Trafic de droguri

Sentinţă penală 1 din 02.02.2021


Document finalizat

Cod ECLI ECLI:RO:TBCVN:2021:…………..

R O M Â N I A

TRIBUNALUL COVASNA DOSAR NR. ………

SECŢIA PENALĂ

 

SENTINŢA PENALĂ NR.1

Şedinţa publică din 02 februarie 2021

Completul de judecată C11

PREŞEDINTE:  ………….

GREFIER:  ………………..

Cu participarea reprezentantului  Parchetului  de pe  lângă Înalta Curte de Casaţie  şi Justiţie - Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism  - Biroul  Teritorial Covasna – procuror șef …………….

Pentru astăzi fiind amânată pronunțarea asupra cauzei privind acordurile de recunoaştere a vinovăţiei încheiate de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie  şi Justiţie - Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism  - Biroul  Teritorial Covasna cu inculpații S.Z., cercetat sub control judiciar, pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de droguri de risc, prevăzută de art. 2 alin.1 din Legea nr. 143/2000 și deținere de droguri de risc pentru consum propriu, fără drept, prevăzută de art. 4 alin. 1 din Legea nr. 143/2000 și N.L., cercetat sub control judiciar, pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de droguri de risc, prevăzută de art. 2 alin.1 din Legea nr. 143/2000.

La apelul nominal făcut în şedinţa publică de astăzi, nu se prezintă părțile.

Procedura de citare legal îndeplinită.

Dezbaterile asupra cauzei s-au efectuat în conformitate cu prevederile art. 369 alin.1 Cod procedură penală, în sensul că au fost înregistrate pe suport audio-video computerizat.

S-a făcut referatul cauzei după care:

Dezbaterile în cauza de faţă au avut loc în şedinţa publică din 25 ianuarie 2021, când părţile prezente au pus concluzii în sensul celor consemnate în încheierea de şedinţă care face parte integrantă din prezenta sentinţă, iar instanţa în vederea deliberării, a amânat pronunţarea pentru 01 februarie 2021 și pentru astăzi, 02 februarie 2021.

Instanţa, în urma deliberării, a pronunţat sentinţa de mai jos.

T R I B U N A L U L,

Deliberând procesului penal de faţă, constată următoarele:

A. La data de 28.02.2020, s-au înregistrat pe rolul Tribunalului Covasna sub dosar nr. …………., acordurile de recunoaștere a vinovăției  nr. 68/D/P/2020 din 27 noiembrie 2020 încheiate în cuprinsul aceluiași act procedural de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie  şi Justiţie - Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism  - Biroul Teritorial Covasna cu inculpații S.Z. - CNP ………………, cercetat sub control judiciar, pentru comiterea infracţiunilor de  trafic de droguri de risc, prevăzută de art. 2 alin. 1 din Legea nr. 143/2000 și deținere de droguri de risc pentru consum propriu, fără drept, prevăzută de art. 4 alin. 1 din Legea  nr.143/2000 și inculpatul N.L. - CNP ………………, cercetat sub control judiciar, măsură ce urmează să expire la 15 ianuarie 2021, pentru comiterea infracțiunii de trafic de droguri de risc, prevăzută de art. 2 alin. 1 din Legea nr.143/2000.

B. S-a reţinut, prin actul de sesizare a instanţei, că la 18 septembrie 2020, în jurul orei 01:20, lucrătorii de poliție judiciară din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Covasna, împreună cu lucrători de poliție din cadrul IPJ Covasna, Serviciul Rutier, au oprit în trafic, pe strada Kos Karoly din Sfântu Gheorghe, autoturismul ……, cu numărul de înmatriculare ……………., condus de S.Z., în care se mai afla, pe scaunul din dreapta față, martora G.O..

La controlul mașinii, în portbagaj, a fost găsită o pungă din plastic, transparentă, vidată, conținând cantitatea de 108, 28 grame (masa brută) fragmente vegetale de culoare verde olive, cu aspect de cannabis.

De asemenea, în partea dreaptă spate a autoturismului a fost găsit un recipient din plastic disimulat într-o doză de suc din aluminiu, prezentând urme de materie vegetală cu aspect și miros specific de cannabis, despre care S.Z. a declarat verbal că îi aparține.

În poșeta martorei G.O., a fost identificat un grinder metalic, prezentând urme de materie vegetală cu aspect și miros specific de cannabis, despre care martora a declarat că îi aparține lui S.Z. și acesta l-a folosit anterior la confecționarea unei țigări cu cannabis, pe care au fumat-o împreună, în autoturismul său.

La 18 septembrie 2020, S.Z. a declarat că a procurat cantitatea de aproximativ 100 grame de cannabis, contra sumei de 4000 lei, în seara zilei de 17 septembrie 2020, ora 21:30, la intrarea în comuna ......, județul Covasna, de la un bărbat cunoscut prin intermediul vărului său, N.L., cu intenția de a o împărți cu prietenii și a primit de la  vânzător, ca mostră, și o cantitate mai mică, de 0,5 grame, din care, ulterior, după ce s-a despărțit de aceștia și s-a deplasat la Sfântu Gheorghe, a confecționat un joint, pe care l-a fumat împreună cu martora G.O..

La aceeași dată, N.L. a confirmat că a luat legătura telefonic cu furnizorul drogurilor, cu trei zile înainte, a stabilit întâlnirea celor doi şi a fost de faţă la predarea-primirea drogurilor și a sumei de bani reprezentând contravaloarea acestora.

Inculpatul S.Z. s-a deplasat la locul unde a avut loc tranzacția, situat la intrarea în comuna ......, pe sensul de mers dinspre Sfântu Gheorghe, pe partea dreaptă a drumului, după trecerea la nivel cu calea ferată, cu autoturismul său ……, cu numărul de înmatriculare ……, iar inculpatul N.L., care l-a convocat telefonic în acel loc, pe baza înțelegerii stabilite cu vânzătorul drogurilor, s-a deplasat acolo cu autoturismul său ……, cu numărul de înmatriculare ………...

Potrivit raportului de constatare tehnico-științifică nr.1019271 din 23 septembrie 2020, întocmit de Laboratorul Central de Analiză și Profil al Drogurilor, Precursori din cadrul IGPR, urmare examinării fragmentelor vegetale și obiectelor purtătoare de urme ridicate în cauză a rezultat că punga vidată a conținut 96,76 grame cannabis,  iar pe grinderul metalic și recipientul disimulat în doza de suc s-a pus în evidență THC, substanță psihotropă biosintetizată de planta cannabis. Cannabisul face parte din tabelul anexă III la Legea 143/2000 și constituie drog de risc.

Pentru a beneficia de prevederile art. 15 din Legea 143/2000, cei doi inculpați au declarat că furnizorul drogurilor a fost un anume Z. sau S., din Miercurea Ciuc, inculpații conversând telefonic în prealabil cu acesta.

Astfel, inculpatul S. Z. a declarat că: În urmă cu câteva zile, m-am decis să achiziţionez o cantitate de aproximativ 20 grame cannabis pe care să o fumez singur sau cu persoane din cercul meu de prieteni. Am luat legătura cu vărul meu N.L. din comuna ...... şi l-am întrebat dacă nu ştie pe cineva care să aibă de vânzare iarbă, iar el mi-a confirmat că ştie pe cineva şi a rămas că va lua legătura cu el un băiat pe nume Z.. În data de 17 septembrie 2020, vărul meu m-a sunat şi mi-a dat întâlnire la ora 21:30 undeva la intrare în ........ unde m-am întâlnit cu vărul meu şi cu cunoştinţa lui, acel băiat pe nume Z., în vârstă de aproximativ 35 de ani. Acesta a venit acolo cu un autoturism Opel de culoare albă cu numere de Harghita. Am discutat cu Z. şi acesta mi-a spus că dacă cumpăr mai multă marfă este mai ieftină, respectiv îmi vindea gramul cu 40 de lei dacă luam 100 de grame, iar altfel acesta ar fi costat 60 de lei/gramul. Eu aveam bani asupra mea şi m-am decis să iau o cantitate mai mare, respectiv 100 de grame pentru care i-am dat lui Z. suma de 4.000 de lei. Tranzacţia a avut loc lângă maşina lui, mi-a dat o pungă de nailon, transparentă, vidată conţinând fragmente vegetale despre care mi-a spus că sunt cannabis. …Pe urmă ne-am despărţit şi eu m-am deplasat în Sf. Gheorghe la prietena mea G.O.. Am luat-o şi am mers împreună cu maşina la Belvedere unde eu am confecţionat un joint în care am pus o cantitate mică de iarbă pe care tot Z. mi-a dat-o în aceeaşi împrejurare, aproximativ 0,5 grame, ca să văd cum e, spunându-mi că e aceeaşi calitate ca şi cea din pungă. Am fumat ţigara împreună la mine în maşină.

La rândul său, inculpatul N.L. a declarat că:  În urmă cu trei zile, S.Z. m-a sunat şi m-a întrebat dacă nu ştiu pe cineva de la care să poată să cumpere cannabis. Eu i-am spus că ştiu pe cineva despre care am auzit că se ocupă cu aşa ceva şi a rămas că o să mă interesez. Eu am auzit că fratele unui cunoscut de-al meu B. Z. din Miercurea Ciuc, pe nume S., s-ar ocupa cu vânzarea de droguri...Eu aveam numărul de telefon al celor doi fraţi şi în urmă cu trei zile l-am sunat pe S. de pe telefonul meu pe telefonul lui al cărui număr este salvat la mine în telefon sub numele de S. C.. I-am spus că cineva vrea să se întâlnească cu el. ... în data de 17 septembrie 2020, în jurul orei 21,30, am mers împreună cu S.Z. ..şi ne-am întâlnit cu S. la intrare în comuna ....... Acesta a venit singur cu o maşină albă... S.Z. s-a dus la maşina lui S. parcată la vreo 15 metri şi s-a întors având asupra sa o pungă mare de culoare mov, nu am văzut ce era înăuntru, dar Z. mi-a spus că este iarbă...Pe urmă S. a plecat ...

În data de 18 septembrie, cu prilejul conducerii inculpaților la sediul DIICOT Biroul Teritorial Covasna, de la aceștia au fost ridicate:

-un telefon mobil cu numărul …………, de la inculpatul S.Z.;

-un telefon mobil cu numărul …………, de la inculpatul N.L.;

Prin încheierea nr. 38/UP din 22 septembrie 2020, dată în dosarul nr. ……., Tribunalul Covasna a încuviințat efectuarea percheziţiei informatice și a emis mandatul de percheziţie nr. 69/UP/2020 asupra telefoanelor mobile menționate.

În urma percheziționării acestora, la 23 și 24 septembrie 2020, s-a stabilit că numărul de telefon al furnizorului drogurilor, salvat în memoria telefonului mobil al lui N.L., sub numele S. C., este ……………... De asemenea, din anchetă a reieșit că, fratele acestuia, poreclit Z., folosește postul telefonic cu numărul ……………..

În vederea identificării lor, prin încheierea nr. 50/UP din 25 septembrie 2020, dată în dosarul nr. ………., Tribunalul Covasna a autorizat pe o perioadă de 30 zile, de la 25 septembrie 2020 până la 24 octombrie 2020, interceptarea şi înregistrarea audio a convorbirilor şi comunicărilor de orice tip realizate de la posturile telefonice mobile cu nr.  ………., utilizat de S. și …………, utilizat de Z., precum și localizarea sau urmărirea acestora prin mijloace tehnice și a emis mandatele de supraveghere tehnică nr.46-47 /UP/2020.

În urma punerii în executare a mandatelor menționate și a investigațiilor efectuate a rezultat că posturile telefonice cu numerele …………, interceptat și ……….., aflat în legătură cu acesta, aparțin lui G. E., din comuna ………, nr. …., județul …….., iar fiica acesteia, minora G. A., are ca tată pe B. S., CNP …………, al cărui frate este B. Z., CNP ……….., ambii din Miercurea Ciuc.

