(...) în ceea ce priveşte achitarea despăgubirilor materiale, instanţa constată că petenta nu a depus dovada achitării acestora, deşi au fost acordate două termene în acest sens.
În acesta caz, conform art. 168 alin. 1 lit. b C.pen., petenta trebuie să dovedească că nu a avut posibilitatea să achite aceste despăgubiri. Sub acest aspect, instanţa constată că petenta nu a administrat nicio probă.
Mai mult, instanţa apreciază că suma totală 300 de lei pe care petenta a trebuit să o achite în cei 15 ani de când este liberată condiţionată putea fi cu uşurinţă plătită până la momentul formulării cererii de reabilitare. Din moment ce petenta susţine prin cererea de reabilitare că în momentul de faţă are venituri din muncă, instanţa apreciază că nu poate fi acceptată teza imposibilitatea achitării sumei stabilite cu titlu de despăgubiri.
Instanţa nu poate proceda la acordarea unui termen pentru achitarea în întregime sau în parte a sumei datorate întrucât nu este întrunită condiţia esenţială prev. de art. 534 alin. 1 C.pr.pen., respectiv ca petenta să fi dovedit că nu i-a fost cu putinţă să achite daunele materiale.
Pentru acestea, cererea de reabilitare judecătorească va fi respinsă ca neîntemeiată.
Curtea de Apel Timișoara
Individualizarea judiciară a pedepsei. Criterii. Reabilitarea
Judecătoria Iași
CONDAMNARE LA O PEDEAPSA CU SUSPENDARE CONDITIONATA. PRELUNGIREA TERMENULUI DE INCERCARE PRINTR-O SENTINTA ULTERIOARA. DATA DE LA CARE SE CALCULEAZA TERMENUL DE REABILITARE
Judecătoria Tecuci
Reabilitare
Judecătoria Caransebeș
Caracterul indivizibil al reabilitării
Tribunalul Militar București
Cererea de constatare a intervenirii reabilitării de drept introdusă înainte de termenul legal. Consecinţe