Închiderea procedurii falimentului nu poate fi condiţionată de promovarea vreunei cereri de antrenare a răspunderii administratorului social .
Prin Sentinţa nr.125/22 aprilie 2004 a Tribunalului Dolj, pronunţată în dosarul nr. 243/F/6/2000, judecătorul-sindic a dispus închiderea procedurii prevăzute de Legea 64/1995 R. şi a respins contestaţia formulată de creditoarea AFP Craiova .
Împotriva acestei sentinţe a declarat recurs creditoarea AFP Craiova pe care a criticat-o ca fiind nelegală şi netemeinică, deoarece procedura nu poate fi închisă atâta timp cât administratorul judiciar nu şi-a îndeplinit atribuţiile de examinare a situaţiei debitorului şi de întocmire a unui raport , astfel că a fost în imposibilitate de a formula o eventuală cerere de antrenare a răspunderii patrimoniale, potrivit art. 124 din Legea nr.64/1995,R. şi că oricum, procedura nu se putea închide câtă vreme nu s-a angajat răspunderea administratorului social .
Prin Decizia nr. 809/6 octombrie 2004, pronunţată de Curtea de Apel Craiova, în dosarul nr. 92/F/2/2004, s-a respins ca nefondat recursul creditoarei AFP, reţinându-se că lichidatorul a solicitat închiderea procedurii după ce toate bunurile din averea debitorului au fost vândute, iar sumele obţinute au fost distribuite către creditori conform art. 106 şi 108 din Legea nr.64/1995,R.
S-a mai reţinut că, s-a depus un raport cu privire la situaţia debitorului şi a cauzelor care au condus la intrarea în faliment, iar în ce priveşte antrenarea răspunderii administratorului social, creditoarea putea, ea însăşi, să formuleze o astfel de acţiune, dar nu a făcut-o, şi oricum, închiderea procedurii falimentului nu este condiţionată de promovarea prealabilă cu succes sau fără a vreunei cereri de antrenare a răspunderii administratorului social .
Curtea de Apel Galați
Obiecțiuni la raportul final al lichidatorului. Tardivitate. Contradicție între considerente și dispozitiv
Tribunalul București
Contestaţie împotriva raportului de activitate
Tribunalul Olt
FALIMENT Inchiderea procedurii falimentului in temeiul art. 130 din Lg 64/1995 R , in conditiile existentei unei hotariri de atragere a raspunderii patrimoniale a administratorului social al debitoarei
Curtea de Apel Craiova
Acţiune în anulare act de vânzare cumpărare fraudulos, promovată în temeiul art. 80 lit. c din Legea nr. 85/2006. Condiţii generale de admisibilitate. Admisibilitate şi în cazul în care obiectul contractului de vânzare cumpărare este un fond de comerţ.
Curtea de Apel Oradea
Apel. Procedura insolvenţei. Acţiune în anulare transferuri patrimoniale. Neîndeplinirea condiţiilor prevăzute de art. 80 alineat 1 litera a) din Legea nr. 86/2014 în situaţia în care debitoarea şi-a asumat obligaţia de a garanta restituirea creditelor co