La 15 octombrie 2020, în temeiul art. 132, art. 134 Cod procedură penală s-a procedat la prezentarea pentru recunoaștere din grup inculpaților S.Z. și N.L. a fotografiilor înfățișându-l  pe B. S. și B. Z.

Ambii inculpați au recunoscut, fără nici o ezitare pe B. S. ca fiind persoana cu care s-au întâlnit în data de 17 septembrie, în jurul orei 21:30, pe raza comunei ......, județul Covasna și de la care au cumpărat cantitatea de droguri ce face obiectul cauzei (filele 177 -181 dosar urmărire penală).

Operațiunea de prezentare pentru recunoaștere din grup după planșe foto s-a realizat în mod separat cu fiecare inculpat și cu o distribuție diferită ca poziție și componență a fotografiilor prezentate.

Cu autorizarea prealabilă a Tribunalului Covasna, dată prin încheierea nr. 10/UP/ din 19 octombrie 2020, în dosarul penal ……….. s-a solicitat și obținut de la operatorul de telefonie mobilă SC ………… SA listingul și localizarea poziției geografice în sistem (celulele la care s-au conectat în perioada de referință) a celor două terminale mobile cu numerele ……….., utilizat de B. S. și …………, utilizat de B. Z., în perioada 16-18 septembrie 2020.

Prin adresa nr. 20/FD/700/37379/ din 26 octombrie 2020, SC ……….. SA a comunicat datele solicitate, iar din acestea a rezultat că, în data de 17 septembrie la momentul critic, postul telefonic cu nr. ……….., utilizat de B. S. s-a aflat pe raza localității ......, județul Covasna (unde a avut loc tranzacția cu droguri) și de pe acest telefon a fost apelat succesiv, la ora 20:49 și respectiv ora 20:56, (voice over LTE/wifi) postul telefonic cu numărul ………….., aparținând inculpatului N.L..

În urma percheziției domiciliare efectuate la 11 noiembrie 2020, în locuința lui B. S. din ……………………, în baza încheierii nr. 46/UP și a mandatului de percheziție nr. 81/UP din 9 noiembrie 2020, emise de Tribunalul Covasna în dosarul nr. …………, a fost găsit și ridicat telefonul mobil cu numărul …………., menționat mai sus.

Inculpatul B.S., reținut la 11 noiembrie 2020, nu a dorit să dea declarații în fața procurorului iar, la aceeași dată, în fața judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Covasna a negat săvârșirea faptei, cu prilejul soluționării propunerii de luare a măsurii arestării sale preventive (a precizat că s-a aflat la ...... la momentul critic și s-a întâlnit cu ceilalți doi inculpați, dar nu pentru a le vinde droguri ci pentru a cumpăra porci).

Prin încheierea nr. 16/UP din 11 noiembrie 2020, pronunțată în dosarul ……, judecătorul de drepturi și libertăți a dispus luarea față de inculpatul B.S. a măsurii arestului la domiciliu pe o perioadă de 30 de zile, începând cu 11 noiembrie 2020 și până la 10 decembrie 2020.

Întrucât la 16 noiembrie 2020, inculpații S.Z. și N.L. au solicitat încheierea unor acorduri de recunoaștere a vinovăției, prin ordonanța din 19 noiembrie 2020, s-a dispus disjungerea cauzei, formarea unui nou dosar penal, 79D/P/2020 și continuarea cercetărilor separat, în cadrul acestuia, față de inculpatul B.S., relativ la comiterea infracțiunii de trafic de droguri de risc, prevăzută de art. 2 alin. 1 din Legea nr. 143/2000, constând în aceea că în seara zilei de 17 septembrie 2020, le-a vândut lui S.Z. și N.L., cantitatea de aproximativ 100 g cannabis (96,76 grame masa netă).

C. Cu privire la încadrarea juridică a faptelor imputate inculpaților:

Se arată că faptele reținute în sarcina inculpatului S.Z., constând în aceea că, în data de 18 septembrie 2020, în jurul orei 01:20, a deținut în autoturismul său, în vederea comercializării, cantitatea de 96, 76 grame cannabis (108, 28 grame masa brută), drog de risc inclus în tabelul anexă III la Legea nr. 143/2000, pe care a cumpărat-o anterior de la B.S., contra sumei de 4000 lei, prin intermediul lui N.L., pe raza comunei ......, județul Covasna și, în aceeași împrejurare, a deținut o altă cantitate, mai mică, de 0, 5 grame de cannabis, în vederea consumului propriu, întrunesc elementele constitutive ale infracțiunilor de trafic de droguri de risc, prevăzută de art. 2 alin. 1 din Legea nr. 143/2000 și deținere de droguri de risc pentru consum propriu, fără drept, prevăzută de art. 4 alin. 1 din Legea nr. 143/2000, fiecare cu aplicarea art. 15 din Legea 143/2000 și ambele cu aplicarea art. 38 alin. 2 Cod penal.

Se apreciază că întrucât această cantitate de droguri depășește cu mult ca mărime valorile obișnuite ale consumului propriu, rezultă implicit că inculpatul a achiziționat-o și deținut-o cu intenția de a o comercializa. De altfel, preocuparea inculpatului pentru comercializarea de droguri de risc a reieșit și din conversații identificate cu prilejul percheziției informatice efectuată în telefonul său mobil, cu numărul …………, purtate de acesta, în perioada 12 iunie – 17 septembrie 2020, în limba maghiară, pe aplicația de mesagerie rapidă Element Riot, cu utilizatorul cu nickname-ul …………, pe linia traficului și consumului de droguri de risc.

De asemenea, în acest sistem informatic au fost găsite  și  mai multe înregistrări video, efectuate cu telefonul supus percheziției, înfățișând inculpatul în diferite ipostaze, când fumează singur sau împreună cu alte persoane țigări confecționate artizanal ( filele 60 – 85 dosar urmărire penală).

Se arată că faptele reținute în sarcina inculpatului N.L., constând în aceea că în data de 17 septembrie 2020, în jurul orei 21:30, pe raza comunei ......, județul Covasna a intermediat cumpărarea de către S.Z., de la B.S., a cantităţii de 96,76 grame cannabis, (108, 28 grame masa brută), drog de risc inclus în tabelul anexă III la Legea nr. 143/2000, întrunește elementele constitutive ale infracțiunii de trafic de droguri de risc, prevăzută de art. 2 alin. 1 din Legea nr. 143/2000, cu aplicarea art. 15 din Legea nr. 143/2000.

D. Astfel, se susţine că săvârşirea de către inculpați a infracţiunilor pentru care au fost cercetați se probează cu următoarele mijloace de probă:

- proces - verbal de depistare a inculpatului S.Z. în data de 18 septembrie 2020, inclusiv planșă foto (filele  3-4 dosar urmărire fiscală);

- raport de constatare tehnico-științifică nr.1019271 din 23 septembrie 2020, întocmit de Laboratorul Central de Analiză și Profil al Drogurilor, Precursori din cadrul IGPR (filele  11 – 16 dosar urmărire penală);

- declarația martorei G.O. (fila 19 dosar urmărire penală);

- proces - verbal de percheziție la locuința inculpatului S.Z. din comuna ......, sat ...... nr. …, județul Covasna, efectuată la 18 septembrie 2020, în baza încheierii nr. 37/UP și mandatului de percheziţie nr. 67/UP, emise de Tribunalul Covasna, la 18 septembrie 2020, în dosarul nr ………. (filele 33-36 dosar urmărire penală);

- proces - verbal de percheziţie la locuința inculpatului N.L. din comuna ......, sat ...... nr. ……., județul Covasna, efectuată la 18 septembrie 2020, în baza încheierii nr. 37/UP și a mandatului de percheziţie nr. 68/UP emise de Tribunalul Covasna, la 18 septembrie 2020, în dosarul nr ………… (filele 38-41 dosar urmărire penală);

- proces - verbal de percheziție informatică asupra unui telefon mobil Samsung SH cu numărul ………., aparținând inculpatului S.Z., efectuată la 24 septembrie 2020, în baza încheierii nr. 38/UP și a mandatului de percheziţie nr. 69/UP/2020, emise de Tribunalul Covasna, la 22 septembrie 2020, în dosarul nr. ……….., din care rezultă că inculpatul a fost sunat  de 4 ori de N.L., în data de 17 septembrie 2020, în intervalul orar 18:11 -18:24 (filele 60 -85 dosar urmărire penală);

- proces - verbal de percheziție informatică asupra unui telefon mobil Samsung Xcover conținând o cartelă SIM cu numărul de apel …………, aparținând inculpatului N.L., efectuată la 23 septembrie 2020, în baza încheierii nr. 38/UP și a mandatului de percheziţie nr. 69/UP/2020, emise de Tribunalul Covasna, la 22 septembrie 2020, în dosarul nr. ……….., din care rezultă că, în seara de 17 septembrie 2020, inculpatul a fost apelat succesiv, la ora 20:49 și respectiv ora 20:56, de la postul telefonic mobil cu numărul …………., utilizat de B.S. (filele 54-59 dosar urmărire penală);

- acte privind pe inculpatul S.Z. – declarații suspect/inculpat, contracte individuale de muncă (filele 87-110 dosar urmărire penală);

- acte privind pe inculpatul N.L. – declarații suspect/inculpat (filele  112-146 dosar urmărire penală);

- acte privind pe B.S. și B.Z. (filele 148-149, 159, 169-174, 209 dosar urmărire penală);

- procese – verbale recunoaștere din grup după planșe foto (filele 177 - 181 dosar urmărire penală);

- adresa nr. 20/FD/700/37379/ din 26 octombrie 2020 a SC ….. SA și listingul postului telefonic mobil cu numărul ……….., utilizat de B.S. cu poziționarea geografică în sistem a terminalului, în perioada 16-18 septembrie 2020 (filele 189-208 dosar urmărire penală);

- procese - verbale de percheziție domiciliară la locuințele lui B.S. și B.Z. efectuate la 11 noiembrie 2020, în baza încheierii nr. 46/UP și a mandatelor de percheziţie nr. 81-82/UP din 09 noiembrie 2020, emise de Tribunalul Covasna în dosarul nr. ………. (filele 222-225; 227 - 230 dosar urmărire penală);

- proces - verbal de percheziție informatică asupra unui telefon mobil Huawei Mar LX1A cu seriile IMEI ……….. și IMEI ………., conținând o cartelă SIM cu numărul ………, aparținând inculpatului B.S., efectuată la 20 noiembrie 2020, în baza încheierii nr. 47/UP și a mandatului de percheziţie nr.83/UP din 19 noiembrie 2020, emise de Tribunalul Covasna în dosarul nr…………. (filele 240-250 dosar urmărire penală);

- acte privind pe inculpatul B.S. – declarații suspect/inculpat (filele 260-261, 264-265, 268 dosar urmărire penală).

E. Cu privire la urmărirea penală, se arată că prin ordonanța din 18 septembrie 2020, s-a dispus începerea urmăririi penale în cauză in rem relativ la comiterea infracțiunilor de trafic de droguri de risc, prevăzută de art. 2 alin. 1 din Legea nr. 143/2000 și deținere de droguri de risc pentru consum propriu, fără drept, prevăzută de art. 4 alin. 1 din  nr. Legea 143/2000.

Prin ordonanța din 18 septembrie 2020, ora 06:10, s-a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale față de suspectul S.Z.,  iar prin ordonanța din 18 septembrie 2020, ora 11:54 a fost pusă în mișcare acțiunea penală față de acesta pentru comiterea infracțiunilor menționate, constând în aceea că în data de 18 septembrie 2020, în jurul orei 01:20, a deținut în autoturismul său, în vederea comercializării, cantitatea de 96,76 grame cannabis și, în aceeași împrejurare, a deținut o altă cantitate, mai mică de cannabis, în vederea consumului propriu.

