judeţului Covasna, precum şi persoana inculpatului, care are vârsta de 19 ani, are  loc de muncă, nu este căsătorit şi nu are antecedente penale (f.74 d.u.p.) şi nu în ultimul rând, atitudinea sinceră manifestată de acesta, atât în faza urmăririi penale (f.71-72, 87-88 d.u.p.), cât şi în cursul judecăţii (f.11 d.f.), recunoscând şi regretând fapta comisă, solicitând totodată, judecarea cauzei pe procedura recunoaşterii învinuirii, potrivit art. 375 alin. 1 şi 2 C.pr.pen., în condiţiile prevăzute la art. 374 alin. 4 C.pr.pen.

În consecinţă, la individualizarea pedepsei instanţa va avea în vedere limitele de pedeapsă prevăzute de lege, pentru infracţiunea săvârşită şi anume: închisoare de la 3 luni la 2 ani sau amendă, reduse conform art. 396 al. 10 C.pr.pen., apreciind că, pedeapsa alternativă a amenzii este îndestulătoare pentru a satisface atât cerinţele dispoziţiilor art. 74 C.pen., cât şi scopul pedepsei, acela de prevenirea săvârşirii de noi infracţiuni şi formarea unei atitudini corecte faţă de ordinea de drept, faţă de regulile de convieţuire socială, în vederea reintegrării în societate a  inculpatului, şi urmează să stabilească cuantumul amenzii în limitele prevăzute de art. 61 al. 1, 2, 3, 4 lit. b şi al. 6 C.pen., pentru această infracţiune, reduse cu o pătrime. 

Aşa fiind, instanţa apreciază ca fiind necesară condamnarea inculpatului V.B. la pedeapsa de 90 zile-amendă şi va stabili cuantumul sumei corespunzătoare unei zile-amendă la 20(douăzeci) lei, în total 1.800 lei, pentru săvârşirea dă către inculpat a infracţiunii de ”deţinere de droguri de risc, pentru consum propriu, fără drept”, prev. de art. 4 alin. 1 din Legea nr. 143/2000, cu aplicarea art. 61 alin. 1, 2, 3, 4 lit. b şi alin. 6 C.pen. şi 396 alin. 10 C.pr.pen.

În consecinţă, instanţa va atrage atenţia inculpatului V.B. asupra dispoziţiilor art. 63 alin. 1 C.pen., potrivit cărora, dacă, cu rea-credinţă, nu execută pedeapsa amenzii, în tot sau în parte, numărul zilelor-amendă neexecutate se înlocuieşte cu un număr corespunzător de zile cu închisoare.

Totodată, instanţa va constata că proba nr. 1, constituită din cantitatea de 0,29 gr. Cannabis, ridicată de la domiciliul inculpatului V.B., la data de 27.03.2019, cu ocazia efectuării percheziţiei domiciliare, a fost consumată în procesul analizelor de laborator, după cum rezultă din concluziile Raportului de constatare tehnico-ştiinţifică nr. 872580 din 10.04.2019 al I.G.P.R. – D.C.C.O., Laboratorul Central de Analiză şi Profil al Drogurilor (f.55-56 d.u.p.).

În baza art. 274 al. 1 C.pr.pen., inculpatul V.B. va fi obligat să plătească statului 600 lei cheltuieli judiciare, din care suma de 500 lei cheltuieli din faza urmăririi penale şi  100 lei din faza judecăţii.

PENTRU ACESTE MOTIVE

ÎN NUMELE LEGII

H O T Ă R Ă Ş T E

În baza art. 4 alin. 1 din Legea nr. 143/2000, cu aplicarea art. 61 alin. 1, 2, 3, 4 lit. b şi alin. 6 C.pen. şi 396 alin. 10 C.pr.pen., condamnă pe inculpatul V.B., născut la data de ………….., în mun. …….., jud. ………., CNP ……….., fiul lui B. şi A., cetăţean român, necăsătorit, fără copii minori în întreţinere, stagiul militar nesatisfăcut, C.M.J. Covasna, studii 5 clase, muncitor necalificat la S.C. ………… S.R.L. Braşov, domiciliat în …………………………, posesor al CI. seria … nr. …….., emisă la data de 26.03.2018 de S.P.C.L.E.P. …………., fără antecedente penale, la pedeapsa de 90 zile-amendă şi stabileşte cuantumul sumei corespunzătoare unei zile-amendă la 20(douăzeci) lei, în total 1.800 lei, pentru săvârşirea infracţiunii de „deţinere de droguri de risc, pentru consum propriu, fără drept”.

Atrage atenţia inculpatului V.B. asupra dispoziţiilor art. 63 alin. 1 C.pen., potrivit cărora, dacă, cu rea-credinţă, nu execută pedeapsa amenzii, în tot sau în parte, numărul zilelor-amendă neexecutate se înlocuieşte cu un număr corespunzător de zile cu închisoare.

Constată că, proba nr. 1, constituită din cantitatea de 0,29 gr. Cannabis, ridicată de la domiciliul inculpatului V.B., a fost consumată în procesul analizelor de laborator.

În baza art. 274 alin. 1 C.pr.pen., obligă pe inculpatul V.B. să plătească statului 600 lei cheltuieli judiciare, din care suma de 500 lei cheltuieli din faza urmăririi penale şi  100 lei din faza judecăţii.

Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare.

Pronunţată în şedinţă publică, azi 18 octombrie 2019.

PREŞEDINTE GREFIER