Intrerupere executare pedeapsa

Sentinţă penală 170 din 18.02.2009


Sp.170/18.02.2009

A. ASUPRA CAUZEI PENALE DE FATA:

1. Petentul condamnat …………. s-a adresat Judecătoriei Babadag cu o cerere de întrerupere a executare a pedepsei pe motive sociale, in baza art. 455(1) in ref. la 453(1)(c) Cod de Procedura Penala.

2. Prin sentinţa penala nr. 178 din 19.11.2008, Judecătoria Babadag si-a declinat competenta in favoarea Judecătoriei Tulcea, cauza fiind înregistrata sub numărul ………………..

3. In dovedirea cererii formulate, s-a dispus efectuarea unei anchete sociale la domiciliul indicat de catre petentul …………….., ancheta ce a fost depusa la dosarul cauzei la termenul din 11.02.2009.

B. ANALIZAND ACTELE SI LUCRARILE DOSARULUI, PROBELE SI APARARILE PARTILOR, INSTANTA RETINE URMATOARELE:

4. Petentul condamnat ………………… a sesizat instanţa de judecata solicitând întreruperea executării pedepsei de 4 ani si 6 luni aplicata prin sentinţa penala nr. 1549/08.11.2007 a Judecătoriei Constanta.

5. Din referatul de ancheta care a fost efectuat in cauza rezulta ca mama condamnatului, …………….. este casnica si nu obţine venituri, având un număr de trei copii: petentul ……………….., …………….. si ……………….. De asemenea, se mai arata ca locuieşte intr-un imobil proprietate personala format din 3 camere si dependinţe si este întreţinuta de către fiul acesteia (fratele petentului) …………….

6. Fata de aceste aspecte, instanţa apreciază ca in cauza la acest moment executarea pedepsei de către condamnat nu poate avea consecinţe grave pentru familia sa, eventuala sa punere in libertate neputând avea o influenta semnificativa asupra situaţie mamei sale, astfel ca nu sunt îndeplinite condiţiile prevăzute de disp. art. 455 in ref. 453 Cod de Procedura Penala, cererea de întrerupere a pedepsei formulata de petentul …………….. urmând a fi respinsa.

7. Potrivit art. 192(2) din Codul de Procedura Penala, “in cazul […] introducerii oricărei alt cereri” (incluzând aici si cererea de întrerupere a executării pedepsei) “cheltuielile judiciare sunt suportate de către persoana căreia […] i s-a respins cererea”, astfel ca petentul va fi obligat la plata acestor cheltuieli judiciare.