Prin ordonanța din 18 septembrie 2020, ora 11:30, s-a dispus extinderea urmăririi penale efectuate in rem și cu privire la infracțiunea de trafic de droguri de risc prevăzută de art. 2 alin 1 din Legea nr. 143/2000, constând în intermedierea cumpărării de către S.Z. a cantităţii de 96,76 grame cannabis, în data de 17 septembrie 2020, de la o persoană cunoscută și efectuarea în continuare a urmăririi penale în cauză pentru această infracțiune față de suspectul N.L.. Ulterior prin ordonanța din 18 septembrie 2020, ora 13:36, a fost pusă în mişcare acţiunea penală față de acesta relativ la comiterea infracțiunii de trafic de droguri de risc, prevăzută de art. 2 alin. 1 din Legea nr. 143/2000.

Prin ordonanța din 24 septembrie 2020 s-a dispus extinderea urmăririi penale în cauză in rem și cu privire la comiterea infracțiunii de trafic de droguri de risc, prevăzută de art. 2 alin. 1 din Legea nr. 143/2000, constând în fapta persoanei necunoscute care le-a vândut lui S.Z. și N.L., în seara zilei de 17 septembrie 2020, cantitatea de aproximativ 100 g cannabis.

Prin ordonanțele din 10 și 11 noiembrie 2020 s-a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale și ulterior, punerea în mișcare a acțiunii penale în cauză pentru comiterea acestei infracțiuni față de B.S..

Inculpaților S.Z. și N.L. le-au fost aduse la cunoştinţă, pe bază de procese verbale, drepturile şi obligaţiile  revenite în calitate de suspecți (filele 89, 115 dosar urmărire penală) și de inculpați (filele 94, 119 dosar urmărire penală) şi le-a fost înmânat câte un exemplar al ordonanţelor de punere în mişcare a acţiunii penale (filele 94, 119 dosar urmărire penală).

De asemenea li s-a pus la dispoziție, din oficiu, dosarul cauzei spre studiu, la 15 octombrie și 16 noiembrie 2020 (filele 110 și 137 dosar urmărire penală). De altfel, prin ordonanța din 21 septembrie 2020, s-a dispus admiterea cererii  formulate  de apărătorul ales al inculpatului N.L., privind consultarea dosarului, în vederea pregătirii apărării și încunoștințarea sa, în prealabil, despre  efectuarea oricăror activități de urmărire penală în cauză.

F. Cu privire la măsurile preventive dispuse în cauză, se reține că:

F.1. Prin ordonanţa nr. 68/D/P/2020 din 18.09.2020  a Parchetului de pe  lângă Înalta Curte de Casaţie  şi Justiţie - Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism  - Biroul Teritorial Covasna, s-a dispus măsura preventivă a controlului judiciar față de inculpatul S.Z., fiul lui J. și C., născut la ………., în ………, cetățean român și maghiar, studii 12 clase, stagiul militar nesatisfăcut, necăsătorit, muncitor necalificat ……………, domiciliat în comuna ......, sat ...... nr. ….., județul …….., posesor al CI seria … nr. ….., eliberată de SPCLEP Sfântu Gheorghe, la …………, CNP …………., telefon ……………, adresă email: ………………., fără antecedente penale, pe o durată de 60 de zile începând de la data de  18 septembrie 2020 până la data de 16 noiembrie 2020.

S-a dispus ca pe timpul cât se află sub control judiciar, inculpatul trebuie să respecte următoarele obligaţii:

a) să se prezinte la organul de urmărire penală, la judecătorul de cameră preliminară sau la instanţa de judecată ori de câte ori este chemat;

b) să informeze de îndată organul judiciar care a dispus măsura sau în faţa căruia se află cauza cu privire la schimbarea locuinţei;

c) să se prezinte la Postul de Poliție al Comunei ......, județul Covasna, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliţie sau ori de câte ori este chemat.

De asemenea, inculpatul - pe timpul controlului judiciar, a trebuit să respecte și următoarele obligaţii:

a) să nu depăşească limita teritorială a județului Covasna, decât cu încuviinţarea prealabilă a DIICOT Biroul Teritorial Covasna.

Inculpatului i s-a atras atenţia că, în caz de încălcare cu rea-credinţă a obligaţiilor care îi revin, măsura controlului judiciar se poate înlocui cu măsura arestului la domiciliu sau măsura arestării preventive.

S-a dispus ca supravegherea respectării de către inculpat a obligaţiilor care îi revin pe durata controlului judiciar să fie realizată de Postul de Poliție al Comunei ......, județul Covasna.

F.2. Prin ordonanţa nr. 68/D/P/2020 din 18.09.2020  a Parchetului de pe  lângă Înalta Curte de Casaţie  şi Justiţie - Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism  - Biroul Teritorial Covasna, s-a dispus măsura preventivă a controlului judiciar față de inculpatul N.L., născut la ……………, în ……….., domiciliat în comuna ......, sat ...... nr. …., județul ………, posesor al CI seria …. nr. ……, eliberată de SPCLEP Sfântu Gheorghe, la ………….., CNP ………….., telefon …………., fără antecedente penale, pe o durată de 60 de zile începând de la data de  18 septembrie 2020 până la data de 16 noiembrie 2020.

S-a dispus ca pe timpul cât se află sub control judiciar, inculpatul trebuie să respecte următoarele obligaţii:

a) să se prezinte la organul de urmărire penală, la judecătorul de cameră preliminară sau la instanţa de judecată ori de câte ori este chemat;

b) să informeze de îndată organul judiciar care a dispus măsura sau în faţa căruia se află cauza cu privire la schimbarea locuinţei;

c) să se prezinte la Postul de Poliție al Comunei ......, județul Covasna, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliţie sau ori de câte ori este chemat.

De asemenea, inculpatul - pe timpul controlului judiciar, a trebuit să respecte și următoarele obligaţii:

a) să nu depăşească limita teritorială a județului Covasna, decât cu încuviinţarea prealabilă a DIICOT Biroul Teritorial Covasna.

Inculpatului i s-a atras atenţia că, în caz de încălcare cu rea-credinţă a obligaţiilor care îi revin, măsura controlului judiciar se poate înlocui cu măsura arestului la domiciliu sau măsura arestării preventive.

S-a dispus ca supravegherea respectării de către inculpat a obligaţiilor care îi revin pe durata controlului judiciar să fie realizată de Postul de Poliție al Comunei ......, județul Covasna.

F.3. Prin ordonanţele nr. 68/D/P/2020 din 16.11.2020  ale  Parchetului de pe  lângă Înalta Curte de Casaţie  şi Justiţie - Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism  - Biroul Teritorial Covasna, s-a dispus prelungirea măsurii preventive a controlului judiciar față de inculpații S.Z. - CNP ……….. și N.L. - CNP …………., pe o durată de 60 de zile începând de la data de  17 noiembrie 2020 până la data de 15 ianuarie 2021.

După înregistrarea dosarului pe rolul instanței, prin încheierea nr. 26/FDJ din 09 decembrie 2020 a Tribunalului Covasna, în temeiul art. 362 Cod procedură penală raportat la art. 208  Cod procedură penală, s-a menţinut măsura  preventivă a controlului judiciar a inculpaților N.L. - CNP ……….., dispusă prin ordonanța nr. 68/D/P/2020 din 18.09.2020, respectiv, prelungită prin ordonanța nr. 68/D/P/2020  din 16.11.2020 a Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Biroul Teritorial Covasna și S.Z. - CNP …………., dispusă prin ordonanța nr. 68/D/P/2020  din 18.09.2020, respectiv, prelungită prin ordonanța nr. 68/D/P/2020  din 16.11.2020  a Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Biroul Teritorial Covasna.

Prin aceeași încheiere s-a dispus modificarea obligaţiei prevăzute de art.215 alin.2 lit.a Cod procedură penală (vizând limita teritorială ce nu poate fi depășită), impusă inculpaților N.L. - CNP …………… și S.Z. - CNP ………………, prin ordonanța nr. 7/D/P/2020  din 08.02.2020 a Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Biroul Teritorial Covasna, prin ordonanțele nr. 68/D/P/2020  din 18.09.2020, respectiv, prin ordonanțele nr. 68/D/P/2020  din 16.11.2020  ale Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Biroul Teritorial Covasna şi s-a stabilit ca inculpații  N.L. - CNP …………. și S.Z. - CNP ………….. să nu depăşească limita teritorială a României, decât cu încuviinţarea prealabilă a Tribunalului Covasna sau instanţei în faţa căreia se află cauza.

G. Cu privire la datele personale ale inculpaților.

Inculpatul S. Z., în vârstă de … de ani, a absolvit 12 clase, înțelege și vorbește limba română, este muncitor necalificat la ……….. SRL …….. și nu posedă antecedente penale.

La 16 noiembrie 2020, inculpatul, care a declarat că de câțiva ani consumă ocazional cannabis, de regulă la sfârșit de săptămână, a precizat că nu dorește să fie evaluat în vederea includerii sale în programul integrat de asistență a persoanelor consumatoare de droguri și nu dorește să fie inclus în acest program, întrucât nu se consideră dependent de droguri. În consecință, nu s-a mai dispus, conform art. 19 din Legea nr.143/2000, evaluarea sa în acest scop de către Centrul de prevenire, evaluare şi consiliere antidrog Covasna .

Inculpatul N.L., în vârstă de …. de ani, a absolvit 11 clase, are ușoare dificultăți în vorbirea limbii române, nu este încadrat în muncă dar, în fapt, o ajută în activitate pe mama sa, care este producător agricol, nu posedă antecedente penale.

H. Cu privire la condiţiile încheierii acordurilor de recunoaştere a vinovăţiei.

Se arată că la 16 noiembrie 2020, inculpații au solicitat, încheierea unor acorduri de recunoaștere a vinovăției, după cum urmează:

-  inculpatul S.Z. pentru comiterea infracțiunilor de trafic de droguri de risc, prevăzută de art. 2 alin. 1 din Legea nr. 143/2000 și deținere de droguri de risc pentru consum propriu, fără drept, prevăzută de art. 4 alin. 1 din Legea nr. 143/2000, fiecare cu aplicarea art. 15 din Legea nr. 143/2000 și ambele cu aplicarea art. 38 alin. 2  Cod penal.

- inculpatul N.L. pentru comiterea infracțiunii de trafic de droguri de risc, prevăzută de art. 2 alin. 1 din Legea nr.143/2000, cu aplicarea art. 15 din Legea nr. 143/2000.

În vederea încheierii acordurilor de recunoaștere a vinovăției și a sesizării instanței competente, prin ordonanța din 19 noiembrie 2020 s-a dispus disjungerea cauzei și cercetarea separată a inculpatului B.S., în cadrul dosarului penal 79D/P/2020.

Se apreciază că sunt îndeplinite condițiile prevăzute de art. 480  Cod procedură penală pentru încheierea unui acord de recunoaștere a vinovăției întrucât pedepsele prevăzute de lege pentru infracțiunile reținute în sarcina inculpaților sunt mai mici de 15 ani  (2-7 ani închisoare și interzicerea unor drepturi, respectiv 3 luni la 2 ani închisoare sau amendă 120 – 240 zile amendă), iar din probele administrate rezultă suficiente date cu privire la existența faptelor pentru care s-a pus în mișcare acțiunea penală şi cu privire la vinovăția inculpaților.

Prin referatul din 26 noiembrie 2020 s-a propus avizarea limitelor încheierii acordului de recunoaștere a vinovăției cu inculpații pentru infracțiunile reținute în sarcina lor.

Referatul a fost avizat la 27 noiembrie 2020, în temeiul art. 478 alin. 4 Cod procedură penală, de procurorul șef al Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism, Serviciul Teritorial Brașov.

Inculpații au dat declarații exprese cu privire la fapte si încadrarea juridică.

