Arestare preventiva, revocare. Recurs inadmisibil

Decizie 257 din 14.08.2008


Arestare preventiva, revocare. Recurs inadmisibil

Prin incheierea din sedinta publica din 11 august 2008 pronuntata de Judecatoria Caracal in dosarul nr. 5905/207/2008, s-a respins ca nefondata cererea formulata de inculpatii V.D., V.F., si V.C. privind revocarea masurii arestarii preventive.

Pentru a pronunta aceasta incheiere instanta de fond a retinut ca atat instanta care a dispus masura arestarii preventive a celor trei inculpati cat si instanta care a mentinut-o au constatat ca sunt indeplinite conditiile prev. de art.148 lit.b si f c.p.p., rap. la art. 136 si 143 c.p.p., existand probe certe ca acestia au incercat sa zadarniceasca aflarea adevarului prin influentarea unor martori.

In acest context instanta a apreciat ca nu s-au schimbat temeiurile care au  fost avute  in vedere la luarea  masurii arestarii preventive  si in aceasta situatie nu sunt indeplinite conditiile  dispoz. art. 139 c.p.p., care reglementeaza revocarea sau inlocuirea  masurii arestarii preventive.

Impotriva acestei incheieri au formulat cerere de recurs  inculpatii V.D., V.F. si V.C., criticand-o pentru nelegalitate si netemeinicie constand in aceea ca in mod gresit instanta a stabilit ca incheierea prin care s-a respins cererea privind revocarea masurii arestarii preventive nu este supusa nici unei cai de atac iar aceasta  nu s-a pronuntat cu privire la toate capetele de cerere formulate de inculpati.

Recursurile sunt inadmisibile.

Potrivit dispoz. art. 141 al.1 teza II-a c.p.p., incheierea prin care prima instanta sau instanta de apel respinge cererea de revocare, inlocuirea sau incetarea de drept a masurii preventive nu este supusa nici unei cai de atac.

Data publicarii pe portal : 22.09.2008