Procedura simplificata prevazuta de L 85/2006 în cazul societatilor comerciale dizolvate de drept prin încheierea judecatorului delegat în baza L 359/2004. art. 2 din L 85/2006 prevede c[ scopul acesteia este instituirea unei proceduri colective pentru acoperirea pasivului debitorului aflat ]n insolven'[.
Deschiderea procedurii se realizeaza la cererea debitorului formulata în conditiile art 27 si urmatoarele din L 85/2006; la cererea creditorului precum si a oricarei persoane interesate sau institutii prevazute expres de lege - potrivit art 26 alin 1.
Pe de alta parte, art 3 punct 6 defineste creditorul îndreptatit sa solicite deschiderea procedurii ca fiind creditorul persoana fizica sau juridica ce detine un drept de creanta asupra cererii debitorului, creanta care este certa, lichida si exigibila de mai mult de 30 zile.
Este posibila deschiderea procedurii insolventei împotriva unui debitor dizolvat prin încheierea judecatorului delegat în temeiul L 359/2004, însa aceasta nu exclude îndeplinirea conditiilor privind creanta sub aspectul valorii prag-art 3 punctul 12 din L 85/2006.
Tribunalul Iași
Atragerea răspunderii pentru intrarea în insolvenţă (art. 169 Legea 85/2014)
Curtea de Apel Ploiești
SUSPENDAREA EXECUTĂRII ACTULUI ADMINISTRATIV.CAZUL BINE JUSTIFICAT SI PREVENIREA PRODUCERII UNEI PAGUBE IMINENTE
Curtea de Apel Iași
Închiderea procedurii reorganizării judiciare şi falimentului. Nerezolvarea cererii referitoare la antrenarea răspunderii organelor de conducere ale societăţii. Consecinţe.
Tribunalul București
Obligaţia de a face - Încheiere contract vânzare-cumpărare în formă autentică
Curtea de Apel Târgu Mureș
Insolvenţă. Soluţionarea contestaţiei creditoarei prin analiza acesteia doar sub aspectul înscrierii creanţei în tabelul preliminar de creanţe, cu menţiunea „sub condiţie”, echivalează cu o necercetare a fondului cauzei, de către judecătorul sindic, ...