Inculpatul S.Z. a declarat:

a. Recunosc comiterea faptei de care sunt acuzat, respectiv că: în data de 18 septembrie 2020, în jurul orei 01:20, am deținut în autoturismul meu, în vederea comercializării, cantitatea de 96, 76 grame cannabis (108, 28 grame masa brută), drog de risc inclus în tabelul anexă III la Legea nr. 143/2000, pe care am cumpărat-o anterior de la B.S., contra sumei de 4000 lei, prin intermediul lui N.L., pe raza comunei ......, județul Covasna și, în aceeași împrejurare, am deținut o altă cantitate, mai mică, de 0, 5 grame de cannabis, în vederea consumului propriu.

b. Accept încadrarea juridică dată faptelor, pentru care a fost pusă în mișcare acțiunea penală, respectiv infracțiunile de trafic de droguri de risc, prevăzută de art. 2 alin. 1 din Legea nr. 143/2000 și deținere de droguri de risc pentru consum propriu, fără drept, prevăzută de art. 4 alin. 1 din Legea nr. 143/2000, fiecare cu aplicarea art. 15 din Legea nr. 143/2000 și ambele cu aplicarea art. 38 alin. 2 din Codul penal.

InculpatuL N.L. a declarat:

a. Recunosc comiterea faptei de care sunt acuzat, respectiv că în data de 17 septembrie 2020, în jurul orei 21:30, pe raza comunei ......, județul Covasna am intermediat cumpărarea de către S.Z., de la B.S., a cantităţii de 96,76 grame cannabis, (108, 28 grame masa brută), drog de risc inclus în tabelul anexă III la Legea 143/2000.

b. Accept încadrarea juridică dată faptei, pentru care a fost pusă în mișcare acțiunea penală, respectiv infracțiunea de trafic de droguri de risc, prevăzută de art. 2 alin. 1 din Legea nr. 143/2000, cu aplicarea art. 15 din Legea nr. 143/2000.

I. Relativ la felul, cuantumul şi forma de executare a pedepselor.

Se arată că prin aplicarea art. 15 din Legea nr.143/2000, limitele de pedeapsă prevăzute de lege pentru infracțiunile reținute în sarcina inculpaților se reduc la jumătate (1 an – 3 ani și 6 luni închisoare, respectiv 1 lună și 15 zile – 1 an închisoare sau amendă 60 – 120 zile amendă).

Prin aplicarea succesivă a art. 480 alin. 4 Cod procedură penală, aceste limite noi de pedeapsă se reduc cu o treime în cazul pedepsei închisorii și cu o pătrime în cazul pedepsei amenzii, respectiv 8 luni – 2 ani și 4 luni închisoare pentru infracțiunea de trafic de droguri de risc, prevăzută de art. 2 alin. 1 din Legea nr.143/2000 și 1 lună - 8 luni închisoare sau amendă 45 – 90 zile amendă pentru infracțiunea de deținere de droguri de risc pentru consum propriu, fără drept, prevăzută de art. 4 alin. 1 din Legea nr.143/2000.

Inculpații și-au manifestat acordul de a presta muncă în folosul comunității în ipoteza în care vor fi condamnați cu suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei.

Analizând criteriile de individualizare a pedepselor prevăzute de art. 74 din Codul penal, s-a apreciat că în raport cu lipsa antecedentelor penale ale inculpaților, atitudinea lor cooperantă după comiterea faptei și posibilitatea lor de reintegrare socială, pentru atingerea scopului pedepselor este suficientă aplicarea unor pedepse cu închisoarea orientate către minimul obținut prin aplicarea art. 15 din Legea nr.143/2000 și art. 480 alin.4  Cod procedură penală, pentru infracțiunea de trafic de droguri de risc, prevăzută de art. 2 alin.1 din Legea nr. 143/2000, în cazul ambilor inculpați și a unei pedepse cu amenda orientată spre minimul special indicat mai sus, conform art. 61 alin. 1, 2, 3 și 4 lit. b din Codul penal, pentru infracțiunea de deținere de droguri de risc pentru consum propriu fără drept, prevăzută de art. 4 alin. 1 din Legea nr.143/2000, în cazul inculpatului S.Z..

Urmare a încheierii acordurilor de recunoaştere a vinovăţiei, în temeiul art. 478 şi următoarele din Codul de procedurii penală s-au stabilit următoarele:

I.1. În ce îl privește pe inculpatul S.Z., fiul lui J. și C., născut la …………, în ………., cetățean român și maghiar, studii 12 clase, stagiul militar nesatisfăcut, necăsătorit, fără copii, muncitor necalificat ………. SRL ………, domiciliat în comuna ......, sat ...... nr. …….., județul ………, posesor al CI seria …….. nr. ………., eliberată de SPCLEP ………, la ………., CNP ……………, telefon …………, adresă email: …………….., fără antecedente penale:

a. Aplicarea pedepsei principale de 8 luni închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de droguri de risc prevăzută de art. 2 alin.1 din Legea nr. 143/2000, cu aplicarea art. 15 din Legea nr.143/2000.

b. Aplicarea pedepsei complementare a interzicerii drepturilor prevăzute de art. 66 alin. 1 lit. a și b Cod penal – respectiv dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice; dreptul de a ocupa o funcţie ce implică exerciţiul autorităţii de stat, pe o perioadă de 1 an; în baza art. 68 alin. 1 lit. b Cod penal, executarea pedepsei complementare începe de la data rămânerii definitive a hotărârii de condamnare prin care s-a dispus suspendarea executării pedepsei sub supraveghere.

c. Aplicarea pedepsei accesorii a interzicerii drepturilor prevăzute de art. 66 alin. 1 lit. a și b Cod penal, respectiv dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice; dreptul de a ocupa o funcţie ce implică exerciţiul autorităţii de stat, în baza art. 65 din Cod penal, care se execută din momentul rămânerii definitive a hotărârii de condamnare și până când pedeapsa principală a fost executată sau considerată executată.

d. În baza art. 91 alin. 1 și art. 92 alin. 1 Cod penal, suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei principale şi a pedepsei accesorii pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani, care se calculează de la data rămânerii definitive a hotărârii.

e. În baza art. 93 alin. 1 lit. a – e din Codul penal, pe durata termenului de supraveghere, să respecte următoarele măsuri de supraveghere:

- să se prezinte la Serviciul de probaţiune Covasna, la datele fixate de acesta;

- să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa;

- să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile;

- să comunice schimbarea locului de muncă;

- să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă;

f. În baza art. 93 alin. 2 lit. b din Codul penal, pe durata termenului de supraveghere, să respecte următoarele obligații - să frecventeze unul sau mai multe programe de reintegrare socială derulate de către Serviciul de probațiune Covasna sau organizate în colaborare cu instituții din comunitate.

g. În baza art. 93 alin. 3 din Codul penal, pe parcursul termenului de supraveghere, să presteze o muncă neremunerată în folosul comunității pe o perioadă de 90 de zile, în cadrul Primăriei Comunei ......, județul Covasna sau a Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Covasna, afară de cazul în care, din cauza stării de sănătate nu poate presta această muncă, care se va executa în condițiile prevăzute de art. 57 din Legea nr. 253/2013.

h. În baza art. 404 alin. 2 din Codul de procedură penală și a art. 91 alin. 4 Cod penal să se atragă atenția inculpatului asupra dispozițiilor art. 96 din Codul penal privind revocarea suspendării executării pedepsei sub supraveghere, în cazul nerespectării măsurilor de supraveghere, al neexecutării obligațiilor impuse sau al săvârșirii unei noi infracțiuni pe parcursul termenului de supraveghere.

i. Aplicarea pedepsei principale de  45 de zile amendă penală și stabilirea cuantumului sumei corespunzătoare unei zile amendă la 10 de lei, urmând ca inculpatul să achite în total 450 lei,  în baza art. 61 alin. 1, 2, 3 și 4 lit. b Cod penal pentru săvârşirea infracţiunii de deținere de droguri de risc pentru consum propriu, fără drept, prevăzută de art. 4 alin. 1 din Legea nr. 143/2000, cu aplicarea art. 15 din Legea nr. 143/2000.

j. În baza art. 39 lit. d din Codul penal, ținând seama și de Decizia 4/2020 a Înaltei Curți de Casație și Justiție, Completul pentru soluționarea recursurilor în interesul legii , pedeapsa amenzii de 450 lei,  aplicată pentru săvârşirea infracţiunii de deținere de droguri de risc pentru consum propriu, fără drept, prevăzută de art. 4 alin. 1 din Legea nr. 143/2000, cu aplicarea art. 15 din Legea nr. 143/2000 se adaugă în întregime la pedeapsa de 8 luni închisoare, aplicată pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de droguri de risc prevăzută de art. 2 alin.1 din Legea nr. 143/2000, a cărei executare a fost suspendată sub supraveghere.

k. Atragerea atenției inculpatului asupra dispozițiilor art. 63 alin. 1 Cod penal, potrivit cărora, dacă nu execută, cu rea - credință, pedeapsa amenzii, în tot sau în parte, numărul zilelor amendă neexecutate se înlocuiește cu un număr corespunzător de zile cu închisoare.

l. În baza art. 404 alin. 4 lit. b Cod procedură penală cu aplicarea art. 241 alin. 1 lit. c Cod procedură penală, constatarea încetării de drept a măsurii preventive a controlului judiciar la data rămânerii definitive a hotărârii de condamnare.

m. În baza art. 404 alin. 4 lit. d Cod procedură penală și 16 alin.1 raportat la art.17 alin.1 din Legea nr.143/2000, confiscarea specială de la inculpat și distrugerea cantității de 90, 66 grame cannabis rămase în urma examenelor de laborator din cantitatea totală de droguri ridicată de la acesta, cu păstrarea cantității de 5, 60 grame  contraprobă, predate la Camera de Corpuri delicte a IGPR, Serviciul Cazier Judiciar, Statistică și Evidențe Operative, cu dovada 523213 din 15 octombrie 2020 (fila 17 dosar urmărire penală).

n. În baza art. 404 alin. 4 lit. d Cod procedură penală și art. 112 lit. b Cod penal, confiscarea specială de la inculpat a grinderului ridicat de la acesta, pe care s-au pus în evidență urme de THC, folosit la mărunțirea drogurilor, predat la Camera de Corpuri delicte a IGPR, Serviciul Cazier Judiciar, Statistică și Evidențe Operative, cu dovada 523213 din 15 octombrie 2020 (fila 17 dosar urmărire penală).

o. În baza art. 485 alin. 4, cu aplicarea art. 398 raportat la art. 274 alin.1 Cod procedură penală, obligarea inculpatului la plata cheltuielilor judiciare avansate de stat din faza urmăririi penale (500 lei, în care intră și suma de 240 lei reprezentând  partea care îi incumbă din costul constatării tehnico științifice efectuate), cu excepția onorariului apărătorului desemnat din oficiu (868 lei), care rămâne în sarcina statului, precum și a celor din faza judecății.

p. În baza art. 7 alin. 1 raportat la art. 4 alin. 1 lit. b din Legea nr. 76/2008, prelevarea de probe biologice de la inculpat în vederea introducerii profilului său genetic în Sistemul Național de Date Genetice Judiciare.

