Conform art. 119 din Ordinul ministrului justiţiei nr. 2594/2008 pentru aprobarea Normelor metodologice privind modul de ţinere a registrelor comerţului, de efectuare a înregistrărilor şi de eliberare a informaţiilor, „cererea de înregistrare a menţiunii privind schimbarea sediului social va fi însoţită de înscrisurile prevăzute la art. 69 alin. (1) lit. b) şi f) şi la art. 115 şi de dovada privind plata tarifului legal de publicitate şi, după caz, a tarifului poştal, în original sau în copie certificată”.
Potrivit art. 69 alin. 1 lit. c, ce face referire la „avizul privind schimbarea destinaţiei imobilelor colective cu regim de locuinţă, prevăzut de Legea nr. 196/2018 privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea asociaţiilor de proprietari şi administrarea condominiilor, cu modificările ulterioare, în original; în cazul societăţilor, avizul nu este necesar atunci când administratorul sau, după caz, administratorii declară pe propria răspundere faptul că la sediul social nu se desfăşoară activitate”.
În speţă, reclamanta susţine că, în lipsa declaraţiei pe propria răspundere că nu există vecini direct afectaţi de faptul că societatea C.E. SRL va avea punctul de lucru cu activitatea „Alte activităţi anexe transporturilor” la adresa din Oradea, str. M. C., nr. xx, judeţul Bihor, nu sunt îndeplinite condiţiile pentru autorizarea desfăşurării activităţilor secundare de transport la sediul pârâtei.
Analizând probatoriul administrat în cauză, instanţa a reţinut că, imobilul unde se desfăşoară activităţile comerciale cod CAEN 5221şi 5229 este un imobil format din casă şi curte proprie, nu este un imobil colectiv aflat sub incidenţa legii 196/2018, astfel că, la schimbarea destinaţiei din locuinţă în sediu social, respectiv punct de lucru, nu este necesar acordul vecinilor.
Tribunalul Bistrița Năsăud
În condiţiile în care pârâţii nu au restituit avansurile spre decontare în sumă iniţială de 561.503 lei, devenită ulterior 715.777 lei, sumă prin care s-ar fi putut acoperi fără probleme pasivul total al debitoarei în cuantum de numai 72.816 lei, ins...
Curtea de Apel București
acordare termen de graţie.
Tribunalul București
Aplicarea disp. art. 720 ind.1 Cpc.
Tribunalul Dolj
Hotărâre arbitrală. Acţiune în anulare. Competenţă.Litispendenţă.
Curtea de Apel București
Cerere de atragere a răspunderii patrimoniale reglementată de art.137 din Legea nr.64/1995 republicată - în prezent art.138 din Legea nr.85/2006. Termen de prescripţie. Neretroactivitate lege nouă.