Potrivit dispozitiilor art. 155¹ alin.1 Cod pr.civila, instanta poate suspenda judecata atunci când constata ca desfasurarea normala a procesului este împiedicata din vina partii reclamante, prin neîndeplinirea obligatiilor prevazute de lege ori stabilite în cursul judecatii.
Instanta de fond a dispus citarea partilor cu mentiunea de a se prezenta la termenul urmator în vederea discutatii probei cu expertiza contabila, sub sanctiunea prevazuta de art.155¹ Cod pr.civila.
Corect ar fi fost daca prima instanta ar fi dispus citarea partilor cu mentiunea de a se prezenta în vederea discutatii probelor, sub sanctiunea decaderii, iar nu sub sanctiunea prev.de art. 155¹ Cod pr.civila., întrucât aceste din urma dispozitii procedurale se refera la obligatia ce revine reclamantei în legatura cu modificarea sau completarea cererii de chemare în judecata, stabilite la primirea cererii.
În consecinta, instanta de fond a pronuntat o încheiere nelegala, sub aspectul conditiilor de aplicare a dispozitiilor art.155¹ Cod pr.civila, astfel încât a fost admis recursul si a fost trimisa cauza în rejudecare la Judecatoria Tulcea.
Curtea de Apel Iași
Judecata. Parte în judecată. Suspendarea de drept a judecăţii. Art. 41, art. 85, art. 243 C. pr. civ.
Curtea de Apel Galați
Suspendarea judecării cauzei în baza disp. art. 1551 Cod proc. civ.
Judecătoria Tecuci
SUSPENDARE PROVIZORIE- INADMISIBILITATEA EXEXCUTĂRII SILITE EFECTUATĂ IN TEMEIUL SI DUPĂ REGULILE CODULUI DE PROCEDURĂ FISCALĂ – OG 92/2003
Curtea de Apel Timișoara
Suspendarea judecăţii în temeiul art. 155 indice 1 din Codul de procedură civilă din 1865. Condiţii
Tribunalul Suceava
Sesizarea Curţii de Justiţie a Uniunii Europene