I.2. În ce îl privește pe inculpatul N.L., fiul lui L. și E., născut la ………., în ………., cetățean român, studii 11 clase, stagiul militar nesatisfăcut, fără ocupație, căsătorit, fără copii, domiciliat în comuna ......, sat ...... nr. ….., județul ………, posesor al CI seria …. nr. ………, eliberată de SPCLEP ………., la ……….., CNP ………., telefon ……….., fără antecedente penale:

a. Aplicarea pedepsei principale de 8 luni închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de droguri de risc prevăzută de art. 2 alin.1 din Legea nr. 143/2000, cu aplicarea art. 15 din Legea nr. 143/2000.

b. Aplicarea pedepsei complementare a interzicerii drepturilor prevăzute de art. 66 alin. 1 lit. a și b Cod penal – respectiv dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice; dreptul de a ocupa o funcţie ce implică exerciţiul autorităţii de stat, pe o perioadă de 1 an; în baza art. 68 alin. 1 lit. b Cod penal executarea pedepsei complementare începe de la data rămânerii definitive a hotărârii de condamnare prin care s-a dispus suspendarea executării pedepsei sub supraveghere.

c. Aplicarea pedepsei accesorii a interzicerii drepturilor prevăzute de art. 66 alin. 1 lit. a și b Cod penal, respectiv dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice; dreptul de a ocupa o funcţie ce implică exerciţiul autorităţii de stat, în baza art. 65 din Cod penal, care se execută din momentul rămânerii definitive a hotărârii de condamnare și până când pedeapsa principală a fost executată sau considerată executată.

d. În baza art. 91 alin. 1 și art. 92 alin. 1 Cod penal, suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei principale şi a pedepsei accesorii pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani, care se calculează de la data rămânerii definitive a hotărârii.

e. În baza art. 93 alin. 1 lit. a – e din Codul penal, pe durata termenului de supraveghere, să respecte următoarele măsuri de supraveghere:

- să se prezinte la Serviciul de probaţiune Covasna, la datele fixate de acesta;

- să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa;

- să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile;

- să comunice schimbarea locului de muncă;

- să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă.

f. În baza art. 93 alin. 2 lit. b din Codul penal, pe durata termenului de supraveghere, să respecte următoarele obligații - să frecventeze unul sau mai multe programe de reintegrare socială derulate de către Serviciul de probațiune Covasna sau organizate în colaborare cu instituții din comunitate.

g. În baza art. 93 alin. 3 din Codul penal, pe parcursul termenului de supraveghere, să presteze o muncă neremunerată în folosul comunității pe o perioadă de 90 de zile, în cadrul Primăriei Comunei ......, județul Covasna sau a Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Covasna, afară de cazul în care, din cauza stării de sănătate nu poate presta această muncă, care se va executa în condițiile prevăzute de art. 57 din Legea nr. 253/2013.

h. În baza art. 404 alin. 2 Cod procedură penală și a art. 91 alin. 4 Cod penal, să se  atragă atenția inculpatului asupra dispozițiilor art. 96 Cod penal privind revocarea suspendării executării pedepsei sub supraveghere, în cazul nerespectării măsurilor de supraveghere, al neexecutării obligațiilor impuse sau al săvârșirii unei noi infracțiuni pe parcursul termenului de supraveghere.

i. În baza art. 404 alin. 4 lit. b Cod procedură penală cu aplicarea art. 241 alin. 1 lit. c Cod procedură penală, constatarea încetării de drept a măsurii preventive a controlului judiciar la data rămânerii definitive a hotărârii de condamnare.

j. În baza art. 404 alin. 4 lit. d Cod procedură penală și a art. 112 lit. b  Cod penal, confiscarea specială de la inculpat a unui telefon mobil Samsung Xcover 4 cu seria IMEI …………. conținând o cartelă SIM cu numărul de apel …………., de care s-a folosit la perfectarea tranzacției cu droguri, ridicat de la acesta la 18 septembrie 2020.

k. În baza art. 485 alin. 4 Cod procedură penală cu aplicarea art. 398 raportat la art. 274 alin.1 Cod procedură penală, obligarea inculpatului la plata cheltuielilor judiciare avansate de stat din faza urmăririi penale (500 lei, în care intră și suma de 240 lei reprezentând  partea care îi incumbă din costul constatării tehnico științifice efectuate), cu excepția onorariului apărătorului desemnat din oficiu (868 lei), care rămâne în sarcina statului, precum și a celor din faza judecății.

l. În baza art. 7 alin. 1 raportat la art. 4 alin. 1 lit. b din Legea nr. 76/2008, prelevarea de probe biologice de la inculpat în vederea introducerii profilului său genetic în Sistemul Național de Date Genetice Judiciare.

J. La dosarul cauzei au fost atașate, introduse într-un plic sigilat cu sigiliul DIICOT nr. 20614:

• un telefon mobil Samsung Xcover 4 cu seria IMEI ……….. conținând o cartelă SIM cu numărul de apel …………., ridicat de la inculpatul N.L. la 18 septembrie 2020;

• un DVD conținând rezultatul perchezițiilor informatice efectuate asupra telefoanelor mobile aparținând inculpaților S.Z. și N.L.;

• un CDR conținând listingul și poziționarea geografică în sistem a postului telefonic mobil cu numărul …………, utilizat de inculpatul B.S., în perioada 16-18 septembrie 2020 - toate înregistrate sub numărul 113/2020  din Registrul de evidență a mijloacelor materiale de probă de la Tribunalul Covasna.

K. Analizând acordurile de recunoaştere a vinovăţiei, sub aspectul îndeplinirii condiţiilor prevăzute de art. 478 - art. 483 Cod procedură penală, instanţa constată că acesta vizează infracţiuni de pentru care legea prevede pedeapsa închisorii de la 2 la 7 ani, respectiv, de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă fiind astfel îndeplinită cerinţa prevăzută de art. 480 alin.1 Cod procedură penală.

 De asemenea, inculpații majori  S.Z. și N.L. au recunoscut comiterea faptelor şi au acceptat încadrarea juridică pentru care a fost pusă în mişcare acţiunea penală împotriva lor, cât şi priveşte felul şi cuantumul pedepselor, a pedepsei rezultante, precum şi forma de executare a acesteia, conform art. 479 Cod procedură penală.

Instanţa reţine şi faptul că acordul a fost încheiat în scris, cuprinde menţiunile prevăzute de art. 482 Cod procedură penală şi a fost avizat la data de 03.12.2020 de către procurorul șef al Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism - Serviciul Teritorial Brașov, conform art. 478 alin. 2,4 Cod procedură penală.

Astfel, analizând materialul probator administrat în cursul urmăririi penale şi anume - 

proces - verbal de depistare a inculpatului S.Z. în data de 18 septembrie 2020, inclusiv planșă foto (filele  3-4 dosar urmărire fiscală); raport de constatare tehnico-științifică nr.1019271 din 23 septembrie 2020, întocmit de Laboratorul Central de Analiză și Profil al Drogurilor, Precursori din cadrul IGPR (filele  11 – 16 dosar urmărire penală);  declarația martorei G.O. (fila 19 dosar urmărire penală); proces - verbal de percheziție la locuința inculpatului S.Z. din comuna ......, sat ...... nr. ….., județul ….., efectuată la 18 septembrie 2020, în baza încheierii nr. 37/UP și mandatului de percheziţie nr. 67/UP, emise de Tribunalul Covasna, la 18 septembrie 2020, în dosarul nr …………. (filele 33-36 dosar urmărire penală); proces - verbal de percheziţie la locuința inculpatului N.L. din comuna ......, sat ...... nr. ….., județul Covasna, efectuată la 18 septembrie 2020, în baza încheierii nr. 37/UP și a mandatului de percheziţie nr. 68/UP emise de Tribunalul Covasna, la 18 septembrie 2020, în dosarul nr …………… (filele 38-41 dosar urmărire penală); proces - verbal de percheziție informatică asupra unui telefon mobil Samsung SH cu numărul ……………., aparținând inculpatului S.Z., efectuată la 24 septembrie 2020, în baza încheierii nr. 38/UP și a mandatului de percheziţie nr. 69/UP/2020, emise de Tribunalul Covasna, la 22 septembrie 2020, în dosarul nr. …………., din care rezultă că inculpatul a fost sunat  de 4 ori de N.L., în data de 17 septembrie 2020, în intervalul orar 18:11 -18:24 (filele 60 -85 dosar urmărire penală); proces - verbal de percheziție informatică asupra unui telefon mobil Samsung Xcover conținând o cartelă SIM cu numărul de apel ………………., aparținând inculpatului N.L., efectuată la 23 septembrie 2020, în baza încheierii nr. 38/UP și a mandatului de percheziţie nr. 69/UP/2020, emise de Tribunalul Covasna, la 22 septembrie 2020, în dosarul nr. ………….., din care rezultă că, în seara de 17 septembrie 2020, inculpatul a fost apelat succesiv, la ora 20:49 și respectiv ora 20:56, de la postul telefonic mobil cu numărul …………, utilizat de B.S. (filele 54-59 dosar urmărire penală); acte privind pe inculpatul S.Z. – declarații suspect/inculpat, contracte individuale de muncă (filele 87-110 dosar urmărire penală); acte privind pe inculpatul N.L. – declarații suspect/inculpat (filele  112-146 dosar urmărire penală); acte privind pe B.S. și B.Z. (filele 148-149, 159, 169-174, 209 dosar urmărire penală);  procese – verbale recunoaștere din grup după planșe foto (filele 177 - 181 dosar urmărire penală); adresa nr. 20/FD/700/37379/ din 26 octombrie 2020 a SC …………… SA și listingul postului telefonic mobil cu numărul ………….., utilizat de B.S. cu poziționarea geografică în sistem a terminalului, în perioada 16-18 septembrie 2020 (filele 189-208 dosar urmărire penală); procese - verbale de percheziție domiciliară la locuințele lui B.S. și B.Z. efectuate la 11 noiembrie 2020, în baza încheierii nr. 46/UP și a mandatelor de percheziţie nr. 81-82/UP din 09 noiembrie 2020, emise de Tribunalul Covasna în dosarul nr. ……….. (filele 222-225; 227 - 230 dosar urmărire penală); proces - verbal de percheziție informatică asupra unui telefon mobil Huawei Mar LX1A cu seriile IMEI …………. și IMEI ………., conținând o cartelă SIM cu numărul ………, aparținând inculpatului B.S., efectuată la 20 noiembrie 2020, în baza încheierii nr. 47/UP și a mandatului de percheziţie nr.83/UP din 19 noiembrie 2020, emise de Tribunalul Covasna în dosarul nr………….. (filele 240-250 dosar urmărire penală); acte privind pe inculpatul B.S. – declarații suspect/inculpat (filele 260-261, 264-265, 268 dosar urmărire penală) -  instanţa reţine următoarea situaţie de fapt:

În data de 18 septembrie 2020, în jurul orei 01:20, inculpatul S.Z. deținut în autoturismul său, în vederea comercializării, cantitatea de 96,76 grame cannabis (108, 28 grame masa brută), drog de risc inclus în tabelul anexă III la Legea nr. 143/2000, pe care a cumpărat-o anterior de la B.S., contra sumei de 4000 lei, prin intermediul lui N.L., pe raza comunei ......, județul Covasna și, în aceeași împrejurare, a deținut o altă cantitate, mai mică, de 0, 5 grame de cannabis, în vederea consumului propriu.

În data de 17 septembrie 2020, în jurul orei 21:30, pe raza comunei ......, județul Covasna, inculpatul N.L. a intermediat cumpărarea de către S.Z., de la B.S., a cantităţii de 96,76 grame cannabis, (108, 28 grame masa brută), drog de risc inclus în tabelul anexă III la Legea nr. 143/2000.

În drept, faptele reţinute în sarcina inculpatului S.Z., întrunesc elementele constitutive ale infracţiunilor de trafic de droguri de risc, prevăzută de art. 2 alin.1 din Legea nr. 143/2000 și deținere de droguri de risc pentru consum propriu, fără drept, prevăzută de art. 4 alin. 1 din Legea nr. 143/2000.

Faptele reținute în sarcina inculpatului N.L., întrunesc elementele constitutive ale infracţiunii de trafic de droguri de risc, prevăzută de art. 2 alin.1 din Legea nr. 143/2000.

În consecinţă, se constată că din probele administrate în cursul urmăririi penale rezultă suficiente date cu privire la existenţa faptelor pentru care s-a pus în mişcare acţiunea penală şi cu privire la vinovăţia inculpaților, maximul special prevăzut de lege pentru infracţiunile reţinute în sarcina acestora în cuprinsul actului de inculpare este de 7 ani, respectiv 2 ani închisoare, acordurile de recunoaştere a vinovăţiei au fost încheiate în formă scrisă, în cuprinsul aceluiași act procedural, conţin menţiunile prevăzute de art. 482 Cod procedură penală, iar cu ocazia încheierii acestuia inculpații au fost asistați de apărători în persoana domnului avocat O. V. (inculpatul N.L.) din cadrul Baroului Brașov, respectiv a domnului avocat C. A. (inculpatul S.Z.) din cadrul Baroului Covasna.

Faţă de aceste considerente şi apreciind cuantumurile pedepselor cu privire la care s-a ajuns la acord între procuror şi inculpați ca fiind suficiente pentru atingerea scopului şi îndeplinirea funcţiilor de constrângere, de reeducare şi de exemplaritate ale pedepsei în baza art.485 alin.1 lit. a Cod procedură penală (față de circumstanţele reale de săvârşite a faptelor investigate, datele ce caracterizează persoana inculpaților, atitudinea procesuală, că inculpații nu au antecedente penale, că sunt integrați ocupațional, precum şi faptul că au recunoscut comiterea faptelor şi au colaborat cu organele de urmărire penală), va admite acordurile de recunoaştere a vinovăţiei nr. 68/D/P/2020 din 27.11.2020 încheiate în cuprinsul aceluiași act procedural, de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie - Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Covasna cu inculpații S.Z., cercetat sub control judiciar, pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de droguri de risc, prevăzută de art. 2 alin.1 din Legea nr. 143/2000 și deținere de droguri de risc pentru consum propriu, fără drept, prevăzută de art. 4 alin. 1 din Legea nr. 143/2000 și N.L., cercetat sub control judiciar, pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de droguri de risc, prevăzută de art. 2 alin.1 din Legea nr. 143/2000.

În consecință,

L.1.a. În temeiul de art. 2 alin.1 din Legea nr. 143/2000 cu aplicarea art.15 din Legea nr.143/2000 și art. 480 alin. 4 Cod procedură penală,  va condamna inculpatul S.Z., fiul lui J. și C., născut la ………, în …….., cetățean român și maghiar, studii 12 clase, stagiul militar nesatisfăcut, necăsătorit, fără copii, muncitor necalificat …….. SRL ……, domiciliat în comuna ......, sat ...... nr. ….., județul ……., posesor al CI seria ……. nr. …., eliberată de SPCLEP …….., la ……., CNP ………., telefon ……., adresă email: ……………, fără antecedente penale, la pedeapsa de 8 (opt) luni închisoare și pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor prevăzute de art. 66 alin. 1 lit. a și b Cod penal – respectiv dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice; dreptul de a ocupa o funcţie ce implică exerciţiul autorităţii de stat, pe o perioadă de 1 an - pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de droguri de risc.

 În baza art. 68 alin. 1 lit. b Cod penal, executarea pedepsei complementare va începe de la data rămânerii definitive a hotărârii de condamnare prin care s-a dispus suspendarea executării pedepsei sub supraveghere.

În baza art. 65 alin. 1 Cod penal, va aplica inculpatului pedeapsa accesorie a interzicerii exercitării drepturilor prevăzute de art. 66 alin. 1 lit. a și b Cod penal, respectiv dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice; dreptul de a ocupa o funcţie ce implică exerciţiul autorităţii de stat, care se va executa din momentul rămânerii definitive a hotărârii de condamnare și până când pedeapsa principală a fost executată sau considerată executată.

Apreciind că, în raport cu lipsa antecedentelor penale ale inculpatului S.Z., ţinând seama de persoana acestuia, de comportamentul său anterior şi ulterior comiterii faptei, apreciind că scopul pedepsei poate fi realizat chiar şi fără executarea acesteia, în baza art. 91 Cod penal, va dispune suspendarea executării pedepsei sub supraveghere a pedepsei principale de 8 luni închisoare, pe un termen de 2 ani, stabilit conform art. 92 alin. 1 Cod penal şi care se calculează, potrivit art. 92 alin. 2 Cod penal, de la data când hotărârea de condamnare va rămâne definitivă.

Conform art. 93 alin. 1 lit. a – e Cod penal, pe durata termenului de supraveghere, inculpatul S.Z. va respecte următoarele măsuri de supraveghere:

- să se prezinte la Serviciul de probaţiune Covasna, la datele fixate de acesta;

- să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa;

- să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile;

- să comunice schimbarea locului de muncă;

- să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă;

În temeiul art. 93 alin. 2 lit. b din Codul penal, pe durata termenului de supraveghere, inculpatul S.Z. va respecta următoarele obligații - să frecventeze unul sau mai multe programe de reintegrare socială derulate de către Serviciul de probațiune Covasna sau organizate în colaborare cu instituții din comunitate.

În baza art. 93 alin. 3 din Codul penal, pe parcursul termenului de supraveghere, inculpatul S.Z. va presta o muncă neremunerată în folosul comunității pe o perioadă de 90 de zile, în cadrul Primăriei Comunei ......, județul Covasna sau a Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Covasna, afară de cazul în care, din cauza stării de sănătate nu poate presta această muncă, care se va executa în condițiile prevăzute de art. 57 din Legea nr. 253/2013.

Conform art. 404 alin. 2 Cod procedură penală și a art. 91 alin. 4 Cod penal, se va atrage inculpatului S.Z. asupra dispozițiilor art. 96 din Codul penal privind revocarea suspendării executării pedepsei sub supraveghere, în cazul nerespectării măsurilor de supraveghere, al neexecutării obligațiilor impuse sau al săvârșirii unei noi infracțiuni pe parcursul termenului de supraveghere.

L.1.b. În baza  art. 4 alin. 1 din Legea nr. 143/2000 cu aplicarea art.15 din Legea nr. 143/2000 și art. 480 alin. 4 Cod procedură penală, va aplica aceluiași inculpat S.Z. pedeapsa de  45 de zile amendă penală și va stabili cuantumul sumei corespunzătoare unei zile amendă la 10 de lei, urmând ca inculpatul să achite în total 450 lei,  în baza art. 61 alin. 1, 2, 3 și 4 lit. b Cod penal pentru săvârşirea infracţiunii de deținere de droguri de risc pentru consum propriu, fără drept.

Se va atrage atenția inculpatului S.Z. asupra dispozițiilor art. 63 alin. 1 Cod penal, potrivit cărora, dacă nu execută, cu rea - credință, pedeapsa amenzii, în tot sau în parte, numărul zilelor amendă neexecutate se înlocuiește cu un număr corespunzător de zile cu închisoare.

L.1.c. În baza art.38 alin.2 Cod penal raportat la art. 39 alin.1 lit. d Cod penal, va aplica inculpatului pedeapsa cea mai grea de 8 (opt) luni închisoare - pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de droguri de risc prevăzută de art. 2 alin.1 din Legea nr. 143/2000, a cărei executare a fost suspendată sub supraveghere, la care va adăuga  în întregime pedeapsa amenzii de 450 lei - pentru săvârşirea infracţiunii de deținere de droguri de risc pentru consum propriu, fără drept, prevăzută de art. 4 alin. 1 din Legea nr. 143/2000.

În baza art. 45 alin. 1 Cod penal raportat la art. 67 alin. 2 Cod penal, va aplica inculpatului pedeapsa complementară a interzicerii exercitării drepturilor prevăzute de art. 66 alin. 1 lit. a şi b Cod penal, respectiv dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, pe o durată de 1 (un) an, care se va executa de la data rămânerii definitive a hotărârii de condamnare prin care s-a dispus suspendarea executării pedepsei sub supraveghere.

În temeiul art. 45 alin. 5 Cod penal raportat la art. 65 alin. 1 Cod penal, va aplica inculpatului pedeapsa accesorie a interzicerii exercitării drepturilor prevăzute de art. 66 alin. 1 lit. a şi b Cod penal, respectiv dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, care se va executa din momentul rămânerii definitive a hotărârii de condamnare și până când pedeapsa principală a fost executată sau considerată executată.

L.1.d. Se va menţine măsura controlului judiciar față de inculpatul S.Z. - CNP …………, dispusă prin ordonanța nr. 68/D/P/2020  din 18.09.2020, respectiv, prelungită prin ordonanța nr. 68/D/P/2020  din 16.11.2020  a Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Biroul Teritorial Covasna, modificată prin încheierea nr. 26/FDJ din 09 decembrie 2020 a Tribunalului Covasna - necesară bunei desfăşurări în continuare a procesului penal faţă de natura şi gravitatea infracţiunilor pentru care i s-a reţinut vinovăţia, până la data rămânerii definitive a prezentei hotărâri de condamnare, când în baza art. 404 alin. 4 lit. b Cod procedură penală cu aplicarea art. 241 alin. 1 lit. c Cod procedură penală, măsura preventivă va înceta de drept.

L.1.e. În baza art. 404 alin. 4 lit. d Cod procedură penală și 16 alin.1 raportat la art.17 alin.1 din Legea nr. 143/2000, se va dispune confiscarea specială de la inculpatul S.Z. - CNP ……….. și distrugerea cantității de 90, 66 grame cannabis rămasă în urma examenelor de laborator din cantitatea totală de droguri ridicată de la acesta, cu păstrarea cantității de 5, 60 grame  contraprobă, predate la Camera de Corpuri delicte a IGPR, Serviciul Cazier Judiciar, Statistică și Evidențe Operative, cu dovada 523213 din 15 octombrie 2020 (fila 17 dosar urmărire penală).

În temeiul art. 404 alin. 4 lit. d Cod procedură penală și art. 112 lit. b Cod penal,  se va dispune confiscarea specială de la inculpatul S.Z. - CNP ………… a grinderului ridicat de la acesta, pe care s-au pus în evidență urme de THC, folosit la mărunțirea drogurilor, predat la Camera de Corpuri delicte a IGPR, Serviciul Cazier Judiciar, Statistică și Evidențe Operative, cu dovada 523213 din 15 octombrie 2020 (fila 17 dosar urmărire penală).

L.1.f. Conform art. 485 alin. 4 Cod procedură penală cu aplicarea art. 398 raportat la art. 274 alin.1 Cod procedură penală, inculpatul S.Z. va fi obligat la plata către stat a sumei de 700 lei cu titlu de cheltuieli judiciare, din care suma de 500 lei reprezintă cheltuieli judiciare efectuate în cursul urmăririi penale.

În baza art. 7 alin. 1 raportat la art. 4 alin. 1 lit. b din Legea nr. 76/2008 și pct. 36 din Anexa la Legea nr. 76/2008, se va dispune prelevarea de probe biologice de la inculpatul S.Z. în vederea introducerii profilului său genetic în Sistemul Național de Date Genetice Judiciare.

În temeiul art. 5 alin. 5 din Legea nr. 76/2008,  va aduce la cunoştinţa inculpatului S.Z. că probele biologice recoltate vor fi utilizate pentru obţinerea şi stocarea în Sistemul Naţional de Date Genetice Judiciare a profilului genetic.

L.2.a. În temeiul de art. 2 alin.1 din Legea nr. 143/2000 cu aplicarea art.15 din Legea nr.143/2000 și art. 480 alin. 4 Cod procedură penală,  va condamna inculpatul N.L., fiul lui L. și E., născut la ………., în ………., cetățean român, studii 11 clase, stagiul militar nesatisfăcut, șofer la SC ………. SRL ......, căsătorit, fără copii, domiciliat în comuna ......, sat ...... nr. ……., județul Covasna, posesor al CI seria …… nr. ……., eliberată de SPCLEP ……, la ………, CNP ………, telefon ……….., fără antecedente penale, la pedeapsa de 8(opt) luni închisoare și  pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor prevăzute de art. 66 alin. 1 lit. a și b Cod penal – respectiv dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice; dreptul de a ocupa o funcţie ce implică exerciţiul autorităţii de stat, pe o perioadă de 1 an - pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de droguri de risc.

În baza art. 68 alin. 1 lit. b Cod penal, executarea pedepsei complementare va începe de la data rămânerii definitive a hotărârii de condamnare prin care s-a dispus suspendarea executării pedepsei sub supraveghere.

În baza art. 65 alin. 1 Cod penal, va aplica inculpatului pedeapsa accesorie a interzicerii exercitării drepturilor prevăzute de art. 66 alin. 1 lit. a și b Cod penal, respectiv dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice; dreptul de a ocupa o funcţie ce implică exerciţiul autorităţii de stat, care se va executa din momentul rămânerii definitive a hotărârii de condamnare și până când pedeapsa principală a fost executată sau considerată executată.

Apreciind că, în raport cu lipsa antecedentelor penale ale inculpatului N.L., ţinând seama de persoana acestuia, de comportamentul său anterior şi ulterior comiterii faptei, apreciind că scopul pedepsei poate fi realizat chiar şi fără executarea acesteia, în baza art. 91 Cod penal, va dispune suspendarea executării pedepsei sub supraveghere a pedepsei principale de 8 (opt) luni închisoare, pe un termen de 2 ani, stabilit conform art. 92 alin. 1 Cod penal şi care se calculează, potrivit art. 92 alin. 2 Cod penal, de la data când hotărârea de condamnare va rămâne definitivă.

Conform art. 93 alin. 1 lit. a – e Cod penal, pe durata termenului de supraveghere, inculpatul N.L. va respecta următoarele măsuri de supraveghere:

- să se prezinte la Serviciul de probaţiune Covasna, la datele fixate de acesta;

- să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa;

- să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile;

- să comunice schimbarea locului de muncă;

- să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă;

În temeiul art. 93 alin. 2 lit. b din Codul penal, pe durata termenului de supraveghere, inculpatul N.L. va respecta următoarele obligații - să frecventeze unul sau mai multe programe de reintegrare socială derulate de către Serviciul de probațiune Covasna sau organizate în colaborare cu instituții din comunitate.

În baza art. 93 alin. 3 din Codul penal, pe parcursul termenului de supraveghere, inculpatul N.L. va presta o muncă neremunerată în folosul comunității pe o perioadă de 90 de zile, în cadrul Primăriei Comunei ......, județul Covasna sau a Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Covasna, afară de cazul în care, din cauza stării de sănătate nu poate presta această muncă, care se va executa în condițiile prevăzute de art. 57 din Legea nr. 253/2013.

Conform art. 404 alin. 2 Cod procedură penală și a art. 91 alin. 4 Cod penal, se va atrage inculpatului N.L. asupra dispozițiilor art. 96 din Codul penal privind revocarea suspendării executării pedepsei sub supraveghere, în cazul nerespectării măsurilor de supraveghere, al neexecutării obligațiilor impuse sau al săvârșirii unei noi infracțiuni pe parcursul termenului de supraveghere.

L.2.b. Se va menţine măsura controlului judiciar față de inculpatul N.L. - CNP …………., dispusă prin ordonanța nr. 68/D/P/2020  din 18.09.2020, respectiv, prelungită prin ordonanța nr. 68/D/P/2020  din 16.11.2020  a Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Biroul Teritorial Covasna, modificată prin încheierea nr. 26/FDJ din 09 decembrie 2020 a Tribunalului Covasna - necesară bunei desfăşurări în continuare a procesului penal faţă de natura şi gravitatea infracţiunii  pentru care i s-a reţinut vinovăţia, până la data rămânerii definitive a prezenteri hotărâri de condamnare, când în baza art. 404 alin. 4 lit. b Cod procedură penală cu aplicarea art. 241 alin. 1 lit. c Cod procedură penală, măsura preventivă va înceta de drept.

L.2.c. În baza art. 404 alin. 4 lit. d Cod procedură penală și a art. 112 lit. b  Cod penal, se va dispune confiscarea specială de la inculpatul N.L. - CNP …………. a unui telefon mobil Samsung Xcover 4 cu seria IMEI ……… conținând o cartelă SIM cu numărul de apel …….., de care s-a folosit la perfectarea tranzacției cu droguri, ridicat de la acesta la 18 septembrie 2020 - înregistrat sub numărul 113/2020  din Registrul de evidență a mijloacelor materiale de probă de la Tribunalul Covasna.

L.2.d. Conform art. 485 alin. 4 Cod procedură penală cu aplicarea art. 398 raportat la art. 274 alin.1 Cod procedură penală, inculpatul N.L. va fi obligat la plata către stat a sumei de 700 lei cu titlu de cheltuieli judiciare, din care suma de 500 lei reprezintă cheltuieli judiciare efectuate în cursul urmăririi penale.

În baza art. 7 alin. 1 raportat la art. 4 alin. 1 lit. b din Legea nr. 76/2008 și pct. 36 din Anexa la Legea nr. 76/2008, se va prelevarea de probe biologice de la inculpatul N.L. în vederea introducerii profilului său genetic în Sistemul Național de Date Genetice Judiciare.

În temeiul art. 5 alin. 5 din Legea nr. 76/2008,  va aduce la cunoştinţa inculpatului N.L. că probele biologice recoltate vor fi utilizate pentru obţinerea şi stocarea în Sistemul Naţional de Date Genetice Judiciare a profilului genetic.

M. În temeiul art.162 alin.1 Cod procedură penală şi art.163 alin.1 Cod procedură penală, după rămânerea definitivă a hotărârii, mijloacele materiale de probă, şi anume:

• un DVD conținând rezultatul perchezițiilor informatice efectuate asupra telefoanelor mobile aparținând inculpaților S.Z. și N.L.;

• un CDR conținând listingul și poziționarea geografică în sistem a postului telefonic mobil cu numărul 0741 788 977, utilizat de inculpatul B.S., în perioada 16-18 septembrie 2020 - înregistrate sub numărul 113/2020  din Registrul de evidență a mijloacelor materiale de probă de la Tribunalul Covasna,  se  vor arhiva împreună cu dosarul cauzei.

N. În baza art. 275 alin. 6 Cod procedură penală, onorariul apărătorului din oficiu al inculpatului S.Z. -  av. A. C. -  în cuantum de 554  lei, se va suporta din fondul Ministerului Justiţiei şi va  rămâne în sarcina statului.

În baza art. 273 alin. 4 şi 5 Cod procedură penală, raportat la art. 275 alin. 6 Cod procedură penală,  onorariul interpretului de limbă maghiară – doamna K. E., în sumă de 61,82 lei, la care se adaugă TVA, dacă aceasta este datorată potrivit prevederilor legale în vigoare, va rămâne în sarcina statului şi se va avansa din fondurile Ministerului Justiţiei. Prezenta încheiere se va comunica Departamentului economico-financiar şi administrativ al Tribunalului Covasna în vederea efectuării plăţii din fondul cheltuielilor judiciare special alocat.

PENTRU ACESTE MOTIVE

ÎN NUMELE LEGII,

HOTĂRĂŞTE:

În baza art. 485 alin.1 lit. a Cod procedură penală, admite acordurile de recunoaştere a vinovăţiei nr. 68/D/P/2020 din 27.11.2020 încheiate în cuprinsul aceluiași act procedural, de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie - Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Covasna cu inculpații S.Z., cercetat sub control judiciar, pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de droguri de risc, prevăzută de art. 2 alin.1 din Legea nr. 143/2000 și deținere de droguri de risc pentru consum propriu, fără drept, prevăzută de art. 4 alin. 1 din Legea nr. 143/2000 și N.L., cercetat sub control judiciar, pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de droguri de risc, prevăzută de art. 2 alin.1 din Legea nr. 143/2000 și în consecință,

I.a. În temeiul de art. 2 alin.1 din Legea nr. 143/2000 cu aplicarea art.15 din Legea nr.143/2000 și art. 480 alin. 4 Cod procedură penală,  condamnă inculpatul S.Z., fiul lui J. și C., născut la ……….., în …….., cetățean român și maghiar, studii 12 clase, stagiul militar nesatisfăcut, necăsătorit, fără copii, muncitor necalificat ………. SRL ….., domiciliat în comuna ......, sat ...... nr. ….., județul …….., posesor al CI seria …… nr. ……., eliberată de SPCLEP ………., la ……, CNP ………., telefon ………, adresă email: ……….., fără antecedente penale, la pedeapsa de 8 (opt) luni închisoare și pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor prevăzute de art. 66 alin. 1 lit. a și b Cod penal – respectiv dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice; dreptul de a ocupa o funcţie ce implică exerciţiul autorităţii de stat, pe o perioadă de 1 an - pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de droguri de risc.

 În baza art. 68 alin. 1 lit. b Cod penal, executarea pedepsei complementare începe de la data rămânerii definitive a hotărârii de condamnare prin care s-a dispus suspendarea executării pedepsei sub supraveghere.

În baza art. 65 alin. 1 Cod penal, aplică inculpatului pedeapsa accesorie a interzicerii exercitării drepturilor prevăzute de art. 66 alin. 1 lit. a și b Cod penal, respectiv dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice; dreptul de a ocupa o funcţie ce implică exerciţiul autorităţii de stat, care se execută din momentul rămânerii definitive a hotărârii de condamnare și până când pedeapsa principală a fost executată sau considerată executată.

În baza art. 91 Cod penal, dispune suspendarea executării pedepsei sub supraveghere a pedepsei principale de 8 (opt) luni închisoare, pe un termen de 2 ani, stabilit conform art. 92 alin. 1 Cod penal şi care se calculează, potrivit art. 92 alin. 2 Cod penal, de la data când hotărârea de condamnare rămâne definitivă.

Conform art. 93 alin. 1 lit. a – e Cod penal, pe durata termenului de supraveghere, inculpatul S.Z. trebuie să respecte următoarele măsuri de supraveghere:

- să se prezinte la Serviciul de probaţiune Covasna, la datele fixate de acesta;

- să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa;

- să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile;

- să comunice schimbarea locului de muncă;

- să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă;

În temeiul art. 93 alin. 2 lit. b din Codul penal, pe durata termenului de supraveghere, inculpatul S.Z. trebuie să respecte următoarele obligații - să frecventeze unul sau mai multe programe de reintegrare socială derulate de către Serviciul de probațiune Covasna sau organizate în colaborare cu instituții din comunitate.

În baza art. 93 alin. 3 din Codul penal, pe parcursul termenului de supraveghere, inculpatul S.Z. trebuie să presteze o muncă neremunerată în folosul comunității pe o perioadă de 90 de zile, în cadrul Primăriei Comunei ......, județul Covasna sau a Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Covasna, afară de cazul în care, din cauza stării de sănătate nu poate presta această muncă, care se execută în condițiile prevăzute de art. 57 din Legea nr. 253/2013.

Conform art. 404 alin. 2 Cod procedură penală și a art. 91 alin. 4 Cod penal, atrage inculpatului S.Z. asupra dispozițiilor art. 96 din Codul penal privind revocarea suspendării executării pedepsei sub supraveghere, în cazul nerespectării măsurilor de supraveghere, al neexecutării obligațiilor impuse sau al săvârșirii unei noi infracțiuni pe parcursul termenului de supraveghere.

I.b. În baza  art. 4 alin. 1 din Legea nr. 143/2000 cu aplicarea art.15 din Legea nr. 143/2000 și art. 480 alin. 4 Cod procedură penală, aplică aceluiași inculpat S.Z. pedeapsa de  45 de zile amendă penală și stabilește cuantumul sumei corespunzătoare unei zile amendă la 10 de lei, urmând ca inculpatul să achite în total 450 lei,  în baza art. 61 alin. 1, 2, 3 și 4 lit. b Cod penal pentru săvârşirea infracţiunii de deținere de droguri de risc pentru consum propriu, fără drept.

Atrage atenția inculpatului S.Z. asupra dispozițiilor art. 63 alin. 1 Cod penal, potrivit cărora, dacă nu execută, cu rea - credință, pedeapsa amenzii, în tot sau în parte, numărul zilelor amendă neexecutate se înlocuiește cu un număr corespunzător de zile cu închisoare.

I.c. În baza art.38 alin.2 Cod penal raportat la art. 39 alin.1 lit. d Cod penal,  aplică inculpatului pedeapsa cea mai grea de 8 (opt) luni închisoare - pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de droguri de risc prevăzută de art. 2 alin.1 din Legea nr. 143/2000, a cărei executare a fost suspendată sub supraveghere, la care se adaugă  în întregime pedeapsa amenzii de 450 lei - pentru săvârşirea infracţiunii de deținere de droguri de risc pentru consum propriu, fără drept, prevăzută de art. 4 alin. 1 din Legea nr. 143/2000.

În baza art. 45 alin. 1 Cod penal raportat la art. 67 alin. 2 Cod penal, aplică inculpatului pedeapsa complementară a interzicerii exercitării drepturilor prevăzute de art. 66 alin. 1 lit. a şi b Cod penal, respectiv dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, pe o durată de 1 (un) an, a cărei executare începe de la data rămânerii definitive a hotărârii de condamnare prin care s-a dispus suspendarea executării pedepsei sub supraveghere.

În temeiul art. 45 alin. 5 Cod penal raportat la art. 65 alin. 1 Cod penal, va aplica inculpatului pedeapsa accesorie a interzicerii exercitării drepturilor prevăzute de art. 66 alin. 1 lit. a şi b Cod penal, respectiv dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, care se execută din momentul rămânerii definitive a hotărârii de condamnare și până când pedeapsa principală a fost executată sau considerată executată.

I.d. Menţine măsura controlului judiciar față de inculpatul S.Z. - CNP ………., dispusă prin ordonanța nr. 68/D/P/2020  din 18.09.2020, respectiv, prelungită prin ordonanța nr. 68/D/P/2020  din 16.11.2020  a Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Biroul Teritorial Covasna, modificată prin încheierea nr. 26/FDJ din 09 decembrie 2020 a Tribunalului Covasna,  până la data rămânerii definitive a prezentei  hotărâri de condamnare, când în baza art. 404 alin. 4 lit. b Cod procedură penală cu aplicarea art. 241 alin. 1 lit. c Cod procedură penală, măsura preventivă încetează de drept.

I.e. În baza art. 404 alin. 4 lit. d Cod procedură penală și 16 alin.1 raportat la art.17 alin.1 din Legea nr. 143/2000, dispune confiscarea specială de la inculpatul S.Z. - CNP ………….. și distrugerea cantității de 90, 66 grame cannabis rămasă în urma examenelor de laborator din cantitatea totală de droguri ridicată de la acesta, cu păstrarea cantității de 5, 60 grame  contraprobă, predate la Camera de Corpuri delicte a IGPR, Serviciul Cazier Judiciar, Statistică și Evidențe Operative, cu dovada 523213 din 15 octombrie 2020.

În temeiul art. 404 alin. 4 lit. d Cod procedură penală și art. 112 lit. b Cod penal,  dispune confiscarea specială de la inculpatul S.Z. - CNP ………. a grinderului ridicat de la acesta, pe care s-au pus în evidență urme de THC, folosit la mărunțirea drogurilor, predat la Camera de Corpuri delicte a IGPR, Serviciul Cazier Judiciar, Statistică și Evidențe Operative, cu dovada 523213 din 15 octombrie 2020.

I.f. Conform art. 485 alin. 4 Cod procedură penală cu aplicarea art. 398 raportat la art. 274 alin.1 Cod procedură penală, obligă inculpatul S.Z. la plata către stat a sumei de 700 lei cu titlu de cheltuieli judiciare, din care suma de 500 lei reprezintă cheltuieli judiciare efectuate în cursul urmăririi penale.

În baza art. 7 alin. 1 raportat la art. 4 alin. 1 lit. b din Legea nr. 76/2008 și pct. 36 din Anexa la Legea nr. 76/2008, dispune prelevarea de probe biologice de la inculpatul S.Z. în vederea introducerii profilului său genetic în Sistemul Național de Date Genetice Judiciare.

În temeiul art. 5 alin. 5 din Legea nr. 76/2008,  aduce la cunoştinţa inculpatului S.Z. că probele biologice recoltate vor fi utilizate pentru obţinerea şi stocarea în Sistemul Naţional de Date Genetice Judiciare a profilului genetic.

II.a. În temeiul de art. 2 alin.1 din Legea nr. 143/2000 cu aplicarea art.15 din Legea nr.143/2000 și art. 480 alin. 4 Cod procedură penală,  condamnă inculpatul N.L., fiul lui L. și E., născut la ………., în ……….., cetățean român, studii 11 clase, stagiul militar nesatisfăcut, șofer la SC ……… SRL ......, căsătorit, fără copii, domiciliat în comuna ......, sat ...... nr. …., județul ………, posesor al CI seria … nr. ……., eliberată de SPCLEP ……., la … .., CNP ………., telefon 0751504853………….., fără antecedente penale, la pedeapsa de 8(opt) luni închisoare și  pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor prevăzute de art. 66 alin. 1 lit. a și b Cod penal – respectiv dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice; dreptul de a ocupa o funcţie ce implică exerciţiul autorităţii de stat, pe o perioadă de 1 an - pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de droguri de risc.

În baza art. 68 alin. 1 lit. b Cod penal, executarea pedepsei complementare începe de la data rămânerii definitive a hotărârii de condamnare prin care s-a dispus suspendarea executării pedepsei sub supraveghere.

În baza art. 65 alin. 1 Cod penal,  aplică inculpatului pedeapsa accesorie a interzicerii exercitării drepturilor prevăzute de art. 66 alin. 1 lit. a și b Cod penal, respectiv dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice; dreptul de a ocupa o funcţie ce implică exerciţiul autorităţii de stat, care se execută din momentul rămânerii definitive a hotărârii de condamnare și până când pedeapsa principală a fost executată sau considerată executată.

În baza art. 91 Cod penal, dispune suspendarea executării pedepsei sub supraveghere a pedepsei principale de 8(opt) luni închisoare, pe un termen de 2 ani, stabilit conform art. 92 alin. 1 Cod penal şi care se calculează, potrivit art. 92 alin. 2 Cod penal, de la data când hotărârea de condamnare rămâne definitivă.

Conform art. 93 alin. 1 lit. a – e Cod penal, pe durata termenului de supraveghere, inculpatul N.L. trebuie să  respecte următoarele măsuri de supraveghere:

- să se prezinte la Serviciul de probaţiune Covasna, la datele fixate de acesta;

- să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa;

- să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile;

- să comunice schimbarea locului de muncă;

- să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă;

În temeiul art. 93 alin. 2 lit. b din Codul penal, pe durata termenului de supraveghere, inculpatul N.L. trebuie să respecte următoarele obligații - să frecventeze unul sau mai multe programe de reintegrare socială derulate de către Serviciul de probațiune Covasna sau organizate în colaborare cu instituții din comunitate.

În baza art. 93 alin. 3 din Codul penal, pe parcursul termenului de supraveghere, inculpatul N.L. trebuie să presteze o muncă neremunerată în folosul comunității pe o perioadă de 90 de zile, în cadrul Primăriei Comunei ......, județul Covasna sau a Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Covasna, afară de cazul în care, din cauza stării de sănătate nu poate presta această muncă, care se execută în condițiile prevăzute de art. 57 din Legea nr. 253/2013.

Conform art. 404 alin. 2 Cod procedură penală și a art. 91 alin. 4 Cod penal, atrage inculpatului N.L. asupra dispozițiilor art. 96 din Codul penal privind revocarea suspendării executării pedepsei sub supraveghere, în cazul nerespectării măsurilor de supraveghere, al neexecutării obligațiilor impuse sau al săvârșirii unei noi infracțiuni pe parcursul termenului de supraveghere.

II.b. Menține măsura controlului judiciar față de inculpatul N.L. - CNP …………, dispusă prin ordonanța nr. 68/D/P/2020  din 18.09.2020, respectiv, prelungită prin ordonanța nr. 68/D/P/2020  din 16.11.2020  a Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Biroul Teritorial Covasna, modificată prin încheierea nr. 26/FDJ din 09 decembrie 2020 a Tribunalului Covasna, până la data rămânerii definitive a prezentei hotărâri de condamnare, când în baza art. 404 alin. 4 lit. b Cod procedură penală cu aplicarea art. 241 alin. 1 lit. c Cod procedură penală, măsura preventivă încetează de drept.

II.c. În baza art. 404 alin. 4 lit. d Cod procedură penală și a art. 112 lit. b  Cod penal, dispune confiscarea specială de la inculpatul N.L. - CNP …………. a unui telefon mobil Samsung Xcover 4 cu seria IMEI ………… conținând o cartelă SIM cu numărul de apel ………, de care s-a folosit la perfectarea tranzacției cu droguri, ridicat de la acesta la 18 septembrie 2020 - înregistrat sub numărul 113/2020  din Registrul de evidență a mijloacelor materiale de probă de la Tribunalul Covasna.

II.d. Conform art. 485 alin. 4 Cod procedură penală cu aplicarea art. 398 raportat la art. 274 alin.1 Cod procedură penală, obligă inculpatul N.L. la plata către stat a sumei de 700 lei cu titlu de cheltuieli judiciare, din care suma de 500 lei reprezintă cheltuieli judiciare efectuate în cursul urmăririi penale.

În baza art. 7 alin. 1 raportat la art. 4 alin. 1 lit. b din Legea nr. 76/2008 și pct. 36 din Anexa la Legea nr. 76/2008, dispune prelevarea de probe biologice de la inculpatul N.L. în vederea introducerii profilului său genetic în Sistemul Național de Date Genetice Judiciare.

În temeiul art. 5 alin. 5 din Legea nr. 76/2008,  aduce la cunoştinţa inculpatului N.L. că probele biologice recoltate vor fi utilizate pentru obţinerea şi stocarea în Sistemul Naţional de Date Genetice Judiciare a profilului genetic.

III. În temeiul art.162 alin.1 Cod procedură penală şi art.163 alin.1 Cod procedură penală, după rămânerea definitivă a hotărârii, mijloacele materiale de probă, şi anume:

• un DVD conținând rezultatul perchezițiilor informatice efectuate asupra telefoanelor mobile aparținând inculpaților S.Z. și N.L.;

• un CDR conținând listingul și poziționarea geografică în sistem a postului telefonic mobil cu numărul …………., utilizat de inculpatul B.S., în perioada 16-18 septembrie 2020 - înregistrate sub numărul 113/2020  din Registrul de evidență a mijloacelor materiale de probă de la Tribunalul Covasna,  se  arhivează împreună cu dosarul cauzei.

IV. În baza art. 275 alin. 6 Cod procedură penală, onorariul apărătorului din oficiu al inculpatului S.Z. -  av. A. C. -  în cuantum de 554  lei, se suportă din fondul Ministerului Justiţiei şi ă rămâne în sarcina statului.

În baza art. 273 alin. 4 şi 5 Cod procedură penală, raportat la art. 275 alin. 6 Cod procedură penală,  onorariul interpretului de limbă maghiară – doamna K. E., în sumă de 61,82 lei, la care se adaugă TVA, dacă aceasta este datorată potrivit prevederilor legale în vigoare, rămâne în sarcina statului şi se avansează din fondurile Ministerului Justiţiei.. Prezenta încheiere se comunică Departamentului economico-financiar şi administrativ al Tribunalului Covasna în vederea efectuării plăţii din fondul cheltuielilor judiciare special alocat.

Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicarea minutei.

Pronunţată în şedinţă publică azi, 02 februarie 2021.

PREŞEDINTE GREFIER